Nagellak Tips

Tip: Nagellak Labelen

Met een vrij grote nagellakstash is het soms aardig lastig om dat ene lakje te vinden. Ik ben zelf ook altijd zo lang aan het zoeken! Zeker bij nagellakken waarbij je vanaf de bovenkant niet kunt zien welke kleur het is heb ik vaak problemen. Sinds een tijdje heb ik al m’n nagellakken aan de bovenkant voorzien van een sticker met de kleur van de nagellak erop, superhandig! Zo kan ik altijd precies dat ene lakje vinden dat ik zoek.

Ik weet niet precies meer waar ik deze tip voor het eerst ben tegengekomen, maar een tijdje geleden besloot ik het maar eens uit te proberen. Bij een kantoorboekhandel kocht ik deze kleine ronde stickertjes (een pakje van ongeveer 400 stickertjes was €1,-).

Vervolgens lak je elke sticker met een nagellak uit je stash. Probeer het zo netjes mogelijk te doen, want anders wordt het straks zo rommelig bovenop het flesje!

Ook is het handig om de flesjes in de volgorde van de gelakte stickers neer te zetten. Zeker als je veel vergelijkbare kleuren hebt is dan handig, anders weet je misschien niet meer welke sticker bij welk lakje hoort.

Daarna is het even een kwestie van geduld hebben, want het duurt een paar uur voordat de stickers helemaal uitgehard zijn. Daarna kun je ze op je flesjes gaan plakken met dit als resultaat:

Ik heb inmiddels zo’n 90% van m’n stash op deze manier gelabeld en ik snap niet dat ik dit niet eerder gedaan heb. Dit is zo handig! Ik kan nu gewoon veel makkelijker de juiste kleur vinden en ik heb hierdoor zelfs wat ‘vergeten’ kleuren herontdekt. Het kost misschien wel even wat tijd, maar uiteindelijk valt het best mee en het levert heel wat gemakt op. Perfect voor iedereen die een wat grotere stash hebben, maar zelfs als je al je lakjes in een schoenendoos kwijt kan is dit nog makkelijk.

Ik had vroeger al m’n lakjes op kleur gesorteerd, maar inmiddels vind ik sorteren op merk juist weer makkelijker. Wat zijn jullie tips om je nagellakstash te organiseren?

Dit vind je misschien ook leuk...

65 reacties

 1. slimme ideetje daar ga het ook is proberen

 2. Handig! Zelf heb ik de meeste potjes gewoon op de kop staan, dat is wel zo makkelijk, maar ik heb inderdaad ook potjes die niet op de kop kunnen, daarvoor is dit eigenlijk best wel handig. Echt van die tips ‘waarom ben ik hier niet eerder op gekomen’!

 3. Erg handig inderdaad!

 4. Echt wel handig! Alleen heb ik een enorm kleine naggellak collectie. Maar zodra het on overzichtelijk word is het indd wel leuk! Liefs xxx

 5. ik heb zelf ook zo’n 200 nagellakjes en ik heb bij de hema allemaal hele leuke doosjes gekocht waar in ik ze heb gesorteerd op kleur, vroeger was ik altijd zolang bezig met het zoeken naar een kleur maar nu heb ik zo de goede kleur gevonden

 6. Handige tip! Vooral bij die cartice potjes moet ik er eerst tig omdraaien voordat ik eindelijk de goede heb! Haha

 7. Nina zegt:

  Dit wou ik serieus laatst doen!
  Ik ging het eerst met gewoon papiertjes doen en dan plakband maar dat werd nogal leljk. En toen dacht ik JA! ronde stickertjes!
  Maar die ben ik tot nu toe nog niet in een winkel tegen gekomen 🙁

 8. Ik ben al zo lang op zoek naar deze stickers! Lijkt me een heel fijn klusje, want ik heb vier Helmers die bijna vol zitten:)

 9. Voor veel mensen een handige tip! Ik heb zelf een nagellakrek, dus zie alles van voren en niet van boven..

 10. Ik vind het zelf erg zonde, doe ze zelf liever in een wandrek aan de muur. Zo zie ik ook alle kleuren 🙂 Vriend gaat nu een 2e rek voor me maken 😉

 11. Cindy zegt:

  Ah wat een fijne tip! Hoewel het veel werk is omdat ik zo’n 350 flesjes heb ga ik toch snel deze stickertjes halen, handig!

