Lifestyle

TV Shows: White Collar en Once Upon A Time

Ik volg ontzettend veel TV-series (gelukkig worden ze niet allemaal tegelijkertijd uitgezonden, oef!) en ik ben vast en zeker niet de enige die dat leuk vindt, vandaar dat ik er wat meer mee wil doen op mijn website. Wegens de feestdagen waren er een paar weken geen nieuwe afleveringen van mijn favoriete series, dus ik ‘moest’ op zoek naar iets nieuws. Uiteindelijk kam ik terecht bij twee series: White Collar en Once Upon A Time. Twee hele verschillende verhalen, maar beiden ontzettend leuk!

White Collar gaat over de oplichter Neal Caffrey die in ruil voor strafvermindering als adviseur gaat samenwerken met FBI-agent Peter Burke. Het resultaat is een bijzondere samenwerking die voor heel wat onverwachte situaties gaat zorgen. Hoewel Neal door zijn werk bij de FBI misdaden oplost blijft hij trekjes houden van zijn oude leven.

Ik vind deze serie zo leuk! Ik ben dol op misdaadseries en het verbaast me dat ik deze nog nooit eerder op het spoor ben gekomen. De serie is inmiddels het vierde seizoen ingegaan, maar de verhaallijnen zijn nog steeds ontzettend interessant, onvoorspelbaar en leuk. Daarnaast bevat de serie een goede dosis humor en zijn de karakters ontzettend goed uitgewerkt. De dynamiek tussen de in eerste instantie wat stijve FBI-agent Peter en de charmante Neal is geweldig. Bovendien is Matt Bomer al helemaal geen straf om naar te kijken (wat is het toch zonde dat hij op mannen valt!). Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een spannende en vooral leuke crime-serie!

White Collar wordt in Nederland uitgezonden door RTL5 op donderdag om 23.20.

Once Upon A Time is een soort sprookjesboek in een modern jasje. Door een vloek zijn alle figuren uit de bekende sprookjes in onze hedendaagse wereld beland, maar ze hebben geen idee meer wie ze werkelijk zijn! In de serie probeert het jongetje Henry zijn biologische moeder te overtuigen dat alleen zij de vloek kan doorbreken, zodat de sprookjesfiguren weer terug naar huis kunnen.

Ik heb een paar maanden geleden al geprobeerd om deze serie te kijken, maar ik kam er maar niet in. Nu ben ik voor de eerste paar afleveringen echt even goed gaan zitten (normaal kijk ik series altijd vrij vluchtig) en ik snap nu waarom deze serie zo populair is. Het verhaal lijkt in eerste instantie misschien wat kinderachtig, maar de serie is de perfecte balans tussen een sprookjesverhaal en een ‘gewone’ TV-serie. Er wordt overigens wel wat losjes met de klassieke sprookjesverhalen omgegaan, maar dat heeft een verrassend modern resultaat. Het is wel een serie om even in te komen, maar inmiddels ben ik groot fan.

Once Upon A Time wordt in Nederland uitgezonden door Net5 op woensdag om 20.30.

Inmiddels ben ik alweer door alle afleveringen van White Collar en Once Upon A Time heen, dus het wordt wederom tijd voor iets nieuws. Tips een aanraders zijn van harte welkom!

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Manuela zegt:

  Ik volg eigenlijk geen van beide series, maar na dit artikel wordt ik toch best nieuwschierig 😉
  De series die ik zelf volg zijn Pretty Little Liars en The Vampire Diaries, inmiddels ben ik daar nu ook al bij de nieuwste afleveringen.

 2. White Collar is echt fantastiiiisch! Dat hoedje maakt Neal Caffrey helemaal. En de humor tussen Neal en Peter: helemaal weg van! 😀

 3. Jessica zegt:

  Kijk je Glee? En Pretty Little Liars? Of 90210?
  Misschien raar, maar ik heb een tijd geleden ook Wie is de mol? als tv-serie gekeken.
  Ik woon in België, dus hier hebben ze dat programma al jarenlang niet meer gemaakt.
  Maar dan heb ik gewoon de Nederlandse versie gekeken via de avro-site.
  Enig minpuntje: ik ken al die BN-ers natuurlijk niet. 🙂

 4. Ik volg het niet, maar nu ben ik wel erg nieuwsgierig geworden!

 5. Nina zegt:

  Ik wou once upon a time al een tijdje gaan kijken. Maar ik vind het zo moeilijk om een serie te volgen op tv, ik kijk ze liever wanneer ik daar tijd voor heb. En als het toch regent buiten haha 😛

 6. Maaike zegt:

  Echt een leuk idee om dit ook op je site te zetten!
  Ik vind zelf onder andere The Mentalist, Gossip Girl en Grey’s Anatomy helemaal geweldig!
  Liefs,

 7. Marieke zegt:

  Criminal minds en Cold Case ken je vast al, maar ik vind beide echt geweldig. Ook Flashpoint is een aanrader.

 8. Jaaaa ik ben ook groot fan van Once Upon A Time! 😀 Ik heb nog maar een paar afleveringen gezien, maar ben al helemaal fan. Toen ik hoorde waarover het ging was ik ook niet heel enthousiast. Wat je zegt. het klinkt wat kinderachtig. Gelukkig heeft m’n zus me overgehaald!!

