Make-up Reviews

Review: Real Techniques Sam’s Picks kwastenset

Ik heb inmiddels bijna alle kwasten van Real Techniques in mijn bezit, maar er was één set die ik maar telkens niet te pakken kon krijgen. De Real Techniques Sam’s Picks Limited Edition kwastenset was keer op keer uitverkocht, waardoor het een paar maanden duurde voordat ik hem eindelijk kon bestellen. Inmiddels heb ik hem binnen en uitgebreid getest, dus tijd voor een review!

Real Techniques Sam's Picks - 02Ik ben dol op de Real Techniques kwasten, maar als je mijn site al langer bezoekt of mijn video’s bekijkt is dat geen verrassing. Ze zijn gewoon ontzettend goed! De kwasten zijn stevig, hebben goede vormen en doen perfect waarvoor ze bedoeld zijn. Daarnaast is de prijs/kwaliteit-verhouding beter dan van welk ander merk dan ook. Inmiddels bestaat ruim 80 procent van mijn kwastenverzameling uit dit merk. De haren van de kwasten zijn trouwens synthetisch en bovendien heerlijk zacht.

Real Techniques Sam's Picks - 03In de Sam’s Picks kwastenset vind je zes kwasten die volgens Samantha Chapman (één van de Pixiwoo-zusjes) onmisbaar zouden zijn. Een complete look kun je met deze set trouwens niet in elkaar zetten, maar met deze kwasten kom je al een heel eind. Het is een aardige basisset om je stash mee op te bouwen, maar ook absoluut een leuke aanvulling als je al wat meer kwasten hebt.

Real Techniques Sam's Picks - 04De Multi-Task Brush is, zoals de naam al zegt, een echte multitasker. Het is een prettige kwast voor het gezicht die ik vooral voor bronzer of blush gebruik, maar je zou ‘m zelfs voor poeder kunnen gebruiken als dat nodig is. De kwast is wel vrij stevig, dus gebruik hem met lichte hand om een natuurlijk effect te krijgen, anders kan hij nog wel eens wat strepen veroorzaken. Vooral voor blush is deze ideaal, omdat hij een mooie vorm heeft waardoor je blush subtiel aan kunt brengen. Deze kwast vind je trouwens ook in de Travel Essentials-set waar ik al eerder over schreef.

Real Techniques Sam's Picks - 05

De Setting Brush is een klein, plat en luchtig kwastje. Zo’n kwast heb ik eigenlijk nooit eerder bij een ander merk gezien! Deze is bedoeld om poeder lokaal aan te brengen (bijvoorbeeld onder je ogen om concealer te fixeren) of om highlighter aan te brengen. Ik draag sinds kort regelmatig highlighter en dan is dit echt de allerbeste kwast voor dat doel. Je kunt namelijk heel precies de glans aanbrengen waar het nodig is, zonder dat je uitschiet en in een discobal verandert. Deze kwast is trouwens ook los verkrijgbaar!

Real Techniques Sam's Picks - 06De Buffing Brush was eigenlijk één van de redenen dat ik deze set wilde hebben. Ik ben dol op deze kwast! Ik heb ‘m al uit de Core Collection-set (zie hier mijn review), maar ik gebruik ‘m zo vaak dat ik er nog wel eentje extra kon gebruiken. Ik gebruik deze kwast vrijwel dagelijks voor mijn foundation. Omdat hij zeer stevig is en de haren dicht op elkaar staan, kun je foundation mooi gelijkmatig en dekkend aanbrengen. Ik merk trouwens wel dat de kwaliteit van de Buffing Brush onderling iets verschilt. Ik heb er nu meerdere uit verschillende sets en ze zijn niet allemaal hetzelfde. Gelukkig werken ze wel allemaal even fijn, en daar gaat het natuurlijk om.

Real Techniques Sam's Picks - 07De Pointed Foundation Brush is wat mij betreft de meeste nutteloze kwast uit deze set. Het is een hele platte en zeer stevige klassieke foundationkwast. Deze gebruik ik totaal niet, omdat ik natuurlijk de Buffing Brush al voor foundation gebruik! Het is daarom een beetje een nutteloze toevoeging in deze set. Je kunt hem trouwens nog wel redelijk goed voor concealer gebruiken (met name rondom de ogen), maar daar gebruik ik zelf liever de Deluxe Crease Brush uit deze set voor.

