Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Bedankt voor je tips, over dat opschrijven en fruit en groente toevoegen ga ik zeker proberen!

 2. Goede tips! Mijn probleem is eigenlijk niet echt chocolade, ik lust het wel héél graag, maar ik zou er wel van kunnen afblijven denk ik. Ik denk dat het bij mij vooral hartige dingen, zoals chips zijn (als ik eenmaal begonnen ben kan ik niet meer stoppen) :p

 3. Wat een goede tips 😉
  Het ontbijt is inderdaad zo belangrijk.
  Lekkers alleen in het weekend eten is een heel goed idee.

  Xoxo

 4. Wat een handige video. Zelf ben ik al jaren enorm suiker verslaafd, het is momenteel zo erg dat 80% van mijn kcal inname bestaat uit snoep en koekjes. Ik realiseer me echt dat het zo niet verder kan, maar ik kan er niets aan veranderen. En omdat het me keer op keer niet lukt blijf ik het eten en blijf ik me slecht voelen.

  Zelf hou ik ontzettend veel van fruit en groenten, maar omdat ik altijd zo een rotzooi naar binnen wurg heb ik daar geen zin meer in. Door jou tips sta ik er weer positiever tegenover en ga ik er zeker aan denken als ik weer een enorme zin krijg in zoet. Vooral de tip van op alleen in het weekend te snoepen vind ik een hele goeie. Echt een top video !

 5. Esther zegt:

  Ik heb nog enkele aanvullingen/tips (ik ben ervarngsdeskundige want een aantal jaar geleden 35 kg afgevallen en nog steeds slank door goede voeding en regelmatig cardio en krachttraining, let op: 70% is voeding en 30% sporten!)
  – het ligt er wel degelijk aan wat je ontbijt, het liefst een combi van koolhydraten en eiwitten zonder al teveel vet, denk aan 2 boterhammen met een hardgekookt ei en kipfilet of amandelmelk met havermout koken en daarin honing, kaneel en andere lekkere dingen toevoegen (fruit, wat nootjes, pure chocola)
  – je fruitinname beperken tot 2 stuks per dag (dit zijn ook suikers) en onbeperkt groente eten.
  – om je zoete behoefte in toom te houden op zoek gaan naar recepten met suikervervangers, denk aan suikervrije brownies (www.madamlotte.nl), peanutbuttercups (www.furrow.nl)
  – probeer na 17u geen koolhydratej meer te eten (dus geen aardappelen, rijst, pasta of brood), dit verbrand je namelijk niet meer.
  – eet voordat je gaat slapen wat kwark, een shake of een hardgekookt ei, ’s nachts gaat je lichaam dan extra hard werken om energie te verbranden = afvallen!
  – eet 6 keer per dag: ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, diner, tussendoortje en drink 2 liter per dag (liefst water en/of kruidenthee)

  1. Viyan zegt:

   Hoi Esther!

   Gaaf om te lezen dat je zo veel bent afgevallen. Zou ik eventueel contact met je kunnen opnemen om wat tips te krijgen en vragen te kunnen stellen over gezond eten en afvallen.
   Ik ben bezig met afvallen (poging tot), maar ik heb hier veel moeite mee, omdat ik eigenlijk niet zo goed weet wat ik wel en niet moet eten/drinken en hoeveel.
   Ik hoor ’t graag van je!

   Liefs

 6. Super leuk! Zou je misschien ook een video willen opnemen dat je aan het sporten bent??

  Liefss Vera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.