Budget Nagellak

Swatches Essence Color & Go

Ik ben altijd dol op de lakjes van Essence omdat ze zo heerlijk betaalbaar zijn. Daarnaast zijn de kleuren tegenwoordig erg bijzonder en zitten er echt een aantal prachtige juweeltjes tussen. Normaal laat ik lakjes per stuk in een los artikel zien, maar voor vandaag heb ik er een paar bij elkaar gestopt, zodat jullie er in één artikel maar liefst acht kunnen bekijken!

De Color & Go-lakjes hebben sinds de assortiments-update van augustus een metamorfose ondergaan. Ze zijn in een nieuw jasje gestoken, ze hebben nieuwe bredere kwastjes gekregen een daarnaast zijn er uiteraard ook flink wat nieuwe kleuren bijgekomen. Ook zijn de flesjes iets groter geworden, waardoor ze niet meer 5ml bevatten, maar 8ml per flesje hebben. Helaas zijn ze daardoor ook ietsjes duurder geworden, maar €1,59 is een prima budget-prijs wat mij betreft!

 

Walk On The Wild Side is een bijzondere donkergroene tint. In het flesje lijkt hij op het eerste oog wat saai, maar hij heeft prachtige groene glitters! Dit speelt helemaal in op de net-niet-zwarte-nagellak-trend die we dit najaar ontzettend veel gaan zien. Perfect voor de herfst, maar ook zeer geschikt voor de winter.

Hoewel ik niet zo vaak blauwe nagellak draag is I Love Bad Boys toch wel een aanrader voor liefhebbers van zulke tinten. Ook deze heeft zo’n mooie subtiele glitter! Ik houd daar echt van, omdat het een nagellak net iets meer dimensie geeft.

Als je de voorkeur geeft aan een blauwe tint zonder glitter, dan is Let’s Get Lost een fijne nagellak. Deze heeft een crème finish en een mooie heldere blauwe kleur. Ik krijg bij zulke lakjes altijd de neiging om met glitter-topcoats in de weer te gaan (Essence Hello Holo zou er fantastisch bij staan), maar ik heb me bij deze swatches ingehouden.

Nog zo’n kleur die ik nauwelijks draag is rood. I’m So Very is een klassieke heldere rode nagellak. Hoewel dit niet mijn favoriete tint is weet ik dat er toch nog heel wat dames zijn die niets liever dragen! Dit is dan een prima basic rode nagellak die voor elke gelegenheid geschikt is.

Redvolution is een andere rode nagellak uit het Essence-assortiment, maar dan net wat anders. Deze is nog weer even wat feller en iets meer oranje dan I’m So Very. Voor liefhebbers van dieper rood is deze misschien wat aan de felle kant, maar voor jongere dames is dit wel weer een leuk alternatief voor het klassieke rood.

Van glitters kan ik nooit genoeg krijgen en Time For Romance is perfect voor dit seizoen. Doordat hij een vrij diepe paarse tint heeft past hij goed bij de herfst, maar dankzij de glitter is hij ook prima voor de feestdagen. Hoewel je het in eerste instantie misschien niet zou verwachten is deze nagellak vrij dekkend. Ik heb op deze foto’s twee laagjes gebruikt en dat was eigenlijk genoeg.

Een andere bijzondere tint voor de herfstige dagen is Boho Chic. Deze zou je misschien niet direct omschrijven als een najaars-tint, maar de warme kleur en de gouden glitters maken hem verrassend toepasselijk. Deze ziet er op de nagels veel interessanter uit dan in het flesje!

In mijn enthousiasme ben ik helemaal vergeten om het gele lakje (Little Miss Sunshine) voor jullie te swatchen, dus die houden jullie nog van mij tegoed! Ik ben in elk geval weer erg tevreden met de nieuwe Essence-lakjes en ik ben vooral erg onder de indruk van een aantal van de finishes. Essence weet er toch wel iets unieks van te maken! Mijn favorieten uit dit rijtje zijn Boho Chic, Walk On The Wild Side en Time For Romance, maar met eigenlijk elk kleurtje zit je deze herfst wel goed.

De Essence Colour & Go-lakjes kosten €1,59 per stuk en zijn verkrijgbaar bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Walk On The Wild Side is toch wel een stuk mooier dan ik in eerste instantie dacht. Die wil ik nog wel hebben:)
  Let’s Get Lost is een beetje smurfen blauw, haha! Wel een apart kleurtje.

