Huidverzorging Tips

NU is het moment om je huid te beschermen!

Nu het zomer wordt zie ik op veel blogs informatieve artikelen verschijnen over hoe je de huid het beste kan beschermen tegen de zon en wat de schadelijke gevolgen van zon kunnen zijn (zo ook op Pinky Polish). Ik vind het geweldig dat blogs hier zo veel aandacht aan besteden, want ik vind het ontzettend belangrijk! Toch merk ik dat niet iedereen het met mij eens is. Zo zie ik vaak bij comments dingen staan als: “Daar ben ik te lui voor!”, “Dat heb ik nog niet nodig!” of “Ik word liever lekker bruin, over rimpels e.d. hoef ik mij nog geen zorgen te maken.”. Nou dames, think again! Juist nu je jong bent is het wel degelijk nodig, want dit is hèt moment waarop je je huid kan beschermen tegen rimpels, pigmentvlekken en vroegtijdige huidveroudering. En dit alles is zo gepiept met een goede zonbescherming! Het is zo simpel, even smeren met een product met SPF en je bent klaar. Een kleine moeite toch?

Helaas gaan vrouwen zich pas zorgen maken tegen de tijd dat het kwaad al is geschied en wij de eerste rimpels en pigmentvlekken op zien duiken. Dat is eigenlijk een beetje mosterd na de maaltijd, want tegen die tijd is er weinig meer aan te doen. Wij vrouwen geloven graag merken wanneer ze ons beloven dat hun product rimpels met 80% zullen doen verminderen of dat ze pigmentvlekken zullen laten verdwijnen. Onzin! Deze beschadigingen zijn nagenoeg onomkeerbaar, maar hadden misschien wel voorkomen kunnen worden door altijd trouw je huid te beschermen.

Als er iets is wat ik jullie graag mee wil geven dan is het dat je de tijd nooit terug kan draaien. Wat je tijdens je ‘jonge jaren’ je huid aandoet zal hoe dan ook zijn sporen achter laten. Uiteraard is een bepaalde mate van huidveroudering natuurlijk en doodgewoon (daar is niks mis mee!), maar een groot deel kan worden voorkomen door een goede dagelijkse zonbescherming. Anti-zonnebrand is dé perfecte anti-verouderingscrème (eigenlijk het enige product dat echt werkt) en je kan er niet jong genoeg mee beginnen! Nu is hèt moment om je huid te beschermen! Het is een soort verzekerings-polis voor de toekomst van je huid. Je zal er later dankbaar voor zijn!

Nu lijkt het misschien alsof ik hier heel obsessief mee bezig ben, maar dat is echt niet zo. Ik ben niet bang om ouder te worden, maar waarom zou ik mijn huid onnodig beschadigen terwijl ik het makkelijk kan voorkomen? Ik smeer ’s ochtends gewoon mijn Eucerin Sun Fluid SPF50 op en denk er verder niet meer aan. De reden waarom ik hier zo op blijf hameren is omdat zoveel meiden er onverschillig over denken en daar kan ik me echt boos om maken. Natuurlijk is het helemaal aan jezelf om te bepalen of je liever dat bruine kleurtje hebt of later een jonge frisse uitstraling, maar voor mij is de keuze al snel gemaakt. Waar kies jij voor?

 

Dit vind je misschien ook leuk...

39 reacties

 1. Ik ben net 2 dagen geleden weer verbrand… :s Maar niet in mijn gezicht, want mijn dagcreme heeft spf. Mijn armen en benen zijn wel heel mooi rood xD

 2. Lotje zegt:

  Je hebt helemaal gelijk over zonbescherming, maar soms dan weet ik niet zo goed wat voor zonnebrand ik op een acnehuid kan gebruiken, wantde meeste zonnebranden verstoppen je huisvest wel (naar mijn idee). Ik had nog een vraagje, ik mijn foundation zit spf 20, is dat ook redelijk goede bescherming?

