Make-up Reviews

Review: Benefit Hoola Bronzing Powder

Door YouTube-video’s te kijken en veel blogs te volgen kom je er al snel achter welke producten je echt zou moeten proberen. Zo kwam ik al tijden in veel beautyvideo’s de Benefit Hoola Bronzing Powder tegen. Aangezien ik dagelijks bronzer gebruik, werd het toch tijd dat ik hem ging proberen! In Londen kocht ik een palette waar deze kleur in zat en ik was meteen zo’n fan dat ik hem afgelopen week gewoon ook los heb gekocht. Ik ga jullie vertellen waarom ik hem zo mooi vind!

Benefit Hoola - 1

De Box O’ Powder-doosjes van Benefit zijn stuk voor stuk razend populair, waarvan Hoola zonder twijfel de bekendste bronzer is. Voor veel dames is het een perfecte bronzer en daarnaast maakt hij je gezicht niet oranje. Kijk, dat is een mooi begin, zeker aangezien ik een lichte huid heb. Hoola zit in een verpakking van 8 gram en kost in Nederland €33,00.

Benefit Hoola - 7

De verpakking van Hoola is van karton, net als de andere Benefit Box ‘O Powders. Ik ben er niet zo’n liefhebber van, aangezien zo’n verpakking toch iets minder lang meegaat dan een plastic doosje. Daarnaast sluit hij niet helemaal lekker, dus het had van mij niet gehoeven. Maar ik moet toegeven dat het er erg schattig uitziet! Overigens vind je in het doosje ook een kwastje dat je kunt gebruiken om de bronzer mee aan te brengen. Ik gebruik er liever de Kruidvat Professional Poederkwast voor (serieus, deze is echt fantastisch voor bronzer én goedkoop), maar hij werkt nog best aardig.

Benefit Hoola - 6

Benefit Hoola - 8

De tint van Hoola is niet heel erg donker, maar je kunt hem absoluut goed op mijn lichte huid zien. Hij is eerder wat gelig dan oranje, dus je hoeft niet bang te zijn voor een wortelhoofd. Bovendien is hij mat, iets wat ik (zeker in het najaar) een extra pluspunt voor een bronzer vind. Voor het mooie had hij nog wel iets koeler mogen zijn, maar hij is alsnog best aardig te gebruiken om wat vorm te geven aan je gezicht. Ik gebruik mijn bronzers nooit om echt heftig te shapen, maar enkel om iets meer definitie aan te brengen. Overigens heb ik in reviews van anderen gelezen dat hij prima te gebruiken is om mee te shapen, dus je zou hem er wel voor kunnen gebruiken.

Benefit Hoola - 2

Benefit Hoola - 3

Het is op deze foto’s niet heel duidelijk te zien dat ik in de weer ben geweest met bronzer, maar als je goed kijkt zie je hem op mijn wang en haargrens een klein beetje zitten. Subtiel, maar dat is ook juist te bedoeling! De bronzer werkt makkelijk uit, dus je hoeft weinig moeite doen om strepen te voorkomen. Als je een wat heftiger effect zou willen kun je hem natuurlijk nog wat intenser aanbrengen door een stevige kwast te gebruiken, maar voor mij is dit perfect.

Ik snap wel dat Hoola zo populair is. De kleur is perfect voor lichte huidstinten, hij geeft een mooi effect aan de huid en laat zich makkelijk uitwerken. Hij is wellicht wat aan de prijzige kant, maar ik heb van veel meiden gehoord dat hij lang meegaat, dus dat maakt het weer een beetje goed.

Benefit Hoola - 5

Voor lichte huidstinten is Hoola perfect! Als je merkt dat veel bronzers voor jouw huid too much zijn, neem dan even een kijkje bij deze. Echter denk ik ook dat hij voor veel meiden iets te licht zal zijn. Probeer hem dus eerst even in de winkel als je een medium huidskleur hebt, zodat je zeker weet dat hij zichtbaar is op jouw huid. Ik had niet verwacht dat iets mijn eerdere favoriet NARS Laguna zou kunnen overtreffen, maar ik heb zo’n idee dat het Benefit Hoola gelukt is. Love it!

Verkrijgbaarheid
Benefit Hoola Bronzing Powder kost €33,00 en is in Nederland verkrijgbaar bij de winkels en webshop van Douglas.

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Ik heb de nieuwe perfecte bronzer nodig omdat de mijne van Sephora die nu op is niet meer te verkrijgen is 🙁 en je maakt het me wel moeilijk. Ik vind het inderdaad juist mooi dat je ‘m ook heel subtiel kunt gebruiken. Alleen die prijs … dan moet ik wel echt zeker weten dat het iets voor mij is.

