Nagellak Tips

Nagelverzorging: Deel 1 – De Nagelriemen

Ik krijg regelmatig vragen over mijn nagelverzorging. In een serie van meerdere delen vertel ik jullie over mijn geheimen! Vandaag Deel 1: De Nagelriemen.

Zo zien gezonde nagelriemen eruit!

Mijn grootste geheim voor mooie nagels is een goede nagelriemverzorging. Door alleen al je nagelriemen te verzorgen zullen je nagels er gezonder uit gaan zien, minder splijten en sneller groeien! Vandaag geef ik jullie mijn beste tips.

 • Smeren, smeren en nog meer smeren!
  Om je nagelriemen gezond te houden is het aan te raden minimaal één keer per dag (liever vaker!) je nagelriemen met een nagelriemcrème in te smeren. Mijn absolute favoriete product hiervoor is Lush Lemony Flutter. Ik zorg altijd dat ik een potje van deze crème in mijn tas heb zitten en altijd als ik de tram instap smeer ik mijn nagelriemen in. Tegen de tijd dat ik bij mijn bestemming ben is de crème ingetrokken en hebben mijn nagels een flinke boost gekregen.
  Ook gebruik ik regelmatig een nagelriemolie (Solar Oil van CND of Vitamine E-olie van Sally Hansen), maar dat is onderweg iets minder handig in gebruik. Daarom heb ik altijd een soort pennetje met nagelriemolie in mijn tas zodat ik altijd en overal even mijn nagels in kan smeren. De pennen van The Body Shop en Sally Hansen vind ik erg fijn!
  Ik denk dat ik in totaal zo’n drie keer per dag mijn nagelriemen verzorg. Dat doe ik meestal als ik ergens zit te wachten, televisie aan het kijken ben of vlak voordat ik ga slapen. Dat lijkt misschien veel gedoe, maar je raakt er snel aan gewend!
 • Bijt losse velletjes niet af
  Nu het buiten zo koud is krijg je al snel last van velletjes rondom je nagels. Zelfs ik heb met het koude winterweer er soms last van! Mensen zijn al snel geneigd om aan die velletjes te gaan knabbelen of ze los te trekken, maar doe dat niet! Zo beschadig je de huid rondom je nagels en loop je kans op wondjes en andere vervelende plekken. Gebruik ook geen nagelriem-mesjes om harde stukken huid te verwijderen, want ook die zijn ontzettend slecht voor je nagels!
 • Gebruik een nagelriemremover
  Mocht je toch last hebben van velletjes of harde huid rondom je nagels, dan zou een nagelriemremover een oplossing kunnen bieden. Nagelriemremovers zijn een soort peeling voor je nagelriemen. Ze lossen als het ware de dode huidcellen op waardoor er zachte gezonde huid overblijft. Trind heeft een nagelriemremover in het assortiment, maar de Avoplex Exfoliating Cuticle Treatment van OPI is mijn favoriet. Deze is net wat prettiger in gebruik en werkt voor mij ook beter dat de versie van Trind. In Nederland is hij vrij prijzig, maar hij is redelijk goedkoop op eBay te vinden. Ik smeer mijn nagelriemen 3-4 keer per week ’s avonds in met de Exfoliating Cuticle Treatment en ik merk echt dat mijn nagelriemen daardoor extra zacht blijven. Zeker tijdens de wintermaanden is dit een aanrader!
 • Lak je nagelriemen niet mee
  Iets wat vaak vergeten wordt, maar toch ook belangrijk is voor gezonde nagelriemen is het netjes lakken van je nagels. Sommige meiden die net beginnen met het lakken van hun nagels schieten nog weleens uit waardoor er nagellak op hun nagelriemen terecht komt. In nagellak zitten allerlei stoffen die uitdrogend kunnen werken op je nagelriemen. Ik maakte vroeger precies dezelfde fout! Inmiddels heb ik het lakken redelijk onder de knie gekregen.  Probeer voldoende afstand te houden van je nagelriemen, speels aan de zijkanten maar ook aan de onderkant. Het is een kwestie van oefenen, maar zodra je het eenmaal onder de knie hebt is het a piece of cake!

Dit zijn mijn tips om je nagelriemen zo goed mogelijk te verzorgen! Heb je zelf een andere tip? Laat ze achter bij de comments!

Dit vind je misschien ook leuk...

37 reacties

 1. Eline Duijkers zegt:

  leuk stuk!
  vooral het stukje van je nagelriemen niet meelakken, ik maak dus ook steeds diezelfde fout! nu weet ik dat het niet zo moet.
  bedankt!

 2. Jolien zegt:

  Jouw nagels zien er echt zo gezond en stevig uit! Ik wou dagt ik ook zo mooie nagels had!

 3. allungaa zegt:

  Handige tips! Super bedankt, ben heel benieuwd naar de volgende serie van tips ;D

 4. elske zegt:

  Okee deze tips ga ik zeker gebruiken
  Ben benieuwd naar de andere delen van de nagelverzorging serie

 5. Elien zegt:

  Goede tips!

 6. Jouw nagels en nagelriemen zien er echt zo healthy uit!

 7. Goede tips 😀

 8. Echt, mijn goal of life is om ooit zulke nagels en vooral nagelriemen te krijgen als jij! 😮 Ik ga de producten die jij hier noemt maar eens aanschaffen (LF heb ik al en ik heb ook de Trind cuticle remover, maar daar kan ik niets mee.. Dus toch maar die OPI proberen!)