Real Techniques Sam's Picks - 08Een hele nieuwe en exclusieve kwast in deze set is de Essential Crease Brush. Deze kwast werd nog nooit eerder uitgebracht, dus die kende ik nog niet! Dit is een stevige ronde kwast die je kunt gebruiken om oogschaduw in de arcadeboog aan te brengen. Het is absoluut geen blendingkwast, want daar is hij te klein en te stevig voor, maar hij is bijvoorbeeld niet stevig genoeg om oogpotlood uit te werken zoals je met een pencilkwast zou kunnen. Hij zit meer tussen een blendingkwast en een pencilkwast in. Ik merk trouwens wel dat ik hem de laatste tijd regelmatig gebruik om mijn arcadeboog subtiel aan te zetten met een wat donkere kleur. Deze kwast is daar perfect voor, omdat hij luchtig genoeg is voor een subtiel resultaat.

Real Techniques Sam's Picks - 09Als laatste bevat deze set de Fine Liner Brush. Dit dunne eyelinerkwastje is inmiddels uitgegroeid tot een grote favoriet! Ik gebruik ‘m inmiddels dagelijks om mijn eyeliner aan te brengen, zoals ik in deze tutorial laat zien. Hij werkt uiteraard goed met geleyeliner, maar ik gebruik ‘m het liefste in combinatie met vloeibare eyeliner. Op die manier kan ik een strakke lijn zetten en ‘m zo dun (of dik) maken zoals ik wil. Bovendien kan ik met deze kwast eindelijk de perfecte wing zetten! Deze is voor mij nu echt onmisbaar. Ook deze is trouwens los verkrijgbaar.

Real Techniques Sam's Picks - 10Ik was zo blij dat ik deze eindelijk te pakken heb kunnen krijgen! Het is echt een hele fijne set. Op de platte foundationkwast na gebruik ik ze ook allemaal, maar dat zal natuurlijk voor iedereen verschillend zijn. Wat mij betreft zijn vrijwel alle kwasten van Real Techniques absoluut de moeite waard (bekijk hier de rest van mijn reviews voor meer informatie) en ook deze set is weer top. Afhankelijk van waar je deze set koopt ben je ongeveer €35,00/$30.00 kwijt. Dat is voor zo’n set, zeker als je je bedenkt dat er zes kwasten in zitten, een hele fijne prijs!

Real Techniques is in Nederland niet echt verkrijgbaar bij gewone winkels, maar wel makkelijk online! Bij de Nederlandse webshop The Make Up Spot betaal je €34,95 voor deze set. Zelf bestel ik ze altijd bij iHerb.com, daar kosten hij $29.99. Met de code DUZ736 krijg je korting op je eerste bestelling! Trouwens, ik kies altijd voor de verzendoptie DHL Express. Dat is iets duurder, maar je hebt het binnen een paar dagen in huis en hoeft meestal geen invoerrechten te betalen, wat vaak wel moet bij de goedkope optie, wat vaak ook nog een paar weken duurt (Let op! Het niet hoeven betalen van invoerrechten bij DHL Express geldt vooral voor Nederland, maar ik hoor vaak dat je in België alsnog extra moet betalen…). Bij die webshop kun je helaas alleen met creditcard betalen.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

45 reacties

 1. Ik heb de set ook en ben onwijs fan van alle kwasten, ze zijn zo fijn! Ben ook vanplan om meer Real Techniques kwasten te bestellen.

 2. Heb deze set ook, en ben er zo blij mee! Je kan duidelijk het verschil voelen tussen budget en deze heerlijke kwasten.

 3. Wat een fijne kwasten zitten er in deze set!

 4. Ik heb nu twee kwasten van RT , maar ze zijn zo fijn dat deze set ook met me aan het flirten is;)

 5. Lijkt me echt een hele fijne set! Wel jammer van die platte foundationkwast want die zou ik ook niet gebruiken haha, maar de andere kwasten zeker wel.

 6. Ik wil deze set ook nog heel graag hebben. Hij staat al een tijdje op mijn wishlist.

 7. Wat een mooie set make-up kwasten 😉

  Mooie dag Xoxo

 8. Wauw, het lijkt mij echt een geweldige set. Heb ook all zoveel goede reviews gelezen over RT, dat ik zelf al hemelaal dol ben op het merk, terwijl ik er nog niks van in mijn bezit heb. Maar de kwasten staan uiteraard hoog op mijn wishlist!

 9. Ik heb nog geen enkele RT kwast (shame on me), maar wel al een paar keer kwasten van vriendinnen uitgeprobeerd. Vooral de bufferkwast zou ik graag willen hebben! Ik vind het alleen zo jammer dat er dan toch weer een kwast in zit die ik echt niet nodig heb, want daar betaal je natuurlijk wel voor.

