Make-up Tutorial

Fototutorial: Mijn Dagelijkse Look

Ik ben dol op make-up, maar nu ik het steeds drukker heb met m’n studie, site én bijbaan lukt het me niet meer om elke dag iets nieuws uit te proberen. En eerlijk is eerlijk, ik weet zeker dat veel van jullie precies in hetzelfde schuitje zitten. Daarom laat ik jullie vandaag mijn huidige dagelijkse look zien! Ik houd van mooie natuurlijke tinten die goed bij mij passen, maar ik wil wel een beetje “oooomph“. Het resultaat: een flatterende natuurlijke ooglook met een stevige winged eyeliner die de boel net wat extra’s geeft.

Ik begin uiteraard altijd met een oogschaduwbasis. Op het wenkbrauwbot gebruik ik MAC Paint Pot in Soft Ochre, die ik door laat lopen tot de arcadeboog. Op het bewegende ooglid gebruik ik Mayebelline Colour Tattoo in de kleur On And On Bronze. Deze heeft een bijpassende goudkleur waardoor hij de oogschaduw nog iets meer diepte geeft. Daarnaast zorgt hij ervoor dat de kleuren de hele dag intens blijven.

Op het bewegende ooglid gebruik ik The Body Shop Colour Crush Eyeshadow in de kleur Melt My Heart. Deze vind ik zo mooi, vooral in combinatie met de Colour Tattoo, omdat hij daardoor iets minder oranje wordt. Op het wenkbrauwbot gebruik ik een matte witte oogschaduw, in dit geval The Body Shop Colour Crush Eyeshadow in de kleur Sand By Me.

In de arcadeboog gebruik ik MAC Wedge (swatch), een warme matte middenbruine kleur. Deze is perfect om in de arcadeboog te gebruiken! Hij creëert een natuurlijke schaduw zonder al te overheersend te zijn. Hij werkt goed bij deze look, maar ook bij andere (bruin)tinten past hij erg goed.

Om de arcadeboog nog iets meer aan te zetten breng ik nog wat MAC Brown Down (swatch) aan. Dit doe ik met een smal kwastje (in dit geval Real Techniques Duo Fiber Eye Brush), waarna ik het nog extra uitwerk met een luchtige blendingkwast.

Tijd voor de eyeliner! Ik overweeg om hier nog een keer een aparte (foto)tutorial van te maken, al is het lastig uit te leggen. De vorm van de eyeliner is heel erg afhankelijk van je oogvorm, waardoor het dus per persoon zal verschillen. Ik gebruik in elk geval altijd deze eyeliner, omdat ik vind dat ik daar het beste mee kan werken. Ook een eyeliner in ‘stift’-vorm kan helpen!

Als finishing touch mag de mascara natuurlijk niet ontbreken! Ik gebruikte hier één laagje Essence I Love Extreme Crazy Volume Mascara, vervolgens één laagje The Body Shop Super Volume Mascara en maakte het af met nog een extra laagje van de Essence mascara. Deze sandwich-methode werkt het beste voor mij op dit moment en zorgt echt voor een false lash-effect.

Dit is zo’n fijne look dat ik hem echt heel vaak draag. Dit is bijvoorbeeld de look die ik onder andere in deze video droeg. Trouwens, ik lees regelmatig kritieken dat Nederlandse bloggers niet genoeg experimenteren met kleur in hun ooglooks. Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat ik weinig kleurrijke looks maak, maar daar zit ook een gedachte achter. Ik ben van mening dat je als beautyblogger goed moet weten wat je wel en niet goed staat. Ik weet inmiddels van mezelf dat bruintinten, goudtinten, eventueel afgewisseld met wat paars en groen, het beste bij mij passen. Dan is het toch logisch dat ik zulke tinten gebruik?

Daarnaast weet ik dat veel van jullie liever natuurlijke looks dragen die geschikt zijn voor elke dag. Ik ben precies zo! Mijn looks zijn misschien niet spectaculair of innovatief, maar ik vermoed dat veel van jullie ze toch kunnen waarderen. Hoe kijken jullie daar tegenaan?

66 Comments

 • Reply
  Laura
  14 november 2013 at 06:07

  Wat mooi gedaan! Ik hou ook van bruintinten en eyeliner moet ik nog steeds leren! 😉

 • Reply
  Martina
  14 november 2013 at 06:12

  Erg mooi, wat een perfecte wing trouwens 🙂

 • Reply
  Kimberly
  14 november 2013 at 06:44

  Ik ben van mening dat ik jou looks juist het mooiste en leukste vind vaak, ondanks dat je misschien niet veel kleur gebruikt, jouw looks probeer ik vaak na te maken omdat ik ze heel erg mooi vind! Dus of je nu veel kleur of wat minder gebruikt maakt mij eigenlijk niet zoveel uit..

