Make-up

Wimpers na wimperextensions

In mijn artikel over wimperextensions en make-up vertelde ik al dat ik niet wist of ik mijn wimperextensions nog lang zou houden, maar vrij kort daarna heb ik toch besloten om ermee te stoppen. Waarom ik ze zat was? En hoe zien mijn eigen wimpers er nu uit? Ik ga het jullie vertellen!

Mét wimperextensions

Waarom gestopt?
Ik vond het effect van de wimperextensions echt prachtig, zeker toen ze iets korter en voller waren dan de eerste keer toen ik ze liet zetten. Echter komt er behoorlijk wat onderhoud bij kijken. Zo vond ik dat ze toch wel elke twee weken opgevuld moesten worden, anders zagen ze er al niet meer zo mooi uit. En dat kost telkens toch weer tijd (half uur tot 45 minuten), geregel (afspraak inplannen, rekening houden met de dag) en natuurlijk ook aardig wat geld (opvullen na twee weken kost meestal €29,95). Daarnaast vond ik het irritant dat ik minder makkelijk reinigingsbalsems en -oliën kon gebruiken om mijn huid te reinigen. Het verwijderen van m’n make-up kostte ’s avonds toch vaak extra tijd, omdat je erg voorzichtig moet doen. Hoe ik dat deed heb ik in dit artikel uitgelegd. Daarnaast vond ik het ook een beetje onhandig dat ze in de weg zaten bij het aanbrengen van oogschaduw of eyeliner en niet helemaal prettig voelen als je op je zij slaapt. Kleine dingetjes allemaal, maar ik vond het wel weer mooi geweest.

Verwijderen?
Ik dacht dat ik ze makkelijk zelf kon verwijderen door gewoon héél veel olie te gebruiken, zodat de lijm zelf wel los zou laten. Echter bleek dat toch niet helemaal het geval te zijn. Ik heb eerst mijn gezicht gestoomd (zou moeten helpen om de lijm een beetje week te maken) en daarna bijna een uur met kokosolie op mijn ogen gezeten, maar ze wilden absoluut niet loslaten. Daarna ben ik er ook nog met olijfolie tegenaan gegaan, maar ook dat had weinig zin. Ik denk dat ik er op die avond een stuk of 20 los heb gekregen, maar meer ook niet. Ik heb het toen dus maar opgegeven, maar ben wel doorgegaan met het gebruiken van producten op oliebasis om m’n make-up te verwijderen en langzaamaan zijn ze er bijna allemaal afgevallen.

Wimpers na wimperextensions - 1

En dan natuurlijk de grote vraag: hoe staat het nu met mijn wimpers? Nou, best aardig! Ik heb op één oog nog een een stuk of 8-10 extensions en op het andere oog nog maar twee. Ik draag dus sinds een paar weken gewoon weer mascara, maar ik moet wel zeggen dat mijn wimpers een stukje korter zijn dan ze vroeger waren. Toen de meeste extensions eraf waren had ik echt van die korte recht ‘Aziatische’ wimpers, terwijl die van mij altijd vrij lang en gekruld waren. Dat was even schrikken! Ze zijn de laatste anderhalve week overigens nog wel weer een stukje bijgegroeid, dus ik denk dat het niet lang meer duurt voordat ze weer op lengte zijn. De eerste weken is het dus even vervelend, maar dat is snel voorbij.

Eyelashexpress - 1Mijn kale wimpers voordat ik met wimperextensions begon

Wimpers na wimperextensions - 2Mijn wimpers na wimperextensions (wel de andere kant, omdat aan de kant die ik als ‘voor’-foto gebruikte nog te veel extensions zitten om het goed te kunnen zien)

Als je het zo op de foto ziet valt het verschil best mee! Ze zijn vooral wat brozer en voelen nog niet helemaal sterk en gezond aan, en ze zijn dus een stukje korter en rechter. Ach, dat komt over een paar weken wel weer goed!

Wimpers na wimperextensions - 3

Dit is hoe mijn wimpers er nu mét mascara uitzien. Op zich best oké, maar lang niet zo vol als ik het normaal heb, zoals de foto van deze look. Om de tijd te overbruggen totdat m’n wimpers weer zijn bijgegroeid, heb ik een prima oplossing: nepwimpers!

