Make-up Reviews

Review: MAC Year of the Snake (Freckletone Lipstick + Altered State Eyeshadow)

Het is alweer een tijdje geleden dat ik over MAC-collecties heb geschreven. Ik denk dat dat komt doordat ik de collecties van de afgelopen periode niet zo spannend vond, waardoor ik ze telkens heb overgeslagen. Toen ik de producten uit de nieuwste serie Year of the Snake binnenkreeg stond ik ook niet meteen te stuiteren, maar na het uitproberen was ik direct om. Volgens mij heb ik mijn perfecte lipstick gevonden! Daarnaast bevat de collectie nog meer producten, waaronder een mooie oogschaduw. Lees snel verder!

De verpakkingen van de producten zijn speciaal voor deze collectie in een bijzonder jasje gestoken. Ze hebben allemaal namelijk een extra hoesje om de doosjes heen die helemaal in stijl is met het thema van de collectie, namelijk het jaar van de slang, gebaseerd op de Chinese astrologie. Alle producten zijn qua stijl zoals we ze van MAC kennen, maar ze hebben allemaal net even een extra printje in de producten gedrukt, waardoor ze herkenbaar zijn als onderdeel van deze collectie.

Laat ik maar meteen met mijn favoriet beginnen, de Lipstick in Freckletone (€18,50). In de huls ziet hij er niet zo spannend uit, maar ik had er al veel over gelezen. Hij is namelijk onderdeel van de vaste collectie en hij zou dé perfecte tint voor dames met een lichte huid en rood-achtig haar moeten zijn. Tja, wie kan dat nou beter testen dan ik?

Normaal staan bruin-, oranje- en nudetinten mij totaal niet, maar deze lijkt perfect bij mijn tinten te passen. De lipstick heet niet voor niets ‘Freckletone‘; hij heeft qua kleur een beetje weg van de natuurlijke kleur van sproetjes (freckles). Daar heb ik er genoeg van (hoewel ik ze zelden laat zien), maar dat verklaart wel waarom deze lipstick zo goed bij mij past. Ik denk dat veel warme types deze goed kunnen hebben, maar vooral dames met een lichte huid, eventueel met sproetjes, moeten deze lipstick echt een keertje uitproberen.

De lipstick heeft een Lustre-finish, waardoor hij heel romig en ietwat transparant is. Hij is dus niet extreem dekkend, maar voelt bijna aan als een sterk gepigmenteerde lipgloss. Als onderdeel van deze speciale collectie heeft hij een bijzondere slangenprint meegekregen, maar hij is ook als onderdeel van de permanente collectie te koop.

Ook bevat de collectie de speciale Large Eye Shadows (€21,00), waarvan ik de kleur Altered State heb. Deze oogschaduws hebben de substantie van de gewone MAC oogschaduws, maar zijn twee keer zo groot. Daarnaast hebben ze allemaal de slangenprint van deze collectie in de oogschaduw gedrukt. Een leuk detail!

De oogschaduw is goed gepigmenteerd en is vrij zacht van structuur. Hierdoor brengt hij makkelijk aan! Het is op zich geen hele bijzondere kleur, maar het is wel een goede basistint paars om te hebben. Hij is niet te rood of de blauw van kleur, waardoor hij zich makkelijk laat combineren met andere tinten.

Zoals ik in de inleiding aangaf was ik in eerste instantie niet zo onder de indruk van de producten, maar inmiddels ben ik vooral van de lipstick groot fan. Wat is hij mooi! En het beste van alles is dat hij gewoon onderdeel van de vaste collectie is, waardoor hij altijd verkrijgbaar zal zijn. Yes!

De Year of the Snake-collectie zal exclusief verkrijgbaar zijn bij de MAC Webshop, en zal dus niet in de winkels verkrijgbaar zijn. De producten hadden overigens al vanaf 26 januari in de webshop moeten staan, maar hebben enige vertraging opgelopen. Houd de webshop dus goed in de gaten, want het zal vast niet lang meer duren voordat de producten verkrijgbaar zullen zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. Mooie collectie! De kleur lipstick staat je erg goed 🙂

 2. Mooie producten! De lipstick staat je prachtig!

 3. super mooi printje zit er in 😀

 4. O wauw die lipstick is prachtig! X

 5. Die oogschaduw is mooi, wauw! <3

 6. De oogschaduw is erg mooi, maar toch is er niet echt iets dat me meteen aanspreekt.

 7. Allebei prachtige producten! Vind de verpakking ook zo mooi!

 8. Ik vind het prachtige producten en de kleuren zijn zo mooi!

 9. De collectie laat ik even aan mij voorbijgaan 🙂
  Wel mooie producten hoor, voor die lipstick ziet er prachtig uit!

 10. Ik vind de collectie niet zo spectaculair, maar dat printje in de lipstick vind ik wel heel cool! Mooie kleur ook.

 11. Die lipstick past erg goed bij je!

 12. Wauw, Altered State is echt een prachtige kleur. De lipstick staat je erg goed!

 13. Die paars is echt prachtig!

 14. Wat een geweldige producten!

 15. Het patroon in de lipstick vind ik een leuk detail. Voor de rest spring ik niet meteen van me stoel af om naar de winkel te rennen. Ik vind het te gewoontjes.
  Liefs, Renate

 16. De lipstick staat je inderdaad goed!
  Het pigment vind ik ook erg mooi <3

 17. mooie producten!

 18. 2 mooie producten, de lipstick kleur staat je goed!

 19. Werkelijk prachtig!

 20. De lipstick is heel mooi 🙂 x

 21. Die lipstick staat je goed. Ik had deze keer juist dat ik niet ergens van warm liep 🙁

 22. Wow, wat mooi! Het is alleen zo jammer dat de webshop van MAC in Nederland echt zwaar zuigt, al mijn bestellingen kwamen pas na wéken binnen. Misschien dat ik voor deze collectie toch maar een poging ga wagen, en hopelijk krijgen ze met de producten van deze collectie ook eindelijk weer palettes binnen!

 23. Lousaa zegt:

  Jammer dat het er zo vellerig uitziet, die lipstick. Iets minderntransparant wasnwat mij betreft mooier geweest…

 24. De producten zien er zo mooi uit! De lipstick ziet er echt uit als de perfecte kleur voor jou inderdaad. Ik vind de paarse oogschaduw ook echt heel mooi.

 25. Bianca zegt:

  Had eigenlijk ook een ooglook willen zien met de paarse kleur

 26. Wendy zegt:

  Ik las bij beautyscene dat door logistieke problemen de colectie pas 31 januarie online komt. Morgen dus, jippie!;-)

 27. Die lippenstift ziet er veel neutraler uit op je lippen echt mooi! Staat je heel goed. Dankje voor de post want ik ga het ook halen 😛

  http://www.freshminhtea.blogspot.com

 28. Wat heb jij mooie lippen zeg, zo vol! Prachtige kleur, heel natuurlijk en zacht 🙂

 29. Nienke zegt:

  Prachtige lippenstift!

 30. Dan past freckletone bij mij waarschijnlijk ook erg goed, mijn gezicht staat helemaal onder de sproeten (maar ik bedek ze vrijwel altijd), dus deze ga ik zeker aanschaffen volgende keer dat ik bij MAC kom (hij is toch permanent… en zit nu in een no buy)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.