  Ik vind dit weer een prachtige look in ieder geval!! Ik vind je eyeliner heel mooi gelukt, ik hoop dat het mij ook nog een keer zo mooi gaat lukken. Wedge staat trouwens ook nog hoog op mijn lijstje van oogschaduws die ik graag wil hebben

 • Reply
  Sofie
  14 november 2013 at 06:53

  Heel mooie look!

 • Reply
  Beau
  14 november 2013 at 07:42

  Wauw, je ooglook is echt prachtig! De gouden kleur is zo intens 🙂

 • Reply
  beautyforgirls
  14 november 2013 at 08:30

  Oeh, wauw!
  Liefs xxxx

 • Reply
  Vanessa
  14 november 2013 at 08:35

  Mooie look voor iedere dag!

 • Reply
  Kimberley
  14 november 2013 at 08:42

  Hele mooie look! Je wimpers springen er echt uit zeg, wow 🙂

 • Reply
  Beautydagboek
  14 november 2013 at 08:52

  Die sandwicht-methode van jou (haha, wat klinkt dat leuk!) is echt mega goed! Een enorm goed effect geeft het en je hebt niet eens vastplakkende wimpers van al die mascara, dat vind ik echt knap 😉 Nu wil ik die mascara’s ook, hihi.

 • Reply
  Daisy
  14 november 2013 at 08:57

  Wat een mooie dagelijkse look! Ik vind trouwens ook je vlecht echt super mooi!

 • Reply
  Charile
  14 november 2013 at 09:00

  Echt een prachtige look! En je wimpers; wauw! Zoals altijd haha 🙂

 • Reply
  Jacqueline
  14 november 2013 at 09:06

  Staat je schitterend! De kleuren passen ook heel erg mooi bij jou oogkleur.

 • Reply
  Mendy
  14 november 2013 at 09:33

  Mooi! Heb nog nooit zo’n duidelijke fototutorial gezien van een blogger. Zat trouwens laatst eens terug te kijken naar een oude tutorial van je met OMG I want that! (nog steeds een die valt in de gegarandeerde-complimenten-ontvang-looks) naar de kwaliteit van je camera en nu. Wat een verschil. Leuk om eens terug te zien en te vergelijken.

  • Reply
   Charlotte
   16 november 2013 at 12:14

   Leuk om te horen, thanks! Ik ben nog steeds dol op die look (ik draag ‘m zelf nog regelmatig en krijg er inderdaad ook altijd commentaar op, haha). Sindsdien ben ik inderdaad aardig veranderd qua technieken en apparatuur, haha 😉 Het blijft inderdaad leuk die verschillen terug te zien!

 • Reply
  Anouk
  14 november 2013 at 09:38

  Wat een prachtige look! De foto’s zijn ook super duidelijk. Zit nu al te wachten op de eyeliner foto tutorial!

 • Reply
  Yvonne
  14 november 2013 at 10:32

  Mooie look! Ik ben het met je eens, zelf draag ik ook vooral de laatste tijd alleen maar bruintinten. Ook vind ik witte shimmer oogschaduws erg mooi en groen. Aparte ooglooks met felle kleuren vind ik wel heel mooi om te zien maar ik zou het zelf niet gauw dragen. Ik ben wel benieuwd naar een foto tutorial over de eyeliner, ben er namelijk erg slecht in haha.

 • Reply
  Nena - whatevergivesjoy
  14 november 2013 at 10:42

  Die staat je echt prachtig! Ik kan het zelf zo niet doen, want het zou bijna niet zichtbaar zijn… Maar echt een hele mooie look 🙂

 • Reply
  Fraukje
  14 november 2013 at 10:47

  Wauw! Mooie look en je wimpers zijn idd erg mooi! Vlecht is ook mooi!
  Waar werk je het liefste mee, met mac oogschaduw of The Body Shop?

  • Reply
   Charlotte
   16 november 2013 at 12:12

   Ik ben echt dol op de oogschaduws uit de Colour Crush-serie van TBS omdat ze heel romig zijn en mooie kleuren hebben, maar ik vind veel oogschaduws van MAC ook weer goed. Het hangt echt van de kleur af die ik wil, dus vandaar dat ik allebei gebruik en niet echt kan kiezen 😉

 • Reply
  wies
  14 november 2013 at 10:56

  Je hebt echt mooie lange wimpers!
  liefs .