  1. Zoek maar eens op mijn review van de Eucerin Sun Fluid, die kan prima op een huid die last heeft van puistjes 🙂 SPF 20 in je foundation is prima voor 'gewoon' dagelijks gebruik, maar als je echt veel in de zon bent kan je beter een extra product met een hogere factor speciaal voor je gezicht gebruiken.

  2. Antoinette zegt:

   Ook La Roche Posay heeft een goede zo beschermer met hoge SPF en is geschikt voor de vette huid!

 3. Ik vind het zo fijn dat jij hier veel aandacht aan besteedt. Bijna al mijn vrienden snappen niet waarom ik het zo belangrijk vind elke dag zonnebrandcreme aan te brengen.

  1. Hier hetzelfde, dan gaat het zo van “Heh, zonnebrand? Het is toch geen zomer?!” En dan geloven ze niet dat er elke dag, ook als het bewolkt is uv-stralen zijn!

 4. Denice zegt:

  Je hoeft eigenlijk niet te kiezen tussen een bruine huid/jong frisse huid later.
  Ik smeer me altijd goed in, ook als ik weer uit het water kom. Maar toch wordt ik bruin, ook met een goede zonbescherming!

 5. Marieke zegt:

  Als ik ga zonnen, smeer ik me ruim van te voren in en ik heb altijd BB cream met factor 30 op mijn gezicht, maar ik blijf erbij dat ik me in de winter echt niet in ga smeren.

 6. Ik smeer me ook altijd goed in, niet alleen omdat ik mijn huid beschermen maar ook omdat ik me daar fijner bij voel. Ik smeer mijn dochter ook altijd goed in en mijzelf ook.

 7. Anne zegt:

  Ik smeer altijd mijn onbedekte huid in (armen, gezicht voeten) en in de zomer met een extra hoge factor ennn ik ben bruin 😀 en een gezonde huid.

 8. Mm, eigenlijk smeer ik me alleen in als ik echt in de zon ga zegmaar,
  niet doen dus! Ik ga me nu braaf elke dag insmeren (:

 9. Als ik lees dat je voor je hele lichaam 30 ml moet gebruiken en je elke keer na het zwemmen opnieuw in moet smeren vraag ik me af hoeveel geld je moet hebben om je goed te beschermen. Een fles van 200 ml kost al gauw €10,-, met een gezin van vijf personen en een dagje aan het zwembad gaan er op die manier wel twee flessen per dag doorheen. Nou, het spijt me zeer, maar dan smeer ik wel wat dunner, minder, niet in de winter (hoogstens dagcrème met spf) en sla ik plekjes die bij mij nooit verbranden wel over.

  1. Chiara zegt:

   De goedkope flessen van Kruidvat bijvoorbeeld zijn ook prima hoor. Dat bleek uit een zonnebrandtest uit de Consumentengids van deze maand. Ik geloof dat de notenmelk er als beste uit kwam.
   Zonnebrandcreme hoeft helemaal niet duur te zijn. Bovendien is de factor vaak ook veel hoger dan op de fles staat. Bij bijna alle geteste flessen was de factor 2 tot 3 keer hoger dan waar hij voor verkocht werd. Dus je kunt makkelijk SPF 20 kopen. Dat is ook nog iets goedkoper.

 10. Anouk zegt:

  aaah wat slecht. Ik smeer me bijna nooit in. Behalve als ik ergens nog niet bruin ben..
  Dan ga ik maar opzoek naar een foundation met spf of een dagcreme ofzo, iemand een aanrader ? 🙂

 11. emma zegt:

  Ik heb wel zonnebrand voor mijn gezicht, maar ik heb altijd het gevoel dat ik dan moet kiezen tussen dagcrème en zonnebrand. Als ik er allemaal lagen op ga smeren, wordt het echt heel snel vet en het voelt gewoon verstikkend. Mijn T-zone wordt héél snel vet en dan glijdt mijn zonnebril gewoon van m’n neus af. Ik heb al Vichy Normaderm Pro Mat met factor 15, maar zelfs daarmee wordt mijn huid al snel vet.

