Lifestyle

Weight Watchers: Week 2 (+ Introductie)

Wat een leuke reacties heb ik op het filmpje van vorige week gekregen! De meesten van jullie waren erg benieuwd naar Weight Watchers en zouden graag af en toe wat updates zien. Dat kan geregeld worden! Vandaag geef ik jullie een korte inleiding over Weight Watchers en natuurlijk ook mijn resultaten van week 2. Lees snel verder!

Laat ik maar met de deur in huis vallen, het resultaat van deze week was -1,0 kg! Wohoo! Dat brengt het totaal nu op -1,9kg. Dat had ik echt niet verwacht, hoewel het naderhand misschien ook wel niet zo heel onverwacht was. Ik heb deze week vanalles en nogwat gegeten (denk aan frietjes, chips en chocolade…), maar heb wel keurig alles bijgehouden en ben gewoon binnen m’n punten gebleven. Om de boel een beetje in balans te houden heb ik flink veel gesport en dat heeft waarschijnlijk het grote verschil gemaakt. Een mooie start dus, hoewel ik er vanuit ga dat het de komende weken toch echt wel wat minder hard zal gaan. Ach, dat geeft natuurlijk niet! Om jullie een idee te geven van hoe Weight Watchers werkt heb ik de basisprincipes voor jullie hier op een rijtje gezet.

ProPoints

De kracht van Weight Watchers is volgens mij balans. Balans tussen gezond eten en af en toe minder gezond.  En dat maakt Weight Wachters ook ontzettend realistisch waardoor het gewoon makkelijk vol te houden. Natuurlijk moet je je eetgewoonten wel iets aanpassen, maar je zal echt niet het gevoel hebben iets tekort te komen. Afhankelijk van je begingewicht krijg je een dagelijks aantal ProPoints toegekend en daarnaast en extra ‘spaarpotje’ met ProPoints die je gedurende de week vrij mag besteden. Zo heb ik een dagelijks budget van 26 ProPoints en 49 extra ProPoints om gedurende de week op te maken. Het is in elk geval de bedoeling dat je al je dagelijkse ProPoints opmaakt (anders krijg je misschien niet genoeg voedingsstoffen binnen), maar de extra wekelijkse ProPoints hoeven niet per se allemaal op te gaan.

Elk voedingsmiddel dat je eet heeft een bepaalde waarde aan ProPoints. Het aantal ProPoints is gebaseerd op de eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels van het product. Hoe gezonder het voedingsmiddel, hoe minder punten het kost. Zo kost een schaaltje magere yoghurt 2 ProPoints, terwijl je voor hetzelfde schaaltje volle yoghurt 4 ProPoints neer moet tellen. Op deze manier wordt je dus gestimuleerd om voor de gezondere variant te kiezen! Daarnaast zijn bijna alle groente- en fruitsoorten ‘gratis’ en hebben een waarde van 0 ProPoints. Dat is ideaal voor mij, want aangezien ik geen vlees of vis eet bestaan mijn meeste maaltijden vooral uit veel groente!

Fit Formules

Om te zorgen dat je gezonde gewoontes ontwikkelt zijn er ook nog de dagelijkse Fit Formules waar je rekening mee moet houden. Het is de bedoeling dat je elke dag minimaal 8 glazen water drinkt, 2 porties zuivelproducten, 5 porties groente of fruit en 2 porties gezonde vetten. Zo weet je zeker dat je genoeg belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Active ProPoints

Er wordt bij Weight Watchers veel aandacht besteed aan voeding, maar je wordt daarnaast gestimuleerd om ook wat meer te bewegen. Door te sporten kun je zogenaamde Active ProPoints verdienen die je eventueel weer zou kunnen gebruiken voor het geval dat je door je wekelijkse extra ProPoints heen bent. Ik doe dat liever niet en zie het verschil liever op de weegschaal dan dat ik de punten opeet. Maar het zou dus kunnen! Ik probeer Active ProPoints te verdienen door veel te fietsen en te lopen, maar door het koude weer lukt dat niet altijd. Gelukkig heb ik een brede collectie fitness-DVD’s die ik vroeger heel veel heb gedaan, dus ik maak gewoon van m’n huiskamer een sportschool. Favorieten op dit moment zijn Turbo Jam en Hip Hop Abs. Beiden een beetje cheesy, maar ontzettend leuk om te doen en vooral erg effectief.

Hoe kan je Weight Watches doen?

Weight Watchers kan je op twee manieren volgen. Je kunt elke week naar een meeting bij jou in de buurt gaan. Daar word je dan gewogen, krijg je tips hoe je het programma moet volgen en heb je contact met andere mensen die Weight Watchers volgen. Zelf doe ik Weight Watchers Online, dat vind ik zelf erg makkelijk. Je krijgt dan namelijk toegang tot het Online Dagboek waar je alles makkelijk in bij kunt houden en kan bovendien de Weight Watchers-app op je iPhone of iPad gebruiken. Net als voor de cursus moet je wel voor Weight Watchers Online betalen. Het kost €14,95 per maand, maar je kunt ook voor langdurige abonnementen kiezen waardoor je korting krijgt. Overigens is er nu een actie dat je het één week gratis kunt proberen, zo kan je in elk geval testen of het iets voor je is!

