Haar Reviews

Review: John Frieda Full Repair

Zoals jullie misschien wel weten doe ik nooit heel veel bijzonders met mijn haar. Wel verf ik mijn haar regelmatig en heel af en toe zet ik er een krul- of stijltang in. Meer eigenlijk niet! Dat is ook de reden dat ik niet zo vaak over haarproducten schrijf. Toen ik afgelopen week de laatste druppels uit m’n John Frieda Full Repair Shampoo en Conditioner perste bedacht ik me dat het eigenlijk wel weer tijd was voor een haar-artikel. Deze serie is zo ontzettend fijn!

De John Frieda Full Repair-serie is niet helemaal nieuw en is zelfs al bijna een jaar verkrijgbaar. Ik heb de producten al sinds de lancering in huis, maar het kwam maar nooit van een artikel! Zonde, aangezien ik echt groot fan ben van deze serie.

De producten uit deze lijn zijn erop gericht om het haar te herstellen zonder het te verzwaren. Zo wordt je haar een stukje gezonder en behoud je tegelijkertijd het volume. Dat klonk mij meteen als muziek in de oren! Ik heb vrij dun haar, maar doordat ik het (te) vaak verf raakt het wel aardig beschadigd. Veel verzorgende producten zijn daardoor too much voor mijn haar, waardoor het slap en futloos wordt. Dat maakte me uiteraard erg nieuwsgierig naar de Full Repair-producten!

Uiteraard bevat de serie een Full Body Shampoo en een Full Body Conditioner. Beide verpakkingen bevatten 250ml en kosten €8,99 per stuk. De shampoo is vrij geconcentreerd waardoor je niet al te veel nodig hebt en schuimt goed op. Hoewel hij belooft geschikt te zijn voor gekleurd haar bevat de shampoo wel vrij agressieve schuimmiddelen. Toch merk ik niet dat het mijn haarkleur sneller doet vervagen en ik vind ‘m zelfs vrij mild.

De conditioner is een vrij luchtige crème die ook vrij zuinig in gebruik ik. Dit is precies zo’n conditioner waar ik van houd! Hij heeft precies de goede luchtige substantie en hij zorgt er direct voor dat m’n haar een stuk zachter en beter doorkambaar wordt. De conditioner bevat, net als de meeste producten uit de serie, wel siliconen, maar daar heb ik zelf eigenlijk nooit problemen mee. Beide producten hebben een zachte geur die een beetje kokos-achtig lijkt. De combinatie van de shampoo en conditioner zorgen dat m’n haar er gezond aanvoelt, dat het gaat glanzen en dat het iets luchtiger dan normaal is. Perfect dus!

Voor een intensievere verzorging kun je de Deep Conditioner gebruiken (€8,99 voor 150ml). Dit product zit eigenlijk een beetje tussen een conditioner en een haarmasker in. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ‘m niet heel vaak gebruik, aangezien ik ‘m niet voedend genoeg vind. Hij is prima als gewone conditioner, maar ik zie er niet echt de meerwaarde van in. Als haarmasker vind ik ‘m weer niet intensief genoeg, dus dan pak ik liever een andere. Ook de verpakking is niet ideaal. Aangezien het een vrij dunne substantie heeft druipt het zo van je vingers af als je het uit de pot wil halen. Een tube zou handiger geweest zijn! Dit is wel een aanrader voor meiden die een gewoon haarmasker te zwaar vinden, maar als je op zoek bent naar intensieve voeding zou ik deze overslaan.

Als laatste bevat de serie nog twee interessante styling-producten. De Heat-activated Spray (€9,99 voor 100ml) zorgt voor extra hold en volume. Ik had eigenlijk geen hoge verwachtingen van dit product, maar wat is deze goed! Normaal zakt elke haarstijl direct uit m’n haar, maar wanneer ik deze spray gebruik blijft het echt fantastisch zitten. Ik breng het over mijn hele handdoekdroge haar aan en föhn het vervolgens ondersteboven voor volume. Vervolgens haal ik m’n stijltang er doorheen voor wat extra slag en m’n volumineuze look is klaar! Dit is echt een aanrader voor meiden die net als ik fijn en glad haar hebben waarbij krullen of slag nooit blijven zitten.

