Make-up Reviews

NARS Orgasm Dupes

Eén van de meeste populaire blushes ooit is NARS Orgasm. Deze peachy/roze blush met gouden glitters heeft de harten van vele make-upliefhebbers wereldwijd gestolen. Helaas hebben wij Nederlanders een beetje pech, want NARS is helaas niet meer in ons land verkrijgbaar. Uiteraard is dit merk wel via internet te koop en wordt het natuurlijk ook in landen zoals Engeland, Frankrijk en Amerika verkocht, maar ik kan me voorstellen dat de hoge prijs veel meiden zal tegenhouden. Gelukkig hebben andere merken vergelijkbare kleuren in het assortiment, dus ik zette een paar mogelijke dupes voor jullie op een rijtje.


The Body Shop 04: Golden Pink | Make Up Store Lust | NARS Orgasm

De ‘echte’ NARS Orgasm kocht ik toen ik afgelopen november in Londen was. Ik was zo benieuwd om er achter te komen of deze kleur de hype wel waard was! Ik moet eerlijk toegeven dat ik er eerst niet zo van ondersteboven was. Ik vond ‘m mooi, maar ik merkte dat ik ‘m nauwelijks droeg. Een tijdje geleden begon ik ‘m toch weer te dragen, want in combinatie met bronzer staat hij erg mooi, vooral in de zomer. Inmiddels draag ik ‘m bijna elke dag!

Er zijn talloze vergelijkbare kleuren verkrijgbaar (uiteraard heb ik ze niet allemaal), maar er zijn twee kleuren uit mijn stash die het meest in de buurt van NARS Orgasm komen. The Body Shop Cheek Colour 04: Golden Pink en Make Up Store Lust zijn twee blushes die ik eigenlijk net zo graag draag als NARS Orgasm en die qua kleur behoorlijk overeenkomen.


Make Up Store Lust | NARS Orgasm | The Body Shop 04: Golden Pink

Alle kleuren hebben een opvallende gouden shimmer die op de huid een mooie gouden glans achterlaat. Make Up Store Lust lijkt iets meer oranje te zijn terwijl The Body Shop 04: Golden Pink een sterke roze ondertoon heeft. Ik heb gemerkt dat de pigmentatie van Make Up Store Lust vrij sterk is en dat het beter is om ‘m zachtjes aan te brengen, anders wordt het al snel te veel. NARS Orgasm en The Body Shop 04: Golden Pink zijn beiden vrij zacht en kunnen makkelijk worden opgebouwd.

Deze blushes verschillen uiteraard ook flink in prijs en verkrijgbaarheid. Voor NARS Orgasm betaal je ongeveer £20.50/$27.00/€29,00 voor 4,8 gram. Hij is in de Nederandse winkels niet verkrijgbaar, maar is wel te vinden in landen als Engeland, Frankrijk of Amerika. Op internet is hij te bestellen bij de Europese NARS-webshop en bij HQHair.com.
Make Up Store Lust is ook niet heel makkelijk verkrijgbaar, aangezien hij alleen te koop is in de Make Up Store-winkel aan de Heiligeweg in Amsterdam. Ook deze is niet bepaald goedkoop, aangezien je voor 2,5 gram €18,00 betaalt. The Body Shop 04: Golden Pink is wat mij betreft de winnaar van deze vergelijking, want voor 4 gram ben je €11,00 kwijt. Daarnaast is The Body Shop redelijk makkelijk verkrijgbaar, aangezien de winkels over het hele land verspreid zitten.

Natuurlijk is NARS Orgasm een mooie koop, maar voor de meiden die dit net boven hun budget vinden is The Body Shop Cheek Colour 04: Golden Pink een goed alternatief. Welke variant je ook kiest, het zijn stuk voor stuk fijne blushes die een prachtig natuurlijk glowy resultaat geven. In combinatie met een mooie bronzer zijn dit mijn zomerse must-haves!

35 Comments

 • Reply
  Nynke-Boudien
  19 juni 2011 at 08:49

  Rose Gold van Sleek is ook een dupe. Die kost maar 5 euro, dus dat is ook nog eens budgetproof. Ik vind het een supermooie blush!

  • Reply
   Cari
   19 juni 2011 at 20:07

   Rose Gold van Sleek is zoooo ontzettend mooi!

 • Reply
  Miranda
  19 juni 2011 at 09:20

  Ohh wat een gewedige blushes

 • Reply
  PinkFairy
  19 juni 2011 at 09:21

  Ik had deze TBS kleur allang in me bezit en had al zo’n vermoeden dat dit een dupe was. Cool 🙂

 • Reply
  Paola
  19 juni 2011 at 09:30

  Ziet er goed uit!

 • Reply
  Elien
  19 juni 2011 at 10:10

  Oh handig zeg, ik ga die van The Body Shop eens testen denk ik 🙂

 • Reply
  Alyssa
  19 juni 2011 at 10:16

  Mooie kleur! Leuk om te zien dat sommige producten ontzettend veel op elkaar lijken.

 • Reply
  Laura
  19 juni 2011 at 10:20

  Erg mooie blushes hoor! Ik zou ook wel graag die van NARS willen, maar misschien is die van The Body Shop een net zo goed maar goedkoper alternatief.. Thanks voor de tip 😉

 • Reply
  Esmay
  19 juni 2011 at 10:40

  Ik vind al die blushes mooi. Maar als ik voor een dupe ging ging ik voor die van TBS,
  maar ze zeggen dat Rose Gold van Sleek er ook op lijkt!

