Huidverzorging Reviews

Review: Dr. van der Hoog Purity Face Wash + Scrubcrème

Ik ben dol op het uitproberen van verschillende merken voor huidverzorging, maar ik realiseer me dat ik de drogisterijmerken vaak oversla. Toch zitten er regelmatig goede producten tussen die absoluut een kans verdienen! Onlangs mocht ik van Dr. van der Hoog de Purity Face Wash en Purity Scrubcrème proberen. Het was al jaren geleden dat ik iets van dit merk gebruikt had en ik niet echt wist wat ik moest verwachten. Lees verder voor mijn bevindingen!

Dr Van Der Hoog Purity - 01

De Purity-serie van Dr. van der Hoog bestaat uit verschillende reinigingsproducten die geschikt zouden moeten zijn voor alle huidtypes. Het is dus eigenlijk een soort basislijn, al zijn er ook nog reinigingsproducten voor een vette of gevoelige huid die in andere lijnen van het merk te vinden zijn.

Ik hamer altijd op het belang van een goede reiniging, zowel ’s ochtends als ’s avonds. Persoonlijk kies ik ervoor om eerst mijn make-up te verwijderen en daarna pas een facewash te gebruiken, daar kun je meer over lezen in dit artikel. Een gewone scrub heb ik al jaren niet meer gebruikt (ik gebruik meestal exfolianten zoals deze), maar de Purity Scrubcème maakte me toch nieuwsgierig.

Dr Van Der Hoog Purity - 03

Laat ik eerst maar beginnen met de Purity Face Wash (€7,99 – 100 ml). Je gebruikt hem net als elke andere facewash door hem op te schuimen met wat water, op de huid aan te brengen en vervolgens goed af te spoelen. Ik gebruik hem ’s avonds (ik heb een andere voor ’s ochtends in de douche staan), maar je kunt hem twee keer per dag gebruiken.

Ingrediënten
Aqua, Coco-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Alcohol Denat., Caprylyl/Capryl Glucoside, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Phenoxyethanol, Panthenol, Sodium Chloride, Propylene Glycol, Parfum, Glycerin, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Citrus Grandis Fruit Extract, Citrus Aurantifolia  Juice, Pantolactone, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citric Acid, CI 77891.

De ingrediënten zijn vrij standaard, maar wat meteen in het oog springt is de hoeveelheid alcohol die aanwezig is. Ik moet wel zeggen dat ik tijdens het gebruik weinig van de alcohol merk, maar als je een ietwat gevoelige huid hebt kan het wellicht wat heftig zijn. Hetzelfde geldt voor de parfum die in de facewash verwerkt zit, dus in dat geval kun je hem misschien beter overslaan. Overigens heeft Dr. van der Hoog het op de verpakking over grapefruit- en limoenextracten, maar de hoeveelheid daarvan is niet heel groot.

Dr Van Der Hoog Purity - 09

De substantie zit tussen een gel en een crème in. Hoe romiger een facewash is, hoe milder hij vaak voor de huid is. Dit is dus wel een prima middenweg! Overigens heeft de facewash een ietwat aanwezige frisse geur, maar die vind ik persoonlijk niet storend.

Vanaf het eerste moment dat ik de Purity Face Wash gebruikte was ik enthousiast. Wow, ik had niet verwacht dat hij zo fijn zou zijn! Hij schuimt goed op, maakt mijn huid goed schoon en laat mijn huid soepel en fris achter na het afspoelen. Ik merk dat ik hem eigenlijk elke dag er wel bijpak, zelfs al heb ik een rijtje andere facewashes staan om uit te kiezen. Deze is gewoon nèt even wat fijner en voelt gewoon heel goed op mijn huid. Ik denk dat dit een goede facewash zou kunnen zijn voor een gecombineerde, normale of ietwat droge huid. Voor een vette of zeer droge huid lijkt deze mij wat minder geschikt.

Dr Van Der Hoog Purity - 06Het andere product dat ik testte was de Purity Scrubcrème (€8,99 – 100 ml). Dit is een matig intensieve scrub die dode huidcellen verwijdert en je huid zacht en stralend zou moeten achterlaten. Je gebruikt deze scrub op een gereinigde huid, masseert hem goed in gedurende een paar minuten, om hem vervolgens weer af te spoelen. Deze gebruik je 1-2 keer per week.

Ingrediënten
Aqua, Glycerin, Dicaprylyl Carbonate, Prunus Amygdalus Dulcis Shell Powder, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Zea Mays Germ Oil, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Potassium Cetyl Phosphate, Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Panthenol, Hydrogenated Palm Glycerides, Carbomer, Parfum, Xanthan Gum, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, Citrus Grandis Fruit Extract, Alcohol, Citrus Aurantifolia Juice, Caprylic/Capric Triglyceride, Potassium Sorbate, Pantolactone, Sodium Benzoate, Ascorbyl Palmitate, Citric Acid, Ascorbic Acid.

