Overig

Vraag Pinky Polish: Week 25 2011

Afgelopen week konden jullie vragen stellen bij de comments van dit artikel. Ik heb mijn best gedaan om zo veel mogelijk vragen te beantwoorden! Nieuwe vragen kunnen bij de comments van dit artikel gesteld worden en zal ik volgende week beantwoorden.

Ik heb veel last van rode wangen, het is ook lastig te verbergen met foundation. Waar zouden de rode wangen aan kunnen liggen, misschien aan me huidverzorging? Heb je hier tips voor, of speciale producten?
Het zou een reactie op ingrediënten uit je huidverzorging of make-up kunnen zijn, maar rode wangen zijn ook vaak genetisch bepaald. In dat geval kan je er weinig aan doen om ze weg te krijgen, maar je kan ze natuurlijk wel camoufleren! Clinique heeft de Redness Relief-lijn met allerlei producten tegen een rode huid. Ik heb er veel goeds over gehoord!

Ik heb een vraag over zelfbruiner. Is zelfbruiner voor het lichaam ook geschikt voor het gezicht? En dan bedoel ik niet dat de crème/lotion te vet zou zijn, maar eerder gewoon het bruinen zelf.
Als je huid er goed op reageert is het geen probleem. Zelf krijg ik snel puistjes en gebruik daarom liever een zelfbruiner voor het gezicht, maar als je nergens last van hebt kan het absoluut geen kwaad.

Hoe kan het dat jij zulke, mooie, lange en verzorgde nagels hebt? Kan je misschien een keer je nagel verzorging laten zien?
Ik gebruik trouw de producten van Trind (lees er meer over in dit artikel) en verzorg mijn nagelriemen ontzettend goed. Nagelriem-verzorging is zo belangrijk! In dit artikel vertel ik er meer over.

Welke make-up kwasten kan jij nou echt aanraden?
Ik ben dol op de kwasten van MAC (het is een investering, maar ze zijn het absoluut waard!), maar binnen het goedkopere segment zijn de kwasten van The Body Shop erg fijn. Ook ben ik nog steeds erg tevreden over mijn kwasten van Everyday Minerals. Deze heb ik al een jaar of 5 en ze zijn nog steeds als nieuw.

Weet jij een goede dagcreme met mannen met een SPF, voor een normale tot gecombineerde huid?
In principe kunnen mannen ook dagcrèmes gebruiken die eigenlijk voor vrouwen zijn bedoeld. Voor de gecombineerde huid is de Seaweed Moisture Lotion SPF 15 van The Body Shop een aanrader. Ook de Vitamin C Daily Moisturizer SPF 30 van The Body Shop is erg fijn, maar meer geschikt voor de normale tot droge huid.

Ik heb heel veel ontstekingen/puistjes op mijn kaaklijn. Soms zijn het echt van die dikke rode onderhuidse ontstekingen die er wel 2 weken over doen voordat ze een geel kopje krijgen en dan daarna dus pas weg gaan. Hoe komen ze daar? Wat kan ik ertegen doen? En hoe kan ik groene concealer gebruiken om deze zo min mogelijk op te laten vallen?
Onderhuidse ontstekingen zijn meestal hormonaal en zijn daardoor vrij lastig te voorkomen. Zit je nog in de puberteit? Dan kan het daar mee te maken hebben, want dan is je hormoonspiegel redelijk instabiel. Ook kunnen ze door stress veroorzaakt worden, merk je daar verschil in? Probeer je huid goed te verzorgen en gebruik regelmatig een scrub of een product met BHA’s (betahydroxyzuren) of AHA’s (alphahydroxyzuren). Zo komen ze waarschijnlijk sneller naar boven of blijven ze zelfs helemaal weg.

Ik heb een vochtarme vette huid, en op jouw aanraden heb ik het Vitamin E Serum van The Body Shop gekocht. Maar wat moet ik verder voor type producten gebruiken, wat betreft foundation en dagcrème? Hydraterend of juist voor de vette huid?
Voor dagcrème kies ik ’s zomers voor producten voor een normale tot vette huid en ’s winters voor producten voor een normale tot droge huid. Het hangt uiteindelijk helemaal van je huid en het seizoen af, dus probeer te ontdekken wat je huid op dat moment nodig heeft.

