Budget Make-up Reviews

Review: Catrice Made To Stay Eyeshadow (Mauvie Star + Copper & Gabbana)

Afgelopen weekeinde kwam ik bij Kruidvat de nieuwe producten van Catrice tegen. Zoals jullie al in mijn filmpje zagen ben ik aardig losgegaan! Er zitten flink wat mooie producten tussen, dus er komen nog genoeg leuke reviews aan, maar vandaag wilde ik beginnen met de Made To Stay Longlasting Eyeshadows. Over deze oogschaduws heb ik al eerder geschreven en nu zijn er twee nieuwe kleuren bijgekomen: Mauvie Star en Copper & Gabbana.

In mijn eerdere review was ik al ontzettend enthousiast over de Made To Stay Longlasting Eyeshadows van Catrice. Deze oogschaduws hebben een bijzondere structuur die een combinatie is van poeder en crème. Ik heb al een paar keer de vraag gekregen of het budget-dupes zijn van de MAC Paintpots of de Maybelline Color Tattoo’s, maar dat zijn ze absoluut niet. Ze komen eerder in de buurt van de Chanel Illusion D’ Ombre-oogschaduws of de L’Oréal Colour Infallible-oogschaduws. Het is dus meer poeder dan crème.

Bij de assortimentsupdate zijn er twee nieuwe kleuren uitgebracht, namelijk Mauvie Star en Copper & Gabbana. Ik was blij om deze kleuren te zien, want dit zijn precies de tinten waar ik dol op ben! Mauvie Star is een soort taupe/paarse tint en Copper & Gabbana is, zoals de naam al zegt, een warme bronzen tint.

Dit is één van de redenen dat ik zo dol ben op deze oogschaduws. Moet je kijken wat een prachtige kleuren! Ze zijn zacht, romig en geven ontzettend veel pigment af. Ik vind deze tinten ook een goede aanvulling op het huidige assortiment en wat mij betreft mogen er nog heel wat kleuren bij komen.

Ik ben ook dol op deze oogschaduws omdat ze erg goed blijven zitten. Ik gebruik ze zelf het liefst als oogschaduwbasis om er vervolgens wat gewone oogschaduw over aan te brengen. Zo zijn de kleuren mooi intens en blijft de combinatie (ook zonder een ‘gewone’ oogschaduwbasis) de hele dag perfect zitten. Ook kun je ze prima op zichzelf gebruiken! Ik krijg vaak de vraag over hoe je ze moet aanbrengen. Ik doe dat zelf met de MAC 217 (blendingkwast), maar je kunt ook heel goed je vingers gebruiken. Net wat je prettig vindt!

Toen ik Mauvie Star kocht hoopte ik stiekem al een beetje dat hij op Chanel Illusion D’Ombre in de kleur Illusoire zou lijken. Deze vind ik zo mooi! Ik swatchte ze naast elkaar:

Zoek de verschillen! Links is Catrice Mauvie Star, rechts is Chanel Illusoire. Ik zie uiteraard wel een klein beetje verschil, maar eigenlijk niet genoeg om het grote prijsverschil (€3,49 tegenover €28,50) te rechtvaardigen. Wat mij betreft een prima budget-dupe.

Ik ben nog steeds ontzettend enthousiast over deze oogschaduws, zeker over deze nieuwe kleuren. Wat mij betreft mogen ze ook wel voor wat spannendere tinten gaan (turkoois of felpaars misschien?), maar dit is vast een flinke stap in de goede richting. Ze zijn mooi als basis, mooi op zichzelf en blijven prima zitten. Aanraders dus!

De Catrice Made To Stay Longlasting Eyeshadows kosten €3,49 per stuk en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. De kleuren Mauvie Star en Copper & Gabbana maken deel uit van het vernieuwde vaste assortiment dat vanaf nu langzaamaan verkrijgbaar zal zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Oh wauw, wat zijn ze mooi!
  Vind vooral Mauvie Star echt geweldig, denk dat als ik die hier zie liggen, ik hem meteen meeneem.

  Helaas heb ik de nieuwe Catrice collectie hier in de Eindhoven nog niet gespot in de Kruidvat, maar ga morgen meteen een kijkje nemen! Wat zijn de nieuwe producten mooi!

 2. Wat een mooie kleuren! En echt een goede dupe 😀

 3. Ziet er goed uit (:
  Alleen jammer dat ik ze nooit kan opbrengen haha ;p

 4. Wat een prachtige kleuren!

 5. Ooooh prachtig. Zeker een mooie Chanel dupe <3

 6. je ziet echt geen verschil
  bij beiden

 7. Mooi! Ik wilde Chanel Illusoire, maar ga nu gewoon voor Mauvie Star, hoor!

 8. Wat een mooie kleurtjes, ze lijken me erg fijn 🙂

 9. Wow je ziet amper verschil tussen die twee zeg! Heel erg mooi. 😀

 10. Claudia zegt:

  Mmm als je ze als basis voor oogschaduw gebruikt, wat voor kleuren doe je er dan overheen? Ongeveer dezelfde, of in dezelfde kleurenrange, of anders..? 3.50 is inderdaad niet veel, hoewel de kleuren me niet al te veel aanspreken (deze nieuwe twee meer dan de andere), ik ga eens kijken!

  1. Ik doe meestal dezelfde kleuren of tinten die er mooi mee mengen. Het is een beetje experimenteren!

 11. Oke enough. Ik moet Mauvie Star hebben. Ook al is het alleen maar omdat hij lijkt op die mooie van Chanel <3

 12. Wanneer komen de nieuwe Catrice producten nou in de winkels? 🙁
  Wil ze zo graag, ben al de hele week elke dag in Kruidvat geweest, maar nee..

  Leuke review btw hahaa

 13. Wow, die zijn mooi!

 14. Mooie kleuren! Ik moet mauvie star hebben!!

 15. Ik ga ook zeker voor deze dupe! Prachtig!

 16. Ik vind ze prachtig! Vooral gaaf dat er een de dupe is van die van Chanel!

 17. Joany zegt:

  Ah, ze zijn echt beautifull! Schitterend.

 18. paulien zegt:

  ik heb er één van en vind hem wel fijn maar gebruik hem toch niet zo vaak. Er zitten glitters in, dat vind ik jammer. ik hou meer van matte oogschaduw. Ik had gehoopt dat catrice nu ook een matte in het assortiment zou krijgen, helaas.

 19. Erg mooi. En wat een goede dupe , je ziet inderdaad een klein verschil , maar wat een prijsverschil:D

 20. Oooh pretty ! Mauvie star ga ik es halen, zalige dupe !

 21. Wow ik vind die van Catrice eigenlijk mooier dan Chanel! Hij is iets donkerder en duidelijker. X

 22. Whaaaaaaaaah ik wil Mauvie Star!! <3

 23. Mooie kleuren allemaal!

 24. Ik ben beniewd naar een ooglook!!!

 25. Leuke producten zijn dit, verpakkingen zien er ook mooi uit. Behoorlijk luxe voor een budget prijsje!

 26. Fleur zegt:

  Zien er erg mooi uit ! En voor zo’n prijs ook!
  Zou je ook een filmpje maken hoe je deze kunt gebruiken ?

  Kuss,
  Fleur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.