Wimpers na wimperextensions - 6

Toen een deel van de wimperextensions waren uitgevallen, vulde ik de ‘gaten’ op met losse plukjes. Deze van Essence zijn prima, in fijne verschillende lengtes en ook nog eens betaalbaar. Inmiddels heb ik toch wel wat grover geschut nodig en draag ik op dagen waarop ik afspraken heb of ga filmen de Demi Whispies van Ardell. Deze kocht ik onlangs op eBay (meer informatie vind je in dit artikel) en zijn echt perfect voor dagelijks gebruik.

Wimpers na wimperextensions - 4

Tadaa! Dit is dus een combinatie van een beetje mascara op mijn eigen wimpers en daarbij de Ardell Demi Whispies. Perfect! Niet te lang, niet te dik en niet té perfect. Vriendinnen en collega’s hadden niet eens door dat ik nepwimpers droeg, dus dat is een goed teken.

Wimpers na wimperextensions - 5En nog even het fullface effect van de wimpers. Uit de comments bij het artikel waarin ik deze liet zien begreep ik dat veel van jullie erg benieuwd waren naar het effect. Overigens kun je ze met gemak een keer of 5-7 opnieuw dragen voordat je aan een nieuw paar toe bent, dus dat scheelt.

Dus, tot zover mijn wimperextension-avontuur! Hopelijk vonden jullie het leuk om er via deze artikelen iets meer over te weten te komen. Of ik het nog een keer zou doen? Vast wel! Het effect is gewoon supermooi, maar het is wel wat gedoe. Lijkt het jullie wat of vinden jullie er te veel nadelen aan kleven?

Dit vind je misschien ook leuk...

50 reacties

 1. Jeetje, ik kan het wel begrijpen.
  Ik hoop voor je dat je wimpers weer snel zullen groeien.
  Dit zou ikzelf nooit doen.

  Xoxo

 2. sandra zegt:

  Ik heb zelf ook een poosje extensions gehad. Heb van mezelf weinig en korte wimpers…zelfs met mascara..dus het verschil was enorm…toch vond ik het jammer dat ze er zo snel vanaf gaan,en inderdaad,het extra werk wat je erbij krijgt vond ik minder. Dus ik heb ze 2 keer laten bijvullen en sindsdien niet meer gehad. Ben niet zo’n held met nepwimpers,dus ik hou het bij mascara

 3. Jammer dat het zo duur is en je zo vaak moet laten bijvullen. Het effect is mooi, maar ik snap heel goed dat je gestopt bent.

 4. Mij lijkt het veel te veel moeite en ik zou er ook het geld niet voor over hebben. Het effect was wel heel mooi! Er mist trouwens volgens mij een stukje tekst, er staat namelijk ”Het is misschien een” en dat lijkt me geen volledige zin haha :p

 5. Precies de reden waarom ik er nooit aan ga beginnen!

 6. De wimperextensions zagen er erg mooi uit! Maar ik kan me voorstellen dat het veel tijd en onderhoudt kost..

 7. Het klinkt inderdaad duur en veel regelwerk

 8. Mij lijkt het allemaal te veel geregel, maar het ziet er wel mooi uit. Grappig om te zien hoe er nog een paar extensions inzitten haha!

 9. Nee, ik denk niet dat ik het zou doen en ik heb het ook niet echt nodig!

 10. Ik was van plan er binnenkort ook te laten zetten, maar je doet me wel twijfelen. Ik ben heel bang om mijn wimpers te verliezen!

 11. Ai.. ik wist eigenlijk niet dat er zo veel nadelen gekleefd zaten aan het hebben van wimper extentions. Verschrikkelijk dat je wimpers er een stukje korter door worden!

 12. en door al deze nadelen twijfel ik dus of ik ze ooit zal nemen.. hmm lastig!
  De demi whispies zijn trouwens echt prachtig

 13. Fijn om jou ervaringen te lezen! Ik zou zelf nooit wimperextensions nemen, het onderhoud lijkt me inderdaad te veel werk en het lijkt me inderdaad ook heel erg in de weg zitten met oogschaduw en eyeliner opdoen! 🙂

 14. Hopelijk komen je wimpers weer zo terug als ze waren! Nep wimpers is wel een goeie oplossing.

 15. Oeii, er zitten toch best veel nadelen aan die wimperextentions. Gelukkig valt de schade aan je eigen wimpers nog wel mee 🙂

 16. Ik vind eigenlijk dat jij van jezelf ook echt prachtige wimpers had!

 17. Ik vind het zelf écht te duur, maar het effect vind ik wel heel erg mooi!

 18. Ik was zeker benieuwd naar het effect. Ik vind de extentions echt prachtig, maar zou ze zelf nooit nemen aangezien ik m’n eigen wimpers echt niet wil beschadigen!

