Make-up Reviews

Review: Real Techniques Nic’s Picks

Ik word altijd weer helemaal enthousiast als mijn favoriete kwastenmerk Real Techniques weer nieuwe kwasten uitbrengt. Bijna alles wat ik van dit merk heb geprobeerd is zo goed! Daarnaast zijn de kwasten goed betaalbaar. Toen de speciale kwastenset Nic’s Picks (opvolger van Sam’s Picks) werd aangekondigd was is dan ook razend benieuwd. Ik heb ze de laatste weken uitgeprobeerd en ga ze vandaag voor jullie reviewen!

Real Techniques Nic's Picks - 03

Real Techniques Nic's Picks - 02

Deze set zou de favorieten van Nicola Chapman moeten bevatten, maar er zitten een paar exclusieve kwasten in die niet eerder zijn uitgebracht waarvan ik me dan toch even afvraag hoe die dan favoriet kunnen zijn? Ach, maakt niet uit natuurlijk, want ik vind het juist leuk dat er drie nieuwe kwasten inzitten die ik nog niet kende!

De kwasten hebben voor deze set een nieuwe look gekregen! Normaal zijn de stelen mat metallic met verschillende tinten, maar deze keer zijn ze glanzend metallic zilver. Leuk, dat is weer eens wat anders! De kwasten zien er daardoor ook extra luxe uit. Zoals de andere kwasten van Real Techniques zijn alle kwasten met synthetische haren en zijn ze extra zacht. De kwasten zijn bovendien stevig en komen kwalitatief over. Ik heb nog nooit problemen gehad met de kwasten van Real Techniques (geen uitvallende haren e.d.) en ik verwacht dat dat bij deze ook zo zal zijn.

Real Techniques Nic's Picks - 09

De Duo-Fiber Face Brush zat al in de Duo-Fiber Collection en ik was er toentertijd niet zo positief over. Ik vond hem toen te klein en ietwat gammel, maar daar ben ik nu wel aan gewend. Ik gebruik deze kwast zelf meestal voor blush, omdat hij dat heel mooi subtiel aan kan brengen. Daarnaast heb ik hem ook nog wel voor een subtiel laagje poeder gebruikt, wat ik dan deppend aanbreng. Het is nog steeds niet mijn favoriete kwast, maar ik merk dat dit wel mijn meest gebruikte kwast voor blush is geworden!

Real Techniques Nic's Picks - 08

De Cheek Brush is exclusief in deze set en werd nooit eerder uitgebracht. Ik vond dit eerst een gekke kwast, want het lijkt net een rare combinatie van een Multi-Task Brush en de Expert Face Brush. De eerste keren dat ik deze gebruikte ging het ook mis, want deze kwast brengt producten vrij dekkend aan. Dat is niet voor elke blush even handig! Ik ben hem vervolgens gaan gebruiken met minder gepigmenteerde blushes en dat ging hartstikke goed. Het is even wennen, maar het is wel een fijne kwast waarmee je veel controle mee uit kunt oefenen. Overigens heb ik deze ook voor dunne vloeibare foundation geprobeerd en dat ging prima!

Real Techniques Nic's Picks - 07

De Angled Shadow Brush is ook helemaal nieuw. Deze schuin afgesneden kwast lijkt qua stevigheid op de Base Shadow Brush, maar dan schuin. Persoonlijk zie ik niet echt de meerwaarde van deze kwast. Ik heb heb gebruikt voor highlighter en in de arcadeboog, maar dat is nog behoorlijk wennen. Voor echt gedetailleerd werk in de arcadeboog is het een goede kwast, maar voor een snelle look pak ik toch liever een andere.