Ik heb Weight Watchers in het verleden wel eens geprobeerd, maar was er nooit echt van onder de indruk. Het is misschien wat voorbarig om nu al te zeggen, maar ik heb echt het gevoel alsof ik bij mezelf de spreekwoordelijke knop heb omgezet. Het past nu veel beter bij me, het voelt natuurlijk en gaat me verrassend makkelijk af. Yep, dit is iets wat ik waarschijnlijk heel goed vol ga houden! Ik ga jullie de komende weken op de hoogte houden door middel van hier en daar wat artikeltjes. De ene keer zal het artikel wat uitgebreider zijn dan de andere keer, maar ik zal proberen zoveel mogelijk tips te geven. Volgende week zal ik jullie wat voorbeelden geven wat ik zoal op een dag eet. Als jullie nog vragen, opmerkingen of tips hebben, laat ze vooral achter bij de comments!

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Ik heb het vroeger ook gedaan (niet dat ik het nodig had, maar dat is een ander verhaal) en ik hou echt van hun systeem. Mijn moeder had het ook gedaan dus ik kon het boekje lenen en op den duur kende ik het bijna vanbuiten, lol. Gefeliciteerd trouwens met je kilo, ik wens je er heel erg veel succes mee!

 2. heel goed zeg 😀 ik ben ooit 7kg afgevallen met WW ik heb zelf het boodschappengidsje dus ik doe het zondeer cursus en dat werkt ook! succes

 3. Paola zegt:

  Dit heb ik in het verleden ook gedaan en het werkte erg goed! Denk dat ik dit ook maar weer ga proberen!

 4. Wat knap dat je het volhoud! Ik heb er wel respect voor dat meiden zoiets kunnen. Zelf weeg ik al heel weinig dus voor mij zou het niks zijn, haha.

 5. maar kan je ons vertellen wat eet je in een dag om een idee te hebben ??

  1. Zoals ik al in het artikel zeg zal ik in de volgende update daar wat voorbeelden van geven 🙂

 6. bianca zegt:

  Daar ben ik inderdaad ook wel benieuwd naar wat je zoal op een dag eet

 7. ik ook, eet je dan nog wel een beetje lekkere dingen?

  1. Zeker! Ik eet gewoon pasta, wraps, wokschotels en veel meer!

   1. Tessa zegt:

    Ik werkte tot een paar maanden geleden, en ik hoorde vaak dat mensen veel lekkerder waren gaan eten nadat ze waren begonnen met WW!

 8. Wow, goed zeg!! -1kg!! Hoppa, dat doe je even!!

  Ik wil ook beginnen.. maar ik vind er steeds het juiste moment niet voor. Steeds denk ik.. morgen, dan begin ik!! En nu doe ik het ook echt! Morgen begin ik!!

  Ik ben benieuwd naar de updates! Echt leuk en intressant om te lezen vind ik dit! 🙂

  1. Het hangt er denk ik echt vanaf hoe je het bekijkt! Als je het ziet als een dieet (wat een rotwoord!!!!) en iets waarbij je niks lekker mag eten, dat is het iets wat vervelend is en nooit goed zal gaan. Als je het juist bekijkt als iets wat je goed laat voelen, je gezond gaat eten en daarmee beter voor jezelf gaat zorgen is het al een heel ander verhaal. Zeker met Weight Watchers kan je letterlijk alles (!) eten wat je lekker vindt, al is het misschien iets minder. Zie het niet als een straf maar juist als iets goeds!

 9. Super goed zeg!

 10. WW rules! Heb twee keer (een keertje na blessure en bijgevolg twee jaar stilliggen en een keertje na mijn eerste zwangerschap) meer dan 10kg verloren op een maand of 4 en ik vond het heerlijk!

 11. Klaud. zegt:

  Echt knap! Trouwens, komt er binnenkort nog een lijst met klantenkaarten voor de winkels( en wat je daar allemaal mee bespaart) voor de budget maand?
  Grtjs

 12. Hartstikke goed joh! De eerste kilo’s gaan er altijd het snelste af, maar dat geeft juist motivatie om door te gaan.

 13. wat ontzettend goed zeg, geeft je vast de motivatie om door te gaan.

 14. Proficiat!!
  Ik moet eerlijk bekennen dat ik na je filmpje ook ben begonnen!
  Ik mag van mezelf maar 1x per week op de weegschaal gaan staan dus ik moet nog even wachten! Maar ik doe dus lekker met je mee!

 15. Ik vind het echt leuk dat je hier over schrijft. Ik heb zelf die fase van ‘nu moet ik opletten met mn gewicht’ gehad en zin in de ‘waarom heb ik het zo ver laten komen’ fase. Dus ik heb echt hulp nodig om gewicht kwijt te raken op dit moment.

  Je moet er eigenlijk wel bij je artikel vermelden dat als je je inschrijft voor de proef week, dit automatisch wordt omgezet naar een 3 maanden abbonement twv 60 euro. Voordat er straks wat meiden zijn die daar overheen lezen. (was mij bijna gebeurd)

 16. Antoinette zegt:

  Superleuk, laat maar komen die updates!! Ik zit er ook aan te denken om te beginnen.. Wil niet dat het teveel ‘geplan’ wordt met eten, want dan geef ik snel op. Het moet vooral makkelijk zijn en effectief. Ben benieuwd naar wat je zoal op een gewone dag eet!

 17. Goed resultaat! Handig artikel, en leuk zulke updates over Weight Watchers! 😀
  Succes nog!

 18. Door dit artikel heb je mijn nieuwschierigheid gewekt. Het klinkt inderdaad niet echt als een dieet en je kunt het makkelijk volhouden als ik het zo lees. Wie weet ga ik het ook proberen!

 19. Joyce zegt:

  Wat goed! Ik ben zelf ook bezig met afvallen maar dan zonder programma/dieet oid. Maar puur door het echt over de gezonde boeg te gooien en meer te gaan sporten!
  Ik zit nu in mijn 4e week en ben nu al 4kg kwijt! Erg blij mee 🙂
  Heb je toevallig wat tips voor fitness dvd’s oid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.