 9. Hele fijne tips, dankjewel!

 10. Dagmar zegt:

  Mooie kleur nagellak trouwens!

 11. Wat een handige tips, bedankt! 🙂

 12. Valérie zegt:

  🙂 leuk artikel!
  Het meeste wist ik al… Maar misschien toch maar eens zo'n Cuticle Remover aanschaffen. Zag er eerst het nu niet zo van in.
  Welke lak heb je op op de foto?

  1. Dat is Revlon Emerald City!

   1. Valérie zegt:

    Oohh ja, die had je in Londen gekocht he? I'm loving it! Tnx voor je reactie.

 13. Handige tips! Heb jij ook dat Lemony Flutter je nagellak vervaagt. Het lijkt bij mij net zo of hij er iets vanaf haalt.

  1. Hmm… Dat is vreemd! Daar heb ik geen last van… Draag je wel altijd een topcoat? In principe zou er dat niks aan de hand moeten zijn 🙂

 14. Charlotte_ zegt:

  Ik kom uit België en waar ik woon is Lush helaas niet verkrijgbaar…
  Heb je misschien een alternatief? Heeft een merk als Nivea niet iets gelijkaardig?
  Alvast bedankt!

  1. Hmm, dat zou ik zo eventjes niet weten. Is Sally Hansen bij jou in de buurt te koop? De nagelriem-producten van dat merk zijn erg fijn. Heb je L'Occitane in de buurt? Ik heb sinds kort een nagelriemcrème van dat merk en dat is ook een aanrader 🙂 'Gewone' merken als Nivea etc. hebben helaas nauwelijks van dit soort producten…

   1. Charlotte_ zegt:

    Geen Sally Hansen en L'Occitane… Wel inderdaad Kruidvat. Bedankt!
    Soms staat de knop 'Reageren' niet op mijn scherm en lukt het me niet om te reageren, vreemd hè?

    1. Hmmm… dat is vreemd! Geen idee hoe dat komt, sorry! Misschien even het scherm verversen?

  2. Je hebt in België wel Kruidvat toch?
   Zij verkopen ook een fijne nagelriemcrème, in zo'n klein potje van bruin glas. Die helpt heel goed voor mijn nagelriemen en kost maar 1,-!

   1. Charlotte_ zegt:

    Heel erg bedankt, ik ga zeker eens kijken 🙂

  3. Leonie zegt:

   Ik gebruik Lemon Butter Cuticle Cream van Burt's Bees, die is heeel fijn, maar trekt wel minder goed in dan Lush geloof ik. Misschien kan je die wel krijgen in België?

 15. Goede tips!

 16. Leuke tips, al wist ik ze al wel 🙂 Alleen moet ik wat vaker mijn nagelriemen insmeren, ik vergeet dat nog redelijk vaak 😉

 17. Monica zegt:

  Heb je mss een ebay verkoper waar je die OPI nail exfoliating remover vandaan koopt en hoelang doe je daar mee

  1. Hij gaat ontzettend lang mee! Ik heb 'm zelf in Nederland in een winkel gekocht, dus ik kan je geen specifieke verkoper aanraden 🙂

 18. bedankt voor de tips!

 19. Ik wil heel graag Lemony flutter maar er is bij mij in de buurt geen Lush 🙁

  1. anoniem zegt:

   je kunt lemony flutter volgensmij ook bestellen op de site van Lush. verzendskosten zijn duur maar ik zou dat er zeker voor overhebben x

 20. Ik smeer zelf mjn nagels ook zon 3 keer per dag in met lemony flutter, maar ik blijf die velletjes houden! Nu weet ik hoe ik dat kan oplossen, dus ik ga zo eventjes naar de winkel 😀

 21. lot zegt:

  Waarom moet je eigenlijk je nagelriemen terug duwen?
  Is dit puur esthetisch?

 22. wendy zegt:

  Hee leuk artikel” beandwoord
  Kan je ook zelf nagelriemcreme maken? Xbeandwoord plz

 23. Thaaaanks, super handige tips! Had ik net even nodig. Ik ben nu ook bezig om mijn nagels mooi, lang en sterk te krijgen. Ik gebruik de nagelverharder van TRIND en breng daarna gewoon olie op mijn nagelriemen aan. Ik wil heel graag de Lemony Flutter halen want die lijkt me fantastisch! XXXsjes mij.

 24. Ik ben nu twee weken en twee dagen gestopt met bijten. Heel blij mee maar ik heb hierdoor wel een hele lange weg te gaan met het verzorgen van mijn nagels. Mijn droom? Mooie sterke nagels hebben die gezien mogen worden. Bedankt voor deze informatie, ik ga er naar kijken en alles! Heel fijn, ik ben van plan opnieuw de Lemony Flutter aan te schaffen (in mijn eerdere stoppoging had ik dit ook aangeschaft maar is nu dus over datum) zodat ik mijn nagelriemen kan gaan verzorgen.

 25. anoniem zegt:

  goede tips

 26. Danielle zegt:

  Even een weetje tussen door 😉 wat iedereen nagelriem noemt, is eigenlijk de nagelwal (zit ook naast je nagel en de nagelriem is het velletje wat over je nagel groeit en wat iedereen dus weg haalt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.