 • Reply
  Eline
  14 november 2013 at 11:19

  wauw het lijkt wel of je nepwimpers ophebt! ik had die mascara ook nu ga ik hem denk ik maar weer opnieuw kopen haha 😛

 • Reply
  Shannen
  14 november 2013 at 11:36

  Ik vind juist de draagbare looks het mooiste. Dat kan iedereen. Datzelfde geldt voor de half smokey van Miss lipgloss, zo praktisch allemaal. En daar houd ik van. Ik denk dat het voor veel meiden geldt. En bovendien, Hollanders zeggen toch allemaal, doe maar normaal dan doe je al gek genoeg! Haha.

 • Reply
  Joyce
  14 november 2013 at 12:08

  Mooie look!

 • Reply
  beautybyts
  14 november 2013 at 12:24

  Mooie look!!

 • Reply
  sofie
  14 november 2013 at 12:32

  Supermooie winged liner heb je gedaan! Bij mij lukt het soms wel, maar ik heb erg ‘hooded’ eyes, waardoor de wing al snel rommelig lijkt 🙁

 • Reply
  Daphne
  14 november 2013 at 12:37

  Wauw erg mooi ! Goed voor overdag en savonds!

 • Reply
  Mariska
  14 november 2013 at 12:52

  Je wimpers zijn zo erg mooi!

 • Reply
  Jsanne
  14 november 2013 at 13:00

  Zou zo mijn look kunnen zijn, staat mooi bij jouw haarkleur.
  Mooi!

 • Reply
  Anouk
  14 november 2013 at 13:08

  Jou looks zijn er om inspiratie uit te halen jammer dat je er geen video van hebt gemaakt. Met een look vind ik dat persoonlijk leuker om naar te kijken ik haal daar meer inspiratie uit.

 • Reply
  femketje
  14 november 2013 at 13:10

  echt super gorgeous!

 • Reply
  Miranda
  14 november 2013 at 13:17

  Wat een prachtige look. En je wimpers, prachtig!

 • Reply
  Natasja
  14 november 2013 at 14:06

  Wauw, wat een wimpers!

 • Reply
  Ilona
  14 november 2013 at 14:29

  Ik ben het helemaal met je eens en ik vind je look erg mooi! Je wimpers, wow!

 • Reply
  Hilde
  14 november 2013 at 14:37

  Prachtige ooglook! Is zeker iets wat ik ook zou dragen ^^

 • Reply
  Larissa
  14 november 2013 at 15:45

  Mooie look hoor!

  Ik heb een leuke tip voor je omdat ik weet dat jij dit altijd gebruikt. Bij de action hebben ze sinds een tijdje de loreal make-up remover voor maar 2,29!! Ik weet dat niet elke action dezelfde producten heeft, maar ik heb ze al bij 2 actions gespot. En ingeslagen…

  Groetjes, Larissa.

  • Reply
   Charlotte
   16 november 2013 at 12:11

   Ik ben na jouw tip meteen even gaan kijken, maar de Action bij mij in de buurt heeft ze helaas niet 🙁 Maar bedankt voor je tip!

 • Reply
  Danielle
  14 november 2013 at 16:08

  Wat een mooie look en wat een scherpe foto’s!

  • Reply
   Charlotte
   16 november 2013 at 12:10

   Thanks, ik heb een nieuwe lens en die blijkt perfect te zijn voor zulke foto’s 😀

 • Reply
  Bo
  14 november 2013 at 16:32

  Prachtige look! Je ogen zijn echt heel mooi!xx

 • Reply
  Kelly
  14 november 2013 at 18:45

  Heel erg mooi!

 • Reply
  Manon
  14 november 2013 at 19:09

  Mooie look! Je hebt prachtige ogen.

 • Reply
  Lys
  14 november 2013 at 19:21

  Mooie look! Zoals je zelf schrijft: waarom afwisselen als je weet wat je goed staat? Ik denk dat de meeste mensen dat zo doen 🙂

 • Reply
  Marie
  14 november 2013 at 19:47

  Je ziet er echt prachtig uit! xxx

 • Reply
  Sarah
  14 november 2013 at 21:00

  Eigenlijk heel simpel, maar het geeft een supermooi effect :D!

 • Reply
  Monique
  14 november 2013 at 22:29

  Ik ben blij zat met jouw looks, vaak zoek ik inspiratie bij jou omdat jij looks hebt die je dagelijks kunt gebruiken. Dus wat bij betreft ga zo door!

  Ook dit vind ik een mooie look, alleen damn veel mascara laagjes haha.

  • Reply
   Charlotte
   16 november 2013 at 12:08

   Haha, het is even wat werk met die mascara’s, maar dan heb je ook wat 😉

 • Reply
  Savannah
  14 november 2013 at 22:58

  Wauw echt een mooie, rustige look. Staat je heel mooi!

