Make-up

Wimperextensions bij Eyelash Express

Ik vertelde op Instagram al even dat ik vorige week wimperextensions heb laten zetten bij Eyelash Express in Amsterdam. We zijn inmiddels een week verder en ik ga jullie meer vertellen over mijn ervaring! Hoe gaat het in zijn werk? Ben ik er blij mee? Zou ik het opnieuw doen? Lees verder om er meer over te lezen!

Eyelashexpress - 1

Toen ik vertelde dat ik wimperextensions wilde, kreeg ik van veel mensen de reactie “Maar dat heb jij toch helemaal niet nodig? Je hebt al zulke lange wimpers!” Klopt, en daar ben ik ook hartstikke blij mee! Probleem is echter dat ze zeer lichtblond zijn er je er niks van ziet als ik geen mascara draag. Bovendien sport ik veel en ben ik sowieso altijd vrij lang bezig om met mascara mijn wimpers mooi te krijgen (meestal toch minstens 5 minuten), Daarom leken wimperextensions mij de perfecte oplossing. Geen mascara meer nodig en je wordt wakker met perfecte Bambi-oogjes.

Eyelashexpress - 4

Wimperextensions worden door allerlei salons gezet, maar ik wilde zeker weten dat het goed gedaan zou worden. Ik wilde immers niet het risico lopen dat ze snel uit zouden vallen of mijn eigen wimpers zouden beschadigen. Het is een secuur klusje, dus dat moet goed gedaan worden! Na wat speurwerk kwam ik uit bij Eyelash Express aan de Van Baerlestraat in Amsterdam (overigens is er ook een vestiging in Houten). Deze salon specialiseert zich volledig in het zetten van wimperextensions en eigenaresse Jolanda was de eerste in Nederland die 7 jaar geleden met deze behandeling begon. Tijdens de behandeling hebben we uitgebreid gesproken en kwam ik er snel achter dat Jolanda echt expert is op dit gebied, dus mijn wimpers waren in goed handen.

Eyelashexpress - 5

Ik had er nooit zo over nagedacht, maar wimperextensions zijn echt gewoon extensions voor je wimpers, net als je voor je haar zou hebben. Er wordt stuk voor stuk een haartje aan je eigen wimper vastgemaakt. Ik had in m’n hoofd dat ze extensions aan het uiteinde van je wimpers geplaatst worden, maar je worden juist bij de aanzet gezet. Daardoor krijg je ook zo’n mooi vol effect! Overigens hangt de hoeveelheid extensions daardoor ook erg af van de hoeveelheid wimpers die je hebt. Jolanda concludeerde dat ik ontzettend veel wimpers heb en was dan ook best lang bezig om overal een extension aan te plakken. Uiteindelijk zijn er zo’n 100-150 per oog op gezet!

Meestal duurt zo’n behandeling een uur, maar door mijn hoeveelheid wimpers was Jolanda iets langer bezig. Je ligt trouwens met je ogen dichtgeplakt, maar ik vond het eigenlijk best ontspannend! Na anderhalf uur op de bank te hebben gelegen was het dan eindelijk tijd om het resultaat te zien. Ik had onder andere bij Manon en Jiami het effect van wimperextensions gezien, dus ik wist wel een beetje wat ik kon verwachten. Toch ziet het resultaat er bij iedereen weer iets anders uit en had ik aangegeven dat ik niet zonodig een natuurlijk effect wilde, maar juist wat meer drama.

overall

Tadaa! Dit is het resultaat! Wat een verschil hè? Even ter vergelijking: in dit artikel kun je foto’s vinden van mijn eigen wimpers mét mascara. Dat is ook al best mooi, maar de extensions (zonder mascara uiteraard) zijn toch nog wel een stukje mooier.

