Make-up Reviews

MAC Paint Pot – Soft Ochre

De laatste tijd ben ik weer langzaam opnieuw fan van MAC aan het worden. Wat zitten er toch fijne producten in het assortiment! Het begon met dit geweldige potlood, maar onlangs besloot ik om de gigantisch populaire Paint Pot in de kleur Soft Ochre uit te proberen. Ben je op zoek naar een goede oogschaduwbasis? Dan is dit absoluut een aanrader!

Over Soft Ochre is op blogs al talloze keren geschreven, aangezien vele bloggers ontzettend enthousiast zijn. Ik heb eerder verschillende Paint Pots van MAC gehad, maar was nooit echt ondersteboven. Toch bleef ik regelmatig positieve dingen over Soft Ochre lezen. Ik was toe aan een nieuwe oogschaduwbasis, dus besloot Soft Ochre eens een kans te geven.

In principe kunnen Paint Pots als oogschaudws op zichzelf gebruikt worden, maar ik vind ze het beste als basis voor een andere (poeder)oogschaduw werken. Soft Ochre is een huidskleurige versie met een gele ondertoon. Schrik niet van deze gele kleur, want voor je oogleden is dat juist ideaal! Mijn oogleden zijn altijd wat aan de rode kant, maar door deze tint wordt dat rood perfect geneutraliseerd.

Ik gebruik altijd een basis voordat ik oogschaduw aanbreng, zodat mijn oogschaduw beter blijft zitten en de kleuren intenser uitpakken. Ik heb in het verleden jarenlang Urban Decay Primer Potion gebruikt en had eigenlijk niet verwacht dat Soft Ochre daaraan zou kunnen tippen. Had ik het even mis! Soft Ochre is minstens zo fijn! Hij zorgt er zelfs voor dat mijn oogschaduw nog iets langer blijft zitten dan wanneer ik UD’s Primer Potion gebruik. Wow, dat had ik niet verwacht. Ik moet hier wel bij vermelden dat ik geen extreem vette oogleden heb, maar ik merk dus degelijk verschil.

Een nadeel van de Paint Pots is wel dat de verpakking niet heel handig is. Wanneer je het product net in gebruik hebt kun je er makkelijk met je vingers in om de crème uit het potje te halen, maar zodra je dichter bij de bodem komt wordt het toch wat lastig. In dat geval wordt het dus tijd om er een kwastje bij te pakken, iets wat ik zelf een beetje onhandig vind.

Op mijn arm lijkt de kleur wat aan de donkere kant, maar op mijn ogen merk ik daar weinig van. Ik heb ‘m de afgelopen paar weken non-stop gebruikt en ik denk dat ik deze voorlopig in mijn vaste routine houd.

Een tijdje geleden schreef ik een hele positieve review over de budgetvriendelijke Catrice Prime and Fine Eye Shadow Base. Ik ben nog steeds erg tevreden over de houdbaarheid van die basis, maar ik vind de substantie uiteindelijk toch niet prettig genoeg. Hij is wat stroef en plakkerig, en ik heb soms het idee dat hij zichtbaar blijft wanneer ik er oogschaduw overheen aanbreng. Als je op zoek bent naar een goede basis en er niet teveel geld aan uit wilt geven, dan is de basis van Catrice een prima product. Echter, qua substantie komt Soft Ochre als winnaar uit de bus.

Tja, ik ben fan van Soft Ochre. Ik snap nu ook waarom dit product zo’n gigantische hoeveelheid fans heeft. Het is gewoon een prettig basisproduct dat zijn werk goed doet. Hij is wellicht iets aan de prijzige kant (€19,00), maar volgens mij gaat de verpakking vrij lang mee. Voor een goed product heb ik dat in elk geval zeker over!

MAC Paint Pot in Soft Ochre is onderdeel van het vaste assortiment van MAC en kost €19,00. MAC is verkrijgbaar bij de verschillende verkooppuntende Nederlandse MAC webshop,Douglas en De Bijenkorf.

26 Comments

 • Reply
  Martina
  6 juli 2013 at 07:02

  Ik heb deze zelf en gebruikhem veel!

 • Reply
  Sofie
  6 juli 2013 at 07:06

  Mooi product!

