Make-up Reviews

Review: Rimmel Glam’eyes Eyeshadow en Extra Wow Lash Mascara

Ik schrijf eigenlijk niet zo vaak over drogisterijmerken. Natuurlijk laat ik heel vaak fijne budget-producten zien, maar de midprice klassieke drogisterijmerken sla ik eigenlijk vaak over. Vaak heb ik toch nog het idee dat de producten wat aan de dure kant is voor de kwaliteit die je er voor krijgt. Een beetje een achterhaalde gedachte natuurlijk, want er zitten hele fijne producten tussen! Ik testte twee palettes uit de Rimmel Glam’eyes-serie en de nieuwe Extra Wow Lash-mascara.

Ik heb al eerder een paar duo’s uit de Glam’eyes getest en die vond ik altijd best oké. Deze Glam’eyes Trio Eyeshadow in Maritime is in één van de trendkleuren voor deze lente, namelijk lichtblauw! Ik blijf het een moeilijke kleur vinden om te dragen, maar in combinatie met de juiste tinten kan je hiermee een hele mooie look maken. Ik denk dat ik dat binnenkort een keertje ga doen, want ik hoor vaak dat meer meiden deze tinten wel wille dragen, maar het moeilijk vinden om ze te combineren.

De kleuren lijken misschien wat licht op de foto, maar dat komt doordat het gewoon echte pasteltinten zijn. De pigmentatie is me absoluut niet tegengevallen! Wel vond ik de oogschaduws vrij zacht en ietwat aan de poederige kant, maar ze zijn daarnaast romig en zijn op de huid daadwerkelijk de kleur die je in de verpakking ziet. Ik had het overigens leuk gevonden als er nog een wat diepere contrastkleur in het setje had gezeten. Je zou met deze drie tinten prima een look kunnen maken, maar voor mij zou hij zonder een donkerdere tint nog niet helemaal ‘af’ zijn.

Een vrij nieuwe toevoeging aan de Glam’eyes-serie zijn de Glam’eyes HD Quad Eyeshadows. Deze palettes zijn een beetje anders dan anders, want de oogschaduws zitten in het patroontje van de Briste vlag. Een leuk detail! Ik heb de bruin/roze-versie, genaamd English Rose.

Oh, dit past echt helemaal binnen mijn straatje! Dit zijn echt kleuren die ik dagelijks draag. Tel daarbij op dat ik groot liefhebber van Londen ben en je hebt een blije beautyblogger! De pigmentatie van de oogschaduws heeft mij echt verbaasd, dat had ik niet verwacht (alle swatches zijn zonder basis). Wel vind ik de verpakking wat onhandig werken. Met een stevige platte oogschaduwkwast krijg je de kleuren er wel uit (en zelfs de sponsapplicators komen hierbij van pas), maar echt makkelijk is het niet. Een geweldige verpakking, maar hij is helaas niet heel erg praktisch in gebruik.

Omdat ik weet dat jullie graag ooglooks zien heb ik even een vlugge ooglook met English Rose gemaakt:

Ik gebruikte de roze bruintint over het gehele bewegende ooglid en vervolgens de taupe-kleur in de arcadeboog. Als highlighter gebruikte ik de lichtroze kleur en bracht de donkerste bruintint aan langs de wimperrand voor wat meer definitie. Dit is even een snelle makkelijke look die perfect is voor overdag! Het viel me trouwens meteen op dat door de rozige ondertoon van de oogschaduws mijn ogen veel groener leken. Een aanrader voor dames met groene ogen!

Waarschijnlijk kennen de meeste van jullie de mascara’s van Rimmel wel. Ik wissel regelmatig van mascara, maar de Rimmel Max Volume Flash mascara is één van mijn favorieten. De Extra Wow Lash Mascara is een nieuwe toevoeging aan het assortiment en belooft zowel geschikt te zijn voor natuurlijke als dramatische looks. Ik houd wel van een beetje drama, dus ik was erg benieuwd!

zonder mascara

met Rimmel Extra Wow Lash Mascara

Ik heb het geluk dat ik van mezelf vrij lange wimpers heb, maar toch kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Extra Wow Lash maakt ze een stukje voller en ietsje langer, maar een extreem dramatisch effect blijft helaas uit. Wat ik wel erg fijn vind is dat het borsteltje de wimpers goed scheidt en dat de mascara redelijk goed is op te bouwen zonder dat je meteen extreme spinnenpoten krijgt. De mascara blijft overigens prima zitten en laat zich aan het einde van de dag makkelijke verwijderen. Gewoon een prima mascara dus.