Eyelashexpress - 2

De wimperextensions die door Eyelash Express gebruikt worden zijn van zijde. Je hoort ook nog wel over extensions van vossenhaar of nertsenhaar, maar zijde schijnt de krul beter vast te houden en de kans op allergie is wat minder dan bij extensions van dierlijk haar.

closeup

Ik ben er inmiddels behoorlijk aan gewend! De eerste dagen voelt het gek en ben je extreem voorzichtig omdat je niet goed weet wat je wimpers wel en niet kunnen hebben, maar inmiddels is het ‘normaler’ geworden. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je geen reinigingsproducten met olie kunt gebruiken en het is even wennen met het aanbrengen van oogmake-up. Ik zal in een ander artikel nog wat tips geven over hoe ik ermee omga! (EDIT: dat artikel staat inmiddels online en kun je hier vinden!) Het is in elk geval echt heel erg makkelijk en scheelt me behoorlijk wat tijd elke ochtend.

En dan natuurlijk de grote vraag: hoe lang blijven ze mooi? Dat is nu nog moeilijk te zeggen, maar daar zal ik later nog wel een update over geven. Ik ben tot nu toe een stuk of 8 haartjes kwijtgeraakt, dat valt heel erg mee en het is nog niet te zien. Het is normaal dat wimperextensions op een gegeven moment uitvallen, want ze vallen samen met je eigen wimper uit. Schrik daar dus niet van, want dat is heel normaal! Het is daarom wel aan te raden om ze na 2-3 weken op te vullen om een mooi vol effect te houden. Dat ga ik sowieso doen! Maximaal blijven wimperextensions een week of 8 zitten, maar het is dus wel aan te raden om ze tussendoor op te vullen.

Het zetten van wimperextensions is een secuur klusje, dus het is belangrijk om het bij een goede salon te laten doen. Ik ben in elk geval heel erg enthousiast over Eyelash Express en ga graag binnenkort nog even langs om mijn wimpers op te laten vullen. Voor een nieuwe set betaal je bij Eyelash Express €75,00 en opvullen is vanaf €19,95 (na 1 week). Kijk voor meer informatie op de site van Eyelash Express!

Dit vind je misschien ook leuk...

58 reacties

 1. Wat een mooi effect en ook erg mooi aangebracht, want je ziet bijna niks meer van je eigen lichte wimpers meer.

 2. Wauw, wat een mooi effect zeg! Ze zien er echt veel langer uit.

 3. xAmber zegt:

  Hebben ze jouw eigen wimpers van te voren geverft? of heb ik daar overheen gelezen..

  Vind het er wel supermooi uitzien

  1. Nee, daar is niks mee gedaan! Maar omdat de extensions bij de aanzet geplaatst worden, zijn mijn eigen lichte wimpers nauwelijks meer te zien, waardoor het misschien lijkt alsof ze donkerder zijn 🙂

 4. Staat heel mooi. Ik heb hier over getwijfeld toen ik ging trouwen, maar ik ben dus zo iemand die dan net allergisch is voor de lijm of zo en was bang wimperloos voor het altaar te verschijnen :).

 5. Wauw! Wat een mooi effect zeg! Wel een beetje een enge gedachte dat je dan met ‘je ogen dicht geplakt’ zit, haha. De wimpers zien er echt prachtig uit!

 6. Ik vind het echt een prachtig effect. Ik heb zelf ook blonde wimpers, dus als ik geen mascara draag ziet het er direct zo kaal uit.

 7. Staat je geweldig! Heel mooi!

 8. Chantal zegt:

  Nee ik vind het niet mooi, veel te nep in mijn ogen. Waarom heb je er niet voor gekozen om ze te verven, als je wel blij bent met de lengte maar niet met de kleur?

  1. Logische vraag! Ik heb ze in het verleden een paar keer geverfd, maar het resultaat is dan iets te natuurlijk voor mijn smaak. Verven voegt uiteraard wel kleur toe, maar niet de volume die ik graag zou willen en van mascara of wimperextensions wel krijg. vandaar mijn keuze! Ik wilde bewust geen natuurlijk effect van de wimperextensions, maar juist iets meer ‘drama’. En dat is zeker gelukt, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen het zo zou willen.

 9. Wow, prachtig zeg!

 10. Wauwie 😀

 11. Leuk 🙂 wat ik me afvraag: hoe doe je het met douchen/gezicht wassen, andere oogmake-up aanbrengen en slapen? Ik ben een wilde slaper, vaak word ik wakker met m’n gezicht in de kreukels en m’n wimpers staan ook alle kanten op. Ik weet dus niet of het verstandig is voor mij om extensions te laten zetten.
  Ben benieuwd..