 12. wat handig! Ziet er erg leuk uit =)

 13. Super handig! Vooral voor de Catrice lakjes, al die doppen zijn hetzelfde waardoor je je lakje nooit kunt vinden. Ik heb ze wel een tijdje op zijn kop gezet maar ik vond dat toch een beetje riskant…ik was bang dat ze gingen lekken ^^

 14. Wat slim om er witte stickers onder te doen! Ik had dit laatst gedaan zonder stickers, gewoon een drupje nagellak op een papiertje en dan de dop erin dippen. Maar dat ziet er nu niet heel netjes uit.

 15. Das een handige tip !

 16. Daaanielle zegt:

  Ik heb dit ook gedaan met mijn Catrice lakjes. Daar heb er zo’n 50 van denk ik dus dat werd heel onoverzichtelijk. Ik heb alleen met wattenstaafjes de stipjes direct op de dop gemaakt, dat gaat nog iets sneller denk ik. 🙂

 17. Ik doe dit alleen op de lakjes die in een la staan bij mij, 85% van mijn stash staat namelijk in een nagellak rek dus ddaarvan zie ik de kleur toch wel.xx

 18. Sharona zegt:

  Dit is een handige tip zeg! Ik heb zelf mijn nagellak op Ribba-lijstenhouders van de Ikea. Ik heb deze op een plank gemonteerd en aan de muur gehangen. Zo zie ik ze het best, van voren. Maar een deel van m’n stash staat nog steeds in dozen dus ik ga zeker met de stickers aan de slag!

 19. Heel erg handig dit ga ik ook doen

 20. Christa zegt:

  Zelf heb ik alles op planken gezet op merk, zodat ik het allemaal gewoon van de voorkant kan zien, en geloof me, het ziet er best wel bruut uit=]

  Handig die stickertjes! Wel jammer dat de strakheid van de flesjes ermee verloren gaat.

 21. Super handig maar waar heb je die stickers gekocht?

  1. Staat in het artikel, bij een kantoorboekhandel 🙂

 22. handig idee! ik doe eigenlijk altijd zelf meteen met een dotje lak op de dop, zonder eerst een wit stickertje ^^

 23. Heel slim, dit ga ik ook doen! Met ruim 300 potjes is het soms lastig zoeken naar een bepaalde kleur..

 24. Goeie tip ! Maar ik denk dat je het ook wel zonder de stickertjes kan doen, gewoon op de dop nagellakken! (a)

  1. Klopt, maar aangezien het kwastje aan de dop vast zit wordt dat toch wat lastig 😉 Natuurlijk kan je het wel met een los kwastje doen, maar tussendoor schoonmaken is nou ook niet echt handig…

 25. Dat is echt super handig!

 26. super handig 🙂 heb zelf met een dotting tool op heel veel lakjes een stip gezet 🙂

 27. Misschien dat ik dit wel ga doen binnenkort! Ik heb zoveel lakjes van Catrice dat ik ze steeds moet optillen om te zien welke kleur het is. Dit is veel handiger 🙂

 28. Annelien zegt:

  Leuk! Hoe heet dat coral essie lakje? 🙂

  1. Dat is Tart Deco

 29. Handig! Ik heb er nog niet zoveel dat ik echt moet labelen, maar het lijkt me wel gemakkelijk!

 30. Larissa zegt:

  Ik heb zelf bij al m’n Catrice nagellakjes het nummer bovenop geplakt en dan alle lakjes geswatched op een nagelwiegel met het nummer erbij. Mijn stash bestaat toch bijna alleen maar uit Catrice nagellakjes, dus dat werkt prima zo 🙂

 31. Ik doe dit ook! Echt superhandig! Alleen wil ik het binnenkort ‘even’ overnieuw doen, heel veel stickertjes hebben losgelaten omdat ik ze niet goed heb vastgeplakt.

 32. Echt handig inderdaad!

 33. nog een tip! gewoon je naggellak op zn kop zetten, zo zie je de goeie kleur en kan je ze ook mooi sorteren op kleur. ziet er gezellig uit! xxx

  1. Helaas gaat dat niet met alle flesjes! Bij Catrice natuurlijk wel, maar bij bijv. OPI en China Glaze wordt het wat lastig…

 34. Dat is een goed idee, ziet er ook nog eens leuk uit! Bedankt voor de tip 🙂

 35. Joyce zegt:

  Slim! Misschien maar eens proberen! 🙂

 36. Erg handig op deze manier 😀 x

 37. Femke Doolaeghe zegt:

  Ik heb alles genummerd… elke lak heeft een code die bestaat uit een letter (staat voor de kleur, elke kleur heeft een la) en een cijfer.
  Verder heb ik echt waar een exel met alle lakken hierin, en verder zit ook elke lak op een nagelwiel, met code en naam erbij. Zo kijk ik op de nagelwielen, en hoef ik maar de juiste lade open te trekken 🙂

 38. Eline zegt:

  ik lak altijd de doppen van de lakjes, alleen ziet dit er veel netter uit en het is veel makkelijker!

