Nagellak Tutorial

Trend: Eek Nails (+ Tutorial)

Zoals jullie weten ben ik groot fan van Lisa Eldridge (zie hier meer informatie over haar en haar YouTube-kanaal). Ze is niet alleen dol op make-up, maar ook nagellak is bij haar groot favoriet. Twee weken geleden twitterde ze een foto van haar nagels op dat moment en ik vond het geweldig. Dat wilde ik ook!

Na wat gespeur kwam ik er achter dat deze nagels ‘Eek Nails’ heten en dat ze bedacht zijn door Sophy Robson, een bijzondere manicurist die dit design creëerde voor de Spring/Summer 2011 modeshow van Giles Deacon. Eek is een soort beestje dat als een rode draad door de lijn van de Britse modeontwerper heen loopt, zoals bij deze armband:

Grappig, nietwaar? Uiteraard kon ik het niet laten om zelf deze nagels na te maken, dus ik ging meteen aan de slag. Eek Nails zijn overigens ontzettend simpel en je hebt geen enkele tool nodig, slechts een paar nagellakken! De kans is dan ook groot dat je alles al in huis hebt en het meteen zelf kan gaan proberen. Dit zijn de lakjes die ik gebruikte:

Voor de basis: Catrice Sold Out Forever | Catrice Up In The Air | Essence Mellow Yellow | H&M Sweet Summer | Catrice Absolutely Chinchilly!

Voor de oogjes: Catrice Snow Motion! | Catrice Back To Black

Als eerste lakte ik mijn nagels in verschillende kleurtjes (geïnspireerd door onderstaande videotutorial, maar je kan natuurlijk ook één kleur gebruiken):

Vervolgens zette ik met het kwastje van de witte nagellak de basis voor de oogjes en met het kwastje van de zwarte lak maakte ik de pupillen. Vervolgens gebruikte ik nog een laagje topcoat en het design was af!

Het spreekt eigenlijk voor zichzelf, maar mocht het toch nog een beetje onduidelijk zijn zal deze videotutorial van Sophy Robson je vast een eind op weg kunnen helpen:

Ik ben dol op dit soort simpele designs! Vrolijk, vol humor en vooral ontzettend makkelijk om te maken. Wat vinden jullie ervan?

Dit vind je misschien ook leuk...

57 reacties

 1. Wat grappig zeg! Ik vind het er heel leuk uitzien. Zou het zelf niet zo snel in meerdere kleuren dragen, maar bijvoorbeeld alleen op de ringvinger oogjes en de lak in één kleur zou ik wel dragen denk ik.

 2. kay zegt:

  Simpel en geslaagde variant, maar niks voor mij, ik hou niet van poppetjes en dat soort dingen in kleding en make up. Dus ook de eek armband vind ik niks. Dat heb ik ook met die paul frank apen en hello kitty. Doet me aan carnaval denken en aan school 🙂

 3. Leukleuk vind het er grappig uit zien 😀
  Geeft een goed gevoel van vrolijkheid

 4. Ik vind het echt superleuk 😀 En schattig ^^

 5. Ziet er wel erg leuk uit, al zou ik dat niet zo snel zelf doen zoveel verschillende kleurtjes 🙂

 6. Die vind ik echt geweldig! En ik denk dat mijn zusje ze net zo geweldig vindt, die ga ik een keertje bij haar maken!

 7. heel erg leuk….ik ga ze maken als ik naar een feestje ga ofzo 😀

 8. Ahhhh dit ziet er zoo lief uit! Ik zou het alleen niet zo heel snel dragen ivn werk, misschien op één nagel!

 9. Samantha zegt:

  Aww cute. Erg leuk en vrolijk.

 10. wat cute zeg! 😀

 11. Haha, echt heel schattig en vrolijk!

 12. Leonie zegt:

  Haha, geweldig! 😀 Ik heb dit vaker gezien, ook met nude kleurtjes.. Moet ik ook maar eens proberen!

 13. Wat leuk! Ze zijn echt heel erg schattig!

 14. Ik vind ze geweldig! 😀 Ik ben ze nu aan het maken.

 15. Echt superschattig! Ga ik zeker ook eens doen 😀

 16. Ik vond hem bij Nikkie ook al zo leuk staan!
  Denk dat ik het toch maar ga proberen. (:

 17. Het is zo schattig! Dit ga ik zeker weten proberen, dit lijkt me makkelijk genoeg 😉

 18. oeeee echt leuk is deze!!