Het enige haarproduct dat ik wel trouw elke dag gebruik is een haarserum. Ik was dan ook erg benieuwd naar het Perfect Ends Deep Infusion (€9,99 voor 50ml). Dit is echt een heel gek serum! Althans, hij is heel anders dan alle andere serums die ik gebruikt heb. De substantie is ontzettend dun en het schiet uit het flesje alsof het een soort water is. De verpakking lijkt ook niet helemaal optimaal op de substantie te zijn afgestemd, aangezien ik gemerkt heb dat hij soms wat lekt. Toch ben ik super enthousaist over dit serum! Hij maakt m’n haar ontzettend zacht, glanzend en de puntjes zien er gezond uit. Daarnaast beschermt het ook nog eens tegen hitte, dus dat is altijd mooi meegenomen.

Ik ben tot nu toe altijd tevreden geweest over de producten van John Frieda en dit merk heeft me ook deze keer niet teleurgesteld. De Full Repair-serie past perfect bij m’n haartype en het doet bij mij ook echt wat het belooft. M’n haar ziet er gezond en glanzend uit, terwijl het ook nog eens iets meer volume krijgt. Mijn absolute favorieten zijn de shampoo, conditioner en de styling-spray, maar ook het serum vind ik erg prettig. Het masker hadden ze van mij achterwege mogen laten, want dat voegt nauwelijks iets toe. De serie is in elk geval een absolute aanrader voor dames met dun, slap en beschadigd haar!

De John Frieda Full Repair-serie is onder andere verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen en bij Bol.com.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Ik gebruik altijd deze conditioner omdat de hele serie toch wel wat duur wordt maar hij werkt bij mij echt veel beter dan de ander conditioners ik ben er echt ook heel blij mee!
  Ik denk dat ik het serum ook ga aasnchaffen!
  Xx

 2. Ik testte twee verschillende lijnen van John Frieda, deze en de Root Awakening en om eerlijk te zijn vind ik beide echt niet goed. Ik heb deed z’n job echt gewoon niet, en zeker de Root Awakening, daar kreeg ik roos van! Brrr! :s
  Haren verschillen nu éénmaal, maar als je dik haar hebt die snel vet wordt aan de bovenkant en droog aan de onderkant dan zou ik het echt niet kopen.

 3. Kijken me erg fijne producten 🙂

 4. nona zegt:

  hee!
  leuk artikel, ik was al erg benieuwd naar deze producten.
  nu vroeg ik me af wil je misschien binnenkort in een artikel of filmpje mac margin blush en mac redhead blush vergelijken? ben superbenieuwd!

  xx

 5. Ik gebruik alleen het serum van deze serie af en toe, maar niet altijd. Deze lijn is totaal niet voor mij bestemd, want ik heb juist heel dik haar en teveel volume. Maar, mijn moeder gebruikt een aantal producten van deze serie en ze is er echt blij mee.

 6. Dat klinkt goed zeg! Ik hoor eigenlijk nooit wat negatiefs over JF. Oke… zo HEEL af en toe.
  Toch is het niet geschikt voor mijn haar, dus helaas.

 7. Dat lijken me erg fijne producten 😀

 8. Christa zegt:

  Ik <3 JF, maar heb zelf de gehele krullen serie!

 9. Had al veel erover gehoord, maar ik probeer producten te gebruiken zonder siliconen (ben met een soort ‘proefje’ bezig, haha). Wel leuk geschreven en mooie foto’s!

  Liefs

 10. Ellen Dircks zegt:

  Ik gebruik altijd de Frizz Ease serie van John Frieda. Het serum uit deze serie heb ik nog staan uit mijn glossybox misschien toch maar gebruiken aangezien ik soms dode puntjes heb. Echt handig review want ik heb nu wel interesse in het stylingproduct ik gebruik nu die uit de Frizz Ease serie maar die is soms wat zwaar inderdaad. Tip voor iedereen die we wel eens in Duitsland komt daar is alles bijna de helft goedkoper van John Frieda vooral bij de DM (drogeriemarkt)

 11. Die styling-spray zou ik graag een keer willen proberen!

 12. Berith zegt:

  Ik heb de shampoo en conditioner. Beide super fijn!
  Ietsje duurder, maar zuinig in gebruik.

 13. Ik heb zelf erg lang de producten van dit merk gebruikt voor mijn blonde haar. En ik was altijd super tevreden.

 14. Lotte zegt:

  Ik heb het masker hier staan, maar het is inderdaad niet voedend genoeg als masker. En aangezien ik altijd als ik mijn haar was een masker gebruik, heb ik er dus niets aan. Zonde! Ik ben overgestapt op de Frizz-ease lijn. Die heeft een erg fijn masker voor mijn haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.