Make-up Reviews

Review: Shiseido Perfect Refining Foundation

“Hi, mijn naam is Charlotte en ik ben verslaafd aan foundation.” Yep, het is ernstig gesteld met mij! Ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen. Hoewel de Chanel Perfection Lumière Velvet Foundation een geweldige ontdekking was, kocht ik tijdens mijn vakantie in Italië de Shiseido Perfect Refining Foundation, een foundation voor de gemengde huid die belooft om je huid helemaal perfect en egaal te maken. Ik was al zo lang benieuwd naar deze!

Shiseido Perfect Refining Foundation - 02

De Shiseido Perfect Refining Foundation zit in een compacte flacon van 30 ml en kost ongeveer €40,00. Niet goedkoop, maar dat moet je van een high end merk als Shiseido ook niet verwachten! Deze foundation is in vrij veel tinten verkrijgbaar, waarvan ik de allerlichtste heb, Very Light Ivory (I00). Overigens kan ik deze tint niet in Nederlandse webshops vinden, dus het lijkt erop dat deze zeer lichte tint niet in Nederland te koop is. Dat vind ik behoorlijk vreemd, want dit is een kleur die bij veel dames met een redelijk lichte huid zou kunnen passen. Jammer, dat zouden merken echt beter moeten doen.

Shiseido Perfect Refining Foundation - 04De foundation belooft een medium dekking en claimt geschikt te zijn voor een normale tot gecombineerde huid. Daarnaast belooft hij de huid perfect egaal te maken, zodat poriën, littekentjes en andere oneffenheden minder opvallend zijn. Dat was één van de redenen dat ik ‘m kocht, want mijn huid was in die periode behoorlijk onrustig en is dat eigenlijk nu nog steeds.

Shiseido Perfect Refining Foundation - 03

Bij deze nog even de ingrediënten voor de liefhebbers! Deze foundation bevat een redelijke hoeveelheid alcohol, wat vaak het geval is bij zulke dunne foundations. Ik heb er persoonlijk geen last van bij deze. Ook vind je onderaan de lijst een kleine hoeveelheid lavendelolie, iets wat bij sommige huidtypes kan irriteren. Er zit trouwens geen parfum in, maar ik vermoed dat de lavendolie in dit geval als geurstof is gebruikt. Overigens bevat de Shiseido Perfect Refining Foundation SPF 15, dus dat is altijd mooi meegenomen.

Shiseido Perfect Refining Foundation - 05

De foundation is zeer vloeibaar en de verpakking is daar uiteraard op afgestemd. Hij lijkt qua substantie dan ook heel erg op de Chanel Perfection Lumière Foundation, al is die nog iets dunner. Je moet ‘m van tevoren in elk geval even goed schudden. Gelukkig is de foundation dankzij de verpakking makkelijk te doseren, waardoor je makkelijk met de dunne substantie kunt werken.

Shiseido Perfect Refining Foundation - 08

Kijk, hij is inderdaad dun! Ik moest tijdens het fotograferen uitkijken dat hij niet van mijn hand afdroop, maar tijdens het opmaken heb ik daar gelukkig niet zo’n last van. Zoals je ziet is deze lichte kleur niet eens zo heel extreem licht. Hij had van mij zelfs nog wel een tintje lichter mogen zijn.

Shiseido Perfect Refining Foundation - 06

Shiseido Perfect Refining Foundation - 10

Mijn huid was tijdens het maken van deze foto’s wat onrustig, maar zoals je ziet maakt deze foundation er een mooi egaal geheel van! De dekking is medium, maar als je hem dichtbij op de huid ziet, lijkt hij ontzettend natuurlijk. Hij maakt de huid mooi egaal en heeft een gezonde gloed, zonder al te mat of te glanzend te zijn. Heel erg mooi! Bij deze foundation heb ik trouwens ook echt heel weinig concealer nodig, hoogstens op wat extra hevige plekken en een klein beetje onder mijn ogen.

Je kunt de foundation aanbrengen met je vingers, maar ik vind een stevige platte kwast, zoals de Zoeva 104 Buffer Face Brush of de Real Techniques Buffing Brush het beste werken omdat hij zo dun is. Hij laat zich makkelijk uitwerken en droogt niet direct op, maar als hij gefixeerd is voelt hij prettig aan op de huid. De houdbaarheid van de foundation is trouwens prima! Hij blijft de hele dag mooi zitten, gaat niet overmatig glanzen (zoals deze van Bobbi Brown wel deed) en wordt niet snel cakey aan het einde van de dag.