  1. Die sephora bronzer is goed he? Heb hem ook

 2. Het ziet er heel goed uit 😉 !
  Inderdaad zou het goed zijn om ermee de perfecte vormen aan te brengen op het gezicht.
  Het merk vindt ik helaas te duur vaak voor heel weinig.
  Maar ik blijf erbij dat het een zeer goed make-up merk is en er zulke leuke en aparte verpakking zijn.
  Het is echt schattig.

 3. Het is al een paar jaar een favoriet van mij! Bij elke look grijp ik standaard naar de Hoola Bronzer 😀 echt een aanrader ja.

 4. Mooi subtiel effect. Staat je ontzettend mooi! En wat is het doosje hebberig makend cute <3

 5. Het resultaat is echt mooi en subtiel 🙂

 6. Hij staat op mijn wishlist! Alleen heb ik niet zo’n hele lichte huidskleur, dus eerst even testen of ie op mijn huid wel te zien is!

 7. Jij hebt net als ik een hele lichte huid. Bronzers zijn dan al snel te oranje, maar deze lijkt mij heel mooi! Ik hou van subtiele gloed van bronzers, dat je net twijfelt of iemand bronzer op heeft of niet.

 8. Echt een favoriete bronzer is dit van mij, hij staat je goed!

 9. Ik kom ook teveel mooie producten tegen op Youtube haha! Deze is inderdaad heel mooi!

 10. Ik vind -ondanks dat het er super cute uitziet- het ook zonde dat benefit kiest voor kartonnen verpakkingen. De kleur ziet er wel mooi uit! Al denk ik dat hij iets te licht is voor mij.

 11. Mooi resultaat! ♡

 12. Vind ‘m echt heel mooi! Maar wel jammer dat het zo duur is..

 13. Wat fijn dat hij zo geschikt is voor de lichte huid!

 14. Mooi product. Staat je goed. Ik vind dat een bronzer altijd mat moet zijn, anders wordt het een highlighter…

 15. Staat je goed! Voor mij zal hij alleen wat te licht zijn, helaas 🙁

 16. Wat een prachtig, compact doosje! Ik vind de kleur prachtig. Een mooie warme kleur voor de tijd van het jaar. De kleur staat je goed, meid. Fijn dat ‘ie lang meegaat.

 17. Ik dacht echt dat die veel te donker zou zijn, maar wat geeft het een mooi resultaat !

 18. ooh hij staat je echt heel goed 🙂
  de kleur sluit ook mooi aan bij je huid

  liefs
  Karlien

 19. Ik heb ‘m ook en je ziet ‘m inderdaad niet zo goed op je huid, maar daarom is het juist mijn favoriete bronzer! De meeste zijn oranje en glitterig waardoor ze heel erg onnatuurlijk lijken, terwijl Hoola perfect mengt met je huid.

 20. Ziet er goed uit!

 21. Heel mooi qua resultaat! Vind alleen dat doosje heel onhandig.

 22. Wauw echt een hele mooie bronzer, ik heb een hele lichte huid en ik denk dat deze perfect voor mij zou zijn, jammer dat deze zo duur is..

 23. Ik denk dat hij voor mij te licht zal zijn, maar hij ziet er mooi uit.

 24. Hmm, ik vind het er wel goed uitzien, maar inderdaad, ik zou er geen 33 euro voor over hebben. Voor dat geld kun je net zulke goede bronzers vinden. Ik heb nu een mooie blusher ontdekt van de Hema: Satin blush powder 04: niet te oranje, niet te donker en héél subtiele glinstertjes, maar zeker niet te. Deze vind ik perfect voor dagelijks gebruik en bij elke oogschaduw en lipstick. En kost maar 4,50. 🙂

 25. Heel mooi en subtiele bronzer. Ik denk dat ik hem voor kerst ga vragen!

 26. Deze is inderdaad prachtig. Heb net ook een setje gekocht waar deze bronzer in steekt. Ben benieuwd naar het resultaat.

 27. Echt de perfecte bronzer! Hij ziet er zo super leuk uit.

 28. Ik denk dat dit voor mijn huidskleur een hele mooie bronzer is! Fijn dat je m ook makkelijk kan opbouwen XOXO

 29. Deze lijkt me zo mooi voor m’n lichte huid!

 30. Ziet er mooi uit. Lekker subtiel en natuurlijk effect 🙂

 31. Ik ben echt gek op dit product!!!!!!!!!

 32. Ik vind zelf Benefit Hoola zo fijn, pak hem toch nog wat vaker dan Nars Laguna. Echt mijn go to shape product (:

 33. Dat ziet er heel goed uit!

 34. Wauw wat ziet dit er goed uit. Bronzers zijn bij mij vaak ook te donker. Dankzij jou heb ik de collection concealer gekocht in Londen, nooit spijt van gehad. Dus ik ben nu eigenlijk wel heel erg gaan twijfelen om deze toch ook maar aan te schaffen, want ik heb ook een hele lichte huidskleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.