Huidverzorging Reviews

Review: Clarins Skincare (Gentle Exfoliator, Lotus Face Treatment Oil + HydraQuench Cream)

Een tijdje geleden schreef ik over de Clarins huiverzorgingsproducten die ik aan het uitproberen ben. Mijn huid was een tijdje behoorlijk van slag, dus ik was op zoek naar producten om de boel weer een beetje in balans te krijgen. Met behulp van Kyra van Belissima kwam ik uit bij de HydraQuench Cream, Lotus Face Treatment Oil en de Gentle Exfoliator zodat mijn onrustige gecombineerde huid met puistjes weer tot rust zou kunnen komen. Ik heb de producten nu bijna twee maanden gebruikt, dus het is tijd voor een review!

Over de Gentle Exfoliator (€31,05) heb ik een tijdje geleden een review geschreven. In dat artikel kun je meer informatie over de werking en de manier waarop je het gebruikt vinden! Toen ik twee maanden geleden met deze producten begon heb ik de Gentle Exfoliator als een soort kuur een week lang dagelijks gebruikt. Vervolgens ben ik hem om de dag gaan gebruiken om ‘m later af te bouwen en ‘m nu zo’n 2-3 keer per week te gebruiken.

De ‘kuur’ moest ervoor zorgen dat mijn huid wat minder onregelmatig werd en ik minder last had van verstopte poriën. Het duurde even voordat ik resultaat zag met deze exfoliant, maar na een week of twee begon ik wel te merken dat hij zijn werk goed deed. De structuur van mijn huid werd steeds beter en bestaande puistjes leken iets sneller weg te trekken dankzij dit product.

De Lotus Face Treatment Oil (€39,60) was voor mij een volledig nieuw product. Ik had ‘m nog nooit geprobeerd en had er zelfs nog nooit van gehoord. De reviews online waren in elk geval zeer lovend en veel dames vonden hem geweldig helpen bij een vette huid met puistjes. Tja, dat maakte me natuurlijk nieuwsgierig! Ik heb ‘m elke avond onder mijn nachtcrème gebruikt, zoals je ook in de video met mijn avondroutine kunt zien. Je kunt ‘m ook gewoon zonder crème eroverheen gebruiken, maar ik merkte dat dat voor mijn huid niet voedend genoeg is.

Het eerste dat me opviel aan de olie is dat hij ontzettend sterk ruikt. Ik kan daar prima tegen, maar dit was toch wel erg opvallend! De geur doet me vooral denken aan citronella, of in elk geval iets wat je in de zomer tegen muggen gebruikt. Nou ja, dan is dat ook vast geregeld, haha! Daarnaast is de olie wat aan de stroperige kant. Daardoor doet hij er behoorlijk lang over om in te trekken, wat ik best vervelend vond. Ik ben dat op een gegeven moment gaan ’tackelen’ door meteen als ik thuis kwam mijn huid te reinigen en de olie aan te brengen. Als ik dan een paar uur later ging slapen deed ik er nog een crème overheen. Op die manier was de olie ingetrokken en kon ik m’n crème aanbrengen zonder dat het één grote glibberpartij op mijn gezicht werd.

Over de werking kan ik ontzettend positief zijn. Die reviews waren niet voor niets zo enthousiast! ’s Ochtends ziet mijn huid er een stuk frisser, egaler en rustiger uit. Puistjes lijkt langzaam te verdwijnen en te verminderen dankzij deze olie. Ik heb ook een beetje geëxperimenteerd door ‘m af en toe een nachtje over te slaan of hem af te wisselen met een andere olie, maar deze heeft absoluut een positief effect op mijn huid. Dit zou ook een fijne olie kunnen zijn om te gebruiken als je een vette huid met puistjes hebt! In dat geval kun je je nachtcrème wellicht beter overslaan.

De HydraQuench Cream (€47,70) kende ik stiekem ook al van een paar jaar geleden, maar toen vond ik hem niet zo spannend. Ik kan be daar nu niks meer bij voorstellen, want ik ben inmiddels dol op deze crème! Dit is op dit moment de perfecte crème die precies goed voor mijn huid is. Mijn huid is op dit moment gecombineerd en kan snel vet worden, maar tegelijkertijd krijg ik makkelijk droge plekken en velletjes in mijn gezicht. Erg lastig dus, maar deze crème weet er wel raad mee!