Shiseido Perfect Refining Foundation - 11

En dit is het resultaat met concealer, poeder, blush en bronzer. De hele mikmak dus! De poeder die ik hierbij heb gebruikt is de Kiko Soft Light Powder, een poeder die een ietwat gezonde gloed aan de huid geeft. Op dit moment draag ik de Shiseido Perfect Refining Foundation trouwens ook graag met de All-in-One Face Base van The Body Shop.

Shiseido Perfect Refining Foundation - 01

Oh, ik ben echt blij met deze foundation! Hij laat mijn huid er mooi egaal uitzien, geeft een mooie dekking, heeft een natuurlijk effect en blijft goed zitten. Ik vind deze op dit moment zelfs nog iets fijner dat de Chanel Perfection Lumière Velvet, omdat ik die soms wat te mat vind. De Shiseido Perfect Refining Foundation geeft dan net iets meer gloed. Een nadeel is wel dat mijn kleur dus blijkbaar niet in Nederland te koop is en dat hij natuurlijk wel aan de prijzige kant is. Maar als je de juiste kleur kunt vinden en bereid bent om wat extra geld uit te geven, is deze absoluut de moeite waard!

De Shiseido Perfect Refining Foundation kost €40,00 en is verkrijgbaar bij parfumerieën zoals Douglas en ICI Paris XL.

Meer lezen over foundation? Lees hier alle artikelen over foundation op Pinky Polish!

Dit vind je misschien ook leuk...

34 reacties

 1. Wat een prachtig effect! Terecht dat je er blij mee bent. Hier ook zo’n foundationjunk. Op zich heb ik niet eens een heel onrustige huid (nooit gehad ook), maar ik vind het veel mooier, zo’n egale huid, zeker als je er oogmake-up bij draagt. Ik heb dan ook tig foundations, van heel dekkende (Estee Lauder Maximum cover en Vichy Normederm) tot licht dekkende bb-creams. Ik houd ervan!

 2. Mooi effect maar ik vind hem toch iets te prijzig helaas…

 3. Ik heb eigenlijk nooit iets van Shiseido maar deze foundation spreekt me wel aan. Toch gauw eens een kijkje nemen daar!

 4. Wat een prachtige foundation.
  Liefs, xxx

 5. Een hele mooie foundation! ook de verpakking is mooi, en ziet er handig uit!!

 6. Wat een geweldige foundation en wat is het verschil goed te zien als je dit niet gebruikt.
  Mooi en handig met doseer pompje.

 7. Wauw, prachtig effect!

 8. Het effect vind ik echt prachtig op je huid! Helaas vind ik hem wel wat prijzig!

 9. Wauw, het effect is echt prachtig. Nu krijg ik ook zin om een foundation uit te zoeken, wel balen dat ze de lichtste kleur niet hebben in Nederland. x

 10. Heel mooi resultaat! Ik las laatst een stuk over een Sisley foundation (rond €100,-), deze zou echt een soort Photoshop resultaat moeten geven.

  Ik durf niet veel aan want mijn huid is erg onrustig lately, geen zin in puistjes en meer onzuiverheden.

  1. Christa zegt:

   Ja inderdaad, op veel blogs over gelezen! Maar dat is wel echt extreeeem duur… Misschien eens wachten tot Ici Paris XL of Douglas een goede actie heeft. Ici Paris heeft nu stapelkorting tot 25% , maar dan is ie nog ongeveer 70 euro volgens mij. Zo duur 🙁

   1. Christa zegt:

    Whaaa ik heb hem gekocht! €67,50 met stapelkorting bij Ici Paris XL. Natuurlijk dus nog twee andere dingen erbij gekocht. Het was nu of nooit, en ik vond dat ik mezelf een cadeau mocht geven. Nu hopen dat het de goede kleur is!

    1. Heb je hem niet eerst laten opbrengen om de tint op je huid te zien? Die dames zijn ervoor om je te helpen he. Zou zonde voor je 67,50 zijn als de kleur niet juist blijkt te zijn. just saying.

     1. Christa zegt:

      Hmm ja, ik ben langs geweest maar dit was al de tweede keer dat ik er naartoe was geweest en ze een totaal verkeerde kleur opgebracht hadden. Toen ik thuis kwam zag ik helemaal oranje. Dus ik heb hem een tint lichter gekocht en die is wel goed 🙂 Maar bedoel meer dat ik nog wel eens wil denken dat de kleur goed is, en als ik hem dan eenmaal een dag op heb, toch zie dat de kleur niet 100% overeen komt!

