Nagellak Tutorial

Tutorial: Supersimpele Cupcake Nail Art

Een hele tijd geleden plaatste ik op Instagram een foto van een Cupcake Nail Art die ik toen had gemaakt. Ik was eigenlijk van plan er toen meteen een tutorial van te maken, maar om de een of andere reden is het er nooit meer van gekomen. Onlangs kwam ik de foto’s weer tegen op m’n computer, en bij nader inzien leek het me toch wel leuk om ‘m alsnog te plaatsen. Het maken is ontzettend simpel en je hebt er geen bijzondere hulpmiddelen bij nodig. Easy breezy!

Ik heb een aantal verschillende nagellakken voor deze nail art gebruikt:

Als eerste lak je je nagels met een lichtroze kleur. Als je nagels al een mooie kleur van zichzelf hebben kun je deze stap eventueel overslaan, maar omdat mijn nagels ietwat verkleurd zijn gebruik ik deze als basis.

Vervolgens lak je de helft van je nagels met de donkerroze kleur. Dit worden de vormpjes van de cupcakes, dus het hoeft niet heel netjes. Over de randen gaan we namelijk zo toch met een andere kleur heen!

De witte frosting is misschien het lastigste klusje van de hele tutorial, maar het is goed te doen! Je kunt de vorm gewoon met het kwastje van de nagellak zelf maken, al kun je uiteraard wel een dottingtool of los kwastje gebruiken als je dat makkelijker vindt.

Je maakt de vorm van het druipende glazuur door het kwastje van de nagellak op de nagel te drukken. Op die manier waaiert het kwastje uit en krijg je de ronde vorm van de druppels. De bovenkant van de cupcake zit straks tegen de nagelriem, dus zorg dat de frosting daar ietwat naar boven loopt.

Met een iets lichtere roze lak zet je vervolgens streepjes om de cupcakevormpjes iets meer diepte te geven. Ik heb dit zelf met een smal kwastje gedaan (synthetische eyelinerkwastjes zijn hier handig voor!), maar je kunt het ook prima met een cocktailprikker of dottingtool doen.

Vervolgens breng je de sprinkles aan! Ik gebruikte hiervoor China Glaze It’s A Trap-Eze, maar je kunt ook prima een andere veelkleurige glitterlak gebruiken. Dit geeft zo’n leuk effect!

Als laatste is het tijd voor de kers op de… cupcake! Hiervoor gebruikte ik een donkerroze glitterlak, maar bij nader inzien had hij nog iets dekkender gekund. Ach, zo gaat dat soms! Een diepe kleur kersenrood zou hier perfect voor zijn. De stipjes zet je gewoon met het puntje van het kwastje, maak het geheel vervolgens af met topcoat en klaar zijn je cupcakes!

Soms vragen mannelijke vrienden aan me wat vrouwen toch altijd met cupcakes hebben. Ik zou het werkelijk niet weten, maar ik blijf het zo leuk vinden! Het zal wel komen doordat het roze is… En schattig… En eetbaar… Nog geen genoeg van deze zoete hapjes gekregen? Neem dan ook even een kijkje bij mijn andere Cupcake Nail Art tutorial! Hij is misschien iets minder snel klaar dan deze versie, maar nog steeds goed te doen en erg zoet…

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Mooi gedaan!

 2. leuk gedaan.

 3. Handige uitleg en het ziet er super leuk uit!

 4. Wat superleuk! Netjes gedaan ook. Ik heb zoiets ook weleens gemaakt, maar dat zag er een stuk minder mooi uit dan bij jou, haha.

 5. Ah dit vind ik er altijd zo schattig uit zien 🙂

 6. Heel cute!

 7. Aah dit vind ik super leuk!!

 8. Super schattig! En zo te zien erg makkelijk!

 9. Super schattiggg!

 10. Ik vind het er zo leuk en schattig uitzien! Ik heb alleen best ronde nagels dus nailarts zijn vaak moeilijk bij mij

 11. wauw, dat ziet er echt heel erg leuk uit!

 12. Toen ik de foto zag dacht ik ‘dit kan niet simpel zijn’, maar als je het zo uitlegt ziet het er inderdaad niet zo moeilijk uit! Heel leuk 🙂

 13. Zo leuk gedaan!

 14. echt super cute!

 15. Heel leuk! goede uitleg

 16. Dat ziet er leuk uit!

 17. Heel schattig!

 18. wat leuk gedaan en super cute!

 19. Dit heb ik een paar jaar geleden ook heel vaak gedragen, zo schattig!! Nu heb ik er geen tijd/zin meer in, maar het blijft wel leuk!

 20. Kei mooi 🙂 Zeker met de gitter polish.

 21. Heel leuk!!

 22. Heel mooi 😀

 23. Deze is echt super cute! 😀

 24. Merel zegt:

  Mooi! Lijkt wel een beetje op die van CutePolish..

 25. lousaa zegt:

  schattig, maar ook wel een beetje kinderachtig vind ik. Niks voor mij.

 26. leuke nailart!

 27. Heel tof gedaan!

 28. Heel erg leuk gedaan!

 29. Heel leuk! 🙂 Die ga ik ook nog eens maken 🙂

 30. Ooh zo mooi & schattig 😀 x

 31. So cute! Ik ga dat een keer doen!

 32. Wauw heel tof!

 33. Cute nail art!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.