Is er een product dat je kan aanraden tegen puistjes?
Ik zweer bij Effaclar K van La Roche-Posay (lees hier mijn review).

Ik ben op zoek naar een goede getinte dagcreme (voor een hele lichte, gecombineerde, huid) die een beetje budgetverantwoord is en goed verkrijgbaar. Bestellen bij een webshop in Nederland is voor mij geen probleem. Kan je misschien een aanraden?
Voor een zeer lichte huid zijn er nauwelijks getinte dagcrèmes verkrijgbaar en al helemaal niet in het budget-assortiment. De enige die ik je kan noemen is Studio Moisture Tint van MAC, maar die is met een prijskaartje van €29,00 niet echt goedkoop. Voor meiden met een hele lichte huid is er gewoon heel weinig verkrijgbaar! Je zou wel een BB Cream kunnen proberen (een soort dagcrème, foundation en zonbescherming in één). Ik gebruik regelmatig Missha Perfect Cover in de kleur 13, maar die is eigenlijk alleen op eBay te vinden.

Als het mooi weer is, draag ik vaak een zonnebril. Maar bij heel warme dagen, geeft mijn make up af op de zonnebril. En als ik die ‘s avonds dan afzet, staan de contouren van de zonnebril in mijn make up wat dus helemaal niet mooi is. Ken jij tips/trucs die dat kunnen vermijden?
Altijd afpoederen op de plek waar de zonnebril op je gezicht steunt. Het is helaas onmogelijk om het helemaal te voorkomen, maar goed afpoederen scheelt al veel. Ik heb vaak hetzelfde probleem en als ik mijn zonnebril afzet klop ik de vervaagde make-up weer in mijn huid en valt de ‘beschadigde’ make-up al een stuk minder op.

Ik heb het altijd als ik oogpotlood op mijn waterlijn doe dat het na een uur (misschien nog wel minder) al helemaal onder me ogen zit. Nu draag ik geen oogpotlood meer omdat ik het gewoon echt lelijk vindt als ik twee van die zwarte vlekken onder me ogen heb. Weet jij iets waarmee ik dit kan voorkomen?
Vaak ligt het aan het potlood, dus je kan beter een andere proberen. Het enige potlood dat bij mij goed blijft zitten op mijn waterlijn is het 24/7 Glide On Eye Pencil van Urban Decay (zie hier mijn review). Ook blijft gel eyeliner vaak beter zitten dan potloden!

Ik heb van mezelf bruin haar, maar ik zou het graag blond of gewoon wat lichter willen hebben. Verven of highlights zetten wil ik niet, maar zijn er ook andere opties om je haar lichter of zelfs blond te maken?
Zonder verven kan je je haar echt niet lichter maken. Helaas! Waarschijnlijk zal het in de zomer iets lichter worden door de zon, maar zonder te verven zal je nooit blond worden. Ga trouwens ook niet in de weer met citroensap of andere ‘doe-het-zelf-middeltjes’, want daar wordt je haar ontzettend droog van!

Heb je misschien tips hoe je glitter nagellak er makkelijk(er) af krijgt? Vooral die met die grote glitters krijg ik er met geen mogelijkheid af…
Ik week een half wattenschijfje in nagellrakremover en leg dat op de nagel. Vervolgens wikkel ik er een strookje alluminiumfolie overheen en pak ik het geheel stevig in. Na ongeveer 5 minuten kan je het hele pakketje met wattenschijfje en al in één keer van je vinger af trekken en dan is (bijna) al je glitternagellak in één keer weg. Ik zal er binnenkort een filmpje over maken, want het werkt ontzettend goed. Het is supersimpel!

Ik heb zegmaar een rood randje om mijn lippen. Het ziet er heel raar uit vooral als ik lipgloss opdoe ( terwijl ik juist zo van lipgloss hou). Ik heb het al een tijdje. Het is niet echt schraal want lippenbalsems (vaseline) maken het juist erger. Weet jij raad?
Het klinkt bijna als een allergische reactie op iets, dus ik zou er misschien toch even mee naar een arts gaan. Als je het idee hebt dat het daar niet door komt zou je het kunnen camoufleren met een beetje concealer.

