Tips

TIPS: De beste beautyproducten bij koud winterweer

Jeetje, wat is het ineens koud geworden! Natuurlijk zijn deze temperaturen hartstikke normaal voor deze tijd van het jaar, maar het lijkt alsof mijn huid er deze keer extra onder te lijden heeft. Extreem droge lippen, een trekkerige huid en jeukende benen van de kou. Niet fijn! Gelukkig zijn er een paar héle fijne beautyproducten die bestand zijn tegen de uitdroging van de winter. Kijk mee naar mijn oplossingen!

Mijn huid is altijd wat aan de droge kant geweest, maar het winterweer lijkt het vochtgehalte naar een lager niveau te hebben gebracht. Het is zó droog ineens! Ik lijkt ineens allerlei droogtelijntjes te hebben en mijn foundation ziet er slecht uit. Om nog niet eens te spreken van de doffe teint! Gelukkig heb ik een paar items aan mijn routine toegevoegd die gelukkig al heel wat helpen.

Beste beautyproducten voor koude winter - 2 van 6

Het eerste product dat ik nu tijdens deze koude periode extra gebruik is een gezichtsolie. Normaliter gebruik ik die af en toe ‘s nachts, maar nu gaat er ook overdag eentje onder mijn dagcrème! Na het reinigen breng ik een serum of essence aan, vervolgens de olie en daar gaat mijn dagcrème gewoon overheen. Voelt meteen stukken beter en een bonuspunt is dat je foundation er meteen ook mooier uitziet. Kom maar op met die glow! Wees vooral niet bang om oliën op je gezicht te gebruiken, het helpt je huid echt enorm. Mijn favorieten van dit moment zijn de The Body Shop Oils of Life Revitalising Facial Oil (review hier) en de La Mer The Renewal Oil.

Beste beautyproducten voor koude winter - 4 van 6

Ook heb ik de frequentie van mijn sheet masks opgehoogd. In plaats van 1-2 keer per week tijd te nemen voor een sheetmask, doe ik het nu om de avond. Ik gebruik nu vooral mijn Innisfree Sheet Masks met rijst of sheaboter, want die zijn extra intensief. Om mijn sheet masks nog iets meer kracht bij te zetten breng ik voordat ik het masker opdoe nog wat hyaluronzuur (Indeed Labs Hydraluron) aan, zodat mijn huid het vocht nog beter vast kan houden. Alle beetjes helpen!

Beste beautyproducten voor koude winter - 3 van 6

De afgelopen dagen heb ik vooral met extreem droge lippen geworsteld. Mijn favorieten van The Body Shop, Nuxe en Kiehl’s bleken gewoon niet genoeg te zijn, hoe vaak ik ze ook op bleef smeren. Ik had duidelijk grover geschut nodig! Gelukkig kwam ik mijn grote vriend Jack Black Intense Therapy Lip Balm (review hier) weer tegen en dat bleek weer de perfecte oplossing te zijn. Eindelijk voelen mijn lippen weer zacht en soepel, zodat ik hopelijk snel weer mijn favoriete lipsticks kan dragen.

Beste beautyproducten voor koude winter - 5 van 6

Mijn nagels zijn de laatste tijd vrij zwak en ook mijn nagelriemen hebben een extra oppepper nodig. Ik gebruikte een tijdje een aantal verschillende andere producten, maar Lush Lemony Flutter (review hier) is toch het allerbeste wondermiddel om mijn nagelriemen in één nacht weer soepel te maken.

Beste beautyproducten voor koude winter - 1 van 6

Als laatste lijkt de huid van mijn lichaam te lijden onder de koud en de droge lucht die door CV’s wordt veroorzaakt. Ik smeer gewoonlijk al trouw met bodylotions en bodybutter, maar ook dat moest ik nu anders aanpakken. Ik heb nog een beetje met andere producten geëxperimenteerd, maar ik kwam erachter dat het voor mijn huid het beste werkt om me ‘s avonds in te smeren in plaats van ‘s ochtends! Het lijkt alsof mijn huid de crème dan beter op kan nemen en mijn huid veel langer (zelfs na het douchen!) soepel aan blijft voelen. Mijn favoriete product om nu te gebruiken is The Body Shop Secrets of the World Hawaiian Kukui Cream.

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

9 Comments

 • Reply
  femketje
  23 januari 2016 at 19:38

  lemony flutter is zo fijn!

 • Reply
  Withlovefroms
  23 januari 2016 at 19:44

  Het lijken me erg fijne producten, ook al ken ik ze niet allemaal! 🙂

 • Reply
  chucky1012
  24 januari 2016 at 06:56

  Ziet er zo goed uit!
  Fijne tips.

 • Reply
  Marloes
  24 januari 2016 at 10:37

  Hele fijne producten. Lemont Flutter is mijn favoriet! En de body cream van TBS is heerlijk!

 • Reply
  Myrandombeautylife
  24 januari 2016 at 16:10

  Handig artikel! Misschien moet ik ook maar eens wat gaan proberen

 • Reply
  beautifulday4makeup
  24 januari 2016 at 17:31

  die oils of life van de body shop lijkt me super

 • Reply
  engelina
  25 januari 2016 at 15:25

  Wat een fijne tips. Ik heb nog nooit lemony flutter geprobeerd maar deze lijkt me erg goed.

 • Reply
  Marieke
  2 februari 2016 at 10:04

  Ja lemony flutter blijft geweldig en ik ben ook ontzettend te spreken over TBS facial oil!

 • Reply
  Roxanne
  2 maart 2016 at 22:57

  Hoi, Waar kan ik die Innisfree maskers bestellen?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.