Ik ben eigenlijk best tevreden over deze producten van Rimmel! Vooral het Glam’eyes HD Quad vind ik geweldig en is echt wat voor mij. De mascara is gewoon goed en het andere oogschaduwpalette is ook zeker het bekijken waard. Volgende keer als ik weer bij de drogist sta zal ik zeker de andere drogisterijmerken niet overslaan, want volgens mij zitten er nog veel meer mooie producten tussen!

Het Glam’eyes Trio kost €9,99, het Glam’eyes HD Quad kost €11,99 en de Extra Wow Lash Mascara kost €9,99. Rimmel is onder andere verkrijgbaar bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. English Rose vind ik echt super mooi, maar het lijkt me erg onhandig met al die vakjes!

 2. die bruine oogschaduw is echt super mooi, maar lijkt me wel moeilijk in gebruik. Wat een kleine vakjes ^^

 3. Ziet er super uit!

 4. ik heb zelf english rose maar de tinten vallen op mijn lichte huid niet echt op jammer genoeg >.<

 5. Nu ik er zo over nadenk heb ik eigenlijk helemaal niets van Rimmel in mijn stash. Het lijken me nochtans erg fijne producten 🙂

 6. Ik vind ze alldedrie toch goed klinken, en de mascara is echt wel mooi op je wimpers!

 7. Ik heb niet zo veel van Rimmel, maar er zitten mooie producten tussen! De mascara lijkt me best fijn 🙂

 8. Op de een of andere manier spreekt Rimmel me niet zo aan, ik neig dan veel eerder naar Catrice. Wel, vind ik het effect van de mascara echt heel erg mooi!

 9. English Rose ziet er erg mooi uit, ik houd van nude kleuren. Ik heb eigenlijk helemaal geen producten van Rimmel, maar dat zijn er hier meer.

 10. Daniëlle zegt:

  De mascara ziet er best goed uit! Verder zou ik de producten niet zo snel kopen 🙂

 11. Rianne zegt:

  Ik moet toch even zeggen, dat ik de kleur van jouw wimpers zónder mascara juist heel mooi vind! Dat betekent overigens niet dat ik mascara niet mooi vind hoor 😉

  1. Bedankt! Helaas zijn ze doordat ze zo licht zijn nauwelijks te zien, dus als ik geen mascara draag heb ik direct een heel ‘leeg’ en uitdrukkingsloos gezicht… Ach, met mascara is dat zo weer opgelost!

 12. De mascara ziet er prettig uit!

 13. Mooie mascara Rimmel vind ik altijd fijne producten hebben

 14. Tessa zegt:

  De oogschaduws van rimmel spraken me nooit echt aan, komt door een enorme miskoop waar het pigment zo ontzettend slecht was. Maar de tweede quad ziet er toch el erg mooi uit, precies mijn kleuren, handig om mee te nemen op reis bijvoorbeeld. Wellicht toch weer eens bij de rimmel oogschaduws een kijkje nemen.

 15. wauw.. ik ben echt jaloers op je wimpers! xxx

 16. Leuke paletjes. Die met de vorm van de Engelse vlag erin had ik eerst ook willen kopen maar ik vond hem wel erg klein, vooral de kleine vakjes, dus heb ‘m maar laten liggen.

 17. Mayleen zegt:

  Hoi hoi 🙂

  Ik had een vraagje, aangezien het toch over mascara ging 😉
  Ik vroeg me af of iemand enig idee heeft hoe je je wimpers op een goede manier kunt verzorgen. Ik weet dat het belangrijk is dat je je mascara er helemaal af haalt, maar ik vroeg me af of er verder nog andere belangrijke tips zijn :)?

  xxx!

 18. Wauwhh mooie producten zegg!! De mascara is echt wauwwh!

 19. Dat bruine palette is echt super mooi endie mascara geeft ook geen verkeerd effect 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.