 • Reply
  Esra
  14 november 2013 at 23:01

  WAUW, echt heel mooi gedaan! x

 • Reply
  Beertje2604
  14 november 2013 at 23:35

  Jouw make-up looks zijn juist super! Ik volg een aantal beautybloggers waardoor ik wel op ideeën kom, maar jouw ooglooks maak ik vaak precies zo na. Juist omdat ze zo “draagbaar” zijn door de mooie rustige/naturel tinten. Charlotte, bedankt weer voor deze leuke look (kan ik weer fijn na-apen haha)

  • Reply
   Charlotte
   16 november 2013 at 12:08

   Aaah, leuk! Graag gedaan 😉

 • Reply
  Keerthana
  15 november 2013 at 12:58

  Hele mooie look en wat een prachtige wimpers heb je! Ik moet je mascara combinatie proberen, het maakt je wimpers zo mooi.

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  15 november 2013 at 14:37

  Wauw, wat mooi! Je ogen knallen! Prachtig!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  15 november 2013 at 17:02

  Wat een verschil zo een klein beetje make-up toch maakt, eh! Supermooie look!

 • Reply
  Emma
  15 november 2013 at 21:41

  jouw wimpers zijn echt PERFECTIE!

 • Reply
  Jelka
  16 november 2013 at 08:11

  Een heel erg mooie look! Ik gebruik de I love extreme mascara van essence ook heel erg vaak. Ik vind hem zelfs bijna beter dan false lash effect van max factor. Maar tegenwoordig vind ik I love extreme nergens meer in de winkels, weet jij of deze uit het assortiment gehaald werd?

  • Reply
   Charlotte
   16 november 2013 at 12:08

   Als het goed is niet hoor! Ik heb ‘m zelf afgelopen week nog gewoon gekocht (in een klein filiaal met één Essence-schap), dus hij is zeker nog wel verkrijgbaar. Je bedoelt toch wel de roze versie? Of bedoel jij de zwarte? Al zouden ze volgens mij allebei nog gewoon te koop moeten zijn.

   • Reply
    Jelka
    16 november 2013 at 17:21

    Ja, gewoon de roze versie! Nou, dan moet ik er nog maar eens extra op gaan letten en opnieuw gaan zoeken. Ik weet dat ik in oktober uit ‘noodzaak’ een compleet andere mascara heb gekocht omdat ik de roze nergens vond (2 x in een ander Kruidvat langsgegaan met één Essence-schap) Maar bedankt voor het goede nieuws, there’s still some hope for me 🙂 Een goede mascara vinden is zo moeilijk… #firstworldproblems

    • Reply
     Jelka
     18 november 2013 at 12:28

     Yeah! Ik heb hem, de laatste, volgens mij is hij gewoon populair in mijn kruidvat! Hema heeft trouwens mooie glitternagelak tegenwoordig

 • Reply
  Anne Solveig
  16 november 2013 at 09:38

  Wat doe je dat toch schitterend. Echt echt echt heel erg mooi!

 • Reply
  lovethatmakeup
  16 november 2013 at 11:00

  leuk artikel! En wat een wimpers heb jij zeg, ben ik echt stiekem een beetje jaloers op hihi.
  Mooie dagelijkse look 😀

 • Reply
  Tirza
  17 november 2013 at 23:57

  Hey,
  Ik ben al een tijd een grote fan van je blog en vind je artikelen steeds beter worden.
  Ik vind de haar style die je hier draagt zo ontzettend mooi. Ik vroeg me af of je er misschien een keer een foto tutorial mee kan doen zodat ik kan zien hoe ik me haar ook zo geweldig krijg. Vooral met die parels geweldig!

  • Reply
   Charlotte
   18 november 2013 at 09:52

   Leuk om te horen, bedankt 😀 Ik heb er een tijdje geleden een video over opgenomen en die komt waarschijnlijk ergens deze week/volgende week online!

 • Reply
  Dona
  18 november 2013 at 17:55

  Ik ben zelf heel licht van huidskleur, met blauwe ogen en heel licht blond haar. Bovendien ben ik 23 en geen 16 meer en heb ik niet altijd tijd – ik ga dus meestal ook voor ‘veilige’ ooglooks. Bruintinen staan mij ook gewoon het mooist, en niet te donker. Ik snap je dus helemaal!

  Ook vind ik dit soort looks gewoon leuk om te zien, omdat ik er zelf wat mee kan. Maar dat zal wel aan mij liggen!

 • Reply
  Sanne Marlijn
  25 november 2013 at 15:43

  In 1 woord: wauw! Heel erg duidelijke tutorial en deze camera is echt mega goed als ik dit zo zie.

 • Reply
  Jasmijn
  4 december 2013 at 13:15

  Wat een mooie look!

 • Reply
  Marlissa
  7 augustus 2014 at 11:53

  Even geheel afwijkend van je artikel, mag ik vragen wat je hier in je haar draagt? vind het zo mooi 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.