Nagellak Tutorial

Japanese Cherry Blossom Nail Art Tutorial

Het is al weer een hele tijd geleden dat ik een leuke nail-art tutorial voor jullie in elkaar heb gezet. Het begon bij mij weer een beetje te kriebelen, dus ik ging woensdagavond weer eens aan de slag. Ik liet mij inspireren door één van mijn favoriete Eau de Toilettes, namelijk The Body Shop Japanese Cherry Blossom. Deze kersenbloesem ruikt niet alleen heerlijk, maar is ook nog eens een plaatje om te zien. Ik gebruikte mijn Konad Spons-set en een paar van de Essence Nail Art-pennen en dit was het resultaat.

Het lijkt misschien heel erg ingewikkeld, maar ik was met één hand binnen 10 minuten klaar. Easy breezy dus! Ik heb de volgende producten gebruikt, maar je kan natuurlijk ook vergelijkbare items gebruiken:

TBS Japanese Cherry Blossom Eau de Toilette (ter inspiratie) | Konad Special Polish in Pastel Pink en White | Catrice Just Married | Seche Vite Topcoat | Essence Nail Art Pens in Cool Black, Silver White en Spacy Pink | Konad Sponge-set

Stap 1: Basis
Breng eerst een basecoat aan om te zorgen dat je nail-art zo lang mogelijk blijft zitten en je nagels niet zullen verkleuren. Breng vervolgens één laagje Catrice Just Married aan. Hij zal niet helemaal dekken, maar dat hoeft ook niet, want we gaan er nog overheen sponzen. Laat de lak goed drogen!

Stap 2: Sponzen
Ik gebruikte de Konad Sponging-set om de sponzen, maar het kan ook met een willekeurig cosmetica-sponsje of zelfs de zachte kant van een schuurspons! Spons de bovenste helft van elke nagels met Konad Special Polish in Pastel Pink. Laat dat goed drogen en spons vervolgens Konad Special Polish in White op je vingertop. Laat de kleuren goed in elkaar overlopen, want dat geeft het mooiste effect.

Stap 3: De takken
Met de zwarte Essence Nail Art Pen gaan we de takken tekenen. Japanese Cherry Blossom-bomen hebben vrij dunnen takken, dus het is belangrijk dat je de takjes niet te dik maakt. Gebruik je fantasie en laat de takken sierlijk over je nagels heen lopen. Als je de Essence-pen niet hebt kan je ook gewoon een cocktailprikker met zwarte nagellak gebruiken.

Stap 4: De Bloesem
Het begint nu al ergens op te lijken, maar de bloemetjes maken het helemaal af! Ze rondom en aan de uiteinden van de takken vier witte stipjes die samen één bloemetje vormen (ik gebruikte hiervoor de witte Essence-pen). Zet in het midden van elk bloempje een roze stip met de roze Nail Art Pen en je bloemetjes zijn klaar!

Stap 5: Afwerking
Door het sponzen zal er waarschijnlijk wat witte en roze nagellak op je nagelriemen terecht gekomen zijn. Doop een wattenstaafje in wat nagellakremover om het weg te vegen. Om je design zo lang mogelijk mooi te laten blijven is het ontzettend belangrijk om als laatste een goede topcoat aan te brengen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je nail-art beter blijft zitten, maar zorgt er ook voor dat de gesponsde kleuren vloeiender in elkaar overlopen. Laat ook je topcoat goed drogen en je bent klaar.

Ik heb deze nail-art nu op alle nagels aangebracht, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om maar één vinger in Japanese Cherry Blossom te hullen. Snel en makkelijk, maar toch een geweldig effect!

Dit vind je misschien ook leuk...

72 reacties

 1. Wat ontzettend mooi! Ga ik zeker eens proberen.

  x

 2. Leukkk =D ! heb je erg goed gedaan ^^ !!

 3. Mooi gedaan zeg!

 4. sophia zegt:

  ziet er echt mooi uit 🙂

 5. nailsbylaura zegt:

  Ahww.. dat voelt rustgevend.. misschien ook eens doen 😉

 6. Ohh echt zo mooi geworden zeg! Dat heb je netjes gedaan, en het eindresultaat ziet er moeilijk uit maar de stappen die je laat zien maakt het een stuk makkelijker.

  1. Het ziet er inderdaad lastig uit, maar het is in werkelijkheid supersimpel!

 7. Mooi Charlotte!

 8. Teddy zegt:

  Echt ontzettend mooi gedaan, dit ga ik zeker eens proberen!

 9. Erg mooi gedaan! 😀

 10. very nice!!!!!!!!!!!!!!!

 11. Amanda zegt:

  Wow echt super cool! En ik vind je uitleg ook super handig, met die stap voor stap foto's enzo, zo is het heel duidelijk wat je precies moet doen!

 12. Mirjam zegt:

  Wauw, echt heel mooi! Ik moet nog een beetje oefenen met nail-art, vooral op mijn rechterhand 😛 Lukt jou dat goed op beide handen, of doe je het altijd op één hand?

  1. Ik doe meestal maar een paar vingers op mijn linkerhand. Sommige dingen kan ik wel op rechts doen (zoals dit, dat gaat wel), maar meestal doe ik daar niks 😉

 13. Wat schattig!

 14. super cute!

 15. Hij is echt super mooi gedaan! Ik zou echt de hele dag dan naar mijn nagels blijven kijken haha!

  1. Hihi, dat doe ik nu zelf ook 😉

 16. Ziet er prachtig uit.

 17. Naomi zegt:

  1 woord:
  wauwwatsupermooi!

