Make-up Reviews

Review: Essence Denim Wanted (Gel Eyeliners en Duo Eyeshadow)

Sinds een tijdje ligt de nieuwe Essence LE weer in de schappen, en zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op deze collecties. Toen ik eenmaal voor het schap stond vielen sommige producten mij toch een beetje tegen, dus ik heb slechts een paar stuks mee naar huis genomen. Ik koos voor de gel eyeliners een een oogschaduw-duo.

De must-haves van deze collectie zijn natuurlijk de gel eyeliners. Dit type eyeliner is al een tijdje hip in beautyland, en het was slechts een kwestie van tijd totdat een budget-merk met een gel eyeliner op de proppen kwam. Het heeft even geduurd, maar hier zijn ze dan:

Vintage Style
Five Pocket Grey

De eyeliner is verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk Vintage Style (zwart) en Five Pocket Grey (metallic grijs). Bij elke liner zit een klein kwastje geleverd waar je de eyeliner meer aan kan brengen. Dat is natuurlijk best slim van Essence, aangezien niet iedereen een losse eyelinerkwast in huis heeft. De eyeliners zitten, net als andere gelliners in een glazen potje. Ze gaan dicht met een aluminium draaidekseltje, maar ik heb het gevoel dat hij niet zo lekker sluit. Dat is zonde, want gelliners kunnen snel uitdrogen, dus het dekseltje moet goed sluiten, anders droogt hij uit.

Bij het aanbrengen van de eyeliner merk ik dat hij misschien inderdaad niet goed dicht heeft gezeten. Hij is namelijk vrij droog en ik moet mijn kwast behoorlijk vaak in het potje dopen om genoeg op mijn kwast te krijgen. Hij smeert heel stroef en dat is jammer, want gelliners horen over het algemeen creamy te zijn. Doordat hij zo stroef aanbrengt krijg je niet makkelijk een vloeiende strakke lijn en een wing aan het einde is al helemaal lastig. Uiteindelijk lukt het het wel, maar het werkt niet heel fijn.

Het kwastje dat bij de eyeliners zit is niet heel handig. Ze hadden wat mij betreft beter voor een schuine kwast of een dun eyeliner kwastje kunnen kiezen. Het aanbrengen met het bijgeleverde kwastje is redelijk te doen, maar voor een mooier resultaat kan je beter een ‘echt’ eyelinerkwastje gebruiken.

Een belangrijke eigenschap van gelliners is de houdbaarheid. Hij moet natuurlijk wel goed blijven zitten! Gelukkig bleven beide eyeliners bij mij prima zitten. Na een lange dag was hij wel een beetje vervaagd, maar verder zat hij prima. Ik heb overigens in andere reviews gelezen dan sommigen het probleem hadden dat de eyeliner af gaf in de crease en dat hij uitliep. Ik heb dat probleem zelf niet gehad. Ik bracht hem aan over oogschaduw en een basis, dus niet over een kaal ooglid. Misschien dat dat het verschil maakt?

Over de prijs (€2,49) valt niet te klagen en je moet er natuurlijk ook niet teveel van verwachten. Het is een leuk product dat zeer welkom was in het budget-assortiment, maar de kwaliteit laat nog wat te wensen over. Deze eyeliners zijn leuk om mee te spelen als je met make-up of eyeliners begint, maar voor betere kwaliteit kan je beter een gelliner van Coastal Scents of MAC proberen.

In de Denim Wanted-collectie zitten ook weer oogschaduw-duo’s. De pigmentatie van Essence valt over het algemeen een beetje tegen, maar de LE’s zijn over het algemeen prima. In het duo dat ik heb (I Love My Jeans) zit een roze oogschaduw en een grijze. Ik koos voor deze set omdat ik nauwelijks grijze oogschaduw heb en deze kleuren mij leuk leken om te combineren met de grijze gelliner. De oogschaduws zitten samen in een stevig kartonnen doosje. In het doosje zitten ook nog instructies (waar je welke kleur op je ooglid aan moet brengen) en een oogschaduw-applicator. Die kan je meteen weggooien, want je kan beter een kwast gebruiken.

Op deze foto heb ik de kleuren aangebracht over MAC Paintpot in Painterly. Zoals je kan zien is de pigmentatie redelijk, maar niet heel goed. Ik vind overigens dat de kleuren op deze foto minder goed uit de verf komen dan wanneer ik ze op mijn ogen draag. In het echt zijn ze nog iets krachtiger. Je merkt dat de oogschaduw vrij goedkoop is, want hij is vrij zacht en poederig. Het is een leuk duo om te hebben, maar als je liever voor echte kwaliteit gaat kan je deze beter overslaan.

