Huidverzorging Reviews

Review: Dove Purely Pampering Nourishing Body Oils

Dove Purely Pampering Nourishing Body Oils - 1

Smeren, smeren en nog meer smeren! Ik ben er in elk geval dol op. In de zomermaanden laat ik mijn geliefde bodybutters echter wel staan en kies ik liever voor een lichte bodylotion. Af en toe vind ik een olie ook fijn om te gebruiken, omdat dat vaak snel intrekt, maar toch goed hydrateert. Onlangs bracht Dove de nieuwe Purely Pampering Body Oils uit. Ik heb ze de afgelopen weken uitgeprobeerd en ik ben fan!

Dove Purely Pampering Nourishing Body Oils - 6De Dove Purely Pampering Body Oils komen uit de extra ‘verwennende’ serie van Dove en zijn bedoeld als een echte traktatie voor je huid. Ze beloven je huid goed te hydrateren, maar geen vettig laagje achter te laten. Zoals Dove zelf zegt: ‘Olie, maar niet oily‘. Kijk, dat klinkt goed! De Purely Pampering Body Oils kosten €9,99 voor 150 ml en zijn verkrijgbaar in twee geuren, namelijk Pistache & Magnolia en Sheabutter & Vanille.

De flesjes hebben een schroefdop met een kleine opening. Aan de ene kant vind ik zulke flesjes wat onhandig en was een pompje wellicht wat praktischer geweest. Aan de andere kant kun je de olie er redelijk makkelijk uitschudden en ziet de verpakking er mooi strak uit, maar het had wellicht nog wel iets handiger gekund.

Dove Purely Pampering Nourishing Body Oils - 5De Purely Pampering Nourishing Body Oil in de geur Pistache & Magnolia komt uit dezelfde geurserie als de producten waar ik een tijdje geleden een review over schreef. Ik vond de geur toen best lekker, maar de bodylotion vond ik iets te sterk ruiken. Ik was dus erg benieuwd of deze olie iets milder zou zijn! Laten we eerst even naar de ingrediënten kijken.

Dove Purely Pampering Nourishing Body Oils - 2Als eerste vinden we wat siliconen op de lijst, vervolgens druivenpitolie, daarna een alternatief voor siliconen, nog een silicoon, sesamolie, pistacheolie, parfum en nog meer. Kortom, deze lichaamsolie bestaat voornamelijk uit een combinatie van siliconen en oliën. Dit is op zich niet heel ongewoon voor een lichaamsolie, aangezien er vaak ingrediënten worden toegevoegd om het product lichter te maken, waardoor het sneller intrekt. Als je echter op zoek bent naar een natuurlijk product, kun je beter voor een ander soort olie gaan.

Deze olie is vrij dun en laat zich makkelijk over de huid verdelen. In het begin blijft er uiteraard wel wat op de huid achter, maar je kunt je snel erna aankleden. Nog een voordeel van oliën is dat je makkelijk in je skinny jeans kunt glijden, in tegenstelling tot lotions of butters die de huid stroef maken. Dat scheelt weer ’s ochtends! Ik merk wel dat hij mijn huid gedurende de dag voedt, maar dit is geen product voor een zeer droge huid. Eerder voor een normale tot droge huid. De geur van deze olie is trouwens een stuk minder sterk dan die van de bodylotion uit deze serie. Hij blijft wel ietwat aanwezig, maar is een stuk subtieler.

Dove Purely Pampering Nourishing Body Oils - 7Dan is er ook nog de geur Sheabutter & Vanille. Ik had zelf hiervoor nooit producten uit deze geurlijn geprobeerd, maar heb ze wel eens geroken bij de drogist. Dit is een volle warme geur die ik als ’typisch Dove’ zou omschrijven. Ik vind ‘m voor de zomermaanden wat te zoetig, maar ik denk dat dit wel een geweldige geur is voor de winter!

Dove Purely Pampering Nourishing Body Oils - 3De ingrediënten van deze geur zijn totaal anders dan die van Pistache & Magnolia, dat had ik niet verwacht! Deze versie heeft een basis van minerale olie, wat siliconen, ingrediënten die de substantie over de huid laten glijden, sheaboter, zonnebloemolie, nog wat emoliënten, siliconen en uiteindelijk ook parfum. Daarnaast bevat deze olie een piepklein beetje glitter, waardoor hij een zeer subtiele gloed over de huid legt.