  Wat betreft de rest van mijn huid: ja, ik ben daar écht te lui voor. Stom excuus, maar het is nou eenmaal wel zo.
  En wat doe je tegen vlekken in je kleding van zonnebrand? Ik ben een keer naar Portugal geweest, en al mijn witte kleding kon ik gewoon weggooien: allemaal gele vlekken van de zonnebrand. Sorry, maar dan smeer ik me gewoon liever niet in…

 12. daphne zegt:

  Ik ben vanaf mijn 20e trouw begonnen met smeren van spf, (winter 25, zomer 50) dagelijks. In mijn tiener tijd ben ik echter regelmatig verbrand. Ik ben nu 26 en zie hier en daar al kleine pigment vlekjes die ik niet meer weg zal krijgen. Het is echt geen onzin!!

 13. Echt goed dat je hier aandacht aan besteed. Ik vind het ook altijd belangrijk om mij zelf goed in te smeren ,ik verbrand namelijk alleen maar en en ik wordt niet bruin. En meestal als mijn huid verbrand , verbrand het ook echt goed. Ik smeer mij ook altijd in met factor 50+

 14. Echt goed dat je hier aandacht aan besteed. Ik smeer mij ook altijd in met factor 50+ , aangezien ik eigenlijk altijd verbrand.

 15. Ik smeer pas sinds kort mn gezicht dagelijks in met spf 30, hoop dat het nog niet te laat is en ik de ergste schade nog voor ben.

 16. Ingeborg zegt:

  Ik ben 20 en gebruik eigenlijk nooit bescherming… Ik ben 1 keer van m’n leven verbrand geweest op m’n schouders, want niet eens vervelende voelde…

  Maar door dit artikel ga ik toch wel nadenken. Ik heb een getinte huidskleur, maar ben wel helemaal Nederlands. Wat moet ik gebruiken? Hoe bepaal je welke factor je moet hebben enzo? Kan je gewone zonnebrand voor lichaam en gezicht gebruiken?

 17. Joanne zegt:

  Ik ben het helemaal met je eens, voorkomen is beter dan genezen. Het probleem is alleen dat zo goed als alle zonneproducten voor het gezicht mijn poriën verstoppen. Ik heb echt al zoooo veel geprobeerd! De enige die ik kan gebruiken is een dagcrème van LRP met SPF15/PPD12. Dat is natuurlijk al een stuk beter dan niets, maar ik had liever een factor 30+ gehad!

 18. Ik neem het ook heel serieus, ik heb ook een enorm gevoelige huid. Gisteren ook naar het strand geweest en heb me ongeveer 4x lang ingesmeerd met Biodermal zonnebrandcreme, factor 50+. Helaas nog op sommige plekken verbrand.

 19. Eline zegt:

  moet je je dan ook in de winter insmeren? :s

  goed artikel 🙂

 20. jennifer zegt:

  ik moet sowieso spf in mijn dagcreme hebben. ik heb een donkere huid en heb sneller kans op pigmentvlekken

 21. Het probleem bij mij is altijd dat ik niet tegen parfum kan in dagcrèmes en andere dingen die je op je gezicht moet smeren. Als er een SPF in zit, dan zijn het of hele dure producten die geen parfum bevatten of het zijn wel redelijk goedkope producten maar die bevatten altijd parfum. En daar zit ik dan klem.

  1. Chiara zegt:

   Paula’s Choice is niet heel duur en bevat geen parfum.

  2. Marielle zegt:

   Etos huismerk heeft een dagcreme met spf en zonder parfum.