Weet jij een goede, het liefst een beetje budgetproof lipgloss die lang blijft zitten?
De Essence Stay With Me-lipglossen zijn erg fijn! Ik heb er een tijdje geleden een review over geschreven, die vind je in dit artikel.

Hoe weet je wat voor huidtype je hebt? Droog, vet, gecombineerd… Ik weet het echt niet!
Kijk goed naar hoe je huid aanvoelt na een paar uur nadat je je gezicht hebt gereinigd (en geen crème hebt opgesmeerd!). Voelt het overal vet? Waarschijnlijk heb je een vette huid. Voelt het op sommige delen vet en andere plekken droog? Dan is de kans groot dat je een gemengde huid hebt. Als je huid constant trekkerig aan blijft voelen of zelfs schilferig wordt is je huid waarschijnlijk droog. Dit is eventjes heel kort door de bocht!

Ik heb nu een foundation van Hema, maar die gaat er eigenlijk best snel af, weet jij misschien een goede, en goedkope foundation voor mij? Ik heb wel last van roodheid bij mijn wangen, maar verder niet heel veel last van puistjes.
De nieuwe foundations van Catrice zijn erg fijn (zowel de Matte als de Photo Finish Foundation). Vergeet ook niet je foundation na het aanbrengen af te poederen, zo blijft het veel langer zitten!

Hoe zorg je ervoor dat je make-up lang blijft zitten? Mijn make-up gaat er altijd zo snel af en ik weet niet wat ik er tegen kan doen!
Poeder en primer zijn ontzettend belangrijk om je foundation langer te laten blijven zitten. Ik vind de primers van Gosh erg fijn en ik ben ook groot fan van de nieuwe compact-poeder van Catrice!

Is het slecht op op je puistjes, foudation en concealer enzo te smeren?
Het is absoluut niet slecht, maar zorg er voor dat je ’s avonds al je make-up er weer afhaalt. Als je dat elke avond braaf doet is er niets aan de hand.

Altijd als ik foundation heb opgedaan lijkt het er na een uur of 3 “op m’n gezicht” te liggen en dat ziet er heel lelijk uit! Zijn hier oplossingen voor?
Je kan waarschijnlijk beter een andere foundation proberen, want zo te horen is de foundation die je gebruikt niet geschikt voor je huid. Zorg er trouwens ook voor dat je dagcrème goed is ingetrokken wanneer je foundation aanbrengt, dat kan ook iets schelen!

Hoe krijg je het laatste beetje uit een nagellakflesje?
Daar zijn bepaalde houdertjes voor, die zijn vaak te koop bij nagelgroothandels en webshops met nagelproducten.

Ik heb een tijdje geleden acrylnagels laten zetten. Deze kwamen na een weekje vanboven los en heb ze er dus allemaal afgepulkt. Nu mijn vraag: wat kan ik doen zodat mijn nagels terug mooi worden? Ze zijn nu echt flinterdun en je kan de laagjes zegmaar zien…
Trind! Vooral de Nail Balsam en Nail Repair zullen jouw nagels goed doen (zie dit artikel voor meer informatie). Vergeet ook niet je nagelriemen dagelijks te verzorgen, dat is ook erg belangrijk om je nagels weer in vorm te brengen.

Hoe lak je je nagels zonder te knoeien?
Misschien heb je iets aan dit filmpje?

Nieuwe vragen mogen weer bij de comments! Aangezien het vrij veel vragen waren zal ik volgende keer 10 vragen uitzoeken om te beantwoorden.  Ask away!

Dit vind je misschien ook leuk...

34 reacties

 1. Handige vragen! Ik ben wel benieuwd naar het filmpje over verwijderen van glitternagellak, ik draag het zo graag maar het is zoooveel werk om het er weer af te krijgen! Bedankt voor het beantwoorden van zoveel vragen, ik denk dat veel meiden (ik hoor daar ook bij) er zeker iets aan hebben!