 19. Zo leuk gedaan! Ik ga het zeker ook proberen

 20. I love this! Supergrappig, makkelijk en toch net wat meer dan gewoon nagellak! Super leuk 😀

 21. Aah, dit ziet er echt superleuk uit!

 22. Haha heel grappig! Erg leuk!

 23. Hahaha super leuk gedaan zeg! 😀

 24. Iewll die duim van haar in dat filmpje! Freaky…

  1. Desirée zegt:

   Nu je het zegt, die buigt wel eeeuh, door! 😮

   On topic :p Superleuk! Denk dat ik dit ook snel eens ga doen. 🙂

 25. Haha leuk! Dit wil ik ook een keer proberen 🙂 Ik ben dol op zulke simpele nailarts!

 26. Dat ziet er grappig uit!

 27. Deszie zegt:

  Hee, dit heb ik ook gedaan! Ik wist helemaal niet dat ze een naam hadden, ik dacht gewoon: Leuk, nagels met oogjes 😀

 28. Roos zegt:

  super leuk! dit MOET ik ook een keer doen 😀

 29. Ik vind her wel grappig & vrolijk maar zie het mezelf niet zo heel snel doen! 🙂

 30. Super gave nagels! Hier hou ik van, simpel maar toch echt leuk!

 31. Haii =]!

  super mooie nagellak! Echt mooi =]!!! Ik snap dat je haar goed vind ^^. De nagels zijn er echt cute uit!

  xx

 32. Dit is eigenlijk niet moeilijk, die ga ik straks maken ^^
  heel mooi gedaan!
  x

 33. Echt leuk en cute

 34. Renske zegt:

  dit is echt heel leuk! ik heb dit laatst gedaan met verschillende kleuren roze/rood, op mijn duim just married (catrice) wijsvinger miss piggy reloaded (catrice) ringvinger een kanlroze (bijna neon) van douglas (1 euro ding) ringvinger een donkerroze van essence een pink een donkerrode van essence en dan op alle vingers oogjes, het was echt heeel schattig! en niet kinderachtig ofzo echt heel leuk (ben 16)

 35. Ik vindt ze geweldig! Heb ze al een paar keer bekeken.. Alleen nog nooit gemaakt..

 36. Ingeborg zegt:

  Die van jou zien er wel beter uit dan die van haar, hoor 😛

 37. That’s so cute! 😀

 38. Omg wat onwijs schattig 😀

 39. Marley zegt:

  Haha wat grappig ditte!

 40. Lilly zegt:

  Hihi ik heb ze nu ook met Mintgroen, Donkerblauw, Zeegroen, Velroze, AppeltjesGroen, en de andere nagel Appeltjesgroen, Velroze, Zeegroen, Donkerblauw, en geel. Ik vond de oogjes heel moeilijk.. gister had ik het ook 2 keer geprobeerd.. alleen toen had ik een shimmery nagellak en matte nagellak of alleen glanzend is veeel mooier met oogjes, en ik ben ook van mening dat het het leukste is met verschillende nagelkleurtjes <3 heel erg bedankt voor de inspiratie, ik ben namelijk niet goed met nagels en dit is super leuk = D

 41. Erg simpel maar leuk!!

 42. Ga ze zo namaken, kon niks verzinnen en dit is heel vrolijk ^.^

 43. Ik vind het er erg leuk uit zien, maar door de verschillende kleuren zou ik het persoonlijk niet zo snel doen.

 44. Geweldig haha! Ziet er erg leuk uit.

 45. jennifer zegt:

  ik ga dat ook doen maar dan met andere kleur lakje xp

 46. Erg leuk! Mooie kleurtjes heb je gebruikt 🙂

 47. Lauwchen zegt:

  ergggg leuk!! Normaal ben ik niet zo voor de felle nail-art, maar deze ga ik meteen namaken!

 48. Echt leuk! Erg simpel maar het geeft toch wat extra’s aan je nagels 😀

 49. Super schattig! Ga ik zeker eens maken

 50. wil jij alsjeblieft, alsjeblieft een keer een post doen over hoe jij zo netjes lakt? mét tutorial graag. damn it, ik ben toch niet heel slecht maar zó jaloers!

  1. Heb ik gedaan! Heb er zo’n 2-3 maanden geleden een filmpje over gemaakt, is te vinden op mijn YouTube-kanaal of onder de categorie ‘Tutorials’ in de zijbalk.

 51. Oh god ik word hier helemaal blij van! Wat leuk!

 52. Elien zegt:

  ik vind ze geweldig!!
  ik ga ze ook maken met mijn kleuren!!
  Xx

 53. […] Deze nail art vind ik erg grappig. Charlotte van pinky polish heeft er een artikel over geschreven. Die vind je hier. […]

 54. heey!
  wat zien ze er leuk uit!!!
  en wat een mooie website mijne is nog lang niet zo ver!!
  xxlot

 55. WoooW! Jammer dat ik nu net mijn nagels heb gelakt, was een beetje inspiratieloos dus had een simpel kleurtje opgedaan en nu zie ik dit! Naja, dan weet ik in ieder geval wat ik de volgende keer ga doen. XD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.