  1. Douchen en gezicht wassen gaan prima en kunnen gewoon! Oogschaduw en eyeliner draag ik ook gewoon, is alleen even wat lastiger aanbrengen omdat de wimpers soms wat in de weg zitten, hihi. ’s Ochtends zijn ze wel wat warrig soms, maar als je ze dan even doorkamt zitten ze snel weer netjes 🙂

   1. Thanks voor je antwoord! En met make-up afhalen wrijf je niet een hele rits wimpers eraf? Hahaha 😛 Blijf het eng vinden om te nemen.

 12. Best prijzig, maar het is wel mooi!

 13. Je betaald er wat voor, maar het resultaat mag er zeker zijn 😀 x

 14. Wauw, het resultaat is echt prachtig!

 15. Wow wat een verschil! Lijkt me echt ideaal, wakker worden met van die Bambi oogjes :).

 16. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe je eigen wimpers er aan toe zullen zijn als je deze weer weghaalt… Heb er nog geen succes verhaal over gelezen. Maar het ziet er wel leuk uit natuurlijk!

  1. Ben ik ook erg benieuwd aan! We gaan het zien als ik deze extensions zat ben. Kan ik mooi wat wimperserums gaan testen als het nodig is 😉

 17. Zo echt waanzinnig mooi!

 18. Wauw, vind het echt prachtig!

 19. Ik vind het wel erg mooi!

 20. Aimee zegt:

  Aii, zonde van je geld.

  Ik vind ze echt niet netjes gezet voor in een professionele wimpersalon.
  Is er maar 1 lengte en dikte van de haartjes gebruikt ? Zo ziet het er namelijk wel uit. Als je varieert in lengte en dikte van de haartjes ziet het er vaak veel mooier uit.

  Ook zonde dat er verder niets met je onderwimpers is gedaan, als die een kleurtje hadden gekregen of ook een paar extensions dan was het meer een geheel geweest.

  1. Onderwimpers vond ik zelf niet nodig, daar doe ik gewoon wat mascara op als ik dat wil. Vond het onnodig om daar wimperextensions te doen of die te verven!

   1. lousaa zegt:

    Goede keuze! Onderwimpers meepakken is zo popperig. Niet vampy.

    1. Aimee zegt:

     Inderdaad, als je net zoals bij haar bovenwimpers belachelijk lange neemt.

 21. Vind het erg mooi en zou het zelf ook wel willen. Heb er helaas het geld niet voor op dit moment. Misschien in de toekomst..

 22. Iets té veel drama voor mij, maar het wel heeeel mooi en netjes gedaan zeg, wauw!

 23. Chantal zegt:

  Mink is nerts, geen vos. 🙂

 24. Ik vind ze er heel mooi uitzien! Echt een waauw effect.

 25. Wauw wat een mooi effect! Ik houd zelf ook wel van die echte opvallende wimpers.

 26. Wat een verschil! Zelf had ik ze denk ik iets korter gekozen, maar ik snap dat je juist iets heftigers wilt. Ik houd het zelf denk ik gewoon bij kunstwimpers. Kun je ermee variëren en plakken voor elke gelegenheid. Toch best veel geld voor die uiterlijk twee maanden plezier. 🙂 Leuk om te lezen hoe zoiets in z’n werk gaat!

 27. Wauw ik vind het wel een mooi resultaat !

 28. Mooi, al vind ik het wel raar dat toevallig 3 van de 5 femme vrouwen dit hebben gedaan…

  1. Is heel makkelijk te verklaren: Manon is ermee begonnen en ik vond het bij haar zo mooi dat ik het daardoor zelf ook wilde. En dat weet Manon ook, dus het is niet zo dat ik haar stiekem ben gaan na-apen 😉

 29. Ik ben altijd al weg geweest van jou wimpers met mascara! Het resultaat van de extensions vind ik ook wel wat hebben ^^ Niet echt iets voor mij uiteindelijk.