 2. handige vragen 😀 en antwoorden natuurlijk XD

 3. Mirjam zegt:

  Leuk om te lezen 🙂 Aan het einde staat er trouwens ‘uitzieken’ i.p.v. ‘uitzoeken’ 😉

 4. Deszie zegt:

  Oh ik heb hier echt wat aan! Dankje dankje dankje voor het beantwoorden 😀

 5. Joanne zegt:

  Leuk artikel! Voor degene die last heeft van hardnekkige puistjes op haar kaaklijn, daar had ik ook erg last van totdat ik stopte met het eten van melkproducten. Nu zijn ze helemaal weg. Als ik weer melkproducten ga eten komen ze weer terug. In melk zitten hormonen van de koeien, daar heeft het iets mee te maken geloof ik. Ook als ik veel medicijnen neem krijg ik er heel erg last van (verdovingen enzo). Dus misschien is het een tip om er op te letten of voeding er iets mee te maken heeft?

  En ik heb zelf nog een vraag over de Trind Nail Balsam. Nadat ik jouw artikel had gelezen heb ik deze aangeschaft omdat een paar van mijn nagels heel erg aan het splijten waren. Toen heb ik die nail balsam dus een week lang elke dag op mijn nagels gedaan en toen ben ik gestopt want het werd alleen maar erger?! Zelfs de rest van mijn nagels waren helemaal gespleten daarna. Nu staat het weg te rotten achter in de kast. Ik vroeg me af of jij enig idee hebt hoe dit kan?

 6. Marjolein zegt:

  Handige vragen!
  Ik heb een vraag hoe je zo’n borsel fohn in 1 kan schoonmaken? Ik kan het opzetstuk er wel af halen alleen ik denk dat er geen water bij mag?

 7. Elien zegt:

  super handig!!

  Ik heb meerdere vraagjes:
  -Welk merk is het heeft de beste nagelak onder de 8 euro?
  -Zijn de kwasten van essence en catrice goed of niet?

  X

  1. Tessa zegt:

   Ik heb zelf 2x de smokey eyes brush van Essence en de blush brush. Ik vind ze geweldig! Ze zijn echt favoriet. Ze houden zich heel goed als je ze wast, ze verliezen geen haren, de blush brush brengt de perfecte hoeveelheid aan en allebei blenden ze fantastisch. Ik raad ze echt aan!

 8. Demi zegt:

  Leuke vragen. Ik heb een best vette huid (waarschijnlijk door de puberteit). Ik gebruik nu altiid een gezichtszonnebrand van de kruidvat maar die is echt te vet voor mijn huid. Weet jij een andere gezichtszonnebrand, niet te duur en gewoon in de winkels verkrijgbaar, die minder vet is en meer geschikt is voor mijn huid?

 9. Jolanda zegt:

  Handig artikeltje ! Ik vraag me af of je een zelfbruinende (dag)creme voor je gezicht kunt gebruiken onder je foundation. Of wordt de kans op strepen of iets dergelijks hierdoor groter?

 10. Tessa zegt:

  Voor degene met de rode huid, als je dicht bij Duitsland woont kan je bij de DM van het merk P2 een groene basis kopen. Die is heel fijn en helpt echt tegen roodheid!

 11. Leuke vragen en handige antwoorden! Wat trouwens ook wel handig is voor glitternagellak is de French Tip Remover van Essence (of een soortgelijke van een ander merk), zo’n potje is dat. Daar zitten plastic “haartjes” in en nagellakremover en dat werkt ook heel goed en snel! (:

 12. Handige vragen weer! (;

 13. Renske zegt:

  Ik was zo benieuwd naar Trind, door jouw artikelen en filmpjes, dat ik de verzorging ervan besteld heb:) Kan niet wachten. Heb nogal splijtende nagels de laatste tijd (sinds ik minder melk drink eigenlijk:S), dus hopelijk helpt dat.
  Goede vragen ook!

 14. Elien zegt:

  Ik heb kleine rimpeltjes onder mijn ogen, maar ik denk niet dat het wallen zijn..
  Hoe komen ze daar en wat kan ik er tegen doen?

