Tips

Vakantietip: Back 2 MAC (gratis make-up!)

Hoewel ik nog even een paar weken moet wachten is het voor veel van jullie al vakantie. Yes! En als je naar het buitenland gaat heb ik nog een extra leuke tip voor je, want in veel landen kun je namelijk gebruik maken van het Back 2 MAC programma. Wat is Back 2 MAC? Als je 6 lege MAC verpakkingen meeneemt krijg je een gratis lipstick!

Back 2 Mac - 1 van 4

Back 2 MAC is het recycleprogramma van MAC. Op deze manier stimuleren ze klanten om lege verpakkingen in te leveren, zodat ze gerecycled kunnen worden. Zo worden er bijvoorbeeld materialen voor speeltuinen van gemaakt! En wat nog leuker is? Door lege producten in te leveren word je beloond met een gratis product.

Back 2 MAC is niet nieuw en bestaat al jaren, maar helaas geldt het niet in Nederland en België. Zo jammer! Ik spaar daarom mijn lege MAC-producten altijd op en neem ze mee als ik naar Londen ga, maar er zijn nog veel meer landen waar dit mogelijk is! In landen zoals Duitsland, Amerika, Engeland, Frankrijk, Spanje en Italië kun je je lege verpakkingen omwisselen voor een gratis product. Dat zijn wellicht geen landen waar je gedurende het jaar vaak komt, maar misschien dat je tijdens de zomervakantie wél de kans krijgt om daar bij een MAC Store of counter langs te gaan.

Back 2 Mac - 4 van 4

Het werkt heel simpel: je levert 6 lege verpakkingen in bij een MAC Store of counter en je kun gratis een lipstick naar keuze uitkiezen. Limited Edition-kleuren en Viva Glam lipsticks doen niet mee, maar er is volop keus. Ik heb gehoord dat je in MAC Stores ook oogschaduws en lipglossen kunt kiezen, maar aangezien ik zelf enkel in het buitenland bij counters ben geweest heb ik dat zelf niet geprobeerd.

Bijna alle producten van MAC komen in aanmerking om ingewisseld te worden en ze zijn te herkennen aan het Back 2 MAC-logo dat op het doosje van de verpakking staat. Let op, het gaat dus wel om primary packaging, dus bijvoorbeeld het flesje van je foundation, de lipstickhuls, een lege oogschaduw of een lege verpakking huidverzorging. De zwarte kartonnen doosjes die om de producten heen zitten doen niet mee!

Back 2 Mac - 3 van 4

Er zijn een paar uitzonderingen, zo kunnen sommige counters moeilijk doen over ge-depotte oogschaduws en accepteren ze alleen de losse oogschaduws mét pan erin. Overigens heb ik een paar jaar geleden in Londen bij Harrods gewoon een paar oogschaduws in kunnen leveren waar ik de pan uitgehaald had en daar werd niet moeilijk over gedaan. Ook reisverpakkingen en incomplete verpakkingen worden geloof ik niet altijd aangenomen en kwasten/accessoires doen sowieso niet mee.

Ik vind het zo jammer dat we dit niet in Nederland of België hebben! Maak er dus vooral gebruik van als je in het buitenland bent en gooi vooral nooit een lege MAC verpakking weg. En kom je zelf niet in een land waar ze Back 2 MAC hebben? Wie weet kun je een vriendin of familielid héél lief aankijken als zij een keertje ergens zijn waar het kan. Trouwens, als jullie nog landen hebben waarvan je zeker weet dat ze Back 2 MAC doen, laat het hieronder weten in de comments! Dan zorg ik dat het lijstje met landen bijgewerkt wordt.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. jammeerrr dat ik altijd alles weggooi, vanaf nu doe ik het niet meer 🙂

 2. brenda zegt:

  Goed artikel! Ik heb laatst een heleboel ingeleverd in Hamburg, toch mooi met drie nieuwe lipsticks naar huis! Werd bij jou ook de achterkant van de lipstick doorgekruisd, zodat je je gekregen lipsticks niet meer in kan leveren? En heb ook een paar bijna volle lipsticks ingeleverd die ik niet meer gebruikte, dat kan ook gewoon 🙂

  1. Nee, maar ik kreeg ze wel zonder doosjes mee. En ik doe het inderdaad ook met producten die ik niet meer gebruik of die niet goed meer zijn, prima oplossing zo!

   1. dan heb je geluk, als ze de sticker hebben vergeten doorkuisen op de onderkant kun je die dingen gewoon ook nog back2mac’en

 3. Ik hou mijn verpakkingen ook altijd. Had zoveel dat ik vorig jaar 4 lipsticks had. Mooi meegenomen en zoveel moeite moet je er niet voor doen he.

 4. Ik vind het ook superzonde dat dit niet in België bestaat. Net zoals dat er verschillen zijn bij het programma van Lush in Nederland en België. In België kun je enkel de zwarte potjes binnen brengen

  1. Ana zegt:

   In Belgie kan je ook de flessen terugbrengen!

 5. Oh wow dat wist ik dus echt niet! Onthouden dat ik vanaf nu dus de verpakkingen op moet sparen!

 6. Wat een timing! Ik heb net een gelliner weggegooid, maar dat potje bewaar ik dus nog even.

 7. Goede tip 😉

 8. Ik wist helemaal niet dat dit in Nederland niet kan 😮 Maar een hele goede tip, dankjewel!

 9. Wat leuk dit zeg! Zo jammer dat ze dit niet in nederland doen… Ik heb 1 poeder van MAC die helemaal tot de bodem is opgemaakt. 🙂

 10. Hele goede tip!

 11. Wat een goeie tip :-)! Nooit meer weggooien dus!

 12. Europa kan veel leren van de customer service en acties en deals buiten Europa. Wat voor mooie acties en kortingen en extraatjes dat ze daar soms krijgen, waauw.

 13. Whaaaa, deze dag maakt mijn dag nog leuker. Jammer dat ik dus ook altijd mijn verpakkingen weggooi.

 14. Celine zegt:

  Even een tipje: Lege LE’s kun je niet inleveren! Heb het zowel in Engeland als in Spanje geprobeerd, maar een winter limited edition lipstick (met witte huls, van jaren geleden) werd niet geaccepteerd. Ook al was ie echt hélemaal leeg!

 15. oooh spijtig idd dat dit in onze landjes niet is
  zo handig en milieu vriendelijk ook

  liefs
  Karlien

 16. Bedankt voor de tip! Toevallig ga ik deze zomer naar London dus ik zal zeker even mijn lege foundationflesje meenemen.

 17. raar dat sommigen zeggen dat ze moeilijk doen over LE’s, dan heb ik geluk gehad. Bij douglas in DE hebben ze de inhoud van mijn tasje amper bekeken en er zat ook een LE gloss bij, telde gewoon mee. Heb toen Chatterbox in de plaats gepakt 🙂

 18. Jools zegt:

  Moet je preze die van Mac inleveren ik snap het niet helemaal

  1. Ja, uiteraard. Waarom zou MAC zomaar verpakkingen van andere merken aannemen? 🙂

 19. liesbeth zegt:

  Hoi, Doen ze dit ook op Ibiza? Anders been ik het voor niks nee!

  1. Geen idee! Misschien dat je er informatie over op Google kunt vinden of ze even een mailtje kunt sturen. Helaas weet ik het niet, sorry!

 20. Anjuli zegt:

  Hayy moet je de doosjes van de verpakkingem ook meenemen???

 21. Anjuli zegt:

  Kan het alleen bij de winkels van mac zelf of ook bij winkels waar ze mac verkopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.