 2. Sanne zegt:

  Ohh! Ik vind Walk On The Wild Side echt heel mooi: die ga ik kopen haha!

 3. Die laatste heb ik ook! <3 Die eerste groene vind ik ook prachtig!

 4. Wat een prachtige kleurtjes allemaal 🙂

 5. wat een mooie lakjes!

 6. I love Badboys heb ik ook in m’n stash! 🙂 Essence is een heerlijk budgetmerk.

 7. Essence is echt een heerlijk merk! Ik heb nog geen lakje geprobeerd uit deze nieuwe color en go collectie, maar ik ga nu ik deze swatches zo zie, snel een kijkje nemen!

 8. Ik ben ook gek op Essence.
  Kocht in het verleden wel eens een artikeltje maar langzamerhand is het meerendeel van mijn makeup Essence geworden. Voor een “budget” merk is het erg goede makeup en de kleurtjes zien iedere keer weer fantastisch. I love Badboys is hier momenteel favoriet voor op de nagels. De nude kleuren zijn ook heel mooi trouwens

 9. ik vind de groene nagellak er echt heel bijzonder uitzien

 10. Er zitten hele mooie kleurtjes bij!

 11. linsie zegt:

  ik was altijd erg tevreden met de essence lakjes maar sinds de nieuwe verpakking lijkt het wel alsof er iets is veranderd waardoor het er heeeeelllll erg snel afgaat vind het zo jammer was groot fan maar helaas chippen ze nu heel erg en mijn nagels zijn heel sterk daar ligt het niet aan

 12. Let’s get lost is onbetwist mijn favoriet. Maar dat komt stiekem door mijn voorliefde voor die kleur blauw! Redvolution is ook erg mooi. Vind die met de glitters erin niet zo, helaas.

  http://roseary.wordpress.com/

 13. Vind deze flesjes toch ook leuker dan de oude versies, zit ook iets meer in. 🙂 Ik ben momenteel helemaal into donkere kleurtjes, dus houd deze in het achterhoofd voor volgend jaar. 🙂

 14. Boho chic vind ik wel een leuk / bijzonder kleurtje!

 15. Carlijn zegt:

  Ik vind de donkergroene kleur mooi! Maar ben ik nu de enige die heeft gemerkt dat de namen niet meer op de flesjes staan? Heel irritant, want ik als ik mooie swatches heb gezien weet ik in de winkel nooit meer precies welke het was.

  1. Ze staan er nog wel op! Ze staan op de zijkant, wel heel klein…

 16. Walk on the wild side vind ik echt schitterend! wauw, had niet verwacht dat Essence zo’n bijzonder lakje in haar assortiment zou hebben.

 17. Oeh, dit zijn echt mooie kleurtjes! Vooral de nagellakjes met glittertjes erin zijn prachtig. <3

 18. Prachtige kleurtjes 😀 xx

 19. Marije zegt:

  Waar is de okergele kleur uit je afbeelding bovenaan? Ik zat zo te twijfelen of deze mooi zou zijn dus wilde juist die swatch zien 🙂

  1. Staat in het artikel, die komt er een andere keer nog aan!

 20. I love Bad Boys vind ik erg leuk, maar die kan ik dus nooit vinden in de Kruidvat… alsof ie er gewoon niet tussen staan in het rijtje!

  1. Ik weet het niet zeker, maar sommige kleuren staan alleen in het tweede extra Nail Art-schap! Misschien dat deze daar tussen staat?

 21. Echt hele mooie kleurtjes! Ik vind vooral boho chic en walk on the wild side echt heel mooi

 22. Daniëlle zegt:

  Wauw, I Love Bad Boys, Let’s Get Lost, I’m So Very, Redvolution & Boho Chic zijn echt mooi!

 23. Renoeka zegt:

  moooi. vooral die 2 blauwe lakjes.

 24. Leonie zegt:

  Mooie kleurtjes allemaal! Time For Romance is mijn favo.. Net als jij hou ik van glitter maar… Hoe krijg je dat er nou makkelijk weer vanaf?? Vooral die grote (geweldig mooie!) glitters zijn een crime.. Heb jij er misschien een trucje voor? Groetjes!

 25. Eigenlijk zijn ze allemaal mooi, alleen de twee rode zijn wat minder.

 26. Let’s Get Lost is mooooooi!

 27. ineke zegt:

  ik heb walk on the wild side ook hij is echt prachtig !

 28. Er zitten mooie kleurtjes tussen! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.