Nagellak Tips

De Voordelen van Korte Nagels

Mijn korte nagels op dit moment, gelakt met Trind CC119

Het is weer zover! Ik heb mijn nagels weer kort geknipt. Ik heb mijn nagels liever wat langer, maar ze waren vrij broos en beschadigd, dus het leek mijn beter om ze kort te knippen. Zo kunnen ze weer helemaal gezond en sterk teruggroeien! Ik geef eerlijk gezegd toch de voorkeur aan lange nagels, maar gelukkig groeien ze vrij snel en zullen ze binnen een paar weken weer op lengte zijn.

Over het algemeen vind ik (en vele mensen zijn het daarin met mij eens) lange nagels een stuk mooier dan korte nagels. Vooral op foto’s van nagellakswatches zie ik liever lange nagels in plaats van korte stompjes. Toch hebben korte nagels flink wat voordelen ten opzichte van lange, en dat heb ik de afgelopen dagen zeker ondervonden!

 • Korte nagels staan verzorgd en hip
  Ik ben dan wel dol op lange nagels, maar het is helaas wel zo dat korte nagels over het algemeen wat netter staan dan lange nagels. Het is dus ook niet verrassend dat de meeste modellen en sterren er liever korte nagels op na houden. Bovendien zijn korte nagels op dit moment helemaal hip!
 • Alle kleuren staan goed op korte nagels
  Zolang je nagels netjes gelakt zijn kan je in principe elke kleur nagellak dragen. Sommige kleuren kunnen op lange nagels een beetje ordinair overkomen, maar juist goed staan op kortere nagels. Maffe kleuren zoals wit, geel en turkoois zijn voorbeelden van kleuren die je goed op korte nagels kan dragen. Ook donkere kleuren staan vaak ontzettend goed op korte nagels, maar zorg er wel voor dat je ze netjes lakt.
 • Korte nagels zijn minder kwetsbaar
  Korte nagels zijn een stuk minder kwetsbaar en veel sterker dan lange nagels. Vooral als je ze in een squoval of vierkante vorm vijlt kunnen ze prima tegen een stootje en hoef je niet bang te zijn dat ze inscheuren. Je kan ze natuurlijk ook rond vijlen, maar dat ziet er snel wat rommelig uit en maakt ze ook een stukje kwetsbaarder.
 • Je kan op een normale manier crème uit een potje halen
  Dit is echt één van de dingen waar ik me bij lange nagels aan kan irriteren. Wanner je met lange nagels crème uit een potje wilt halen blijft er allemaal crème achter je nagels zitten. Dat is niet alleen zonde, maar ook gewoon vies en irritant. Toen ik gisterochtend mijn dagcrème uit het potje haalde realiseerde ik me dat ik dat probleem niet meer heb en dat bespaart me behoorlijk wat gedoe en frustratie.
 • Nagellak dekt sneller
  Doordat je nagels kort zijn heb je waarschijnlijk geen wit randje aan de top van je nagels. Hierdoor dekt je nagellak vaak al na minder laagjes, doordat het nageloppervlak één kleur heeft en het wit er niet doorheen zal schijnen. Ik merk echt een groot verschil en heb vaak wel één laagje minder lak nodig.
 • Korte nagels zijn hygiënischer
  Het is onvermijdelijk dat er af en toe wat vuil onder je nagels gaat zitten, maar lange nagels zijn hier helaas vatbaarder voor. Dat ziet er niet alleen slordig uit, maar je loopt ook het risico om allerlei vieze bacteriën onder je nagels te krijgen! Viezigheid hoopt zich minder snel onder korte nagels op en laat zich ook makkelijker verwijderen, dus je loop veel minder risico.

Er is echt niks mis met korte nagels! Ik moet natuurlijk toegeven dat er ook genoeg nadelen aan korte nagels kleven, want het staat toch iets minder elegant en korte nageltjes zijn ook niet ideaal om nail art op aan te brengen. Toch valt het niet te ontkennen dat korte nagels genoeg voordelen met zich meebrengen. Op dit moment vind ik het dus helemaal niet erg dat ze nog eventjes kort zijn!

Draag jij je nagels liever lang of juist kort?

