Nagellak

Swatch: Essence – Buddy Bear (I Love Berlin)

Een nieuwe maand is aangebroken en dat betekent vaak dat er weer een nieuwe Limited Edition van Essence in de winkels ligt! Voor deze collectie heeft Essence zich laten inspireren door de stad Berlijn. Nu zullen wij Hollanders daar niet bepaald warm of koud van worden, maar er zitten een aantal mooie producten in deze collectie. Ik nam twee nagellakjes mee. Vandaag begin ik met de blauwe nagellak uit de collectie, genaamd Buddy Bear. Toen ik de naam van deze nagellak zag moest ik een beetje lachen. Ik dacht ‘Buddy Bear? Wat heeft dat nou weer met Berlijn te maken?”. Toen ik thuiskwam ben ik een beetje gaan surfen en al snel kwam ik erachter dat er een verhaal achter deze naam zit.

De Buddy Bears zijn zo’n 140 beelden in de vorm van beren die elk beschilderd zijn door kunstenaars afkomstig uit die 140 landen. De schildering van elke beer heeft te maken met het land waaruit de kunstenaar vandaan komt. De Buddy Bears staan als het ware hand in hand met elkaar en zijn samen het symbool van begrip en tolerantie tussen verschillende volken en nationaliteiten. Erg bijzonder dus! Sinds 2003 worden deze beren elk jaar in een andere wereldstad tentoongesteld. De allereerste Buddy Bear-expositie was in Berlijn, vandaar de link met de I Love Berlin-collectie van Essence. Hier kan je meer over de Buddy Bears lezen.

Niet alleen het verhaal achter Buddy Bear is mooi, maar de nagellak is ook erg speciaal! Het is een prachtige kobaltblauwe nagellak. Ik vind niet elke blauwe lak even mooi, maar er is iets aan deze kleur dat ‘m erg speciaal maakt. De kwaliteit van Buddy Bear is prima. De formule is misschien iets aan de dikke kant, maar het kwastje is erg fijn waardoor hij soepel en netjes lakt. Na één laagje is hij nagenoeg volledig gedekt, maar voor het mooie heb ik nog een extra laagje aangebracht. Dit is wat mij betreft de mooiste nagellak uit de I Love Berlin-collectie en een echte aanrader.

Deze nagellak kost €1,79 en is tijdelijk verkrijgbaar. Essence is te koop bij de meeste filialen van Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Echt een mooi lakje! Ik heb de lipbalsem en het palet gekocht! ook erg fijn!
  (ps; je kan echt super netjes je nagels lakken hihi)

 2. Heb 'm ook gelijk meegenomen, vind het echt een leuk kleurtje! En grappig, dat verhaal erachter. Ik dacht ook al uhh… Buddy Bear?

 3. Marieke zegt:

  Ik vind het lakje echt mooi. Denk dat ik dat voor deze ga!

 4. Jessica zegt:

  Mooie kleur!

 5. Karen zegt:

  Wow echt een supermooi kleurtje

 6. Oh wow wat een mooi kleurtje! Hier ligt de collectie helaas nog niet in de winkel

 7. Jenifer zegt:

  Oeh dit vind ik een erg mooi kleurtje!

 8. je lakt idd erg mooi!

 9. Wauw mooi blauw lakje!

 10. chasingthagoodlife zegt:

  Mooi kleurtje!

 11. Heb jij een speciale techniek om te lakken? Zo flawless!:D

 12. Leuk verhaal achter de nagellak haha.

 13. Oee, nice 🙂 Ik moet ook nog even naar de kruidvat ofzo toe, want dit moet ik echtechtecht hebben, omdat Berlijn een geweldige stad is!!

 14. oee is die er al! Ik ben nu al twee dagen achter elkaar naar de kruitvat geweest en nog steeds niets!

 15. In Groningen ligt deze collectie nog niet in de winkels… Daar liggen nog de restjes van de Metallics >_< *checkt bijna elke dag*
  Leuk dat je die achtergrondresearch hebt gedaan! 😀

 16. acrazylady zegt:

  mooi kleurtje. en geinig dat er een verhaal achter de naam zit. ben benieuwd of dat voor alle namen geldt van deze collectie

 17. Eline zegt:

  Erg mooi kleurtje! En ook heel mooi gelakt, ik wou dat ik dat zo mooi kon!

 18. Bedankt 🙂 Eigenlijk heb ik helemaal geen speciale techniek ofzo, ik lak gewoon vrij rustig en precies, en zorg dat er genoeg lak op m'n kwastje zit. Ook probeer ik voldoende afstand van m'n nagelriemen te houden!

  1. Valérie zegt:

   Ik kijk ook altijd vol jaloezie hoe netjes en mooi jij je nagels lakt! 😀 Wowie!
   Ik vond deze kleur eerst niet zo interessant, maar nu ik op je site zit te kijken vind ik hem wel heel speciaal. Hij doet me alleen wel erg denken aan die donkerblauwe lak uit de Denim Wanted collectie… Misschien koop ik 'm nog, misschien niet…

   1. Valérie zegt:

    oh ja, ps. echt leuk dat je dat verhaal hebt opgezocht! Dat is iets wat veel anderen niet hebben gedaan of doen. 🙂

 19. Ik ben zelf ook in berlijn geweest! En de stad is nooit echt in de spotlights geweest of zo, en dat is nu wel met deze nieuwe lijn. Ik vind de kleurtjes helemaal geweldig! Wauw!
  xx
  Je hebt een écht leuk blog, ga zo door!

 20. chantal zegt:

  Waaauw echt een prachtig kleur! Ben al heeel lang op zoek naar precies zo'n kleur blauw! Die gaat zeker mijn nagellak collectie aanvullen! Haha.

  Ik ben ook in Berlijn geweest vorig jaar! Niet alleen staan díe beelden er (in een grote groep), ook door heel de stad verspreid zijn ze te vinden, in elke straat kom je er wel een tegen! Ook in souvenir shops enz. worden er sleutelhangers, miniatuurtjes en dergelijke van verkocht =).

 21. gaaf lakje dit 😀 zag hem vanmiddag staan alleen meisje voor me grisde hem voor me neus weg 🙁

 22. Leuk dat je ons meer vertelt over de naam 🙂 Vind ik altijd fijn wat achtergrond informatie.

  ps. Ik wil geen zeur zijn maar als 'betekend' in de plek van de persoonsvorm staat moet het met een -t erachter ipv een -d. Maak anders van het werkwoord loop, dan hoor je vanzelf de -t.
  Ik heb t al vaker gelezen op je blog en ik dacht ik tip t even.

  Bedoel het niet stom want ik vind je blog verder heel leuk!!
  xxxx

  1. Geen zorgen, de spellingsregels zitten er bij mij prima in. Soms kruipt er gewoon een foutje tussendoor.

   1. Ja klopt, dit is het enige foutje wat er af en toe in staat 😉

 23. Linda zegt:

  Ben een echte blauw-fan; deze is mooooi. Smeert geweldig. En dat voor die prijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.