Make-up Reviews

Review: MAC Defiance Eyeshadow Quad (Wonder Woman)

De MAC Wonder Woman-reviews zijn jullie de afgelopen dagen om de oren gevlogen en vandaag is het eindelijk tijd voor het laatste product uit deze mooie collectie. In bijna elke MAC-collectie worden bijzondere oogschaduw-palettes uitgebracht (ik ben daar dol op!) en zo ook in de Wonder Woman-collectie. Ik had eerst mijn oog laten vallen op het groene palette uit deze serie, maar tijdens het testen kwam ik erachter dat ik het paarse palette net iets mooier vond. Even later werd ik ook nog opgemaakt met deze kleuren en vervolgens stond mijn beslissing vast. Het Defiance Eyeshadow Quad was perfect voor mij!

Om de verpakkingen van de Wonder Woman-collectie is veel te doen geweest, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ze ontzettend gaaf vind. Kijk nou naar dit doosje! Ik heb even een close-up foto gemaakt van de verpakking zelf, want daar is duidelijk veel aandacht aan besteed. Dit is weer eens wat anders dan de strakke zwarte doosjes die MAC normaliter voor de palettes gebruikt!

Defiance | Paradise Island | Star Studded | Real Drama

In het Defiance-palette zitten op elkaar afgestemde oogschaduw-kleuren die elk nooit eerder zijn uitgebracht. De kleuren zijn dus ook niet los te koop.

Defiance is denk ik mijn favoriete kleur uit het palette. Het is een vrij doorzichtige roze oogschaduw die op de swatch niet mooi uitkomt, maar op de huid vind ik ‘m erg mooi. Hij is prachtig als highlighter (zowel op het wenkbrauwbot als in de binnenste ooghoek), maar hij kan ook over een donkerdere kleur aangebracht worden om er een bijzondere gloed aan te geven.
Paradise Island is een kleur waar ik nog niet zoveel mee heb geëxperimenteerd, want ik vind het een vrij lastige kleur. Ik heb ‘m een keertje in de arcadeboog gebruikt, maar ik denk dat hij het misschien beter zou doen op het gehele bewegende ooglid. Van alle kleuren was de pigmentatie van Paradise Island het minste, een beetje jammer dus!
Star Studded is echt fel paars, feller dan op deze foto te zien is. Ook bevat hij minuscule gouden glittertjes, erg mooi. Het is een vrij lastige kleur om te dragen, maar als je ‘m goed combineert is het een geweldige oogschaduw. Je moet hier duidelijk van houden!
Real Drama is een prachtige donkerpaarse oogschaduw die ik vooral erg mooi vind voor in de arcadeboog of de buitenste ooghoeken. De pigmentatie van deze kleur is prima in orde, maar hij komt op deze foto niet goed tot zijn recht.

Dit zijn vrij gewaagde kleuren om te dragen, maar bij mijn groene ogen staan ze fantastisch. Het is een kwestie van goed combineren en mooi blenden, maar dan krijg je ook een prachtige ooglook als resultaat. Je hebt dus een beetje lef nodig, maar dan heb je ook wat!

De oogschaduw-palettes van MAC kunnen nog wel eens in kwaliteit variëren, maar in het geval van Defiance is de pigmentatie in orde. Paradise Island is de enige kleur die enigszins tegenvalt, maar de andere kleuren zijn prima gepigmenteerd. De kleuren zijn vrij gewaagd en absoluut niet voor iedereen, maar ik vind ze met name bij groene ogen geweldig staan. Vanmiddag komt een look online waarbij ik dit palette heb gebruikt, zodat jullie kunnen zien dat deze kleur best draagbaar kunnen zijn!

Het Defiance Eyeshadow Quad kost €42,00 en maakt deel uit van de tijdelijke Wonder Woman-collectie van MAC. Deze collectie is beperkt verkrijgbaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. brennie013 zegt:

  Jammer dat je geen foto's heb van hoe de mua je op had gemaakt.
  Maar goed ik vind het ook een leuk quad hoor, vond de swatches van het groene quad ook minder, dus ik zou zeker ook voor deze gaan!

 2. Inderdaad eens met brennie… jammer dat je niet een foto hebt gemaakt 🙁

  Het is heel persoonlijk, maar ik zou geen enkele van die quads kopen. Ze spreken me allemaal niet aan.
  Wel heel goed review hoor ^^

 3. Wauw, wat een mooie kleuren zeg. Alleen ik denk dat ik de kleurencombinatie niet zou gaan dragen.

 4. ik vind de swatches er niet heel mooi uitzien.. en dat voor 42 euro! jammer…

 5. Ziet er mooi uit! 🙂 Alleen ik denk dat de kleurtjes niet echt iets voor mij zijn. Ben benieuwd naar een look met dit palette.

 6. ik vind de swatches niet echt mooi.

 7. Marieke zegt:

  De swatches vallen mij ook tegen, voor 42 euro en vooral voor MAC, dat merk wordt zo opgehemeld, dan is dit toch niet zo goed.
  Ik ben wel heel benieuwd naar de look! Ik denk dat het wel mooi gaat worden 🙂

  1. Ook MAC heeft slechte producten en wat mij betreft zijn zij ook niet het beste merk als het op oogschaduws aankomt (Make Up Store is daar juist wel weer goed in!), maar het wordt inderdaad (te) veel opgehemeld. In het geval van dit palette betaal je natuurlijk voor de oogschaduws (die prima, maar inderdaad niet fantastisch zijn), maar je betaalt ook voor de luxe verpakking en het bijkomende luxe-gevoel. Dat heeft ook een prijs en het is aan iedereen om voor zichzelf te bepalen of ze dat er voor willen betalen. Ik kan me voorstellen dat het voor jou en anderen misschien een tegenvaller is, maar ik ben er eigenlijk heel erg happy mee 😀 Ik probeer MAC echt niet goed te praten, maar hopelijk snappen jullie een beetje hoe ik hier over denk 😉

 8. Mooi palette! Ben benieuwd naar een look hiermee!

 9. Wat een leuke kleurtjes 🙂

 10. Ik vind het een mooi palettje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.