Real Techniques Nic's Picks - 06

Ook zit de Base Shadow Brush nog een keertje in deze set! Deze had ik al uit de Your Eyes Enhanced Starter Set, maar van zo’n basiskwast kun je er nooit te veel hebben. Deze oogschaduwkwast is stevig genoeg om kleur mooi op te bouwen, maar door de ietwat afgeronde vorm wordt de oogschaduw al lichtjes uitgewerkt. De top is zelfs zo luchtig dat je met deze kwast zou kunnen blenden als dat nodig is. Ik gebruik tegenwoordig geen enkele andere kwast meer voor mijn oogschaduw, omdat dit voor mij de perfecte variant is.

Real Techniques Nic's Picks - 05

Als laatste zit er nog een Eyeliner Brush in deze set. Ook deze is helemaal nieuw en ik snap niet dat ze niet eerder zo’n kwast hebben uitgebracht! Dit schuine kwastje is heel erg plat en daarom geschikt om een strakke eyeliner aan te brengen. Normaal kan ik niet zo goed overweg met schuine kwastjes voor eyeliner (ik heb dan liever de Fine Liner Brush), maar met deze gaat dat nog best goed! Hij is erg stevig, wat hem bovendien ook geschikt maakt voor het uitwerken van oogpotlood of het aanbrengen van oogschaduw als eyeliner. En je zou hem zelf nog kunnen gebruiken om je wenkbrauwen bij te werken door kleine haartjes met dit kwastje te tekenen.

Real Techniques Nic's Picks - 10

Met de kwasten van Real Techniques zit je sowieso goed en dit is een mooie set. Het is alleen echt geen basisset en als je daarnaar op zoek bent is de Your Eyes Enhanced Starter Set of zelfs Sam’s Picks een betere keuze. Voor de liefhebber is Nic’s Picks echter wel weer een leuke uitbreiding, met daarin wat kwasten waar je nooit te veel van kunt hebben en een paar nieuwe toevoegingen. Als je op zoek bent naar fijne kwasten zijn de Real Techniques-kwasten sowieso echte musthaves!

Waar te koop?
De kwasten van Real Techniques zijn niet echt makkelijk in gewone winkels te vinden, maar wel bij veel webshops te koop! Zo vind je deze set bij The Make Up Spot voor €34,95. Zelf bestelde ik deze bij iHerb.com, daar kost hij $30.00. Met de code DUZ736 krijg je korting op je eerste bestelling! Trouwens, ik kies altijd voor de verzendoptie DHL Express. Dat is iets duurder, maar je hebt het binnen een paar dagen in huis en hoeft meestal geen invoerrechten te betalen, wat vaak wel moet bij de goedkope optie, wat vaak ook nog een paar weken duurt (Let op! Het niet hoeven betalen van invoerrechten bij DHL Express geldt vooral voor Nederland, maar ik hoor vaak dat je in België alsnog extra moet betalen…). Bij die webshop kun je helaas alleen met creditcard betalen.

Meer lezen over Real Techniques? Kijk hier voor alle artikelen die over dit merk op Pinky Polish zijn verschenen!

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Deze set sprak me gelijk al aan, maar ik moet zeggen dat ik er graag nog een mooie volle blending kwast bij had gezien

 2. Wat een mooie make-up kwasten!
  Leuk artikel 😉

 3. Ik twijfel nog heel erg of ik deze kwastenset zal aanschaffen. Ik heb al heel veel kwasten en als ik deze set zou kopen is het alleen omdat ik ze er zo mooi uit vind zien en niet omdat ik ze echt nodig heb. Gelukkig zijn Limited Editions bij Real Techniques nooit zo Limited, dus ik kan er nog even over nadenken.

 4. De kwasten van RT lijken mij zo fijn, ze staan echt hoog op mijn wishlist! Ben er ontzettend benieuwd naar.

 5. Wat een fijne kwasten lijken mij dit! Ze zien er enorm zacht uit!

 6. Ik heb al verschillende kwasten van Real Techniques en ben er zeer tevreden over. Deze zien er ook goed uit. Zal ze ook eens moeten aanschaffen.