 39. Ik heb dit ooit al eens gedaan, maar de stickers laten los.

 40. Handig! Ik zag je vandaag nog bij TBS (ik ben was dat blonde meisje) maar je was bezig met een klant hihi 🙂 anders had ik wel even gedag gezegt!!

  1. Leuk! Volgens mij heb ik jou ook gezien, leuk dat je het nog even laat weten 😀

 41. Lijkt een beetje op mijn systeem, ik heb gewoon direct met een dottingtool stipjes op de dop van mijn nagellakflesjes gezet. Werkt ook. Als is het misschien wel duidelijker met zo’n witte ondergrond.

 42. Stephanie zegt:

  Van thebeautydepartment.com 🙂

 43. Dit is inderdaad een hele goede tip om te doen.

 44. Dit is echt onwijs handig! Vooral voor catrice nagellakjes als je hier een aantal van hebt, die kun je dan bijna niet meer herkennen in je stash zonder die labels.

 45. Kiek zegt:

  Ik heb mijn nagellak in een cd-rek/standaard staan. Ik heb zo’n 100 lakjes en het past er gewoon in 🙂 Verder heb ik ze per merk gesoorteerd

 46. Wat een goed idee! Ik ga binnenkort eens kijken of ik van die stickers kan vinden 🙂

 47. Elise zegt:

  Leuk idee! Ik eb alles op merk en kleur staan dt is soms wel lastig bij het aanvullen van mijn staag want dan moet de helft van mijn heller la meestal leeg voor ik het nieuwe pakje er bij kan zetten xD

 48. Superhandig! Dat ga ik denk ik ook doen! 🙂

 49. Fijne tip, dankjewel!

 50. Mirjam zegt:

  Stickers zijn te koop bij de V&D. 233 stuks voor € 0,95.

 51. Dat is inderdaad erg handig! Bij sommigen heb ik het zonder stickertje gedaan en gewoon de kleur er een klein beetje opgesmeerd 🙂

 52. Heb veel tips gehoord op beautygebied, en dit is echt een van de handigste! Thanks!

 53. je hoeft toch niet perse stikkers te gebruiken. ik had dit ook al een keer eerder gedaan en ik heb het met een dottingtool gedaan. 😀 net zo mooi.
  -xxx-

 54. Wat een super handig idee! Hier ga ik zeker wat mee doen, gelukkig heb ik laatst super veel nagellak al weggegooid omdat het gewoon niet meer goed was, zal vast wel niet zo lang bezig zijn als jij. Maar jij hebt dan wel weer een super mooie collecties nagelllakjes waar volgensmij iedereen wel jaloers op is 🙂

  XX

 55. ik gebruik ook die stickers maar ik nummer ze, ook op n nagelwiel waar ik de kleur op zet.

 56. Bedankt voor deze tip! Ik sta ook altijd een half uur te klunzen om het kleurtje te vinden die ik zoek. Dit ga ik zeker proberen!

 57. Judith zegt:

  Ik doe het met wattenstaafjes. Dan hoef je niet speciaal stickertjes te kopen.
  ..Hoewel het misschien niet zo netjes is als met stickers.

 58. Elien zegt:

  Ik leg ze gewoon plat neer in een ondiepe la, zo kan ik ook goed de kleuren zien..! Maar het staat niet zo netjes, een rekje ofzo is eigenlijk wel een goed idee.

 59. Wendy (B) zegt:

  Ik ben er nog niet echt hoe ik ’t beste mijn nagellakjes sorteer en opberg.
  De ene keer zou ‘k ze merk per merk zetten en dan later zou ik ze per kleur willen…
  Ik heb jammergenoeg (of net: gelukkig maar) 35 nagellakjes.

 60. Ik gebruik fimocanes om mijn nagellak te herkennen. De canes die ik verder niet zo vaak gebruik… Ik gebruik het vliegtuigje voor alle glittercoats, alle doorzichtige lakjes en de top en basecoats hebben een beertje, alle nudekleurige lakjes een roze chanel logo etc. 🙂 Werkt prima. Alleen moet ik inmiddels weer op zoek naar een nieuwe plek om mijn nagellak op te ruimen, mijn lades zitten vol…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.