Reviews

Review: MAC Fix+ Lavender (Cham-Pale)

Deze review gaat over Fix+ Lavender, maar is ook van toepassing op de originele Fix+

Fix+ is één van de meest populaire producten van MAC. Net als de Tinted Lip Conditioners is dit product speciaal voor de Cham-Pale-collectie in een nieuw jasje gestoken en eenmalig uitgebracht met een toegevoegde lavendelgeur. Ik heb de originele variant van deze finishing spray en die bevalt goed, dus de lavendel-versie leek mij ook erg interessant.

Fix+ wordt vaak gezien als een spray die ervoor zorgt dat je make-up langer zal blijven zitten, maar dat is absoluut niet de bedoeling! Geen van de ingrediënten heeft als functie om je make-up te fixeren, dus dat moet je er ook zeker niet van verwachten. Gelukkig kan Fix+ op allerlei andere manieren gebruikt worden. Het zijn er behoorlijk wat, dus ik heb ze voor jullie op een rijtje gezet.

 • Als finishing mist
  Op deze manier wordt Fix+ het meest gebruikt en zo gebruik ik ‘m zelf ook graag. Nadat ik al mijn make-up heb aangebracht spray ik Fix+ over mij hele gezicht heen. Dat zorgt ervoor dat de make-up beter versmelt met mijn huid en dat ik geen last heb van een poederig effect. Ook geeft Fix+ een lichte dewy finish en werkt geweldig als een opfrisser voor je make-up tijdens de dag.
 • Op een kwast
  Je kan Fix+ ook erg goed gebruiken om je oogschaduws nat mee aan te brengen. Fix+ bestaat voornamelijk uit water en glycerine en dat zijn exact de ingrediënten die ervoor zullen zorgen dat je oogschaduw intenser wordt en beter zal blijven zitten. Ook gebruik ik deze spray vaak op een Flat Top Brush of een Duo Fiber Stippling Brush wanneer ik mijn foundation aanbreng. Doordat de kwast licht vochtig gemaakt is brengt de foundation makkelijker aan en krijg ik een natuurlijker resultaat.
 • Om een droge huid te verminderen
  Ik kocht deze spray toen ik last had van een extreem droge huid. De MAC MUA raadde mij aan om ‘m drie keer per dag over mijn make-up heen te sprayen om het vochtgehalte van mijn huid op peil te houden. Fix+ bestaat uit voornamelijk vochtinbrengende ingrediënten en is daar dus uitermate geschikt voor. Onlangs kwam ik ook nog een tip van YouTube-goeroe MakeUpByTiffanyD tegen die voor dames met een droge huid van toepassing kan zijn. Zij raadt aan om wanneer je last hebt van droge plekken op je huid een beetje Fix+ op een MAC187 (of vergelijkbare kwast) te sprayen en die zachtjes over je make-up te deppen. De droge plekken zouden minder zichtbaar moeten zijn en je make-up zou perfect op zijn plek moeten blijven zitten. Ideaal toch? Het filmpje kan je hier terugvinden.
 • Als leave-in haarconditioner
  Dit is een toepassing die ik zelf nog moet gaan proberen, maar ik heb inmiddels al vaak gehoord dat Fix+ een geweldige leave-in conditioner is voor je haren! Het zou je haar voeden, zachter, beter doorkambaar en pluisvrij maken. Ik ga het snel proberen, want ik ben erg benieuwd!

Het is duidelijk dat Fix+ een multi-functioneel product is en het is dan ook niet zo vreemd dat veel make-up-liefhebbers groot fan zijn van deze spray. Ik zou Fix+ met name aanraden voor dames met een normale tot droge huid. Aangezien er vrij veel glycerine (een hydraterend ingrediënt) in deze spray verwerkt zit kan hij een beetje plakkerig aanvoelen en bij sommige huidtypes voor extra glans zorgen. Probeer ‘m dus even uit voordat je ‘m aanschaft om te kijken of hij goed bij je huid past.