 18. Julie zegt:

  wat een leuk idee! het ziet er heel mooi uit : D

 19. Wow heel erg mooi!!

 20. WOW!!! LOVE IT!!!

 21. Ooooooohhh wow!! Dit is echt een van de beste nail designs everrrrr 😀

  geweldig mooi ^^!
  ik heb wel andere cherry blossom designs gezien maar deze is net even wat leuker ^^

  (& ben dol op die geur trouwens :D)

 22. Waaauw dat is leuk gedaan 😀 Mss een keertje zelf doen 🙂

  x martine

 23. Super mooi gemaakt! 🙂

 24. Superleuk! mooi gedaan ook 🙂 Ben dol op foto-tutorials

 25. Larissa zegt:

  Heel erg leuk! Ga ik zeker een keertje maken 😉

 26. erg leuk gedaan !!!

 27. Wauw, die is heel erg mooi!

 28. SSBNL zegt:

  Heel erg mooi! Zag er pas nog een tutorial van, maar nu ga ik hem zeker proberen! :p

 29. Heel mooi gedaan!

 30. Wow! Supermooi gedaan!

 31. Waaauw! wat supermooi! Echt goed gedaan! 🙂

 32. Echt supermooi!

 33. Supersweet! <3

 34. Sandra zegt:

  Super mooi en duidelijk uitgelegd! Wat fijn ook dat je vaker post!

 35. Wauw! Wat supermooi zeg.
  Ik ga dat noooooit zo mooi na kunnen maken ben ik bang, haha.

 36. Dat ziet er tof uit zeg! Mooi gedaan!

 37. Wow, dat ziet er echt heel leuk uit!

 38. Heel mooi gelukt! Moet binnenkort ook maar eens de cherryblossoms uitproberen…

 39. Sanne zegt:

  Heel mooi! Mijn nagels kan ik inmiddels wel erg netjes lakken, maar met nailart ben ik nog niet zo handig 😉

 40. Valérie zegt:

  Wauw, echt te gek!!
  Super cute en lief en mooi. 🙂

 41. Joanne zegt:

  Wauw, wat mooooooooi!!!

 42. kelliii zegt:

  Super mooi!!! Ik wil wel meer van deze tutorials!! 😀

  1. Ik ga m'n best doen! Als ik weer een goed idee heb plaats ik 'm zo snel mogelijk online 😉

 43. Super mooi!

  xoxo

  1. Ik heb je comment aangepast! Een verwijzing naar je blog = spam. Sorry!

 44. Wauw deze is echt heel erg mooi die ik ga ik binnenkort uitproberen!

 45. Wauw super mooi! Ook heel erg origineel, heb 't nog nooit gezien 🙂

 46. Marieke zegt:

  Waaaauw <3 Ik heb vanmiddag direct een poging gewaag op alleen mijn ringvinger, maar ik kon echt niks worden met de nailartpen 🙁 Ik heb zitten schudden en duwen als een gek, maar ik kreeg alleen maar een dikke klodder, niet eens aan de punt, waar ik niet eens dunne lijntjes mee kon zetten. Heb je misschien nog tips?
  xox

  1. Ik heb daar ook een beetje last van de laatste tijd. Ik smeer nu de klodder aan een blaadje, en dip de punt van den pen in de inkt. Is niet ideaal, maar zo is het redelijk goed te doen. Maf dat die pennen nu dat probleem geven, eerst hadden ze dat niet!

   1. Marieke zegt:

    Okay, dank je wel! Vanmiddag poging twee ^^ Ik zat gister te kliederen op mijn hand met die klodders, maar dat werd ook niet echt een succes.
    Nee inderdaad, ik heb een vriendin van mij vrolijk met dezelfde pen op haar nagels zien schrijven terwijl ik er bijna agressief van werd.

  2. Dat heb ik ook telkens na een tijdje met die pennen, ik ben nu al aan mijn derde toe =/ Verder vind ik ze fantastisch!

   1. Marieke zegt:

    Dit is mijn eerste, net vorige week gekocht en dit was ook de eerste keer dat ik hem gebruikte. Wat raar :/

 47. Ilse zegt:

  wauw echt mooi 😀

 48. Ik vind het super leuk! 😀 Dat wil ik wel een keertje zelf proberen te doen!

 49. Sanne zegt:

  wow echt super leuke tutorial! maar eens snel proberen:)

 50. Echt prachtig!

 51. Erg leuk!

 52. Ik ga deze eens proberen als nail art bij gelnagels.

 53. Echt supermooi! Ik ga dit zker proberen! 😀

 54. Super leuk gedaan!

 55. sisier zegt:

  leuk bedacht en uitgevoerd zeg

 56. Malou zegt:

  Heel erg mooi! Dat word mijn volgende. 🙂

 57. Echt leuk bedacht om van die afbeelding een nail-art creatie te maken 😉

 58. Aletta zegt:

  Super super mooi!
  Wij willen meer van deze tutorials (:

  Heb hem net gemaakt, op beide duimen, echt super makkelijk en vet =D

 59. Erg mooi gedaan! Dit wil ik zeker ook uitproberen!

 60. wat supermooi!
  x

 61. Geweldig! Dit vind ik super mooooi i like it !
  xoxo Marayah

 62. Nikki zegt:

  Kei leuk. Die ga ik ook proberen. 😉

 63. Kriiisssss zegt:

  Suprleuk!!! Maar waar koop jij al deze dingen? En is dat niet heel duur??
  Bij mij in de kruidvat hebben ze alleen de make-up van essence, en niet de nail art collectie……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.