Make-up Reviews

NARS Orgasm Dupes

Eén van de meeste populaire blushes ooit is NARS Orgasm. Deze peachy/roze blush met gouden glitters heeft de harten van vele make-upliefhebbers wereldwijd gestolen. Helaas hebben wij Nederlanders een beetje pech, want NARS is helaas niet meer in ons land verkrijgbaar. Uiteraard is dit merk wel via internet te koop en wordt het natuurlijk ook in landen zoals Engeland, Frankrijk en Amerika verkocht, maar ik kan me voorstellen dat de hoge prijs veel meiden zal tegenhouden. Gelukkig hebben andere merken vergelijkbare kleuren in het assortiment, dus ik zette een paar mogelijke dupes voor jullie op een rijtje.


The Body Shop 04: Golden Pink | Make Up Store Lust | NARS Orgasm

De ‘echte’ NARS Orgasm kocht ik toen ik afgelopen november in Londen was. Ik was zo benieuwd om er achter te komen of deze kleur de hype wel waard was! Ik moet eerlijk toegeven dat ik er eerst niet zo van ondersteboven was. Ik vond ‘m mooi, maar ik merkte dat ik ‘m nauwelijks droeg. Een tijdje geleden begon ik ‘m toch weer te dragen, want in combinatie met bronzer staat hij erg mooi, vooral in de zomer. Inmiddels draag ik ‘m bijna elke dag!

Er zijn talloze vergelijkbare kleuren verkrijgbaar (uiteraard heb ik ze niet allemaal), maar er zijn twee kleuren uit mijn stash die het meest in de buurt van NARS Orgasm komen. The Body Shop Cheek Colour 04: Golden Pink en Make Up Store Lust zijn twee blushes die ik eigenlijk net zo graag draag als NARS Orgasm en die qua kleur behoorlijk overeenkomen.


Make Up Store Lust | NARS Orgasm | The Body Shop 04: Golden Pink

Alle kleuren hebben een opvallende gouden shimmer die op de huid een mooie gouden glans achterlaat. Make Up Store Lust lijkt iets meer oranje te zijn terwijl The Body Shop 04: Golden Pink een sterke roze ondertoon heeft. Ik heb gemerkt dat de pigmentatie van Make Up Store Lust vrij sterk is en dat het beter is om ‘m zachtjes aan te brengen, anders wordt het al snel te veel. NARS Orgasm en The Body Shop 04: Golden Pink zijn beiden vrij zacht en kunnen makkelijk worden opgebouwd.

Deze blushes verschillen uiteraard ook flink in prijs en verkrijgbaarheid. Voor NARS Orgasm betaal je ongeveer £20.50/$27.00/€29,00 voor 4,8 gram. Hij is in de Nederandse winkels niet verkrijgbaar, maar is wel te vinden in landen als Engeland, Frankrijk of Amerika. Op internet is hij te bestellen bij de Europese NARS-webshop en bij HQHair.com.
Make Up Store Lust is ook niet heel makkelijk verkrijgbaar, aangezien hij alleen te koop is in de Make Up Store-winkel aan de Heiligeweg in Amsterdam. Ook deze is niet bepaald goedkoop, aangezien je voor 2,5 gram €18,00 betaalt. The Body Shop 04: Golden Pink is wat mij betreft de winnaar van deze vergelijking, want voor 4 gram ben je €11,00 kwijt. Daarnaast is The Body Shop redelijk makkelijk verkrijgbaar, aangezien de winkels over het hele land verspreid zitten.

Natuurlijk is NARS Orgasm een mooie koop, maar voor de meiden die dit net boven hun budget vinden is The Body Shop Cheek Colour 04: Golden Pink een goed alternatief. Welke variant je ook kiest, het zijn stuk voor stuk fijne blushes die een prachtig natuurlijk glowy resultaat geven. In combinatie met een mooie bronzer zijn dit mijn zomerse must-haves!

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Rose Gold van Sleek is ook een dupe. Die kost maar 5 euro, dus dat is ook nog eens budgetproof. Ik vind het een supermooie blush!

  1. Cari zegt:

   Rose Gold van Sleek is zoooo ontzettend mooi!