 • Reply
  Jorinde
  6 juli 2013 at 07:16

  Deze lijkt me erg fijn!

 • Reply
  Laura
  6 juli 2013 at 07:51

  Hij lijkt me heel fijn! En volgens mij ben je altijd fan van MAC maar soms gewoon iets minder (intro)! 😉

 • Reply
  femketje
  6 juli 2013 at 08:18

  deze lijkt me zo fijn 😀 hoor er altijd alleen maar goeds over!

 • Reply
  Tessabd
  6 juli 2013 at 08:25

  Ik vond hem eerst ook prijzig maar ik doe er nu al een jaar mee en hij is nog niet eens halverwege XD

 • Reply
  Tara
  6 juli 2013 at 08:26

  Ik ben hier ook heel benieuwd naar!

 • Reply
  Nena - whatevergivesjoy
  6 juli 2013 at 08:49

  Klinkt goed!

 • Reply
  Beautyjuf
  6 juli 2013 at 08:53

  Ik begreep tot voor enkele maanden geleden niet goed wat er zo bijzonder is aan de ‘MAC Paint Pots’. Nu ik vaker over lees/hoor, ben ik erg enthousiast en wil ik er zelf ook één aanschaffen. Maar, de prijs…

 • Reply
  Make-up Manual
  6 juli 2013 at 09:29

  Handig product. Ik denk dat dit voor mij heel handig kan zijn omdat ik nogal rode oogleden heb. Staat altijd zo raar als ik er verder niets mee doe.

 • Reply
  Marieke
  6 juli 2013 at 09:45

  Ik ben nog op zoek naar een basis voor iemand met héél vette oogleden. Ga toch even iets meer research doen om te zien of deze ook voor mij kan werken!

 • Reply
  Caro
  6 juli 2013 at 10:04

  Oehh deze wil ik ook! 🙂

 • Reply
  Amanda
  6 juli 2013 at 10:08

  Ik heb hiermee in mijn handen gestaan, maar mijn zus zij dat het niet zo handig is met mijn lange nagels om er product uit te krijgen. Vond dat ze wel gelijk had. Als hij nou in een tube had gezeten had ik hem wel meegenomen!

 • Reply
  Joyce
  6 juli 2013 at 10:38

  Lijkt me erg fijn!

 • Reply
  Silvy
  6 juli 2013 at 10:46

  Klinkt goed! 🙂

 • Reply
  Stephanie
  6 juli 2013 at 11:19

  Lijkt me een heel fijn product!

 • Reply
  yasmin
  6 juli 2013 at 11:35

  Wanneer mijn UD primer potion in Eden opperdepop is denk ik dat dit de vervanging gaat worden aangezien ik in NL geen UD meer kan krijgen nu Sephora weg is. Ziet er erg goed uit.

 • Reply
  Robin
  6 juli 2013 at 15:58

  Ik vind dit té duur. Ik kan het er niet aan uitgeven, al denk ik best dat “jullie” gelijk hebben en deze heel goed is.

 • Reply
  Kimberly
  6 juli 2013 at 16:04

  Ik heb Bare study en die vind ik heel erg mooi!

 • Reply
  Jhemyla
  6 juli 2013 at 21:24

  Deze staat nog op mijn wishlist.

 • Reply
  Patricia
  6 juli 2013 at 22:02

  Deze ga ik zeker eens proberen na zoveel goede en lovende reviews. Tot nu toe heb ik altijd Painterly gebruikt.

 • Reply
  TingTing
  6 juli 2013 at 23:09

  Ik gebruik deze nu ook als oogschaduwbasis, als ik al geen andere gekleurd oogschaduwbasis gebruik. Ik vind het inderdaad een fijn product, maar om eerlijk te zijn vind ik de oogschaduwbasis van essence ook nog steeds niet verkeerd.

 • Reply
  Glamourista
  6 juli 2013 at 23:58

  Ik had er ook eentje, maar ze droogden zo snel uit :s

 • Reply
  Laura
  7 juli 2013 at 09:08

  Binnenkort ook maar eens proberen!

 • Reply
  Kelly
  7 juli 2013 at 20:18

  Deze lijkt me erg fijn!

 • Reply
  Charile
  8 juli 2013 at 16:34

  Heel mooi product!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.