Make-up Reviews

Review: Gosh Lenghtening 2 Step Mascara

Zoals jullie eerder konden lezen ben ik sinds kort Gosh Ambassador. Om dat te vieren kreeg ik een pakketje met allerlei leuke Gosh-producten om uit te testen. Tussen deze producten zat de Lengthening 2 Step Mascara. Ik moest eventjes glimlachen toen ik deze mascara in mijn pakje tegenkwam, want ik had een paar dagen eerder nog in de winkel getwijfeld of ik ‘m zou kopen. Ik keek er dus erg naar uit om deze mascara te testen!

De Lengthening 2 Step Mascara is een mascara die in twee stappen aangerbacht wordt. Veel merken hebben een dergelijke mascara in hun assortiment, maar over het algemeen hoor ik er nooit hele positieve verhalen over. De mascara’s geven vaak een spinnenpoten-effect, gaan klonteren of vallen grijs uit op de wimpers. Niet zo fijn dus! De Lengthening 2 Step Mascara is gelukkig anders dan veel van dit type mascara’s. De eerste stap is niet zomaar een primer, maar is verzorgend voor je wimpers en zou deze ook nog eens laten groeien! Zoals jullie weten ben ik dol op wimpergroei-mascara’s, dus dit product past helemaal binnen mijn straatje.

Het serum is een doorzichtige substantie die je als basislaag aan kan brengen om vervolgens een laagje van de ‘gewone’ mascara over kan aanbrengen. Ook kan dit serum ’s nachts gebruikt worden om je wimpers extra te verzorgen. Ik vind dit echt een fijn serum! Hij zorgt ervoor dat mijn wimpers sterker aanvoelen en ik heb ook het idee dat ik door dit serum mijn mascara mooier aan kan brengen. Mijn wimpers worden goed gescheiden en gekruld, maar plakken niet aan elkaar. Yay!

Na het serum kan je de tweede stap, de mascara aanbrengen. Het borsteltje van de mascara is prima. Hij heeft gewoon normale zachte haartjes die je ogen (in tegenstelling tot de plastic tandjes van andere mascara’s) niet zullen irriteren. De substantie van de mascara vind ik persoonlijk aan de droge kant en dat is wat mij betreft een enorm minpunt. Ik geef altijd de voorkeur aan mascara’s die iets meer vloeibaar zijn. Ik heb het idee dat ik deze mascara niet mooi over mijn wimpers kan verdelen en dat mijn wimpers snel gaan klonteren en plakken. Nee, van deze stap ben ik geen fan. De mascara blijft gedurende de dag wel prima zitten en laat zich aan het einde van de dag weer makkelijk verwijderen. De mascara is overigens niet waterproof!

Op deze foto is het effect van de Lengthening 2 Step Mascara goed te zien. Het resultaat is prima. Mijn wimpers zijn redelijk goed gescheiden en mooi gekruld. Het is een prima mascara, dat zeker, maar ik geef de voorkeur aan iets meer volume. Een beetje meer drama dus!

Ik vind het serum (de eerste stap) erg fijn en zal hem zeker blijven gebruiken (in combinatie met een andere mascara). De mascara zelf vind ik op zich niet verkeerd, maar ik vind ‘m simpelweg iets te droog, waardoor ik ‘m niet zo prettig vind. Het vinden van een goede mascara is ontzettend persoonlijk, dus laat je niet volledig beïnvloeden door mijn review. Wat de één een geweldige mascara vindt kan de ander juist helemaal niks vinden en vice versa. Ik kan dus ook moeilijk zeggen of ik de Gosh Lengthening 2 Step Mascara aan zou raden, want het hangt dus echt af van je eigen wimpers en voorkeuren. Wat mij betreft is deze mascara absoluut niet slecht, maar het is geen echte must-have.

De Gosh Lengthening 2 Step Mascara kost €11,49 en is te koop bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Sylvia zegt:

  Supereerlijke mening en daar houd ik wel van.
  Succes met je goch ambassadeurschap verder. Gaat je vast wel lukken.
  liefs, Sylvia

 2. Jammer dat de mascara zelf niet zo een succes heb. Ik koop eigenlijk nooit van deze producten omdat ik er eigenlijk gewoon niet in geloof. Of ze maar een minimaal resultaat hebben.

 3. Ik vind zelf vloeibaardedere mascara's ook fijner, al klinkt die serum wel erg fijn!

 4. Klinkt fijn, en ik vind het er echt heel mooi uitzien op je wimpers 🙂 Ik las net van je visagie opdracht morgen, spannend! Enne, succes!

 5. Ziet er wel goed uit, ik heb alleen zelf een hekel aan de 2-way mascara's. Het klontert altijd bij mij en met die witte versies blijk ik op het einde van de dag gewoon met witte stukjes mascara rond gelopen te hebben…

 6. Ziet er goed uit, heb deze ook 😉

 7. ik heb die ooit eens gewonnen op (ik geloof suusies blogspot) en ik vind 'm echt super, veel beter dan mijn andere mascara, in ieder geval :p

 8. Heb 'm ook! Vind het gewone mascara gedeelte ook erg sticky en klonterig, werkt bij mijn wimpers ook niet zo fijn 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.