 19. Goede oplossing! Het ziet er erg mooi uit zo 🙂

 20. Celine zegt:

  Ik vind het zo jammer dat het je eigen wimpers zo beschadigd.
  Afgelopen zomer heb ik ook wimperextensions laten zetten en heb ze er super lang op gehad. Toen het resultaat van de wimpers minder mooi werd heb ik ze gewoon op de lengte van mijn eigen wimpers laten knippen zo kon ik er gemakkelijk mascara overheen doen en leek het alsof ik gewoon mijn eigen wimpers weer terug had! Waar ik ze bad laten zetten hadden ze dit ook aangeraden zo beschadigen je eigen wimpers het minst.

 21. Ik vind wimperextensions er mooi uit zien, maar het lijkt me niet zo’n pretje om ze eraf te halen en daarna te moeten wachten totdat je wimpers weer zoals eerst waren. Nee, denk toch niet dat het iets voor mij is…

 22. Mja, dit is ook niks voor mij op lange termijn, te veel onderhoud en te veel geld.

 23. Ik heb ook wimperextensions gehad voor de vakantie, leek me wel makkelijk! Je komt uit bed en ziet er meteen mooi uit, en ook geen gedoe als je gaat zwemmen. Het effect was heel mooi maar na een tijdje begonnen ze ook bij mij te irriteren en heb ik ze er dan ook zelf afgehaald. Mijn wimpers waren veel korter en minder vol, maar na een tijdje zijn ze flink gegroeid en ik heb het idee dat ze nu zelfs nog langer zijn dan voorheen.

  1. Syenna zegt:

   Hoi Kim, ik heb van mij zelf aardig lange wimpers maar wil voor mijn vakantie graag toch extensions laten zetten. Gewoon 1 malig. Ik las dat jij dit ook hebt gedaan en dat jouw eigen wimpers uiteindelijk weer prima terug zijn gekomen. Mijn vraag is nu, waar heb jij ze laten zetten?!

   Ik hoor het graag!

   Liefs,
   Syenna

 24. Ik moest stiekem lachen met die foto van die 2 wimpertjes op je ogen, beetje gemeen sorry 😉
  Maar het effect mocht er wel zijn, het stond je echt goed.

 25. De nadelen wegen voor mij echt niet op tegen de voordelen… Jammer! Wat draag je op je lippen op de full-face, het is zo’n mooie kleur! Liefs’ Iris

 26. Ik heb als model gezeten voor wimperextensions en later had ik toch spijt, lol. Op den duur was ik beu en begon net als jij met allerlei technieken die er, volgens mij, ervoor moesten zorgen dat de fake wimpers er af zouden gaan. It was not that easy. Nu ben ik ongeveer driekwart jaar verder en mijn wimpers zijn weer zo goed als normaal. Als ik ze krul met een wimperkruller, blijven ze ook daadwerkelijk gekruld. In beginsel was dat niet zo, omdat ze helemaal uitgeput waren (?) Een tip die ik je daarom wil geven is: doe een tijdje niet zoveel met je wimpers en smeer iedere avond vaseline (dat potje voor je lippen) op je wimpers.

  Succes verder!

 27. Elisa zegt:

  Ik heb zelf ook wimper extensions gehad voor de zomervakantie, ga ze nu weer voor de wintersport laten zetten. Het verschilt heel erg per persoon hoe lang ze blijven maar ik heb er 6 weken plezier van gehad zonder opvullen en met veel zwemmen in de zee!
  Mijn wimpers waren precies zoals daarvoor omdat ik ze niet zelf heb weg lopen boenen wat jij hebt gedaan. Dat wordt ook echt afgeraden om te doen.. Zelf gebruikte ik gewoon olie reinigers en ze lieten echt niet los daardoor.
  Als je ze wilt verwijderen kan je het beste naar je salon gaan die verwijderen het gratis en veilig voor je wimpers voor je (als je gewoon in een goede salon zit)

  1. Elisa zegt:

   Oja, en je wimpers hebben een cyclus van 3-6 weken. Dat betekent dat al je wimpers in die periode uitvallen en weer bij groeien. Dus kan je nooit na 3/4 jaar nog steeds broze wimpers hebben…

 28. Ik zit dus, op dit moment, ook al ruim een uur te prutsen met een stoombadje en allerlei oliën. . En-het-wil-maar-niet ! Het doet ook zeer.. Wat ook de grootste reden is dat ik ze eraf haal. Grrr wat een ellende!
  Die nep wimpers is een goed idee!!