Ik ben fan van dit product en heb er weinig op aan te merken, maar er kleeft toch één minpuntje aan Fix+. Ik vind ‘m niet zo fijn sprayen! Er komt te veel in één keer uit het pompsysteem waardoor er opeens veel spray op je gezicht terecht komt. De mist had van mij dus iets fijner mogen zijn. Het is geen wereldramp, maar mocht je het echt vervelend vinden dan zou je ervoor kunnen kiezen om ‘m over te gieten in een flesje met een prettiger pompsysteem. Ik heb dit nadeel inmiddels voor lief genomen en stoor me er nauwelijks meer aan.

In principe verschilt Fix+ Lavender nauwelijks van de originele Fix+. De toegevoegde lavendel-geur maakt deze versie net iets specialer, maar daar houden de verschillen dan ook op. Ik vind de geur overigens erg goed geslaagd! Het is een fijne zachte geur die heerlijk rustgevend en kalmerend werkt. Wat mij betreft mogen ze deze geur erin houden.

Ik vind Fix+ Lavender een fijn product, maar het zal weinig toevoegen als je al in bezit bent van de originele Fix+. Aan de andere kant is dit toch wel een hele fijne uitvoering en zeker de moeite waard wanneer je de originele versie fijn vindt. Mocht je nog geen van beiden hebben, maar toch benieuw zijn naar Fix+, raad ik je aan om beide versies te testen in de winkel en op basis van de geur een keuze te maken. Voor een fles Fix+ van 100ml betaal je €16,00. Dat is niet goedkoop, maar een flesje gaat lang mee en je kan ‘m voor ontzettend veel dingen gebruiken. Fix+ is een echte klassieker en hoort wat mij betreft in elke stash thuis!

Fix+ Lavender kost €16,00 en maakt onderdeel uit van de tijdelijke Cham-Pale-collectie die nu in de winkels ligt. De originele Fix+ kost ook €16,00 en is permanent verkrijgbaar.

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Die ruikt echt zo lekker é!

 2. Dit klinkt als iets dat ik moet hebben! Als ik de volgende keer naar de MAC ga neem ik dit zeker weten mee, al die punten die je hierboven beschrijft heb ik last van dus hopelijk lost die super product het op!

 3. Ik gebruik hem vooral als finishing mist 🙂 Maar ik merk ook dat mijn make-up toch écht langer blijft zitten door deze spray!

  1. Dat is goed om te horen! Misschien komt dat doordat je huid via Fix+ extra vocht binnenkrijgt waardoor je make-up niet 'opgezogen' wordt door je huid 😀

 4. Volgens Temptalia rook deze versie van Fix+ naar een sterke mannelijke parfum 😛 Ik ga denk ik ooit een normale versie hiervan kopen, heb eerst nog twee andere soort gelijke producten die op moeten 🙂

  1. Hihi, heeft ze dat gezegd? Ik ben benieuwd hoe ze daar op is gekomen, want ik ruik dat er echt niet in terug!

   1. Ze zei dat het kwam doordat lavender geur overheerst… 😛 Misschien is zij heel gevoelig voor dit soort dingen.

 5. Elien zegt:

  Dat is iets voor mij 🙂 Al heb ik wel een beetje schrik van het 'plakkerige' effect waar je het over hebt!

  1. Het hangt af van je huidtype of hij plakkerig aanvoelt, maar over het algemeen heb ik er zelf nauwelijks last van 🙂

 6. Lijkt me best wel fijn. Bedankt dat je hebt verteld waarvoor die was, ik wist niet zo goed wat het deed 🙂
  Ik vraag me af welke ik lekkerder zou vinden ruiken…

 7. ik vond hem niet lekker ruiken helaas. Dus ik hou het bij de originele!

 8. Ik heb de fix + Rose uit de Rose Romance collectie! Ruikt ook erg lekker! En idd Fix + moet je gewoon in huis hebben! 🙂

 9. Deze heb ik toch gehaald, want Fix+is gewoon erg goed en ik houd van Lavendel! Dus die moest ik wel hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.