 2. Ohh wat een gewedige blushes

 3. Ik had deze TBS kleur allang in me bezit en had al zo’n vermoeden dat dit een dupe was. Cool 🙂

 4. Ziet er goed uit!

 5. Oh handig zeg, ik ga die van The Body Shop eens testen denk ik 🙂

 6. Mooie kleur! Leuk om te zien dat sommige producten ontzettend veel op elkaar lijken.

 7. Erg mooie blushes hoor! Ik zou ook wel graag die van NARS willen, maar misschien is die van The Body Shop een net zo goed maar goedkoper alternatief.. Thanks voor de tip 😉

 8. Ik vind al die blushes mooi. Maar als ik voor een dupe ging ging ik voor die van TBS,
  maar ze zeggen dat Rose Gold van Sleek er ook op lijkt!

 9. Ik heb “Orgasm” zelf niet, maar is Pearlescent Pink van Wet ’n Wild geen dupe ook? Want die heb ik dan weer wel… 🙂

 10. Prachtige blushes! Zelf heb ik Sleek Rose Gold, die er ook op zou moeten lijken. Ik heb een paar keer voor een Nars schap staan kijken naar de Orgasm blush, maar die doet me toch niet genoeg om er zoveel geld voor neer te leggen..

 11. Romy zegt:

  hier is een plaatje met aardig wat dupes. ook glow van elf en die heb ik vaker horen noemen!
  http://2.bp.blogspot.com/_gjbb-Ge9fvo/TSeqQk33QZI/AAAAAAAAAnk/UIrxdlB9MGc/s1600/Orgasm+2.jpg
  liefs,
  Romy

 12. Handig, mooi kleurtjes inderdaad!

 13. sanne zegt:

  *loopt naar make-up kast en pakt enige BS-blush* Jahoor, 04! Hijs echt supermooi, maar hij moet wel echt opgebouwd worden want met een keer aanbrengen zie ik hem amper 🙁

 14. Ik ga voor de blush van the body shop, daar gs ik zeker binnen kort naar kijken! Die lijkt me erg mooi. De Nare blush wil ik ook graag hebben, maar dat komt ooit weleens 🙂

 15. Ik vind ze allemaal erg mooi!

 16. mari zegt:

  Leuk artikel! Ik heb zelf de MNY blush in nummer 101, die is ook peachy met gouden glitters. Die lijkt best wel op die van NARS…

 17. Ik vind lust van make up store eigenlijk nog mooier dan nars

 18. Elien zegt:

  de golden pink is heel mooi!
  xx

 19. Oh wauw, heel mooi.
  Vooral die van NARS vind ik erg mooi. 🙂

 20. Ik heb Sleek – Rose Gold en die vind ik er ook heel erg op lijken!

 21. Joanne zegt:

  Milani Luminous is ook een dupe, die is ook niet zo duur! maar die moet je wel via internet kopen weer

 22. Sandra zegt:

  Leuk artikel, ik vind het altijd leuk om te weten wat dupe’s zijn van bekende producten. Binnenkort ga ik maar even langs de bodyshop om deze blush te bewonderen, misschien wordt ik wel overgehaald door de mooie kleur, ben immers een blush fan!

 23. Anna zegt:

  Nyx pinched lijkt er ook op

 24. Dit is echt een heel handig artikel, ik ben zelf namelijk al een tijdje op zoek naar een goeie dupe die ook goedkoper is in plaats van de volle prijs te betalen!

 25. mooie blushes!
  x

 26. Ik denk dat ik binnenkort ook die van the body shop ga proberen!

 27. Oeh mooi en handig, ze lijken me erg mooi. Die van Sleek schijnt er ook op te lijken inderdaad 🙂 Ik had een blush verkruimeld, gouden pigment oogschaduw erin gedaan en ’t weer terug gepot zeg maar, ook wel mooi geworden 🙂

 28. Isabelle zegt:

  Echt een handig artikel!
  Ik denk dat ik echt is voor die blush kijken, is dat trouwens een mooie combinatie met de bronzer van de baked to last lijn, want waar zit ik ook al een heletijd over na te denken, zo ja, dan ga ik ze echt halen voor de zomer!

 29. Dafne zegt:

  Ik vind persoonlijk die van de Make Up Store het mooist. Maar aangezien de prijs vind ik die van de Body Shop er heel mooi uitzien! Misschien wordt het weer tijd voor een nieuwe blush.. 🙂

 30. Milani Luminous is ook een goede dupe! 🙂

 31. Ik wil Orgasm ook nog een keertje kopen! Die van TBS is mooi trouwens 🙂

 32. Oeh, deze wil ik zó graag! Ik heb in mijn blush palette wel eentje die erop lijkt, maar het nét niet helemaal is.

 33. Erg handig artikel!

 34. Nog een dupe voor NARS Orgasm is Milani Luminous blush !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.