Overdag gebruik ik ‘m over mijn favoriete Vitamine E Moisture Serum van The Body Shop en die combinatie is precies voedend genoeg. De crème heeft een vrij dikke structuur, maar hij trekt snel in en lijkt zelfs als een soort egaliserende primer te fungeren waardoor mijn foundation mooier op de huid ligt. Hij zorgt ervoor dat mijn huid perfect gevoed blijft, zonder het vet te maken. Kijk, dat was precies de bedoeling! ’s Avonds gebruik ik ‘m over de Lotus Face Treatment Oil die jullie net al even zagen. Nu het warmer is merk ik dat deze combinatie misschien wat aan de vette kant begint te worden, dus wellicht dat ik ‘m ’s avonds maar eens moet overslaan. Daar ga ik nog mee experimenteren.

Kortom, ik ben enthousiast! De afgelopen weken is mijn huid enorm opgeknapt. Dat was ook wel even nodig, want het was lastig onder controle te krijgen. De structuur van mijn huid is nu regelmatiger, puistjes zijn een stuk minder en mijn huid is gedurende de dag genoeg gevoed. Deze producten ga ik voorlopig blijven gebruiken! Wellicht dat ik binnenkort nog op zoek ga naar een iets lichter alternatief voor de crème voor ’s avonds (Clarins heeft ook een iets lichtere gel-versie van de HydraQuench crème), maar deze producten hebben voorlopig absoluut een plekje in mijn huidverzorgingsroutine!

Je vindt de producten van Clarins onder ander bij Belissima, de Nederlandse Clarins webshop.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. De creme van Clarins is echt super goed, ik gebruik hem ook dagelijks en kan echt niet meer zonder!

 2. klinkt allemaal erg goed 😀

 3. Super dat je daadwerkelijk resultaat hebt gezien en je huid er van opknapte. De producten klinken echt super fijn!

 4. Dat olie moet ik ook hebben. Volgens mij had ik er een keer een proefje van en vond hem erg fijn. Deze crème vond ik persoonlijk niet heel bijzonder.

 5. Dat klinkt allemaal erg goed. Fijn dat je resultaat merkte.

 6. Lijken me erg fijne producten!

 7. Klinkt als fijne producten. Mooi dat je resultaat hebt geboekt!:)
  Fijn weekend!

 8. Dit ziet er ongelooflijk fijn uit!

 9. Super leuk artikel charlotte.
  Check: http://www.beautyxdiy.blogspot.com

 10. handig artikel, ik vind Clarins een heel fijn merk!

 11. ik heb zulke slechte ervaringen met clarins… dat ik ze eerlijk gezegd niet meer durf te gebruiken. alhoewel ze er wel echt fijn uitzien…

 12. Klinkt als een goede producten
  Super dat je huid er echt beter uitziet zo 🙂

  Liefs,
  Karlien

 13. De HydraQuench Cream, is dat dan een dag/nachtcreme?

  1. Poederdoosje zegt:

   Ja, deze verzorging kun je als dag en nachtverzorging gebruiken. Let er wel op dat je een SPf er overdag nog over aanbrengt!! Dit zit er nl niet in.

  2. Hoi Michelle, dat is inderdaad een 24 uurs crème. Gr Kyra

 14. Klinkt fijn!

 15. Die Creme Desalterante heb ik geprobeerd en ik vond ‘m zeker oke! Alleen jammer dat hij in een potje zit 🙁

 16. Ik had ook zo’n olie van Clarins, die rook enorm naar patchoeli, NIET fijn :(. Maar wat wél fijn is dat het zo goed voor jou werkt, gelukkig maar!

 17. Klinkt heerlijk!

 18. Om de Huile Lotus minder vet te laten aanvoelen, adviseer ik om de Lotus aan te brengen op een (gereinigde) huid, die nog vochtig is van de lotion. Op deze manier wordt de Huile Lotus beter opgenomen. Nog een bijkomend voordeel is dat je minder van de verzorgende creme, die je hierna aanbrengt, nodig hebt.

  Groetjes, Kyra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.