Make-up Reviews

REVIEW: The Body Shop Fresh Nude Foundation + Shade Adjusting Drops

Aangezien ik een enthousiaste foundation-junkie ben stond ik te springen toen ik erachter kwam dat The Body Shop een serie nieuwe foundations uit zou brengen. En maar liefs in 16 kleuren! Daar hielden ze het niet bij, want er werden ook nog speciale druppels uitgebracht waarmee je de tint van je foundation lichtjes aan kun passen. Kijk, dat zijn nou eens van die dingen waar ik echt enthousiast over kan worden. En natuurlijk heb ik alles uitgeprobeerd! Lees snel verder om erachter te komen wat ik van de The Body Shop Fresh Nude Foundation en de Shade Adjusting Drops vind.

The Body Shop Fresh Nude Foundation SPF 15 – €20,00

The Body Shop Fresh Nude Foundation - 2 van 10

Ik ben behoorlijk kieskeurig als het om foundations gaat, maar vaak heb ik niet veel te kiezen omdat veel foundations niet in mijn kleur verkrijgbaar zijn. In Nederland zijn bijna alle kleuren te donker! Gelukkig is The Body Shop dames met een porseleinen huidje niet vergeten en is er dus een goede lichte (neutrale!) kleur uitgebracht. En, donkere dames zijn ook niet vergeten, want er zitten een paar hele goede diepe tinten tussen die echt goed op verschillende ondertonen afgestemd zijn. Da’s een mooi begin!

De The Body Shop Fresh Nude Foundation belooft een medium dekking, een gezonde gloed en een semi-matte finish. Op dit moment probeer ik zeer matte foundations een beetje te mijden, want mijn huid heeft nogal te lijden onder de winterse temperaturen. Ik kan dus wel een beetje glow gebruiken! Van de 16 kleuren heb ik de twee lichtste tinten, namelijk 010 Chelsea Porcelain en 015 Kyoto Blossom.

The Body Shop Fresh Nude Foundation - 4 van 10

Kijk, Chelsea Porcelain is ècht goed licht! Wel vind ik het verschil tussen 010 en 015 behoorlijk groot lijken op de foto, maar in werkelijkheid lijken ze toch iets dichter bij elkaar in de buurt te zitten. De substantie van de foundation is vrij vloeibaar, maar hij voelt wel ietwat dikkig aan als je hem uitsmeert. Ik heb verschillende kwasten en tools geprobeerd, maar mijn Beautyblender blijft toch favoriet om deze foundation het mooiste aan te brengen. Vaak breng ik hem gewoon zo over mijn dagcrème aan, maar als ik echt nog een beetje extra gezonde glans wil breng ik nog wat van de The Body Shop Oils of Life Revitalising Facial Oil onder mijn crème aan. Dat werkt zo mooi met deze foundation! Een mooie glow gegarandeerd.

The Body Shop Fresh Nude Foundation - 9 van 10

zonder make-up

met The Body Shop Fresh Nude Foundation 010 Chelsea Porcelain

met enkel The Body Shop Fresh Nude Foundation 010 Chelsea Porcelain

Zoals je kunt zien lijkt deze foundation aardig bij mijn huid te passen! Ik houd nog een piepklein beetje kleurverschil tussen mijn hals en gezicht, maar dat is bijna onvermijdelijk omdat ze van zichzelf al een flink kleurverschil hebben. Ik vind het een prima match! De dekking is duidelijk hooguit medium en het effect is inderdaad semi-matte. Wel heb ik gemerkt dat hij makkelijk droge plekjes lijkt te accentueren, dus zorg dat je van tevoren je huid goed gehydrateerd hebt. Qua houdbaarheid is hij prima (hij houdt het afgepoederd een werkdag vol), maar het is geen extreme longlasting foundation. Gewoon een prima foundation voor iedere dag!

The Body Shop Shade Adjusting Drops – €14,00

The Body Shop Fresh Nude Foundation - 5 van 10

Het is voor mij met mijn lichte huid vaak al een hele klus om de juiste tint te vinden, maar ik weet zeker dat sowieso veel dames moeite hebben met het vinden van de juiste kleur. Vaak zijn foundations net iets te licht of te donker, waardoor je er een beetje tussenzit. Of wat dacht je van het verschil in je teint tussen winter en zomer? Daar moet je ook rekening mee houden! Voor zulke gevallen heeft The Body Shop de Shade Adjusting Drops uitgebracht. Met de lichte versie maak je je foundation een tintje lichter, met de donkere iets donkerder. Het is een beetje experimenteren, maar het kan behoorlijk goed van pas komen.

The Body Shop Fresh Nude Foundation - 7 van 10

The Body Shop Fresh Nude Foundation - 8 van 10Hierboven heb ik ze gecombineerd met 015 Kyoto Blossom, waarbij ik bij de linker druppel foundation onaangetast heb gelaten. Kijk, het werkt gewoon prima! Ik had wel iets te veel van de donkere druppels gebruikt, vandaar dat die wel erg donker is geworden. Je kunt ze natuurlijk ook prima met andere foundations gebruiken. Zo heb ik een foundation van NARS die voor het mooie iets te licht is (ja, er bestaan zelfs nog lichtere tinten!) en toen ik daar een piepklein beetje van de donkere druppels doorheen mixte zag die er meteen een stuk beter uit op mijn gezicht.

