Huidverzorging Reviews

Review: Clarins Pure Melt Cleansing Gel

Ik ben sinds enkele maanden helemaal verzot op de producten van Clarins. Ik gebruikte een tijdje de fijne Eclat Du Jour-lijn (zie hier mijn review) en ook de Gentle Exfoliator is één van mijn favoriete huidverzorgingsproducten. Aangezien ik erachter ben gekomen dat de producten van Clarins goed bij mijn huid passen heb ik de afgelopen maanden flink wat producten aangeschaft om uitgebreid te testen. Ik kan jullie vertellen dat ze eigenlijk allemaal ontzettend goed bevallen! De komende tijd kunnen jullie dus flink wat Clarins-reviews verwachten, want dit merk behoort inmiddels tot mijn favorieten. Vandaag begin ik met de Gelée Fondante Démaquillante, ook wel Pure Melt Cleansing Gel genoemd.

Zoals jullie in eerdere artikelen konden lezen gebruik ik voor mijn facewash altijd een make-up-remover (lees hier meer over de Double Cleansing Method). Mijn favoriete product voor deze stap is de MAC Cleanse Off Oil (lees hier mijn review). De Pure Melt Cleansing Gel is een vergelijkbaar product, maar dan in een gel-vorm. Ik vind reinigingsoliën fijn, maar ze zijn aan de andere kant soms een beetje onhandig. Een gel-variant leek mij daarom ideaal!

De verpakking van dit product is vrij simpel, maar past volledig in de stijl van Clarins. De gel zit in een tube van 125ml, een keurige hoeveelheid dus. Ik vind de verpakking erg prettig, want je kan de hoeveelheid gel makkelijk doseren. De Pure Melt Cleansing Gel heeft, net als veel van de andere producten van Clarins een vrij sterke geur. Ik vind het zelf niet echt storend, maar ik kan me voorstellen dan niet iedereen dat prettig vind. De geur is helaas moeilijk te omschrijven, maar doet me denken aan een wat ouderwetse cosmetica-geur.

Het gebruik van de Pure Melt Cleansing Gel is vergelijkbaar met die van andere reiniginsoliën. Je brengt  de gel aan op een droge ongereinigde huid. Wanneer de gel in contact komt met de huid voel je dat de substantie dunner wordt en de gel meer op een olie gaat lijken. Wanneer je de gel goed in de huid hebt gemasseerd maak je je gezicht vochtig zodat de gel/olie in een soort melk-achtige substantie verandert. Vervolgens spoel je alles af met lauwwarm water en je huid is klaar voor de volgende stap in je routine.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meteen onder de indruk was van dit product. Ik had een beetje het gevoel dat mijn MAC Cleanse Off Oil mijn huid dieper reinigde, maar nadat ik de Pure Melt Cleansing Gel wat langer in gebruik had bleek dat toch niet te zijn. Ik vind ‘m nu juist ontzettend fijn! De gel verwijdert gemakkelijk al mijn make-up (zelfs mijn langhoudende foundation en waterproof eyeliner) en is erg mild voor mijn huid. Na het afspoelen voelt mijn huid zacht en soepel aan. Net als andere make-up-removers laat dit product een licht vettig laagje achter, maar aangezien ik hierna altijd nog een facewash gebruik is dit geen probleem.

Ik vind dit echt een fijn product! Of het mijn geliefde MAC Cleanse Off Oil gaat vervangen weet ik nog niet, maar op dit moment ben ik erg tevreden en ik kan ‘m echt aanbevelen. Zeker dames met een droge huid zullen dit een fijn product vinden, maar in principe is dit product geschikt voor alle huidtypes. Ik wil trouwens wel even benadrukken dat ik dit product niet als een gewone facewash zie, maar dat het voor mij een extra stap is. Wanneer je vrij veel make-up draagt (zoals ik) is een facewash echt niet genoeg om je huid voldoende te reinigen, en is een extra product als de Pure Melt Cleansing Gel aan te raden.

De Pure Melt Cleansing Gel kost €25,50. Clarins is verkrijgbaar bij luxe parfurmeriën als Douglas en Ici Paris XL, en is ook te koop bij Belissima, de officiële Clarins Webshop.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Klinkt heel erg fijn zeg! Toen je zei dat het toch niet zo goed was als MAC dacht ik die hoef ik niet meer, maar na een langere tijd is die wel erg fijn, gelukkig! Ik ben erg benieuwd naar de Clarins producten geworden!

 2. Klinkt erg goed! Ik heb eigenlijk ook zoiets nodig, ik heb er nog geen.

 3. Marijn_88 zegt:

  Goede review..die ga ik ook uitproberen! Ik doe nu tweemaal facewash om mijn make up te verwijderen.. maar wil dit wel eens uitproberen!

 4. Deze is fijn! Ik kreeg er een proefje van, ik vond hem ook zuinig in gebruik.

 5. Ik heb hem vandaag gekocht dankzij de verkooppraatjes van madame sephora. Alleen ik weet het niet welke stap ik deze gel reiniger moet gebruiken.

  gewoon hele facemake up ongereinigd de gelwash gebruiken? of daarvoor nog ff je make up eraf halen en daarna de gelwash?

  Ik had net met een reinigingsdoekje gedaan voordat ik de gelwash gebruik. Alsnog ik voelde me niet goed schoon en gebruikte het voor de tweede keer.

  heb jij nog advies voor mij?

  1. De mijne is inmiddels op, maar ik gebruikte ‘m als eerste stap om mijn make-up te verwijderen (op een droge huid, eerst inmasseren en dan pas water toevoegen). Vervolgens gebruikte ik een facewash om mijn huid goed te reinigen. Ik reinig mijn huid altijd volgens deze twee stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.