Huidverzorging Reviews

Review: Lush – Let The Good Times Roll (Kerst 2013)

Lush pakt elk jaar groots uit rondom de kerstdagen en ook dit jaar ligt er een een uitgebreide kerstcollectie in de winkels. Een tijdje geleden kreeg ik een rondleiding in de winkel waarbij ik alle nieuwe producten kon ontdekken en uitgebreid mocht uitproberen. Het is te veel om allemaal aan jullie te kunnen laten zien, maar ik wilde toch een paar van mijn favorieten voorbij laten komen. Als eerste Let The Good Times Roll, een fijne gezichtsreiniger die ook nog eens fantastisch ruikt. Mjam!

Toen ik zo’n zes jaar geleden Lush ‘ontdekte’ heb ik ontzettend veel producten uitgeprobeerd. Ik was vooral dol op de verse gezichtsreinigers, zoals Angels on Bare Skin, Herbalism en Aqua Marina. Toen ik zag dat er in het kerstassortiment twee gezichtsreinigers waren opgenomen, werd ik natuurlijk erg nieuwsgierig! Er zijn twee soorten, namelijk Buche de Noel, een reiniger met gemalen amandelen, en Let The Good Times Roll, een reiniger die onder andere popcorn, maïs en kaneel bevat. Ik was meteen enthousiast over de structuur en de geur, dus die wilde ik graag uitproberen.

Let The Good Times Roll wordt omschreven als een ‘reiniger’, maar ik vind het persoonlijk meer een scrub. Dat is ook wel aan de ingrediënten te zien: maïsmeel en polenta zorgen voor een scrubbend effect. Daarnaast bevat het product ook nog glycerine en maïsolie, waardoor je huid nog een beetje verzorgd wordt. Hoewel het merendeel van de ingrediënten natuurlijk is, bevat Let The Good Times Roll ook een beetje synthetische parfum.

Omdat dit een vers product zonder conserveringsmiddelen is, is hij slechts beperkt houdbaar. Let The Good Times Roll kun je drie maanden bewaren, wat niet heel lang is. Ik lees regelmatig dat sommige dames de verse reinigers van Lush invriezen, dus dat is nog een tip waardoor je er langer mee zou kunnen doen.

Als je nog nooit een verse reiniger van Lush hebt gebruikt, is het gebruik ervan misschien een beetje onwennig. Je neemt een beetje van de pasta in je hand, mengt het met water en je kunt het vervolgens over je gezicht verdelen. Even later spoel je de boel weer af en ben je klaar! Omdat ik Let The Good Times Roll vooral als een scrub gebruik, zorg ik eerst dat mijn huid goed gereinigd is alvorens ik hem gebruik.

Oooh, ziet dat er niet heerlijk uit? Het is dat jullie hem niet kunnen ruiken, maar je zou er echt bijna een hapje van nemen. Het geheel doet me een beetje denken aan koekjesdeeg, al heeft Lush het zelf over karamelpopcorn (vandaar de verdwaalde popcornstukjes). Overigens lijkt hij qua geur heel erg op Lush Oatifix (een vers masker). Mjam!

Ik heb Let The Good Times Roll nu een paar weken in gebruik en ik vind het telkens heerlijk om ‘m te gebruiken. De zoete warme geur in combinatie met de substantie is perfect. Normaal ben ik echt niet zo’n sucker voor geuren in huidverzorgingsproducten, maar voor deze maak ik graag een uitzondering. Als scrub doet hij zijn werk goed, vooral omdat hij veel scrubdeeltjes bevat. Soms heb je bij scrubs het idee dat je korrels ’tekort komt’, maar dat is bij deze absoluut niet het geval. Het lijkt een beetje op zand, maar dan zachter.

Voor mijn huid is hij vrij heftig, al komt dat misschien ook doordat ik nauwelijks scrubs gebruik (ik gebruik liever milde exfolianten). Mijn huid is na gebruik ietwat aan de rode kant, al voelt m’n huid wel gelijkmatig en soepel aan. Zolang ik ‘m niet vaker dan twee keer per week gebruik en m’n huid naderhand goed verzorg, werkt hij prima.