The Body Shop Fresh Nude Foundation - 6 van 10

Houd er wel rekening mee dat beide tinten van de druppels een vrij roze ondertoon hebben (ook de donkere kan wat grijs ogen), dus gebruik ze enkel om je foundation heel lichtjes mee aan te passen. Voor grotere verschillen kun je natuurlijk beter een andere tint foundation aanschaffen, maar voor kleine aanpassingen zijn deze druppels erg handig.

Ik denk dat de meeste dames wel een geschikte tint tussen de 16 kleuren van de Fresh Nude Foundation moeten kunnen vinden, maar de Shade Adjusting Drops zijn ook erg handig om te gebruiken wanneer je foundation niet helemaal matcht. Ik vind het in elk geval fijne producten en ze zijn zeker de moeite waard om uit te proberen. Oh, en voor dames met een zéér lichte huid zijn deze producten echt een uitkomst. Hoera!

The Body Shop Fresh Nude Foundation – €20,00 (30 ml)
The Body Shop Shade Adjusting Drops – €14,00 (15 ml)
The Body Shop

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Dit vind ik echt een super handig product! Echt tof dat je ook kan mengen tot de juiste kleur. Dit wil ik echt graag proberen! -x-

 2. WAUW Dit lijkt mij serieus zo handig.

 3. Fijne review! Super handig ook die druppels om de foundation lichter of donkerder te maken. Met 16 foundations en die druppels kan het bijna niet meer misgaan.

 4. WoW! Super nice! Ik heb van Mac de white foundation van de face en body foundation, dat vond ik ook al zo handig voor lichte huidjes zoals ook die van mij. Fijn dat de body shop dat nu ook heeft, goedkoper en beter te verkrijgen. Waar ik woon zijn namelijk geen mac winkels maar wel een body shop!

 5. Prachtig resultaat!
  Het ziet er goed uit.
  Wat een handige combinatie door de twee producten samen te mengen.

 6. Dit is echt een goede uitvinding! Gelukkig heb ik op dit moment wel een matchende kleur!

 7. Zo handig om te weten dat dit een goed product is voor mensen met een erg lichte huid. Ik heb het namelijk altijd moeilijk met het vinden van foundation. Best vervelend soms.

 8. Hmmm, die lichte om je foundation aan te passen lijkt me wel wat. Nu heb ik nog een foundation die licht genoeg is, maar als die ooit op gaat (is uit het assortiment), dan is dit super handig! Ook nog wel goed betaalbaar, top 😀

 9. Ik vind die druppels echt een tof idee! Hoop echt dat meer merken hiermee gaan komen 😀

 10. These all look great! I’ve never tried any Body Shop makeup!

 11. Het klinkt allemaal heel erg handig! Zou het zeker een keer willen proberen!

 12. Die adjusting drops: wat een uitvinding! Dat niet ieder merk dit heeft. Op die manier kun je de foundation inderdaad perfect aan je eigen huidskleur aanpassen. Goed bedacht van The Body Shop!

 13. De adjusting drops lijken me zo handig! Ik heb er al wisselende berichten over gelezen maar ik denk inderdaad dat het precies is zoals jij zegt; het is voor lichte aanpassingen. Aan het eind van de winterperiode is mijn huid altijd net wat te licht voor mijn foundation, maar in de lente wordt ie snel weer wat bruiner. Voor die kleine periode heb ik vaak geen zin om een nieuwe foundation te kopen, en dan is dit wel een oplossing!

 14. Jasmijn zegt:

  Jammer dat de die adjusting drops een roze ondertoon hebben! Ik heb een hele sterke gele ondertoon dus dat gaat helaas niet voor mij werken. 🙁
  Maar wel een leuk idee van de Body Shop, doet me denken aan de CoverFX Custos Cover Drops.

 15. super handig dat ze het hebben! Bovendien betaal je ook niet de hoofdprijs ervoor 🙂

 16. Echt handig om te hebben met foundation wat toch net verkeerd uitpakt maar niet de moeite waard is om direct weg te gooien. Liefs soraya

 17. Wauw, wat super handig! Hele leuke review dit

  XO

 18. Die druppels lijken mij inderdaad handig, alhoewel mijn huidskleur volgens mij niet eens veel donkerder is dan die witte druppels, oeps.
  Ben er dan ook nog niet in geslaagd een foundation in de juiste kleur te vinden…

 19. De Shade Adjusting Drops vind ik echt een goede uitvinding. De foundation vind ik er ook erg mooi en vooral erg natuurlijk uitzien op je huid!

 20. Hoe moeilijk is het om te doseren met de druppels? Kun je er erg precies mee werken?

 21. brigitte zegt:

  Volgens mij kun je de donkere druppels alleen gebruiken om de donkere kleuren donker te maken en de lichte om de lichte kleuren lichter te maken. Als je donkere druppels bij lichte kleuren gebruikt wordt deze grijzig door de zwart witte ondertoon
  De lichte druppels bevatten juist roze en wit. Volgens mij word het zo door TBS gecommuniceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.