 29. Janny zegt:

  Ik heb ook wimper extensions gehad. Het beviel eerst heel goed, maar inderdaad na een paar weken (bij mij 3 weken) vielen er veel haren uit. Het is duur om het steeds te laten bijwerken. Ik merk ook dat mijn eigen wimpers lang zo mooi niet meer zijn als eerst!! Heel fijn voor als je op vakantie gaat, maar verder zou ik het niet doen. Het staat prachtig absoluut, maar je moet er echt voorzichtig mee om gaan.

 30. Beate zegt:

  Ik vind wimperextensions uitvinding
  In de ochtend hoef ik niet mascara pakken,schilt heel veel tijd
  Voor mij een aanrader
  Heb ze nu zelf al bijna 4 jaar zonder enkele problemen
  Ze zijn super mooi
  Je krijgt hele mooie uitstraling en mooie oogopslag
  Plakwimpers gaat bij mij irriteren en kunnen snel scheef staan
  Voor mij echt uitkomst

 31. Simone zegt:

  Heb net, vrij vlug ( minder dan 5 minuten) de laatste die er nog stonden met olijfolie los geweekt.
  Het resultaat is niet om blij van te worden. Had zelf vrij volle, lange wimpers en heb nu een schamel randje met heel korte wimpertjes. Ik hoop dat het weer goed komt. Heeft iemand een idee hoe lang het gaat duren voordat het weer op de oude lengte en hoeveelheid is?

  1. Bij mij heeft het ongeveer een maand geduurd. Ging vrij vlot eigenlijk! Nu (een jaar later) is er echt niks meer van te zien 🙂

 32. sanne zegt:

  Hallo,

  Ik heb ook een tijdje nep wimpers gehad en ze zijn er gelukkig allemaal uit.
  Mijne zijn ook super kort en niet te vergelijken met mijn eigen daarvoor..

  Iemand nog meer ervaring hoe lang dit gaat duren?

  Ik hoop op reactie

  Groetjes Sanne

  1. Mirjam zegt:

   Hoi Sanne,

   Een cyclus duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Dan heb je allemaal weer nieuwe haartjes. De eigen haartjes lijken vaak korter, omdat je gewend bent geraakt aan de extensions. Ook kan het zijn dat je nog baby wimpers hebt die nog moeten groeien. Veel mensen zijn bang dat wimperextensions hun eigen wimpers beschadigen. Dit is niet het geval tenzij je het hebt laten zetten door iemand met te weinig ervaring of dat er haartjes zijn geplaatst die te lang en te dik zijn voor jou. Daarom is het belangrijk dat je het bij iemand laat doen die er verstand van heeft. Ook kun je beter de haartjes bij een salon laten verwijderen. Zo beschadig je je wimpers niet door het vele wrijven. Ik ben het met jullie eens dat het best prijzig is dat bijvullen. Het is bij elk persoon verschillend wanneer deze moeten worden bijgevuld. Je verliest elke dag toch gauw 2 tot 5 haartjes. Na 2 tot 3 weken ga je dat echt wel zien.

 33. Cloé zegt:

  @Beate: waar laat jij het doen?

 34. Anoniem zegt:

  Bij mij waren de wimpers er al binnen 4 dagen allemaal uit dus niet aan te raden.

 35. Zou er na 1 keer wimperextensions zetten zonder bijvullen ook deze gevolgen zijn of zou het dan niet zoveel uitmaken ?

