Make-up Reviews

Review: MAC Feline Kohl Power Eye Pencil en Chromagraphic Pencil NC15/NW20 (Cham-Pale)

Ik heb inmiddels een flink aantal producten uit de MAC Cham-Pale-collectie gereviewed (reviews kan je hier vinden), maar de potloden uit deze collectie zijn nog niet aan de beurt geweest. In deze collectie zitten meerdere (oog)potloden, waaronder het Kohl Power Eye Pencil in de kleur Feline en het Chromagraphic Pencil in NC15/NW20. Vandaag ga ik beide producten aan jullie laten zien.

In mijn shoplog vertelde ik al over het Kohl Power Eye Pencil in de kleur Feline. Feline is Limited Edition, maar heeft al meerdere malen deel uitgemaakt van tijdelijke MAC-collecties. Door het grote enthousiasme over dit product van de beauty-community (velen noemen dit hun absolute favoriete oogpotlood) was ik erg benieuwd. Feline wordt voornamelijk geprezen om zijn intens zwarte kleur en goede houdbaarheid. Jullie kunnen je dus wel voorstellen dat mijn verwachtingen hoog lagen!

Misschien ligt het aan het feit dat ik (vloeibare)eyeliners verkies boven oogpotloden, maar ik ben gewoon niet wild van Feline. Het is een prima diepzwart oogpotlood, maar wat mij betreft niet beter dan potloden als Urban Decay Zero of mijn geliefde Make Up Store-oogpotloden. Hij brengt vrij soepel aan en blijft ook redelijk goed zitten, maar geen van deze eigenschappen springen er echt uit. Wanneer je op zoek bent naar een goed oogpotlood is Feline een prima keuze, maar mijn ultieme Holy Grail is het op dit moment nog niet. Voorlopig houd ik het nog bij mijn favoriet, namelijk Blacktrack Fluidline!

Een ander potlood dat al eerder is uitgebracht is het Chromagraphic Pencil in NC15/NW20. Dit potlood is permanent verkrijgbaar bij de Pro Store, maar is nu tijdens de Cham-Pale-collectie ook verkrijgbaar bij de andere verkooppunten van MAC. Deze heb ik een paar maanden geleden gekocht, maar aangezien hij nu in deze collectie zit leek mij dit een mooi moment om mijn mening erover te geven.

De Chromagraphic Pencils kunnen op vele manieren gebruikt worden en zijn in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. Deze versie in de kleur NC15/NW20 is nog iets specialer, want het is namelijk een potlood in huidskleur. Deze kleur is ideaal om bijvoorbeeld rondom je lippen te gebruiken (wanneer je een donkere kleur lipstick draagt), maar hij doet het ook erg goed op de waterlijn van je ogen. Sommige mensen gebruiken een wit oogpotlood op hun waterlijn om hun blik meer open en wakker te laten lijken, maar dat witte kan vrij onnatuurlijk overkomen. Om toch een frisse oogopslag te krijgen is een huidskleurig potlood een goede oplossing, want daardoor zie je er wakker uit, maar houd je je look toch natuurlijk. Op de volgende foto’s kan je goed het verschil zien:

Zonder NC15/NW20 | Met NC15/NW20

Op deze foto ziet het er misschien nog steeds een beetje nep uit, maar in werkelijkheid geeft het een mooi resultaat! De houdbaarheid van dit potlood is overigens opmerkelijk goed! Hij vervaagt wel iets gedurende de dag, maar hij blijft over het algemeen lang zitten.

Het Chromagraphic Pencil dat ik heb is in de kleur NC15/NW20. Deze kleur is zeer geschikt voor dames met een lichte huid, maar kan een beetje vreemd uitpakken op donkere huidskleuren. Geen zorgen, want er is ook een donkerdere versie beschikbaar, zodat er voor iedereen een passend potlood verkrijgbaar is.

Zoals jullie wel merken ben ik groot fan van het Chromagraphic Pencil. Ik vind ‘m ideaal wanneer ik heftige looks maak, maar ook bij rustige natuurlijke looks gebruik ik ‘m graag. Van Feline ben ik iets minder ondersteboven, maar het is zeker geen slecht potlood. Wat mij betreft is het Chromagraphic Pencil een echte aanrader, maar neem ook even een kijkje bij Feline, want wie weet is dat ook wel iets voor jou.