In de scrub zijn natuurlijke deeltjes gebruikt die het scrubbende effect hebben, in dit geval kleine stukjes amandel. Qua ingrediënten is de scrub iets milder, al bevat hij nog steeds parfum en alcohol, maar de hoeveelheid daarvan is iets minder. Daarnaast zit ook in deze scrub wat grapefruit- en limoenextract.

Dr Van Der Hoog Purity - 10

Je kunt de scrupeltjes duidelijk zien zitten en ze zijn dan ook goed te voelen op je huid. Ik vond de scrub redelijk heftig, al ziet mijn huid er absoluut niet geïrriteerd uit na het gebruik. In tegendeel zelfs, want mijn huid ziet er juist rustig en stralend uit. Ik gebruik hem daarom één keer per week en ik merk dat mijn huid er beduidend wat gladder van wordt. Het is een fijne scrub als je van een redelijk intensieve scrub houdt en al helemaal als je een gecombineerde, normale of ietwat droge huid hebt. Sla deze trouwens wel over als je last hebt van actieve acne, want dan zal hij waarschijnlijk wel wat irriteren.

Dr Van Der Hoog Purity - 02

Ik schreef eerder al dat ik stiekem niet zoveel van deze producten verwachtte, maar ik ben echt enthousiast! De Purity Face Wash gebruik ik dagelijks met veel plezier en ook de Scrubcrème pak ik er ook wel wekelijks bij. Het zijn geen baanbrekende reinigingsproducten, maar wel hele fijne basics om in de badkamer te hebben staan. Als je op zoek bent naar een fijne betaalbare facewash of scrub én je hebt een gecombineerde tot ietwat droge huid, dan zijn deze twee absoluut de moeite waard om te proberen.

Verkrijgbaarheid
De Dr. van der Hoog Purity Face Wash kost €7,99 en de Scrubcrème kost €8,99. De producten van Dr. van der Hoog zijn verkrijgbaar bij drogisterijen als Etos, Kruidvat en DA en daarnaast ook te vinden in de webshop van Dr. van der Hoog.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Wauw, klinkt erg fijn! Deze lijkt me ideaal voor mijn huid!

 2. Wat fijn dat je zo enthousiast bent over deze producten! Helaas heb ik er minder goede ervaringen mee. Wanneer ik een product van Dr. v/d Hoog probeer, krijg ik er een geïrriteerde huid. Net of mijn huid in vuur & vlam staan. Helaas…

  1. Mariska zegt:

   Dat heb ik ook! De parfum, alcohol denat en propylene glycol.. daar worden veel gevoelige huidjes niet zo blij van denk ik! Die van mij in ieder geval niet.. dus heb ze weg gedaan.

 3. Dat klinkt echt goed voor mijn huid!

 4. die scrub lijkt me nice!

 5. Klinkt goed, lijken me erg fijne producten!

 6. De scrub ziet er interessant uit, goede review!

 7. Ik gebruik deze twee producten nu ook drie maanden en ben eigenlijk ook dik tervreden…prijs kwaliteit verhouding is gewoon hartstikke goed, ik kan er ook goed tegen, ondanks de alcohol…ik hou deze er voorlopig even in!!

 8. Ze klinken erg goed!

 9. Ik kende de producten nog niet, fijne review!

  Xo

 10. Ik houd ook erg van het uitproberen van nieuwe huidproducten. Maar als het even kan vermijd ik met mijn gevoelige, gecombineerde huid toch producten waar veel alcohol of parfum inzit. Want als ik die gebruik voelt het meestal alsof mijn huid ontploft, dus deze komen niet op mijn wishlist.

 11. Mooie producten! Ik ben altijd heel blij met de producten van Dr. van der Hoog. Alleen de prijs is altijd toch weer wat jammer. Voor een crème wil ik liefst eigenlijk niet meer dan een paar euro kwijt zijn haha, arm studentje dat ik ben :D.

 12. Ik hou persoonlijk niet van schuimende face wash en al helemaal niet van alcohol in dit soort producten (zeker niet in de winter). Maar fijn dat er budget producten zijn die ook goed zijn!

 13. Scrubs gebruik ik niet meer, maar de face wash klinkt zeker niet slecht.

 14. Ik heb de facewash jaren geleden regelmatig aangeschaft, het is inderdaad zo’n fijne ‘basic’! Ik gebruik heel af en toe scrub, maar ik heb niet het idee dat het wat doet voor mijn huid :(.

 15. De facewash lijkt me super fijn! <3

 16. Klinkt heel goed!

 17. klinkt als goede producten
  nog nooit iets gebruikt van dit merk eigenlijk

  liefs
  Karlien

 18. Nu ben ik heel benieuwd naar de face wash 😉

 19. Tot nu toe ben ik niet weg te slaan bij Purity van Philosophy, maar nu ben ik hier wel heel erg benieuwd naar! Binnenkort maar even uitproberen.

 20. De facewash lijkt mij erg fijn, ondanks dat er alcohol in zit. De scrub ziet er inderdaad vrij grof uit, ik ben bang dat mijn huid daar niet tegen kan. Ik ga zeker de fasewash een keer proberen. En prachtige foto’ s heb je gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.