Deze olie is bijna niet te vergelijken met de andere geur, want ze zijn totaal verschillend qua substantie. Deze olie is dikker en stroperiger, waardoor je in de fles moet knijpen om hem eruit te krijgen. Gelukkig laat deze zich ook makkelijk over de huid verdelen, maar je blijft hem wel langer voelen op de huid. Deze is waarschijnlijk iets meer geschikt voor de wat drogere huid, al weet ik niet zeker of de substantie zodanig verzorgend is om de huid op langere termijn echt te verbeteren. Als je fan bent van deze geur is het natuurlijk wel een heerlijk product om af en toe als extraatje te gebruiken.

Dove Purely Pampering Nourishing Body Oils - 4Volgens mij is dit een van de eerste lichaamsoliën die in de drogist gelanceerd zijn. Dat is een goede zet van Dove! Het zou leuk zijn als er nog een paar extra geuren bij komen (wellicht nog een wat frissere geur?), maar dit is een goed begin. Met een prijskaartje van €9,99 vind ik ze wel wat aan de dure kant, maar gelukkig zijn de producten van Dove vaak met goede aanbiedingen verkrijgbaar. Ik ben persoonlijk vooral liefhebber van de geur Pistache & Magnolia, omdat die qua geur vrij subtiel is en een prettige substantie heeft die snel intrekt. Neem vooral zelf even een kijkje, ze zijn inmiddels bij de drogist te vinden!

De Dove Purely Pampering Nourishing Body Oils kosten €9,99 per stuk en zijn verkrijgbaar bij drogisterijen als Etos, Kruidvat en DA.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Jammer dat de bestanddelen zo goedkoop zijn, maar dit had ik voor die prijs wel verwacht. Wel fijn om te horen dat jij er zo een fan van bent 🙂

 2. Ze lijken mij erg fijn!

 3. Ah deze producten lijken me onwijs fijn! Volgens mij is de geur heerlijk <3

 4. Ik ben erg benieuwd naar deze oliën! Ik vind de Sheabutter & Vanille geur zelf superlekker, ik heb hier laatst nog een douchecrème van opgemaakt. De andere geur lijkt mij ook best fijn. Ik vind ze zelf best aan de dure kant voor Dove, dus ik wacht even op een fijne actie 🙂

 5. Dit lijken me hele fijne producten

 6. Het is eens iets anders, maar voor de rest niet zo speciaal!

 7. Ze klinken fijn 🙂
  Maar ik gebruik liever een bodylotion 😉
  X

 8. Kneipp heeft toch ook lichaamsolie in het assortiment? Basis daarvan, althans van de citroenversie die ik heb, is zonnebloemolie.

 9. Oeeh klinkt erg fijn! x

 10. de oliën lijken me echt super fijn!!

 11. Ze lijken me erg fijn! Lekker verzorgend ook! Wel zijn ze inderdaad wat prijzig. Ik wacht de acties eventjes af!

 12. Ik vind ze er best wel fijn uitzien !

 13. Ingeborg zegt:

  Zalige olie vooral die met vanille. Heerlijke substantie en inderdaad met een lichte glinstering. Echt een aanrader.Ik zeg gewoon proberen en je bent verslaafd.

 14. Lijken me fijne producten, maar een frisse geur zou voor in de zomer inderdaad nog beter zijn!

 15. Ik ben dol op huidolie. Mijn favoriet is de amandelbloesemolie van Kneipp. Ben benieuwd of deze daar aan kunnen tippen.

 16. Ze lijken me fijn! 🙂

 17. Ik vind ze er echt heel goed uit zien. Olie maar niet oily klinkt mij als muziek in de oren.

 18. Lijken me fijne producten!

 19. Ze lijken me heel fijn, maar ik vind ze wel wat prijzig.

 20. leuke review! xx

 21. Eknim zegt:

  Bij de action nu te koop voor€3.99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.