 11. Wat een prachtig product! Helaas wel wat prijzig maar er is niets belangrijker dan een goede foundation!

 12. Wat een mooi effect! Staat prachtig.

 13. Ik heb deze lang gebruikt! En zelfs twee keer opnieuw gekocht. Nu ga ik meer voor lichte foundations. Deze dekt echt goed, maar is toch wel vrij zwaar vind ik.

 14. Dat klinkt goed zeg

 15. Hele fijne review met duidelijke foto’s!

 16. Hij geeft echt een prachtig effect, zelf heb ik ook een beetje een obsessie voor foundation!

 17. Christa zegt:

  Mijn eerste reactie op je blog!
  Ik ben je blog tegen gekomen toen ik op zoek was naar een blogger met ongeveer dezelfde huid.
  Toevallig heb jij ook een gecombineerde/vette huid en ben je ook zo bleek, net als ik.
  Heel prettig, want daardoor laat jij producten zien die betrekking hebben op mij! 🙂
  Deze foundation ook!
  Ik ben 22 en heb een slechtere huid dan mijn buurmeisje van 14…
  Overal littekens en middelmatige acne.
  Deze foundation zou dus misschien wel iets voor mij zijn!
  Maar helaaas ben ik ALTIJD bleker dan de lichtste kleur.
  Ik zou dus ook zeker deze lichtste kleur nodig hebben, misschien nog wel lichter.
  Balen dus!
  Ik ga eens op onderzoek uit of het toevallig ergens anders wel te krijgen is.
  Thanks voor je review!!

  1. Christa zegt:

   http://www.feelunique.com/p/Shiseido-Perfect-Refining-Foundation-30ml
   Hier is ie te koop, lijkt zelfs dat er nog een lichtere is, O00!
   Hij is wel iets duurder daar..

   1. O ja! Ik was helemaal vergeten dat FeelUnique ook Shiseido verkoopt! Die O00 is niet lichter, maar heeft een iets andere ondertoon (geler volgens mij). Volgens mij staat die eerste letter voor Ochre of iets in die sferen (het lijkt een nummer, maar het is dus een letter). Maar fijn dat ze hem daar wel hebben 😀

    1. Christa zegt:

     Haha ja dat bedacht ik me later ook :’)

 18. Ik vind het echt heel mooi, fantastisch!

 19. Het geeft een erg mooi effect en staat je ook erg goed! Ik vind trouwens de verpakking ook super hard lijken op de Chanel Perfection Lumière Velvet Foundation! Zelf ben ik niet echt voor een zulke vloeibare substantie, ik heb liever een dikkere foundation! Brengt fijner aan, vind ik!

 20. Heel mooi resultaat!

 21. suus zegt:

  Prachtig! Jammer van de siliconen, deze is niet geschikt voor mij omdat dit mijn acne verergert. Zou het bij jou ook niet van invloed kunnen zijn op je huid?

  1. Nee, bij mij is het hormonaal (heb er vorige week een artikel over geschreven waarin ik het uitleg) en ik ben normaal niet gevoelig voor siliconen e.d. Maar had zeker gekund! Het wordt gelukkig alweer iets minder 🙂

   1. Suus zegt:

    Fijn dat jij geen last hebt van siliconen! Het is zo lastig om ze te vermijden. Ik heb je artikel gelezen ja, herkenbaar hoor. Maar het één sluit het ander niet altijd uit, bij mij is het ook hormonaal maar ik krijg ook last van siliconen.

 22. nelly zegt:

  Hoihoi… Heb ook deze foundation besteld maar vraag me nu wel af of de o00 toch niet lichter is. Heb wel een hele lichte huid net als jou. Valt de 100 niet te geel uit? 0oo lijkt iets roziger, maar heb wel eens gehoord dat je beter een iets gele ondertoon kan hebben in je foundation. Dat staat vaak mooier. Ik hoor echt heel graag van je…

  1. Ik heb O00 niet in het echt gezien, dus ik kan het niet goed beoordelen. Ik zou zeggen op basis van de kleurnamen (en de voorbeelden op de site van Shiseido) dat O00 Very Light Ochre meer beige (dus geel) is dan I00 Very Light Ivory.

  2. Suus zegt:

   Of een gele of roze ondertoon mooier staat is afhankelijk van de ondertoon van je huid. Welke ondertoon je huid heeft, zou je ook moeten kiezen voor je foundation. Maar persoonlijk heb ik vrij veel rood in mijn huid, en zou dus eigenlijk voor een roze ondertoon moeten gaan, maar dat doe ik juist niet omdat het de roodheden benadrukt. Een foundations met gele ondertoon camoufleert die juist, dat geeft een veel mooier resultaat bij mij.

 23. Volgens mij ben ik nooit eerder een review over een Shiseido foundation tegengekomen. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.