Haar Reviews

Review: L’Oréal EverRiche Nutrition & Lightness Shampoo + Conditioner

Tot een tijdje geleden was ik nooit zo kieskeurig als het om shampoo’s ging, maar tegenwoordig moet ik een beetje uitkijken. M’n haar wordt snel vet en zwaar, maar tegelijkertijd is het ook aan de droge kant omdat ik het regelmatig verf. Een tijdje geleden probeerde ik L’Oréal EverPure, een shampoo en conditioner voor geverfd haar. Ik was enthousiast en was meteen nieuwsgierig naar de L’Oréal EverRiche Shampoo en Conditioner, een vergelijkbare lijn voor droog haar, zonder agressieve sulfaten. Ik probeerde ‘m uit en ben enthousiast!

De producten uit de EverRiche-serie zijn wat meer luxe dan de ‘gewone’ haarverzorging van L’Oréal. De producten zijn zonder agressieve sulfaten (SLS en SLES) en bedoeld om kwetsbaar haar te herstellen. Persoonlijk ben ik niet echt een tegenstander van sulfaten in haarproducten, al zijn er veel mensen die er een droge hoofdhuid van krijgen. Bovendien zorgen sulfaten (een type ingrediënt dat shampoo’s laat schuimen) ervoor dat je geverfde haar sneller de kleur kwijtraakt. In zulke gevallen is het dus handig sulfaten te vermijden.

Ik heb in het verleden verschillende soorten sulfaat-vrije shampoo’s geprobeerd, maar was nooit echt onder de indruk. Ze schuimden niet goed, lieten zich niet goed over het haar verdelen en maakten mijn haar niet goed schoon. Ik was daardoor een beetje aan het twijfelen om de EverRiche Shampoo en Conditioner te proberen, maar de reviews waren over het algemeen erg positief, dus is was benieuwd. Dit is overigens de versie voor Dry & Flat Hair (droog en futloos haar), maar er is ook nog een versie voor zeer droog haar.

De EverRiche Nutrition & Lightness Shampoo (250 ml) is een volle romige shampoo die bijna aanvoelt als een conditioner. Toch laat hij zich erg makkelijk opschuimen, waardoor je een een flinke hoeveelheid schuim over je haar kunt verdelen. Hij maakt m’n haar goed schoon, maar laat het niet ‘gestript’ of droog aanvoelen. Gewoon een prettige shampoo.

In plaats van het populaire sodium laureth sufate (SLS) of sodium lauryl sulfate (SLES) wordt er van een hele berg alternatieve sulfaten gebruik gemaakt. Eén daarvan is sodium cocoyl isethionate, een mild ingrediënt afgeleid van kokosolie dat de huid niet te sterk ontvet. Daarnaast zitten er nog wat andere alternatieve sulfaten in.

De EverRiche Nutrition & Lightness Conditioner (250 ml) is een volle stevige crème. Ik was even bang dat hij m’n haar behoorlijk zwaar zou maken, maar dat valt reuze mee. Hij geeft een fijne verzorging aan m’n haar, zonder het vet te maken. Ik merk wel dat mijn haar niet bijzonder luchtig is na deze conditioner (zoals ik bijvoorbeeld wel heb wanneer ik de paarse versie, L’Oréal EverPure gebruik), maar het voelt goed gezond aan. Overigens vind ik persoonlijk de geur, kamille en abrikoos, er prettig, omdat het niet te sterk is en een zachte warme geur heeft.

De conditioner heeft een basis van vette alcohol cetearyl alcohol (niet te verwarren met de uitdrogende versie alcohol denat!), zonnebloemolie en andere verzorgende ingrediënten. Ik was eigenlijk onder de indruk dat er siliconen in de conditioner zaten, maar dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn. De siliconen zijn vervangen door stearamidopropyl dimethylamine, een ingrediënt afkomstig van raapzaadolie.

Ik gebruik deze producten nu sinds een paar weken en ik merk dat mijn haar er erg goed op reageert. Wat me vooral meteen opviel is dat m’n haar ontzettend erg glanst door deze shampoo en conditioner. Wel merk ik dat op dit moment de producten net iets te voedend zijn voor m’n haar, aangezien ik het onlangs heb laten knippen, waardoor de punten niet meer droog zijn. Toen mijn haar voor die tijd nog wat droger was had ik daar absoluut geen last van, dus dit is wel een shampoo die je het beste kunt gebruiken als je vrij droog haar hebt.

L’Oréal EverRiche Shampoo en Conditioner kosten €9,14 per stuk en zijn verkrijgbaar bij onder andere Etos, Kruidvat en DA.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. glanzend haar is altijd mooi meegenomen 😀 merry xmas :3

 2. Ik ben hier zelf nu nieuwsgierig naar. Mijn haar is droog en beschadigd, dat is mijn eigen schuld. Maar ik probeer mijn haren nu gezond te krijgen. Misschien dat ik deze eens ga proberen!

  1. Probeer dan zeker eens het masker uit deze lijn, die is echt goddelijk en geweldig! 🙂

 3. Lijkt me een fijn product!

 4. Omdat mijn haar geverfd is, is het vaak erg droog. Vooral in de haarpunten. Handig artikel, ik ga het eens proberen de volgende keer 🙂

 5. Ik ben fan van deze lijn, vooral het masker is helemaal geweldig 😀

 6. Ik heb ze ook en vind ze ook erg fijn. Maar masker uit deze lijn is nog beter, wel heel voedend, maar dat kan mijn haar heel goed gebruiken.

 7. klinkt goed!!

  Hele fijne kerstdagen x

 8. Lijken me fijne producten!

 9. hier hoor ik zoveel goeds over, wil ze graag proberen!

 10. Dat klinkt goed! Fijne dagen <3

 11. De verpakking is gewoon zo mooi.

 12. Het klinkt erg goed, misschien een keer een kijkje nemen bij het schap naar deze producten!

 13. Ah dit klinkt echt heel erg goed. Dit ga ik zelf ook een keer proberen, fijn.

 14. Klinkt goed!

 15. Ik gebruik deze shampoo zelf ook al tijden, samen met het haarmasker. Ik had ze gekocht in Berlijn maar ik wist niet dat ze ook in Nederland te koop waren. Super, want het zijn echt mijn holy grails als het op haarverzorging aan komt!

 16. Ben er al een tijdje over aan het denken om deze ook te kopen, nu ik dit gelezen heb ga ik ze maar gewoon in huis halen denk ik!

 17. Yvonne zegt:

  Kun je ook zeggen bij welke filialen van de etos deze shampoo te koop is? Bij ons in de buurt (arnhem) is hij nl niet te krijgen. Ook het kruidvat en DA kennen deze lijn niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.