Lifestyle

Weight Watchers Update

Ik heb de laatste tijd zo vaak de vraag gekregen: “Wanneer komt er weer een Weight Watchers-update?”.  Bij deze! De laatste paar weken heb ik het weer ontzettend druk gehad (colleges zijn weer begonnen, jippie…) en ben ik veel weggeweest. Tja, dan schiet Weight Watchers er nog wel eens bij in… Maar ach, zo gaan die dingen! Gelukkig heb ik wel heel wat positieve veranderingen opgemerkt, dus ik kan best tevreden zijn.

Dus hoe gaat het nou eigenlijk met Weight Watchers? Muah, redelijk. De afgelopen weken heb ik een beetje aangerommeld en dat was duidelijk te merken. Ik ben veel uit eten geweest,was weinig thuis en ben vooral heel veel uit m’n vaste routine geweest. Bij Weight Watchers is één ding heel belangrijk, en dat is dat je bij moet houden wat je eet. Ik heb dat nauwelijks gedaan, en dan gaat het ‘mis’. Ik had gewoon geen duidelijk overzicht meer van wat ik binnenkreeg en daardoor maakte ik verkeerde keuzes. De weegschaal was de afgelopen weken dan ook niet echt m’n beste vriend, aangezien de getallen nauwelijks daalden en deze week zelfs iets stegen. Tja, dat is natuurlijk helemaal aan mijzelf te wijten, dus het was geen grote verrassing.

Toch ben ik niet geheel ontevreden, aangezien ik de afgelopen weken wel degelijk vooruitgang heb geboekt! Zo krijg ik van mensen om me heen steeds meer opmerkingen als ‘Goh, ben je afgevallen? Je gezicht ziet er smaller uit!’. Dat is nou eens leuk om te horen, zelfs die twee kilo maken blijkbaar verschil. En bovendien merk ik het zelf ook! Een broek die ik ruim een halfjaar niet meer gedragen heb omdat hij te strak zat kan ik weer makkelijk aan en als ik in de spiegel kijk zie ik ook wel verschil. Bovendien heb ik al een paar weken geen chips meer aangeraakt, iets wat uitzonderlijk voor mij is, aangezien ik makkelijk een zak per dag kan eten. Als laatste heb ik gewoon veel meer energie en dat voelt ontzettend goed.

Daarnaast ben ik de afgelopen weken wel weer flink aan het sporten geslagen, gewoon omdat ik er zin in heb en het goed voelt. En dat gaat ook steeds beter! Vroeger moest ik mezelf door een workout van 45 minuten echt heen slepen, ik vond het altijd zo lang duren! Nu ik het vaker doe gaat het steeds gemakkelijker en heb ik er meer zin in. Ik probeer nu zo’n 5 keer per week te sporten en varieer tussen cardio, wat krachttraining en pilates. In een volgend artikel zal ik wat meer over m’n favoriete workouts vertellen!

Het gaat dus eigenlijk aan de ene kant hartstikke goed, maar ik moet m’n eetpatroon gewoon weer wat op orde krijgen, dat moet het gewoon goed komen! Ik heb dan ook m’n Weight Watchers-profiel gereset, zodat ik voor m’n eigen gevoel even een frisse start kan maken. De komende Weight Watchers-updates zullen dan ook op basis van de ‘reboot‘ zijn. Ik houd jullie op de hoogte!

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Volgens mij is het niet meer dan normaal om af en toe niet aan het dieet te denken, dat hoort erbij en je bent echt heel erg goed bezig!

  1. Klopt, zo gaan dat soort dingen!

 2. Leuk om te lezen!! Ik ben zelf ook aan het afvallen. En er is nu ongeveer 1,5 kg af. En ik wil gaan voor de 7 kg. Ik zelf gebruik geen WW, maar doe het eigenlijk met de gedachte van dit is goed en dit slecht voor me. Ik eet net zoals jij geen chips, bijna geen friet en snacks meer en vooral heel veel vis en natuurlijk drink ik veel water. Het gaat best goed alleen voor mijn idee nog een beetje te langzaam. Ik sport eigenlijk al vanaf mijn 7e jaar (ik ben nu 20) 3/4 keer in de week. Het is moeilijk voor mij om op bepaalde plekken af te vallen omdat het vooral spieren zijn.

  We gebruik ik dagelijks de apps dagelijkse buikspieren, butttraining, armtraining, cardio en ab workouts. En haal ik veel inspiratie uit tumblr pagina’s. Ik ben benieuwd naar je blog over je favoriete workouts en waar ze goed voor zijn!!!!

 3. knoopje zegt:

  Is 5x per week sporten niet heel erg veel? Het is goed om gezond bezig te zijn natuurlijk, maar ik dacht dat je lichaam minsten één dag rust nodig heeft tussen het sporten door. Ik vind het in ieder geval wel knap dat je de discipline ervoor opbrengt…

  1. Bij krachttraining geldt dat inderdaad, je moet nooit twee dagen achter elkaar dezelfde spiergroepen trainen, anders kunnen ze niet goed herstellen. Ik doen dus ook niet elke keer hetzelfde, maar wissel echt af tussen cardio, krachttraining en pilates. De ene keer wat intenser dan de andere keer, en meestal zo’n 30-45 minuten, valt dus best mee!

 4. wow, 5 keer per week sporten. Dat is veel! Wel goed dat je die discipline hebt!

 5. Leuk om weer een update te lezen!
  x

 6. zozo das veel hoor… succes

 7. Renske zegt:

  Goed van je zeg! Chips is ook mijn valkuil en de afgelopen 2 weken heb ik heel erg slecht gegeten:(
  Door dit logje van jou ben ik weer iets gemotiveerder. Succes ermee!

 8. Jasmijn zegt:

  Wow herkenbaar verhaal! Ik ben ook begonnen met weightwatchers en in het begin ging het echt super goed, maar toen heb ik 3 weken lang vanwege chaos en drukte niets geteld en toen ben ik zelfs weer wat aangekomen en in ieder geval helemaal niets afgevallen! Punten tellen is echt het sleutelwoord bij weight watchers. Maar ik moet zeggen dat ik het ook nog erg moeilijk vind om mijn draai te vinden in de zin van: wat kan ik nou het beste eten? (En ik doe het nu ruim 2 maanden) Ben niet echt (of beter gezegd: echt niet) een liefhebber van groente en rauwkost (dat wat nou juist zo goed is als tussendoortje). Ik doe ook niet aan sport, maar ik wil me wel gaan aanmelden bij de sportschool.. alleen 5 keer per week sporten dat gaat ‘m niet worden bij mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.