De gelliners zijn leuk om mee te beginnen, maar ik geef toch voorkeur aan mijn geliefde MAC Fluidline. De houdbaarheid van de Essence gelliners is redelijk, maar omdat ze vrij droog en stroef zijn werkt het gewoon niet fijn. Het oogschaduw-duo is best leuk en voor de prijs redelijk, maar de kwaliteit is een beetje goedkoop. De producten uit deze lijn zijn prima voor een fijn prijsje, maar het kan beter.

Zowel de gel eyeliners als het oogschaduw-duo kosten €2,49 per stuk. De Essence Demin Wanted-collectie ligt nu in de winkel en is tijdelijk. Wees er snel bij, want sommige producten gaan hard!

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. mooi! heb toevallig de grijze eyeliner afgelopen zaterdag nog kunnen bemachtigen 🙂

  1. Lucky you! Toen ik ze kocht waren ze blijkbaar net in het schap gezet, maar een paar dagen later waren ze alweer op, dus ze gaan erg hard 😉

 2. Ik heb de grijze gelliner ook, en bij mij valt het droge best mee! Volgens mij ligt het probleem inderdaad bij het dekseltje, maar als je dat plastic dingetje erop laat zitten is er, denk ik, niks aan de hand 🙂

  1. Die heb ik bij beiden eyeliners er nog steeds op zitten, maar ze waren al droog toen ik ze uit de verpakking haalde. Misschien komt het ook wel doordat ik MAC Fluidlines gewend ben, die zijn echt mega-creamy 😉

 3. Ik heb de gelliner ook en heb last van dat hij afgeeft. Bij mij werkt oogschaduwbasis niet en ik vind het een beetje en ik vind het een beetje zonde om oogschaduw te dragen want dat doe ik nooit.. Dan heb ik liever een waterproof eyeliner van de hema, die geeft tenminste niet af 🙂

  1. haha die zin klopt niet, beetje dubbel :mrgreen:

 4. Ik heb niks van deze collectie en ik ga ook niks halen. Vind de verpakking een beetje kinderlijk ogen en heb net ergens anders een gel eyeliner besteld 😆

 5. Ik heb alleen de gelliners van deze collectie, de rest vond ik niet zo interessant!

 6. Klinkt fijn! Hier is de collectie nog niet… Ik heb wel de zwarte gelliner gekregen, vind ik erg fijn ^^

  1. De Kruidvat bij mij in de buurt is ook altijd erg laat met de collecties… Goed in de gaten houden dus 😀

 7. Marlein zegt:

  Ik vind de gelliner just heel creamy!
  leuk artikel 😀

 8. hoihoi 😉
  ik heb die zwarte gelliner gekocht en ik heb die aangebracht net voor een fuif. bij mij blijft ie heeeeel lang opzitten;o toen ik ‘snachts terug thuiskwam had ik geen zin meer om het eraf te doen en ik ging ermee slapen, en hij was nog net hetzelfde als toen ik het erop deed, bij mij bleef die dus wel goed zitten:D ik heb zeker niets te klagen haha :p
  -loveyourblog!- x

  1. Aaah, dat is goed om te horen 😀

 9. Oogschaduws zijn eigenlijk beter gepigmenteerd dan verwacht 🙂 En toch vind ik het nog steeds geen bijzondere collectie… ben misschien een van de weinige… 😛

  1. Dat ben ik met je eens hoor! Soms hebben ze collecties waarvan ik alles wil hebben, maar het enige ‘leuke’ aan deze collectie zijn de gel eyeliners. De rest vond ik ook een beetje saai!

 10. Ik vind die gelliners best fijn, maar ik vind het wel vervelend dat ze een beetje afgeven 🙁

  x Martine

 11. Eerst leek mij deze collectie niet echt leuk ofzo, maar nu ik overal swatches zie wil ik toch de gelliners en oogschaduws hebben.

 12. Ik vond de zwarte gelliner best fijn, maar hij is vrij ‘droog’ idd… zeker als je die van MAC gewend bent!

  Liefs Ilja 😀

 13. Ik heb alleen de gelliners, en vind ze eigenlijk wel prima!

 14. He Charlotte!

  Ik heb de meest ideale functie gevonden voor die loze kwastjes!

  Ik breng mijn lippenstift altijd aan met een kwastje en deze zijn echt super om mee te nemen in mijn tas ipv zo'n grote kwast 😀

  Mini pocket size echt handig!

  1. Ik dacht ook dat deze kwastjes er meer uitzagen als lippen-kwastjes dan eyeliner-kwastjes! Goed om te horen dat ze daar wel prettig voor werken 😉

 15. Lijkt me super fijn ! maar heel erg vervelend dat bij mij dat hellemaal niet verkocht werd … net als de nieuwe lijn die word ook niet verkocht super jammer 🙁

  liefss x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.