Ik heb nog wat nagellakswatches in voorraad (die ik gemaakt heb op mijn lange nagels), dus het kan eventjes duren voordat jullie mijn korte nagels hier voorbij zullen zien komen.

Dit vind je misschien ook leuk...

49 reacties

 1. Ik vind persoonlijk korte nagels veel mooier. Mijn nagels laat ik nooit verder dan 2 a 3 mm boven mijn vingertop uitsteken, maar heb ze liever korter. Ik vind juist die hele lange nagels van zeg maar 1 cm of langer vreselijk ordinair staan. Swatches op zulke lange nagels bekijk ik ook nooit.

  1. Brrr…. Dat extreem lange vind ik ook ontzettend lelijk. Er is een Amerikaanse blogger (ben even de naam kwijt) die van die lange nagels heeft. Die swatches vind ik gewoon niet mooi, juist omdat die nagels zo lang zijn :S

 2. ik zit ertussenin. Ik wil wel een wit randje die iets boven mijn vingertopje uitkomt!

 3. Mijn voorkeur gaat uit naar korte nagels, vanwege het hygienische aspect, maar mooi gelakte lange nagels vind ik ook schitterend! Ik ga de mijne straks ook in korten want het is momenteel echt een drama; ze zien er niet uit!

 4. nurchamiel zegt:

  Ik weet het niet. Aan de ene kant wil ik mooie, lange nagels, maar ik kan ze niet kweken. Ik zit te denken om ze af te knippen en ze een aantal dagen echt goed te verzorgen.

  1. Ik zal binnenkort een artikel schrijven over hoe je je nagels het beste kan verzorgen als je 'opnieuw' wilt beginnen met groeien. Wie weet heb je er wat aan!

   1. nurchamiel zegt:

    Dank je, dat zou handig zijn!

 5. Charlotte zegt:

  Ik vind lange nagels veel mooier! Maar als mijn nagels beschadigd zijn, knip ik ze soms ook helemaal kort. Op korte nagels draag ik vrijwel nooit nagellak omdat ik het niet mooi vind.

 6. watevahdude zegt:

  Ik vind lange nagels wel mooi, maar soms wel onhandig.. Wanneer m'n nagels net weer kort zijn denk ik, shit m'n lange nagels weg.. en na een paar dagen denk ik ach wat maakt het ook uit haha

  1. Hihi dat heb ik ook

 7. Nog een voordeel: Opeens kan je veel sneller typen op je telefoon.. Dat merk ik tenminste altijd als het bij mij weer zover is dat ik ze echt moet kortwieken.

  1. Hihi, inderdaad! Daar had ik nog helemaal niet aan gedacht!

   1. lieke zegt:

    ik vind het juist irritant om met korte nagels te typen. ik heb touchscreen en ik tik normaal altijd met mijn duimnagels, als die kort zijn voelt dat echt heel raar en niet zo fijn.

 8. Ik vind lange nagels mooier, maar korte nagels praktischer. Gister zijn er 2 nagels gescheurd,dus moet zo de rest ook even kortwieken. Dan kan ik weer opnieuw beginnen met sparen 😀

 9. Chloe zegt:

  Ik vind korte nagels mooier, al kunnen lange nagels sommige vrouwen ook heel mooi staan.

 10. Marieke zegt:

  Haa wat grappig, heb net mn nagels kort geknipt en er een nogal raar kleurtje op gelakt. (iets tussen goed en groen) Ik heb ze het liefst met een mooi stuk wit er boven, maar geen klauwen! Korte nagels zijn altijd mooier dan te lange puntige monsterdingen.

 11. Jessica zegt:

  Ik vind lange nagels veel mooier. Helaas begint bij mij het wit vrij vroeg. Korte nagelbedden. En bij een milimeter wit, gaat het bovenste laagje al splijten. Dus ik ben veroordeeld tot korte nagels 🙁
  Het weerhoudt me er niet van m'n nagels te lakken, maar ik gebruik meestal wel onopvallende kleuren om ze niet teveel te benadrukken.

 12. Sabine zegt:

  eerlijk gezegd vind ik korte nagels ook veel mooier!!