 10. Ze lijken me super fijn! Ik heb de kleine kwast ook, perfect voor highlighter 🙂

 11. Ze lijken me echt super fijn, ik wil ook nog graag RT kwasten hebben 🙂

 12. Ik gebruik de real techniques heel graag!

 13. Ik wil ook graag RT kwasten ik gebruik nu de RT sponge om mijn foundation aan te brengen en dat bevalt me eigenlijk heel erg goed!

 14. Ziet er een mooie set uit! Zelf heb ik nog maar 1 kwast van RT maar ik gebruik hem elke dag 🙂 Ik hoop dat ik mijn collectie snel kan uitbreiden 🙂

 15. Lijkt me een fijne kwasten set! Deze staat nog hoog op mijn wishlist.

 16. wow echt prachtige kwasten
  ze staan op mijn verlanglijstje 😉

  Liefs
  Karlien

 17. Prachtige kwastenset!

 18. Het lijken me fijne kwasten!

 19. Het lijkt me een ongelooflijk fijn merk!

 20. Bianca zegt:

  Ik heb deze set ook en het was mijn beste aankoop! Heel gemakkelijk besteld via Alice and Jo, hebben ze genoeg op voorraad.

 21. Zelf ben ik ook super blij met deze set, stuk voor stuk hele fijne, goed kwasten!

 22. Cindy de Gilder zegt:

  Ik heb deze set ook. Ondertussen heb ik bijna alle kwasten wel en sommige zelfs dubbel. Top kwaliteit voor een mooie prijs! 😀

 23. WAUW wat een mooie set. Ziet er echt heel goed uit.

 24. De meerderheid van mijn kwasten is ook RT! Ik kwam er vanochtend trouwens achter dat er SCHIMMEL zit in mijn RT sponge.. Zo rot want hij is echt perfect. Heb een beetje zitten googlen en ’t schijnt te komen doordat ik ‘m terug heb gelegd in m’n laatje na het gebruiken. Blegh. 🙁

 25. Denise zegt:

  RealTechnique kwasten, fijnste kwasten! Ik gebruik de expert face brush voor foundation. Ook zeker een aanrader. Binnenkort aan mn vader vragen of hij de set meeneemt als hij eens naar Londen gaat.

 26. Ik heb deze set ook al een tijdje en wist helemaal niet dat hij zo slecht verkrijgbaar was?! Nooit wat van gemerkt! Ik heb hem toen bij Enchantra gekocht.. Ik gebruik die multi brush dagelijks voor m’n blush en vind hem ideaal!

  1. Bianca zegt:

   Is deze set ook niet bij Alice and Jo

 27. Ik heb ze nog niet, nadruk, nog niet. Ik ben benieuwd!
  liefs!

 28. Wat een mooie kwastenset! x

 29. Dit lijkt me zo’n fijne set met kwasten. Ziet er goed uit 🙂

 30. Met die platte foundation kwast breng ik soms concealer onder mijn ogen aan. Daar is ie best wel goed voor.

 31. Wat klinken ze fijn!

 32. wendie zegt:

  Wat grappig, die meest nutteloze kwast gebruik is juist heel graag voor mijn maskers uit en op te smeren. En idd ook voor me concealer is die perfect.

 33. Deze set wil ik ook nog graag! De setting brush gebruik ik ook voor highlighter, daar is hij inderdaad perfect voor!

 34. Lijkt me een mooie set!

 35. Ik heb enkel de settingbrush en ben er heel tevreden van! 🙂
  Dit setje lijkt me ook echt super!

 36. Gea zegt:

  In ons dorp bij de Da verkopen ze rt kwasten…

 37. carmen zegt:

  Zou je misschien een artikel Willen maken over iherb.com welke producten jij daar besteld en wat aanraders zijn. Ze hebben zo’n groot aanbod ik zie door de bomen het bos niet meer 😉

  1. Dat is een goed idee ja! Ik zat er zelf een tijdje geleden ook al aan te denken, maar goed om te horen dat je er benieuwd naar bent. Ik ga ermee aan de slag!

 38. Jelka zegt:

  Ugh, ik heb al zeker 10 x alle kwasten in mijn online winkelmandje gegooid maar nog nooit gekocht, ik kan maar niet kiezen! Vind je de buffingkwast veel beter dan de expert face brush? Daar heb ik ook al veel goeds over gehoord. Heeft iemand trouwens enig idee hoeveel die invoerrechten gemiddeld kosten?

 39. Leuke review! De crease brush en de setting brush lijken het meest nuttig voor mij.

 40. Ze zien er heel goed uit! Ik wil ooit ook nog kwasten van real techniques

 41. Ik wil ook erg graag een kwast van Real Techniques!

 42. Wat zien dat er heerlijke kwasten uit zeg. Ik zou ze graag eens proberen.

 43. Rianne zegt:

  Zit er bij deze set ook een etui? Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.