Tips

Tip: Beautypedia.com (Tijdelijk gratis!)

Jullie hebben misschien wel eens gehoord van Paula Begoun. Zij is bekend van het cosmetica-merk Paula’s Choice, maar ook haar boeken met de titel ‘Don’t Go To The Cosmetics Counter Without Me’ waarin zij allerlei beauty-producten onder de loep neemt en hen bekritiseert op basis van hun ingrediënten. Deze boeken worden elk jaar opnieuw uitgegeven om enigszins up-to-date te blijven, maar er is tegenwoordig ook een online-versie genaamd Beautypedia beschikbaar die zeer regelmatig bijgewerkt wordt met de nieuwste producten. Normaal moet je voor Beautypedia betalen, maar in de maanden januari en februari heeft iedereen gratis toegang tot de reviews!

Ik heb zelf al bijna een jaar een abonnement op Beautypedia en vind het altijd ontzettend leuk om te lezen. Het is echt leerzaam! Door haar reviews  heb ik zoveel meer geleerd over ingrediënten en hun werkzaamheid. Zo ben ik er ook vaak genoeg achter gekomen dat veel luxe producten overpriced zijn en soms zelfs slechtere ingrediënten bevatten dan hun goedkopere tegenhanger. Ook is het een goede manier om prima budget-producten te ontdekken! De door Paula hoogst gewaardeerd producten zijn per categorie in een duidelijke lijst te vinden, zodat je in één opslag kan zien welk product volgens haar een echte aanrader is. Ook is er een een verklarende ingrediëntenlijst te vinden waar je precies kan zien welk ingrediënt welke werking geeft en of ze huidirritatie kunnen veroorzaken of niet. Zo kom je er eindelijk achter wat er nou ècht in je crème verstopt zit.

Beautypedia is erg leuk om te lezen, maar ik ben het niet altijd met Paula eens. Zo bestempelt zij vele van mijn favoriete producten als ‘matig’ of soms ronduit slecht. Dat heeft vaak te maken met het type verpakking (Paula heeft een enorme hekel aan producten in potten, aangezien ingrediënten daardoor hun werkzaamheid verliezen) of de aanwezigheid van irriterende ingrediënten (waar ik blijkbaar geen last van heb). Omdat het een Amerikaanse site is staan er ook heel veel merken tussen die wij hier in Nederland niet kunnen krijgen. Dat is jammer, want veel van de zogenaamde Paula’s Pick-producten zijn voor ons dus niet echt van toepassing.

Beautypedia is erg leuk en leerzaam, maar het is niet de ultieme beauty-database. Ik vind het handig om producten in de lijst op te zoeken en te kijken wat zij er over te zeggen heeft, maar ik baseer mijn keuzes niet alleen op haar mening. Het is ideaal dat de site nu tijdelijk gratis toegankelijk is, want zo kan iedereen een kijkje nemen! Volgens mij hoef je je alleen maar (gratis) in te schrijven en het snuffelen kan beginnen!

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Dat klinkt leuk! Ik ga zeker even kijken 🙂

 2. Oh haar had ik op oprah gezien xD!

  maar erg interessant.. leuke tip!
  Ik ga eens even kijken

 3. Klinkt heel interesant. Ik ga gelijk een kijkje nemen.

 4. Catharina zegt:

  Super handig. 🙂
  Bedankt voor je tip !

 5. Joanne zegt:

  Nice! Wel jammer dat veel van de producten niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Dat vind ik op MUA ook altijd zo lastig. Maar ik ga deze zomer naar de VS dus dan ga ik hamstereeeeen. 😉
  Ik ben het ook niet altijd eens met Paula's beoordelingen, maar ik moet wel zeggen dat de producten die ik heb van haar lijn (2% BHA liquid en 8% AHA Gel) de beste producten zijn die ik ooit geprobeerd heb.

 6. Merel zegt:

  ooh, wat een leuke tip! Ik ga morgen eens even kijken hoe het werkt! 😉

 7. lijkt me leuk! wat betaal je dan normaal per jaar?

  1. Dat weet ik niet meer precies! Volgens mij is het rond de 20 dollar 🙂

 8. Lijkt me leuk!

 9. Ah ik had hier al eerder over gehoord, maar ik vond het belachelijk om er geld voor neer te leggen om haar mening te lezen. Natuurlijk wel leuk dat het nu even gratis is 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.