 13. lange nagels zijn mooier 🙂

  van zo een half cm boven je vinger.. niet meer niet minder.. van die hele lange nagels word ik ook niet blij ~.~

 14. Ik hou van mijn lange nagels! Alleen nu zijn ze ook kort, ze waren inderdaad gescheurd niet meer gelijk en mooi. En daarbij was het bijna onmogelijk om mijn lenzen eruit te halen, dat deed gewoon hartstikke pijn omdat ik dan in mijn oog krab (nog een voordeel van korte nagels dat lenzen eruit halen geen pijn doet). En van die potjes is ook niet fijn!

 15. Mijn kort is wat andere mensen medium/lang noemen ^^ Ik heb dus liever langere nagels.

 16. nailsbylaura zegt:

  Ik hou van… nee.. ik adoreer LANGE nagels!! Echt, ik vind het zoveel mooier staan!

  1. Hihi, ik had van jou niks anders verwacht 😉

 17. Lang! Mensen vragen wel is aan me hoe ik er in hemelsnaam mee omga, maar dat leer je gewoon. Zoizo als ik ze nu afknip gaan mijn vingers pijn doen en is typen zo raar haha.

 18. Ik heb ze nu 'middellang'. Ze zijn niet kort, maar ook niet lang. Ik vind de lengte die ik nu heb precies goed!

 19. Sylvia zegt:

  Praktisch lang vind ik mooier, maar niemand ontkomt er aan om ze bij tijd en wijlen eens een keer te kortwieken gewoon om de nagel weer mooier en gezonder te krijgen. Ik heb het voordeel dat als ze kort gemaakt zijn ze binnen een week al weer een mooie witte rand hebben en twee weken later zijn ze al weer lang te noemen en daarna zullen sommige mensen het heksennagels vinden hahahahahaha. Vond mijn man vroeger ook en nu vindt hij het schitterend dus je ziet: alles went ….dus ook korte nagels. Maar de allermooiste nagels zijn natuurlijk: verzorgde nagels 😀
  liefs, Sylvia

 20. Heel mooi kleurtje! Korte nagels kunnen idd af en toe best mooi zijn. Ik heb de mijne ook maar weer kortgeknipt maandag, kunnen ze weer mooi groeien.

  x

 21. Marieke zegt:

  Ik vind kort prettiger, ook omdat ik dan veel makkelijker mijn contactlenzen uit het doosje haal. 😛

 22. Mirjam zegt:

  Lange nagels! Ik heb mijn nagels nu best lang, ze steken ongeveer een halve centimeter uit. Ik merk wel dat typen steeds lastiger wordt en crèmes uit potten halen is inderdaad echt irritant met lange nagels! Toch koester ik mijn lange nagels, het ziet er gewoon een stuk mooier uit met nagellak, vind ik 🙂

 23. kimberleyborsboom zegt:

  Ik heb korte nagels, ik moet wel voor mijn werk. Ik werk bij een juwelier en gebruik ze dus als gereedschap. Voordat ik hier werkte had ik lange nagels maar dan scheurden ze iedere keer weer en dat doet behoorlijk veel pijn.

 24. Leuk artikel 😀

 25. Ik houd het op iets er tussenin, dat je zeg maar net een klein randje hebt, zodat je vingertoppen niet meer zichtbaar zijn. Dat vind ik bij mezelf (en anderen) altijd het mooiste…
  Trouwens maakt het ook al een verschil of je lange nagelbedden hebt of niet, mijn nagels komen dus net boven mijn vinger uit, maar doordat ik redelijke lange nagelbedden heb lijken ze ook wel wat langer !

 26. Gitaar spelen gaat ook 10000x beter met korte nagels!

  1. Hmm, ligt er maar net aan 😛 Ik ken heel veel gitaristen met rechterhand lange nagels en linkerhand korte 😛

 27. Korte nagels vind ik ook veeel mooier en beter. Lange nagels swatches skip ik altijd en al helemaal als er 1 is afgebroken en de rest lang is. brrr.

 28. Jonna zegt:

  Ik heb mijn nagels gister ook weer kort geknipt.
  Vind lange nagels ook leuk, maar soms ben ik het zat en gaan ze weer kort.
  Zelf vind ik ook dat gekleurde nagellak mooier staat op korte nagels.
  Leuk artikel!!