 22. Nynke zegt:

  Ik heb zonneallergie dus kan sowieso niet veel rechtstreeks in de zon zijn, maar vooral deze dagen smeer ik braaf elke ochtend factor 30 op m’n gezicht en de rest smeer ik in met factor 25.
  Ik zit alleen maar even 10 minuutjes op de fiets naar m’n werk en ben verder nauwelijks buiten. Op vakantie als we hele dagen buiten zijn, smeer ik factor 50.
  Voor het bruin worden hoef ik het sowieso niet te doen, zelfs zelfbruiners vinden mij te wit om een kleurtje te geven, haha 😉

 23. Ik ben allergisch voor de zon, ik krijg na een minuut of 10 al meteen uitslag dus ik smeer zodra het maar een beetje zomer begint te worden meteen de hoogste factor. En bruin wordt ik al helemaal niet, dus zelfbruiner is zo’n beetje mijn enige redding in de zomer haha

 24. Ik heb een dagcrème met SPF. Op dagen dat ik werk en vrijwel hele dagen binnenzit, vind ik dit voldoende. Als ik op een terrasje, het balkon, de tuin of op het strand ga zitten (of echt een buitenactiviteit doe als wandelen of fietsen) smeer ik wel een zonnebrandcrème op.

 25. Voor mij toch liever een jonge uitstraling later ^^ Met zo een witte huid moet ik mij echt wel beschermen 😉

 26. Ik dacht in eerst instantie dat die foto van Lindsey gephotoshopt was maar toen las ik verder en toen was ik in shock.

  mijn dagcreme heeft standaard al spf20 maar nu met de zomer smeer ik extra met een spf30. Ik ben er niet super bewust mee bezig maar kijk er toch altijd wel even naar.

  Ik heb nu ook een proefje van de dagcreme van The Body Shop met vitamine C en spf. Die gebruik jij toch ook? Ben hier heel erg beniewd naar.

 27. Ahh, ik vind het zo zonde dat Lindsay Lohan er nu zo uitziet, zij was echt mijn grote voorbeeld qua uiterlijk rond de tijd van Mean Girls etc.

 28. Die foto’s, OMG! Ik ga denk ik die van Avène halen!

 29. Brr Lindsay is wel angstaanjagend…. Ik heb vooral op mijn zestiende en zeventiende veel onbeschermd in de zon gelegen, nu gebruik ik toch wel een goede factor, zeker in de zomer 🙂
  Liever een glad dan een bruin huidje!

 30. Nina zegt:

  Ik ben nu 14 en gebruik elke dag zonnebrand voor mijn gezicht mrt SPF 30. Ik ben echt blij dat ik hier zo vroeg mee ben begonnen. Ookal vind iedereen het raar dat ik me insmeer ook al schijnt de zon niet.

 31. jolanda zegt:

  ik gebruik Ultra sun!
  een super super fijn zonnenproduct die geen parfum geen parabenen en geen chemische filters gebruikt!
  en nog een mega groot voordeel, hij doet het de hele dag,
  dus 1 x aanbrengen ( na het douchen ofzow ) insmeren, en er gewoon niet meer bij na hoeven denken!
  echt super. ook is hij waterresistent dus haha niet meer smeren nadat je uit het water komt 😉

  er is ook een kids for kids formule, die zelfs voor kids met een zonnenallergie of exzeem geschikt is
  ( ik kan het weten, 1 x nivea bij me kids en ze zijn helemaal rood,… exzeem ed )

  ik zou zeggen probeer het eens, het is echt echt echt de moeite waard!

  groetjes jolanda

 32. Kath zegt:

  Jongens, jongens. Echt de belangrijkste reden om te smeren met een spf en niet te veel in de zon te gaan is niet huidveroudering.

  Dat is kanker. Je weet wel, waar je dood aan kan gaan.

  Daar zou ik me meer zorgen over maken dan over wat rimpels en vlekken.

 33. Goed stuk. Het is inderdaad heel belangrijngrijk om te voorkomen dat de huid verbrand. Zelf heb ik thuis een aloe vera plant staan. De gel uit plant brengt verkoeling voor een verdrande huid, zonder dat je gelijk alle chemische dingen uit aftersin op je lichaam smeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.