 7. Ik wil op korte termijn nog graag een kwastenset aanschaffen, maar ik denk niet dat het deze set gaat worden. In je afsluiting gaf je namelijk aan dat het geen basisset is, terwijl ik daar wel naar op zoek ben. Ik zal eens een kijkje gaan nemen bij de basisset die je aangeeft. Thanks in ieder geval voor je uitgebreide en eerlijke review!

  1. Bianca zegt:

   Misschien is dan de set van Sam picks van RT wat voor jou.

 8. Wat zien ze er goed uit zeg. Super!

 9. Deze set heb ik ook en ben er helemaal blij mee. De eyeliner brush vind ik erg fijn voor mijn wenkbrauwen en gebruik ik liever dan mijn kwast van Anastasia.

 10. Wat een mooie kwasten ze zien er fijn uit!

 11. Ik wil heel graag een kwastenset van Zoeva. Maar die kost ruim 100 euro. 🙁 Dus dat duurt nog even…;-) Deze set van Real Techniques is ook mooi, maar lang niet zo compleet als de Zoeva-set.

 12. Ze lijken me echt super fijn!

 13. Deze zijn zo fijn, leuke set voor de feestdagen.
  Liefs, xxx

 14. De kwasten zien er goed uit!

 15. Dit ziet er allemaal wel goed en fijn uit!

 16. Deze kwasten lijken me echt onwijs fijn

 17. Ik hou ook enorm van de RT kwasten! Deze set spreekt me ook heel erg aan! ^^

 18. Oh zo leuk hopelijk de kwasten van RT staan nog steeds hoog op mijn verlanglijstje!

 19. Vraag me niet hoe maar nu heb ik nog aaaaaaltijd niks van RT geprobeerd! Heb gewoon te veel kwasten al denk ik.

 20. Ik krijg hem vrijdag en ik kan niet wachten!!

 21. Ahh deze lijken me zo fijn! Ik wil die!!

 22. Ziet er goed uit. Ik heb echt maar 1 kwast en weet niet eens waarvoor die bedoeld is.

 23. Het eyeliner kwastje lijkt me erg fijn in gebruik! Ik vind die schuin afgesneden kwasten altijd het fijnste om winged liner te zetten. De kwasten zien er op de foto’s al ongelofelijk zacht uit! X

 24. Nu heb ik spijt.. In Londen waren ze afgeprijsd en ik heb er zo lang mee in m’n handen gestaan..

 25. Real Techniques zijn altijd goed hihi! Mooie foto’s <3

 26. Super mooie kwasten!

 27. Lijken me fantastisch fijne kwasten! Ik heb nog nooit kwasten van Real Techniques geprobeerd, maar hoor er zo ontzettend veel goeds over:)

 28. Het zien er geweldige kwasten uit. Ik zou graag voor mijn kerst een kwastensetje vragen, maar ik twijfel tussen Real Techniques en Zoeva. Aangezien Zoeva makkelijker te verkrijgen is (ik woon in België) zal het waarschijnlijk wel daarvan zijn! Leuk artikel trouwens, je hebt een eerlijke mening over alles kwasten.

 29. Ik ben gek op mijn RT kwasten en gebruik ze dagelijks met veel plezier. Deze set ziet er ook mooi uit.

 30. Ik wil die kwasten zo graag proberen, maar ik heb er al zo veel. Dilemma haha 🙂

 31. Ik heb zelf nog helemaal geen real techniques kwasten, maar ben er toch wel erg nieuwsgierig naar!

 32. Wat een prachtige kwastenset!

 33. Ik heb nou niet het gevoel dat ik dit setje graag zou willen hebben. Wel fijn vanwege de prijs en kwaliteit om erbij te hebben. Dank voor je handige reviews!

 34. Ik wil echt deze kwasten! Ik heb er namelijk niet zoveel en degene die ik heb… mmh, die zijn nogal oud haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.