 29. Je vergeet een HEEEEL BELANGRIJK voordeel van korte nagels t.o.v. lange: met lange kun je niet fatsoenlijk pianospelen en met korte wel! Het tikt niet en je kunt veel beter aanslaan 🙂

 30. Ourfavourites zegt:

  Kort! Ik vind nagellak daarop mooier en verzorgder!

 31. Ik hou zelf van iets langere nagels dan wat nu op de foto te zien is. Eigenlijk dus wat je eerst altijd had, maar langer vind ik ook weer niet zo mooi!

 32. Gast zegt:

  Kort, ik heb lenzen en als mijn nagels te lang worden kan ik ze niet meer uit mijn ogen halen (dan knijp ik ze kapot).

 33. Uhmm ik weet nietwat voor nagels ik heb ik heb ze een beetje zoals die foto bovenaan..
  maar is dat erg kort? Ik vind mijn nagels een goede lengte hebbben natuurlijk mogen ze nog IETSIEPIETSIEHH langer maar geen halve cm boven me vinger uit gwn dat je net bovenutziet steken weet je wel.?
  Ik heb we een beetje ”scheve” nagels ze zijn niet helemaal recht maar als ik die gelijk ga vijlen zijn ze echt nog maar een milimeter wit snappiee ik denk ik laat ze gewoon groeien dan zijn ze wat schever tot ik het onderste lang genoeg vind en dan haal ik de rest era zodat ze gelijk zijn maar mijn nages groeien echt NIET!! ik verzorg ze erg goed want mijn stiefmoeder is nagelsyliste.. ik zoek soms op mun laptop op heo ze sneller groeien en dan zeggen ze met zo’n kommetje olie en zout maar daatt slaat nergens op en het werkt voor geen meter.. of nepnagels maar ikzelf en mijn moeder vader en stiefmoeder vinden het niet mooi en ze willen nog niet dat k dat doe ik ben namelijk pas 11…

  Groetjes kan iemand me helpen?

 34. Hannah zegt:

  Ik haat lange nagels, en altijd als ik lange nagels heb, blijf ik er achter haken, meestal op school of als ik me aankleed :S

 35. Hannah zegt:

  Een vriendin van mij heeft suuuuuper lange nagels, echt niet normaal en dan bijt ze dat eraf en doet ze er nepnagels op!!!

 36. Hannah zegt:

  Lieve123, ik gebruikte ook eerst nepnagels omdat ik mijn eigen nagels te kort vond maar toen ik op bed ging en het de volgende ochtend was lagen ze allemaal in mijn bed. Het waren SUPER slechte nepnagels.

 37. Gewoon net je nagel 3 mm boven je vinger uit vind ik het mooist. Zeker als je je nagels lakt. Als je ècht korte nagels hebt moet je je nagels niet lakken vind ik eigenlijk… Helaas bijt ik zelf nagels (steeds minder hoor!), vooral als er een klein scheurtje inzit. Dan trek ik dat er af en dan is mijn hele nagel 2 mm korter 🙁 Heeft iemand tips om je nagels sneller te laten groeien!? Hoop het echt!

  PS: Nagellak remover is idd heel slecht voor je nagels! Daarom een tip: Smeer je nagels in met een vocht-in-brengende-crème, dit kan speciaal voor je nagels, maar ook gewoon handcrème zijn. Dit scheelt super veel!

 38. Dat nagels insmeren moet je dan dus doen gelijk nadat je nagellakremover hebt gebruikt! 🙂

 39. Nou.. Ik Heb Korte Nagels , En Ze WIllen Niet Echt Groeien?, Ik beet Ze Eerst Altijd Af. Maar Ben Er Mee Gestopt?. Heb je Tips..
  Mijne Willen Gewoon Niet Groeien.. Ik VInd Lange Nagels Dan Ook Mooier..
  Jammer , En Hopelijk geef Je Tips
  xxx Devona.

 40. murnty zegt:

  Hoe voorkom ik dat mijn nagels splijten als ze wat langer zijn?

 41. jinte zegt:

  net zoals jou ik heb korte nagels en wil langere hebben julie tips voor langere nagels te krijgen ma ik mag geen producten kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.