Beide potloden kosten €15,00 en zijn tijdelijk verkrijgbaar bij alle MAC-verkooppunten.

19 Comments

 • Reply
  Frauke
  7 januari 2011 at 09:40

  Ik vind het zwarte kohlpotloodje niet zo … maar het chromagraphic pencil vind ik vét! (^-^)

 • Reply
  Gossipstick
  7 januari 2011 at 09:41

  15 euro is toch wat veel voor een potlood..

 • Reply
  Marijn_88
  7 januari 2011 at 09:42

  Heb al op meerdere blog gelezen over de laatste pencil van MAC, ben er wel benieuwd naar moet ik zeggen!

 • Reply
  nailsbylaura
  7 januari 2011 at 09:44

  Ik heb ook het Chromagraphic pencil! Heel erg fijn..

 • Reply
  touchofmakeup
  7 januari 2011 at 10:04

  Ik ben er wel benieuwd naar!

 • Reply
  Perfectly Unordinary
  7 januari 2011 at 10:15

  Ik heb al een beetje spijt dat ik deze niet ben gaan halen!

 • Reply
  PinkFairy
  7 januari 2011 at 10:17

  Thnx voor je review! Ik zat echt te denken of ik Feline wel nodig heb… niet dus… UD's Zero is idd de beste. En die huidskleurige potlood wil ik nu ook, terwijl ik het eerst niks vond! Maar gelukkig hoef ik hem dus niet per se in deze collectie te kopen.

 • Reply
  Annelieke
  7 januari 2011 at 10:21

  Ik heb ze ook allebei en heb wel dezelfde mening als jij. Feline viel misschien ook wat tegen omdat ik er meer van had verwacht. Maar het is gelukkig wel een goede aanvulling want ik had nog niet echt een goed potlood. Het Chromagraphic pencil is echt ideaal voor op de waterlijn inderdaad 🙂 Gebruik jij het potlood ook nog voor andere dingen?

  • Reply
   Charlotte
   7 januari 2011 at 19:11

   Over het algemeen gebruik ik 'm alleen op mijn waterlijn, maar ik kan me goed voorstellen dat ik 'm ook een keertje als lipliner ga gebruiken 🙂

 • Reply
  Van_ta
  7 januari 2011 at 13:18

  goede review!! ik heb beide chromagraphic potloden gehaald. Het staat echt mooi op je waterlijn en blijft naar mijn ervaring (als je niet in je ogen gaat wrijven enzo) de hele avond zitten!

 • Reply
  Tasja
  7 januari 2011 at 13:24

  Het Chromographic pencil ziet er echt goed uit.. alleen ik draag lenzen en vind het niet fijn om oogpotlood op mijn waterlijn te doen.
  En elke keer als ik zulke fotos ziet vind ik dat jammer, want het geeft net een beetje dat extra "clean" in een ooglook 🙂

 • Reply
  Eline
  7 januari 2011 at 14:36

  het Chromographic pencil heb ik ook, ideaal!

 • Reply
  Aranka
  7 januari 2011 at 15:12

  Mooie oogpotloden, ik ben zelf alleen geen oogpotlood gebruiker

 • Reply
  Lisanne
  7 januari 2011 at 19:12

  Lijken me fijne oogpotloden

  x

 • Reply
  Silva
  7 januari 2011 at 20:01

  Die chromographic pencil lijkt me echt geweldig!

 • Reply
  Tanja
  7 januari 2011 at 21:39

  Wow die lichte kleur is wel erg mooi! *spijt* haha

 • Reply
  Lisa
  8 januari 2011 at 02:51

  Wauw, ziet er erg mooi en goed uit! 🙂

 • Reply
  Teddy
  8 januari 2011 at 20:07

  Ik wilde zooo graag dat nude oogpotlood, maar hij was helaas uitverkocht 🙁

 • Reply
  marloes
  9 januari 2011 at 01:01

  Zijn er ook goedkopere varianten van dat huidskleurige oogpotlood?
  xxxx

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.