 36. Wimperstyliste zegt:

  Jammer, met zo’n blog worden de wimperextensions weer in een slecht daglicht gezet. Je moet namelijk nooit zelf de extensions eraf halen, maar laat dit doen door een professional door wie de extensions ook geplaatst zijn.
  De wimpers kunnen natuurlijk wat korter zijn, elke wimper heeft een groeicyclus van 6-8 weken.
  Daarna valt deze uit, hieronder zit al een nieuwe wimper die natuurlijk een stuk korter is als een volgegroeide wimper.
  Dat het meer geregel is, en dat je er voorzichtig mee moet zijn is logisch. Als het goed is, is dit je van tevoren ook verteld.
  En dat het wat kost.. Ja, is eigenlijk ook logisch wanneer je bedenkt dat de styliste hier ook een salaris aan moet overhouden?
  En voor de dames die de extensions hebben, als je ze eraf wilt halen, doe dit asjeblieft niet zelf.
  Je styliste heeft dit zo in een kwartiertje voor je geregeld, zonder dat je er zelf aan moet rommelen of dat je wimpers afbreken.
  Meer vragen? Contact mij gerust – een wimperstyliste

  1. Louise zegt:

   Ja maar wat als je op reis gaat voor een langere periode en je niet bij je styliste geraakt? Ik lees hier overal ‘niet zelf doen’ maar soms kan het niet anders. Ik vertrek voor 4 weken op reis, en wil niet rondlopen met halve wimpers… Dus eens ze echt verschrikkelijk zijn, en mijn vakantie nog een week duurt, wat moet je dan? Online een lash remover halen en zelf doen misschien?

 37. Wat een flauwekul verhaal!!!!
  Wanneer je naar een goede wimperstyliste gaat , die je eigen wimpers goed beoordeeld en daarna wimperextensions plaatst die voor jou wimpers het beste zijn, dan is er niks aan de hand!
  Er wordt met verschillende diktes gewerkt… heb je hele fragiele wimpertjes, dan worden daar hele lichte ( bijvoorbeeld 0.05) op geplaatst.
  En NOOIT zelf de wimperextensions eraf halen…… laat dit door een wimperstylistes doen .
  Jammer dat wimperextensions in een kwaad daglicht worden gesteld !!!

 38. Wimperstylist zegt:

  Wat een slechte blog! ‘Wimperstyliste heeft alles goed verwoord!

 39. Stephanie zegt:

  Je moet ook nooit zelf je extensions verwijderen! Altijd door de wimperstist laten doen dan beschadigen je eigen wimpers niet!

 40. Linda zegt:

  Waarom heb je ze er zelf geprobeerd af te halen? Als ik vragen mag. Ik ben zelf wimperstyliste en als ik over mezelf spreek raad ik het mijn klanten af om de wimperextensions er zelf proberen af te halen. Wij gebruiken gelremover wat de lijm oplost en zo voorkom je dat je eigen wimpers korter of zelfs beschadigd raken.

  1. Victoria zegt:

   Couldn’t agree more Linda! Ik ben ook wimperstyliste en raad iedereen streng af om zelf te verwijderen. Want je gaat dan je eigen wimpers beschadigen. Iedereen denkt maar dat het door oliën zal los laten maar het niet begrijpen dat als je olieproducten gebruikt de lijm langzaam los laat en het niet de bedoeling is om het daarmee af te halen. Wij raden het af om oliën te gebruiken want als je wil dat je wimperextensions lang mooi blijven zitten kan dat zeer zeker niet in combinatie van oliën. Zelf af halen is dus echt een dikke NO . Je ziet ook niet zelf wat je doet. Laat het altijd door een professional doen die gebruiken de speciale remover en ziet perfect wat ze moet doen!

 41. Ik zou het niet meer doen en het is inderdaad zonde van je geld.

  Gr.
  Bjorn

 42. Rani zegt:

  Pff ik heb ook nepwimpers laten zetten en ervoor had ik super lange wimpers van mijn eigen en nu heb ik 1 oog met en 1 oog zonder nepwimpers want heb ze eraf getrokken en nu heb ik super korte wimpers en ben zo bang dat het niet meer terug komt want had altijd zon lange wimpers 🙁

 43. Lisanne zegt:

  Ik heb het nu twee keer geprobeerd en twee keer ga ik na een dag of vijf irritantie krijgen doordat er klontjes zijn ontstaan. Dan gaan ze gewoon zeer doen en ga ik wrijven en plukken. Heel stom I know maar ik word gewoon gek van het geprik. Voor mij dus geen extensions meer.

 44. cindy zegt:

  Ik heb al een paar jaar extentions en ik zou echt niet meer zonder kunnen. Ik heb zelf korte wimpers en met de extentions maakt de oogopslag gewoon 10x mooier. Ik heb geregeld een pauze tussen het zetten van mijn extentions dan krijgen me eigen wimpers rust er zitten dan 6 weken tussen voor ik weer nieuwe opvul afspraak heb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.