 • Reply
  Lien
  19 juni 2011 at 10:46

  Ik heb “Orgasm” zelf niet, maar is Pearlescent Pink van Wet ‘n Wild geen dupe ook? Want die heb ik dan weer wel… 🙂

 • Reply
  Maud
  19 juni 2011 at 11:07

  Prachtige blushes! Zelf heb ik Sleek Rose Gold, die er ook op zou moeten lijken. Ik heb een paar keer voor een Nars schap staan kijken naar de Orgasm blush, maar die doet me toch niet genoeg om er zoveel geld voor neer te leggen..

 • Reply
  Romy
  19 juni 2011 at 11:12

  hier is een plaatje met aardig wat dupes. ook glow van elf en die heb ik vaker horen noemen!
  http://2.bp.blogspot.com/_gjbb-Ge9fvo/TSeqQk33QZI/AAAAAAAAAnk/UIrxdlB9MGc/s1600/Orgasm+2.jpg
  liefs,
  Romy

 • Reply
  Linsey unebeauty
  19 juni 2011 at 11:17

  Handig, mooi kleurtjes inderdaad!

 • Reply
  sanne
  19 juni 2011 at 11:20

  *loopt naar make-up kast en pakt enige BS-blush* Jahoor, 04! Hijs echt supermooi, maar hij moet wel echt opgebouwd worden want met een keer aanbrengen zie ik hem amper 🙁

 • Reply
  Beautyandso
  19 juni 2011 at 11:39

  Ik ga voor de blush van the body shop, daar gs ik zeker binnen kort naar kijken! Die lijkt me erg mooi. De Nare blush wil ik ook graag hebben, maar dat komt ooit weleens 🙂

 • Reply
  Silva
  19 juni 2011 at 11:44

  Ik vind ze allemaal erg mooi!

 • Reply
  mari
  19 juni 2011 at 12:01

  Leuk artikel! Ik heb zelf de MNY blush in nummer 101, die is ook peachy met gouden glitters. Die lijkt best wel op die van NARS…

 • Reply
  Carola
  19 juni 2011 at 12:36

  Ik vind lust van make up store eigenlijk nog mooier dan nars

 • Reply
  Elien
  19 juni 2011 at 12:51

  de golden pink is heel mooi!
  xx

 • Reply
  Roos
  19 juni 2011 at 13:08

  Oh wauw, heel mooi.
  Vooral die van NARS vind ik erg mooi. 🙂

 • Reply
  Divaofgeneva
  19 juni 2011 at 13:32

  Ik heb Sleek – Rose Gold en die vind ik er ook heel erg op lijken!

 • Reply
  Joanne
  19 juni 2011 at 14:18

  Milani Luminous is ook een dupe, die is ook niet zo duur! maar die moet je wel via internet kopen weer

 • Reply
  Sandra
  19 juni 2011 at 14:19

  Leuk artikel, ik vind het altijd leuk om te weten wat dupe’s zijn van bekende producten. Binnenkort ga ik maar even langs de bodyshop om deze blush te bewonderen, misschien wordt ik wel overgehaald door de mooie kleur, ben immers een blush fan!

 • Reply
  Anna
  19 juni 2011 at 14:26

  Nyx pinched lijkt er ook op

 • Reply
  Laurine
  19 juni 2011 at 15:08

  Dit is echt een heel handig artikel, ik ben zelf namelijk al een tijdje op zoek naar een goeie dupe die ook goedkoper is in plaats van de volle prijs te betalen!

 • Reply
  charile
  19 juni 2011 at 15:28

  mooie blushes!
  x

 • Reply
  Alissa
  19 juni 2011 at 16:23

  Ik denk dat ik binnenkort ook die van the body shop ga proberen!

 • Reply
  Marjolein
  19 juni 2011 at 16:35

  Oeh mooi en handig, ze lijken me erg mooi. Die van Sleek schijnt er ook op te lijken inderdaad 🙂 Ik had een blush verkruimeld, gouden pigment oogschaduw erin gedaan en ‘t weer terug gepot zeg maar, ook wel mooi geworden 🙂

 • Reply
  Isabelle
  19 juni 2011 at 17:02

  Echt een handig artikel!
  Ik denk dat ik echt is voor die blush kijken, is dat trouwens een mooie combinatie met de bronzer van de baked to last lijn, want waar zit ik ook al een heletijd over na te denken, zo ja, dan ga ik ze echt halen voor de zomer!

 • Reply
  Dafne
  19 juni 2011 at 20:54

  Ik vind persoonlijk die van de Make Up Store het mooist. Maar aangezien de prijs vind ik die van de Body Shop er heel mooi uitzien! Misschien wordt het weer tijd voor een nieuwe blush.. 🙂

 • Reply
  Marijke
  19 juni 2011 at 21:04

  Milani Luminous is ook een goede dupe! 🙂

 • Reply
  Kashmira
  19 juni 2011 at 21:56

  Ik wil Orgasm ook nog een keertje kopen! Die van TBS is mooi trouwens 🙂

 • Reply
  LottedeJ
  19 juni 2011 at 22:22

  Oeh, deze wil ik zó graag! Ik heb in mijn blush palette wel eentje die erop lijkt, maar het nét niet helemaal is.

 • Reply
  Lissa
  20 juni 2011 at 20:11

  Erg handig artikel!

 • Reply
  Blondie
  4 maart 2013 at 20:02

  Nog een dupe voor NARS Orgasm is Milani Luminous blush !

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.