Het ultieme pluspunt van Let The Good Times Roll is de combinatie van de geur en de substantie, waardoor je echt het idee hebt dat je met koekjesdeeg in de weer bent. Mjam! Als je dol bent op een stevige scrub, dan is deze absoluut perfect voor jou. Misschien niet ideaal bij een droge gevoelige huid, maar absoluut te gebruiken wanneer je een vette of gecombineerde huid hebt.

Er gaan al een tijdje geruchten dat Let The Good Times Roll in het vaste assortiment opgenomen zal gaan worden, omdat hij zo ontzettend populair is. Dat kan ik me goed voorstellen! Toen ik in de winkel was konden ze me er nog niet veel over vertellen, maar ik zag net op de website staan dat hij inderdaad zal blijven. Yes, nu kunnen we het hele jaar door van deze scrub genieten!

Lush Let The Good Times Roll kost €9,90 voor 100 gram en is verkrijgbaar bij de winkels en webshop van Lush.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Hm! Ben benieuwd!

 2. Dit product is een ware hype aan het worden 😉 Deze is helaas iets te grof voor mijn lichte couperose huid 🙁

 3. Die geur lijkt me echt heerlijk! Wel jammer dat ie zo kort houdbaar is, want ik denk niet dat ik het hele potje in 3 maanden op zou maken.. Eigenlijk zouden ze ook miniverpakkingen moeten verkopen 😀

 4. Heerlijk, deze wil ik zelf ook wel graag proberen!

 5. Klinkt heel fijn!

 6. Ikzelf heb een droge huid, en Angels On Bare Skin vind ik te grof voor m’n gezicht, maar Let The Good Times Roll werkt heel goed bij mij! Dus misschien voor sommige andere mensen met droge huid toch het proberen waard. Ook tof om te lezen dat hij blijft!

 7. Als het goed is heb ik deze binnekort ook. Kan niet wachten om hem te gebruiken!

 8. Hij lijkt mij heel fijn!

 9. Ikzelf koop elk jaar Bouche the Noël, super fijne reiniger

 10. Ik ben echt benieuwd nu, lijkt mij heerlijk

 11. Ik vind dit echt een geweldig product! Ik kan niet meer zonder hihi. Nu ik er naar kijk ruik ik de geur zelfs,, oh oh ik ben verslaafd denk ik

 12. ik wil deze heel erg graag proberen!

 13. Als het op m’n gelaat aankomt, durf ik erg weinig. Ik heb zo vaak last van puistjes of vreemde reacties van m’n huid, dat ik het eerlijk gezegd niet zou aandurven 🙁

 14. Ik wil deze al zo lang!

 15. Ik heb hem ook, en ohh wat is deze lekker!

 16. Ik ben hier zeker benieuwd naar!

 17. Klinkt goed!

 18. Ik heb er al iets over gelezen en hij lijkt me heerlijk!

 19. Deze is zo fijn! Ik heb er een mini van, maar ik baal dat ik geen grote pot heb meegenomen!

 20. Voor mijn huidtype is hij jammer genoeg niet geschikt, maar ik probeerde onlangs een reiniger met lavendel voor de vette huid van Lush en die beviel me goed 🙂

 21. Lijkt me een heerlijk product!

 22. Dit vind ik zo een fijn product voor mijn huid 🙂 x

 23. Ziet er best fijn uit ! xx

 24. Lush ken ik nog niet zo lang, maar ik ben nu al om. Ik denk dat Let the good Times Roll voor mij iets te heftig zal reageren. In de winkel is mij echter Buch de Noel geadviseerd, doordat mijn huid nog geïrriteerd was na een allergische reactie. Over Buch de Noel ben ik echt tevreden. Ik vind dat je er weinig voor nodig hebt en hij ruikt heerlijk naar amandelen. Ik gebruik dit samen met Celestial (moisture cream). Dit te samen maakt mijn huid echt lekker zacht en droogt het niet uit. En de producten ruiken echt heerlijk 🙂 !

 25. De geur klinkt echt zalig en ik heb zelf nog geen reinigers geprobeerd van Lush, maar hoor er zoveel goeds over dat ik het nog wel wil gaan proberen.

 26. Oh!!! deze had ik eens in de winkel geprobeerd en ruikt echt zooo lekker! Toen ik thuis kwam en mn handen had gewassen rook ik het nog steeds aan mn handen! Ik had Angels on Bare Skin gekocht, maar als die op is ga ik zeker Let The Good Times Roll kopen! Love de naam ook :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.