Nagellak Tutorial

TUTORIAL: Regenboog Luipaard Nail Art

Ik baal een beetje, want ik heb de laatste tijd gemerkt dat mijn nagels niet zo goed meer tegen glitter kunnen. Ze lijken na glitters altijd een beetje meer beschadigd en zwakker te zijn. Zo jammer! Nou raak ik snel uitgekeken op ‘gewone’ nagellak, dus ik had zin in iets leukers. Het werd vrolijke nail art! Deze luipaardprint is zó makkelijk om te maken dat het bijna niet nodig is om er een tutorial van te laten zien, maar ik kon het niet laten omdat hij zo leuk is. Kijk mee!

Regenboog Luipaart Nail Art - 1 van 8

Als eerste begin ik met een witte nagellak, namelijk Barry M Coconut. Die is eigenlijk een beetje gebroken wit, maar dat vind ik eigenlijk wel mooi! Overigens is OPI Alpine Snow ook altijd een goede witte tint.

Regenboog Luipaart Nail Art - 2 van 8

Vervolgens laat je de nagellak even goed drogen en dan gaan we verder met de vlekjes. Om de vlekjes te maken is een dottingtool het makkelijkste, maar het kan ook met een cocktailprikker of het uiteinde van een gewoon schuifspeldje. Mijn dottingtool is van Kiko (lang geleden gekocht), maar Essence heeft ook een prima versie in het assortiment. Ik heb trouwens de kleine kant van de dottingtool gebruikt, daar kun je de kleinste vlekken mee maken.

Ik gebruikte een zwarte Konad Stamping Polish, maar elke (sterk gepigmenteerde) nagellak is goed. Doe daar een flinke klodder van op wat aluminiumfolie en daar kun je vervolgens makkelijk je tool in dopen.

Regenboog Luipaart Nail Art - 3 van 8

Met de vlekjes kun je je helemaal uitleven. Alles is eigenlijk wel goed! Voor het gemak heb ik er nog wel even een plaatje van een luipaardprint bij gepakt, maar in principe zijn het vooral allemaal ‘U’- en ‘C’-vormige creaties. En bibber je een beetje omdat je niet zo’n vaste hand hebt? Geen probleem, dat is bij zulke vlekken juist goed! Dat maakt deze nail art zo makkelijk, want zelfs op je niet-dominante hand gaat hij er perfect uitzien.

Regenboog Luipaart Nail Art - 6 van 8

En dan is het tijd om de vlekjes in te vullen! Sommige mensen doen deze stap liever vòòr de zwarte vlekken, maar ik vind dat niet zo handig. Het is een kwestie van smaak! Ik wilde vrij lichte tinten, dus heb al mijn favoriete pastelkleuren erbij gepakt. Elke kleur is natuurlijk prima om te gebruiken, leef je uit!

OPI I Just Can’t Cope-cabana | Barry M Peach Melba | Barry M Kiss Me Quick | Barry M In A Heart Beat | Barry M Grapefruit | OPI You Sustain Me | Barry M Huckleberry | Barry M Sugar Apple

Regenboog Luipaart Nail Art - 5 van 8

Ik ben per kleur alle nagels afgegaan, zodat ik aan het einde van de rit een bonte verzameling vlekken had. Belangrijk hierbij is dat je niet te veel nagellak op je dottingtool hebt zitten, want het vloeit anders te veel over de zwarte lak heen. Voorzichtig doseren dus!

Regenboog Luipaart Nail Art - 7 van 8

Een cruciale stap bij nail art is topcoat! Het brengt het geheel helemaal samen, waardoor je nagellak er nòg mooier uitziet. Ik heb de vlekjes eerst goed laten drogen en vervolgens een laagje INM Out The Door aangebracht. Een probleempje is dat de Konad Stamping Polish (de zwarte die ik gebruikte) niet zo goed samengaat met top coat, want hij loopt dan uit. Dat is een beetje te verhelpen door een dikke druppel aan te brengen en die met zo min mogelijk vegen uit te smeren, maar het is een beetje lastig. Wees dus voorzichtig met deze stap!

Regenboog Luipaart Nail Art - 8 van 8

Et voila, mijn nagels zijn klaar! Ik vind dit zo tof! Ik heb dit jaren geleden ook al eens gedaan, al heb ik toen de Konad Stamping Plate met dit patroon gebruikt. Gelukkig kan het ook makkelijk uit de losse pols! Bovendien kun je uitgebreid variëren met verschillende kleurcombinaties. Zo doet een mintgroene basis met lila of roze vlekken het ook erg goed, maar ook bruin en goud gaan mooi samen.

Heb je deze nail art nagemaakt? Tag mij op Instagram met @PinkyPolish bij je foto en dan ga ik een kijkje nemen!

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

  1. Zo een mooie nailart en je hebt prachtige kleuren nagellakjes gebruikt!

  2. Ah wat leuk Charlotte! Terwijl het hier sneeuwt, krijg ik door die vrolijke kleurtjes alweer helemaal zin in de lente. Mooi gedaan!

  3. Ik heb een telefoonhoesje met precies zo’n printje. Superleuk gedaan en inderdaad heel simpel.

  4. Het lijkt mij iets dat ik ook wel zou kunen op mijn nagels

  5. Ik vind deze nail art echt heel leuk!

  6. Wat een super gezellige kleurtjes! Ik vind deze nailart heel geslaagd! -x-

  7. Het ziet er echt heel erg tof uit! Jammer dat je nagels niet meer zo goed tegen glitters kunnen …

  8. super cute met die verschillende kleurtjes 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.