 30. Het staat je goed, maar ik zou het zelf nooit doen. Veel te grote ingreep wat mij betreft. Maar wel leuk als jij er blij mee bent 🙂

  Love,
  Didem.

 31. Jeetje wat een verschil! Ze zijn wel erg lang en super mooi gekrult

 32. Wauw, ik vind de wimpers best wel heftig. Maar wel mooi! Het effect oogt denk nog ietsje beter als je op je onderste wimpers mascara aanbrengt.

  Ik wist niet dat de extensions uitvallen met je eigen wimpers. Ik wilde het eigenlijk ook voor 1 keertje laten zetten en daarna niet bij laten vullen. Maar ik denk dat ik dat nu maar niet ga doen. 🙂

 33. Wat een verschil zeg! Heel mooi XX

 34. Danique zegt:

  Ik vind ze niet mooi gezet eigenlijk. Ik zet zelf ook extentions en ik varieer meer in lengte. Vind ze in de buitenste hoek te lang en zwaar.

 35. Staat je heel mooi! Wow en zeker handig voor als je sport!

 36. Het staat je fantastisch! ♥

 37. Wauw dat ziet er ongelooflijk mooi uit!

 38. Wauw! Echt een prachtig resultaat! Maar jeetje wat een dure hobby zeg!

 39. lousaa zegt:

  Wat me wel een beetje pijn doet is dat je zegt dat mink van vossenhaar is. Lijkt me dat er dan iemand niet heeft zitten opletten. Een mink is echt een compleet ander beest.

 40. Mirjam zegt:

  Wauw Charlotte wat mooi, vindt het er heel natuurlijk uitzien. Soms zit je zo te pielen met je mascara, de ene keer lukt gewoon beter dan de andere keer. Maar dit zou een perfecte wimperdag zijn 🙂

 41. Ik vind het mooi, alsof je hele dramatische nepwimpers heb opgeplakt en dat is toch wel erg leuk voor deze tijd van het jaar en i.c.m. een wat heftigere eyeliner en bijv. rode lipstick! In januari zou ik voor iets kortere gaan en misschien vragen naar variatie in wimperhaartjes (zoals in bovenstaande comments wordt geopperd) zodat het er iets natuurlijker uitziet! Ik ben benieuwd naar tutorials, dan kan ik het effect wat beter zien (full face).

 42. Mooi! Ik heb ze zelf ook lang gehad. Kreeg alleen op een gegeven moment een allergische reactie van de lijm

 43. waaw die zijn mooi gezet! ik ben pas begonnen dus krijg ze nog niet zo mooi vol (geduldig klusje idd)

 44. Ja, wimperextensions zijn echt mooi! Ze staan je goed, scheelt idd heel wat tijd qua mascara! Ik heb ze ook gehad, was na een paar maanden alleen zat om steeds bij te moeten laten werken.

 45. Wauw, wat mooi!
  Ik was er altijd zo benieuwd naar.

 46. Hannah zegt:

  Je zou eens kunnen nadenken over wimperlifting is veel natuurlijker minder werk blijft langer en is dan goedkoper. Tevens heb je tegenwoordig wimperextensions die met 30 minuten er al op zitten ook one by one en met speciale anti allergi lijm zodat je gewoon je ogen open kan houden.

 47. Angel zegt:

  Ik zit erover na te denken om dit te nemen. Ik vind het namelijk heel mooi en het zou veel tijd schelen. Alleen lees ik allerlei negatieve ervaringen erover. Dat je natuurlijke wimpers af gaan breken als je ze verwijdert, en het ongeveer 2 maanden duurt tot ze weer aangegroeid zijn. Is het bij deze ook het geval?

  1. Ik heb een artikel geschreven over hoe mijn wimpers waren na de wimperextensions: http://www.pinkypolish.nl/2015/02/01/wimpers-na-wimperextensions/

 48. Jessy huybrechts zegt:

  Heb ook juist wimperextensions laten zetten. Welke make up (eyeliner en schaduw) heb jij gebruikt? Ze zeiden dat het zonder oliën moest, maar vind je moeilijk xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.