Make-up Reviews

Review: MAC Calm Mode Tinted Lip Conditioner (Cham-Pale)

In mijn shoplog van vorige week zagen jullie mijn aankopen uit de MAC Cham-Pale-collectie voorbij komen. Speciaal voor deze collectie zijn er verschillende huidverzorginsproducten uitgebracht, waaronder een Tinted Lip Conditioner in de kleur Calm Mode. Ik ben dol op de lippenbalsems van MAC, dus ik kon deze natuurlijk niet laten liggen.

MAC heeft standaard een aantal verschillende kleuren van de Tinted Lip Conditioners in het vaste assortiment zitten, maar Calm Mode is een tijdelijke kleur die speciaal voor de Cham-Pale-collectie is uitgebracht. De Lip Conditioners zijn razend populair, omdat ze echt wonderen doen voor droge lippen. Er zijn maar weinig producten die mijn lippen kunnen redden wanneer ze zo droog zijn dat de vellen er aan hangen (iets wat ’s winters helaas vaak gebeurt), maar deze producten kunnen het makkelijk aan. Ze worden weer zacht, soepel en blijven lang gehydrateerd. Een echte must-have voor de winter! Een fijn pluspuntje aan deze lippenbalsem is het feit dat hij een beschermingsfactor van SPF15 heeft.

Ik haalde net al even aan dat ik de lippenbalsems van MAC erg fijn vind. Ik heb dan ook een paar verschillende kleuren in mijn bezit, maar ze hebben allemaal één groot nadeel: de verpakking. De Lip Conditioners zitten in potjes en aangezien je elke keer met je vinger erin moet is het niet zo hygiënisch. Ik zorg altijd dat mijn vingers goed schoon zijn, maar om een één of andere reden komt er toch altijd vuil en stof in mijn lippenbalsems terecht. Het is geen onoverkomelijk nadeel, maar MAC had wat mij betreft dit product beter in een tube kunnen stoppen.

De lipproducten van MAC hebben allemaal een karakteristieke vanille-geur, zo ook de normale Lip Conditioners. Calm Mode ruikt net even wat anders, want hij heeft, net als andere huidverzorginsproducten uit de Cham-Pale-collectie, een snufje lavendel toegevoegd gekregen. De lavendelgeur is niet heel erg overheersend, maar is absoluut terug te vinden in het product. Aan de smaak heeft MAC niks verandert, waardoor Calm Mode dezelfde lichtzoete smaak heeft als de andere Lip Conditioners.

Calm Mode heeft een perzik-roze kleur die een klein beetje naar beige neigt. Het is een typische nude-kleur die waarschijnlijk veel dames goed zal staan. Calm Mode is niet sterk gepigmenteerd, maar dat is logisch, aangezien het een getinte lippenbalsem is. Verwacht dus geen dekkende kleur! Hoe de kleur bij jou uit zal pakken is natuurlijk afhankelijk van de kleur van je lippen, maar om jullie een indruk te geven heb ik ‘m geswatched:

kale lippen

lippen met MAC Tinted Lip Conditioner Calm Mode

Hij maakt mijn lippen iets lichter en voegt een mooie glans toe. Helaas trekt hij een klein beetje in de lijntjes, maar dat valt in principe nauwelijks op.

De Tinted Lip Conditioners van MAC staan bij mij in het rijtje van mijn favoriete lipproducten. Vooral ’s winters gebruik ik ze veel, aangezien deze lippenbalsems zelfs de meest droge lippen weer zacht maken. Ik had al enkele versies in mijn bezit en Calm Mode is een mooie toevoeging, aangezien het een makkelijke neutrale kleur is. De Tinted Lip Conditioners kosten €15,00 per stuk. Dat is natuurlijk niet goedkoop, maar de prijs/kwaliteit-verhouding is dik in orde. Mocht je iets willen kopen uit de Cham-Pale-collectie, maar niet goed weten wat? Ga voor Calm Mode, want je zal er echt veel plezier van hebben!

De Tinted Lip Conditioner in Calm Mode is onderdeel de Cham-Pale-collectie van MAC, is tijdelijk verkrijgbaar en kost €15,00.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Lijkt me heerlijk! Alleen onhandige verpakking vooral als je lange nagels hebt 😉

  1. Dat valt wel mee, met name doordat het potje vrij breed is, dus je kan er gewoon met een platte vinger in. Ik heb vrij lange nagels, maar heb er geen last van 🙂

 2. Ziet er goed uit!
  Ook handig dat je toch met lange nagels erin kan!

 3. Ik vind hem heel erg mooi, was gisteren bij de MAC maar ze hadden deze geloof ik niet meer. Het was petting pink die bij het Cham Pale schap lag ..

  1. Jammer! Bij welke counter was je?

 4. nailsbylaura zegt:

  Ik ben overtuigd, nu duimen dat ie er nog ligt!

 5. Ziet er goed uit!

 6. Amanda zegt:

  Ik dacht dat de TLC altijd 15 euro was?

  1. Hmmm… Je brengt me aan het twijfelen! Ik ga m’n bonnetje even opgraven 🙂

   EDIT: Je hebt helemaal gelijk! Ik heb het aangepast!

   1. Amanda zegt:

    Oh jammer haha ik hoopte dat het toch 12 euro was 😛

 7. Ziet er goed uit.

  x

 8. ik vond hem erg licht.

 9. nailsbylaura zegt:

  In GRoningen is ie dus niet meer 🙁

 10. oef, deze wil ik ook wel hebben!

 11. Ik vind hem niet zo interessant, ik heb liever een fel kleurtje tlc 🙂

 12. Cheska zegt:

  Ze hebben ook een lip conditioner in tube en stick 🙂 Alleen is die niet tinted jammer genoeg… Ik heb deze ook gekocht, maar wanneer deze opraakt ga ik terug naar de tube.

 13. Ziet er erg mooi uit, hij lijkt me erg fijn en dat subtiele kleurtje vind ik juist wel mooi!

 14. Oeh, mooi!!

 15. Teddy zegt:

  Ik vind deze echt heel mooi, ga 'm nog even halen want mijn petting pink is al bijna op 🙁

  1. Wees er snel bij, want hij is al op een aantal plaatsen uitverkocht!

 16. Ik heb gisteren lekker geshopt in Rotterdam en kocht daar 2 van de Cham Pale paintpots, ze zijn zoo mooi <3 Mooie liptint 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.