 15. Nina zegt:

  Zijn de hema kwazten goed? En dan bedoel ik vooral de gezichtskwasten.

 16. Eline zegt:

  ik heb de laatste tijd veel last van mijn ogen.
  Ligt dit dan aan mijn make-up? Want ik heb een vrij nieuwe mascara en verder gebruik ik voor mijn ogen alleen nog eyeliner.

  1. Rianne zegt:

   Het zou kunnen dat je niet tegen je mascara kunt. Had ik laatst ook met een mascara van rimmel! Of misschien is je eyeliner te oud. Om uit te vinden of het aan je make-up ligt (en denk dan niet alleen oogmake-up maar ook poeders enz.) kun je beter een weekje ofzo geen make-up dragen. Als het dan niet verbetert, eventjes langs de huisarts, wellicht hebt je een vorm van hooikoorts of een andere allergie.

 17. Rianne zegt:

  Dat van die foundation-dagcreme, dat wilde ik nou ook weten! Maar die bestaat dus niet… jammer.

  Wat ik me wel afvraag, is dat ik vrij “veel” hoor over foundations die goed zijn tegen puistjes. Kun je mij een redelijk budget-proof foundation aanraden met goede dekking voor een droge, gevoelige huid die snel last heeft van puistjes?

 18. Wat een leuke vragen!

 19. Elvera zegt:

  Handig artikel! Ik heb ook nog een vraagje. Na het scheren van me benen heb ik last van rode bultjes. Ik weet niet zeker of het ingegroeide haartjes zijn. Wat kan ik hier tegen doen? Ik scheer altijd gewoon met een mesje. Ik scrub me benen en na het scheren gebruik ik een bodylotion.

 20. Heel handig al die antwoorden met die vragen! (:
  Ik weet eigenlijk niet wat ik wil vragen haha!

 21. Heel handig, er zitten zeker dingen tussen die ik me ook af vroeg! 🙂

 22. Handig artikel!

  Ik heb een vrij gevoelige huid én puistjes. Heb je misschien tips voor zo’n huidtype (gevoelig en vet)?

 23. Handige tips zeg!

 24. Ivy zegt:

  Bedankt voor je antwoord! Ik heb alweer wat bijgeleerd

 25. sfie zegt:

  Dankje voor de tip! Waar kan ik trind ergens vinden? Of is het alleen via internet te bestellen?

   1. sfie zegt:

    Sorry, ben een moeilijk geval precies :p
    Ik ben van België en hier hebben ze geen etos 🙁 , heb op de site gezien en ze verzenden niet naar hier :(.
    Zal eens een tripje naar Nederland moeten doen denk ik 😀

 26. Hey there I’m mother of 4 kids residing in tiny next to nj and I browsed search engines and I come across your site about age defying. However the product or service you show in your sites really don’t offer me to many details. For exemple it is good for pregnant woman or not. Thanks a lot!

 27. Hi there I’m momma of 4 little ones living in small near to new jersey and I browsed yahoo and google and I discover your website regarding age defying. However the solution you display in your internet pages really don’t allow me to much information. For exemple it is good for young pregnant woman or otherwise not. Appreciate it!

 28. Anouk zegt:

  Ik heb ook een vraag: Ik heb een Aziatische huidskleur, welke kleur(en) nagellak passen het beste bij mijn huid?

 29. Ulrike zegt:

  Handige vragen en antwoorden!
  Zelf heb ik ook een vraagje: Oogpotlood is één van mijn favo producten (ik heb dunne wimpers en soms lijkt het alsof ik kale plekjes heb, gewoon omdat je ze amper ziet en met oogpotlood ziet het er veel voller uit). Nu het zomer wordt, en ik weer veel ga zwemmen, ben ik op zoek naar waterproof oogpotlood. Maar ik heb niet zo’n groot budget, dus kun je me wat budget-proof oogpotloodjes aanraden?
  Alvast bedankt !

 30. Elise zegt:

  Hoe kan je je nagellak het besten opbergen??
  En maakt het uit als je het in de buurt van een verwarming opbergt??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.