Huidverzorging Reviews

Review: L’Oréal Oog- en Lipreinigingslotion (Waterproof)

Ik denk dat de L’Oréal Oog- en Lipreinigingslotion voor waterproof make-up het beautyproduct is dat ik het langste gebruik. Mijn moeder kocht hem voor me toen ik net begon met wat mascara, dus ik zal een jaar of 13-14 zijn geweest. Dat betekent dat ik hem al ruim 12 jaar gebruik! Gek genoeg heb ik nooit eerder een review van dit product geschreven, dus het is de hoogste tijd om deze geweldige oogmake-upremover in het zonnetje te zetten.

L'Oréal Oog- en Lip Reinigingslotion Waterproof 002

Ik ben altijd ontzettend kritisch als het om oogmake-upremovers gaat, aangezien ik een hekel heb aan het vettige laagje dat veel removers achterlaten. Tegelijkertijd ben ik ook op zoek naar een product dat langhoudende make-up (al dan niet waterproof) met gemak verwijdert, maar tegelijkertijd ook mild is. Hoewel ik de afgelopen jaren heel wat verschillende removers heb geprobeerd, kom ik keer op keer weer terug bij mijn favoriet van L’Oréal.

De L’Oréal Oog- en Lipreinigingslotion is speciaal voor waterproof en langhoudende make-up. Hij belooft geschikt te zijn voor gevoelige ogen en daarnaast geen vettig laagje achter te laten. Eigenlijk alles wat je zoekt in een goede remover!

L'Oréal Oog- en Lip Reinigingslotion Waterproof 001

Qua ingrediënten is hij niet heel spannend en is het vooral een verzameling van emoliënten en reinigende stoffen. In dit product vind je overigens geen parfum, geen alcohol en geen parabenen.

L'Oréal Oog- en Lip Reinigingslotion Waterproof 003

Deze reiniger is een twee-fasen reiniger met een transparante laag en een blauw laagje. Deze moet je schudden en dan krijg je het mengsel waarmee je je make-up kunt verwijderen. Er is trouwens ook nog een variant voor gewone niet-waterproof make-up te koop, maar deze voor waterproof make-up is véél beter, ook als je geen waterproof make-up draagt.

Wat ik zo fijn aan dit product vind is dat hij moeiteloos alle make-up verwijdert. Of ik nou een hele berg mascara draag of enkel m’n eyeliner bij wil werken, het maakt niet uit. Geen micellaire reiniger kan hier tegenop! Ik gebruik deze remover altijd na mijn reinigingsolie en facewash (lees hier meer over hoe ik mijn huid reinig), dus ik gebruik hem voornamelijk om restjes make-up te verwijderen. Daarnaast is dit een topproduct om langhoudende lipproducten zoals Max Factor Lipfinity mee te verwijderen, omdat hij ook heel geschikt is om op je lippen te gebruiken. En het beste van alles? Hij laat geen vet laagje achter. Binnen een minuut voelen je ogen weer heerlijk zacht aan.

L'Oréal Oog- en Lip Reinigingslotion Waterproof 004

Tja, het feit dat ik deze al ruim 12 jaar gebruik zegt waarschijnlijk wel genoeg. Het is gewoon een topproduct! Ik zorg dat ik altijd minstens één extra flesje in voorraad heb en zodra hij weer in de aanbieding is (vaak 1+1 gratis) sla ik weer in. Een absolute aanrader voor wanneer je op zoek bent naar een milde effectieve make-upremover die géén vettig laagje achterlaat. Love it!

L’Oréal Oog- en Lipreinigingslotion (Waterproof) – €6,09 (125 ml)
Kruidvat | Etos | DA

 

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Hij klinkt heel erg fijn! Ik gebruik sowieso altijd 2-fase reinigers, maar deze heb ik tot nu toe overgeslagen bij mijn aankopen. Een volgende keer ga ik ‘m zeker proberen!

 2. Ik gebruik op dit moment de kamille make up remover van The Body Shop, ook een 2 fasen reiniger. Deze werkt ook heel fijn, maar laat wel een vettig laagje achter. Ik heb het micellaire water van L’Oréal geprobeerd, maar die prikte. Wellicht kan ik wel tegen deze variant.

 3. Fijn dat er geen parfum en alcohol inzitten! Ik gebruik zelf altijd de 2-fase reiniger van het kruidvat maar ga ook zeker een keer naar deze kijken.

 4. Hij lijkt me fijn! Ik gebruik momenteel gewoon een reinigingsmelk. Ik pak vaak gewoon wat mijn moeder in huis haalt haha.

 5. Wat leuk dat je deze al zo lang gebruikt!

 6. Deze heb ik ook, maar dan de niet waterproof versie :). Ik ben hier ook heel tevreden over, zeker omdat ik er met mijn gevoelig ogen tegen kan. Hij is fijn!

 7. Wauw, al 12 jaar? Dat zegt meer dan duizend woorden 🙂

 8. Brechtje zegt:

  Gebruik hem ook al jaren, de beste. Samen met de simpele Nivea oog makeup remover in blauwe flesje. Goedkoop maar doeltreffend.

 9. jaa deze is super fijn! Ik heb deze ook echt jaren gebruikt.

 10. Hier was ik echt benieuwd naar, ik had je al een aantal keer in je filmpjes horen zeggen hoe geweldig dit product is. Ik denk dat ik dadelijk naar de winkel ga en toch maar een fles ga halen aangezien die van mij net op is 🙂

 11. Ik gebruikte deze vroeger, maar momenteel ben ik overgestapt op de micellaire reiniger van Garnier en soms Bioderma. Werken net zo fijn en ik vind het fijn minder flessen in mijn kastje te hebben staan.

 12. Ik gebruik de laatste tijd heel vaak de cleansing butter van TBS voor mijn ogen. Deze werkt daar heerlijk voor

 13. Dat klinkt goed.
  Had dit net willen kopen want ik had een aanbieding gezien.
  Ga ik toch even snel weer terug om dit te kopen 😉

 14. Wauw 12 jaar is echt al enorm lang haha! Het lijkt me zeker een fijne remover.

 15. Caroline zegt:

  Deze gebruik ook! Daarvoor heb ik altijd de l’oreal versie gebruikt. Maar ik vond die 1 nadeel hebben; je ogen blijven vet. Die van Kruidvat is voor mij veel fijner, goedkoper en je doet er langer mee.

 16. Zo, je gebruikt dit echt al heel lang! Dan moet het wel goed zijn 🙂
  1+1 gratis is altijd leuk!

 17. zhouyi zegt:

  erg goed om te zien dat je hem fijn vind, ik vind hem wel goed met het verwijderen van oogmakeup maar wanneer ik klaar ben voelt het alsof mijn oogleden aan elkaar kleven als ik knipper. Dan zijn ze dicht , dan probeer ik ze open te doen en lijkt het net als een magneetje van een koelkast afhalen. Dat was wel jammer

 18. Oh, daar ga ik voor kijken!

 19. Oeh ik vind dit product helemaal niet fijn helaas. Hij verwijdert make up wel goed maar het gaat niet zo goed samen met mijn lenzen. Echt jammer van de olie

 20. Leuk artikel!

 21. Ik heb deze ook geprobeerd en ik vond ’n niet zo super eigenlijk. Dan vind ik die van Nivea beter.

 22. Moniek zegt:

  Al 4 jaar mijn favoriet! Ik haal ‘m altijd in de aanbieding want ik weiger de volle prijs te betalen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.