 9. Inge zegt:

  Als je van spanning en mysterie houdt moet je American Horror Story proberen. Super spannend, interessant, een beetje eng en echt iets anders dan andere series. Van de intro alleen krijg je al kippenvel. En steengoede acteurs!

 10. Charlot zegt:

  Sherlock, echt een aanrader! Britse serie, helemaal geweldig. Nog maar twee seizoenen van en elk seizoen bestaat maar uit drie afleveringen (wel van 1,5 uur), maar het is zo ongelooflijk goed in elkaar gezet en de acteurs zijn ZO geweldig. 🙂

  1. Tessa zegt:

   klopt echt leuk. alleen jammer dat er idd maar 6 afleveringen van zijn.
   nog een jaartje wachten en dan komen er gelukkig weer 3 bij

  2. Die vind ik ook heel goed! Verder ben ik grote fan van White Collar, er zit altijd zo’n humoristische ondertoon in. De wisselwerking tussen de Peter en Neal is geniaal!

 11. Tessa zegt:

  once upon a time is zoooo leuk!
  echt een grappig verhaal.
  ga zometeen weer kijken! heb er zin in..

 12. Jasperine zegt:

  Ik heb wel een paar goeie tips, ik ben zelf ook serie verslaafd en kijk het liefst hele seizoenen achter elkaar. Als 1e; Homeland. 2: revenge, 3e: the walking dead, en heb je Lost al gezien?

 13. Wendy (B) zegt:

  Neal Caffrey is so yummie 😀 !
  White Collar wordt hier ook uitgezonden maar ik denk dat het wel pas het tweede seizoen is.
  Dus het is goed nieuws voor mij dat er wel nog seizoenen gaan volgen 😉

 14. Sals zegt:

  White collar ben ik mee afgehaakt, het sprak me toch niet zo aan. Once upon a time ken ik nog niet en die zal ik zeker onthouden. Misschien dat jij Person of Interest wel leuk vindt.

 15. Marloes zegt:

  Chuck is ook altijd leuk. Een sukkel spion die steeds beter word 😉 Serie is nu afgelopen, maar zijn vijf seizoenen, dus heb je nog ff te kijken. Verder is Elementary hier net begonnen, in Amerika zijn ze nou bij aflevering 12. Ook een Sherlock Holmes serie, maar toch weer heel anders en erg leuk 🙂 Misschien is Merlin iets voor je? Gaat over een jonge Merlin die Arthur helpt wanneer die nog geen koning is. Zijn nu vijf seizoenen, dus ook weer even mee bezig voor je die af hebt gekeken. Als laatste misschien nog Haven. Is geloof ik nooit in NL uitgezonden, maar ook erg goed. Gaat over een mw die niet weet wie haar moeder is en via haar zoektocht in een stad komt met mensen die allemaal speciale krachten hebben. En dan helpt zij die mensen om hun krachten onder controle te houden. Hoop dat je er wat aan hebt 🙂

 16. Melisa zegt:

  Sowieso pretty little liars!! Die kijk ik op http://www.cucirca.com! Geen ondertiteling sorry maar als je goed bent in Engels.. 😀 echt een superserie. Ook is de serie Elementary sinds gisteren voor het eerst op tv. Elke dinsdag 20:30 en weer een 21:30 dus 2 afleveringen. Ik ben daar nu al fan van! Met Lucy Liu van Charlie’s Angels etc 😉 echt heel leuk. En verder Glee 🙂 oh! Scrubs en Community op comedy central. GEWELDIG. En two and a half man en the big bang theory natuurlijk ook, heel grappig! ben gek op series! Xxxx

 17. Melisa zegt:

  Oh en Psych ook!!

  1. Melisa zegt:

   En Lost! :$ nu ben ik klaar. Denk ik…

 18. Naline zegt:

  Ik denk dat ik wel wat leuke series vor jou weet, misschien volg je ze al maar mijn favoriete qua spanning zijn: covert affais, criminal minds, Fringe, homeland en een oude maar goude, 24
  En daarbij ben ik een trouwe glee kijker 🙂
  Hoop dat je er wat aan hebt! X

 19. Esmiralda zegt:

  Once upon a time wou ik ook nog gaan kijken, nog niet aan toe gekomen.
  Verder vind ik Grimm leuk (beetje hetzelfde thema, maar heeeeel anders). SuperNatural, Alphas, Fringe en Haven. Merlin is ook ontzettend leuk, maar daar moet je wel van houden. Net als Firefly. En Sherlock is echt een ontzettend leuke en goede serie, zoals hier boven al werd gezegd.

 20. Revenge? Elementary? Mijn favoriet: Criminal minds ^^

 21. cloë zegt:

  Aaaaah white collar! Echt geweldige serie haha

 22. prison break! love it 🙂
  er zijn 4 seizoenen van, 80 afleveringen, dus daar vermaak je je wel even mee haha
  ik was eerst helemaal niet zo’n serie kijker, maar ik vind dit echt geweldig!

  heel leuk dit soort stukjes, ik zeg vaker doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.