Samenwerkingen

Jouw vragen over geld en sparen beantwoord!

Een tijdje geleden vroeg ik jullie om al je vragen rondom financiën, sparen en andere geldzaken met me te delen op Instagram. Ik ben met de meiden van How2SpendIt aan de slag gegaan om deze voor jullie te beantwoorden. Hoe voorkom je dat je teveel geld uit geeft? Hoe bespaar je op eten? En hoe blijf je uit je uit de rode cijfers of kom je er weer uit? Ik geef jullie allemaal tips over deze onderwerpen!

Check hier de gratis How2SpendIt Financiële Detox.

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met How2SpendIt..

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Mariska zegt:

  Goeie tips! De beste tip die ik ooit kreeg, is om de uitgaven die niet maandelijks zijn wel maandelijks (omgerekend) te reserveren en op een spaarrekening weg te zetten. Dus verschillende potjes maken op je spaarrekening. Kan ook handig bij ING. Ik was iemand die ondanks dat ik hele Exceloverzichten bijhoud, toch niet uitkwam met mijn geld. Mijn coach en ik kwamen erachter dat dit voornamelijk kwam omdat ik niet rekening hield met grotere, niet maandelijkse uitgaven (die soms ook nog eens samen vielen) zoals bijv half jaar lenzen, 2 x per jaar, inboedel en wa verzekering, 1 x per jaar, kapper 1 x per 10 weken etc. Ik heb die bedragen omgerekend naar wat het per maand kost. Als ik de lenzen nu moet betalen, haal ik het van mijn spaar naar lopend en kan ik het gewoon betalen, zonder in de problemen te komen met andere uitgaven. Super blij mee!

  1. Sonya zegt:

   Herkenbaar Mariska, ik hield ook een Exceloverzicht bij met maandelijkse uitgaven.
   Maar dus niet de halfjaarlijkse/jaarlijkse uitgaven, zoals lenzen inderdaad. Deze heb ik ook opgeknipt in een maandelijks bedrag. Ook handig voor abonnementen e.d., die je vaak 1 x per jaar betaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.