Huidverzorging Make-up Reviews

Review: Garnier Miracle Skin Perfector BB Cream voor de Gemengde/Vette Huid

BB Creams vliegen ons om de oren en het lijkt er niet op dat de stroom binnenkort minder gaat worden. Garnier was het eerste Westerste merk dat een BB Cream uitbracht in de Nederlandse drogisterijen. Die BB Cream vond ik niet echt slecht, maar het was in mijn ogen geen ‘echte’ BB Cream (zie hier mijn review). Inmiddels ligt er alweer even een nieuwe versie in de winkels, namelijk de Miracle Skin Perfector BB Cream voor de Gemengde/vette Huid. Deze is totaal anders van substantie, en geeft in tegenstelling tot zijn voorganger, wél een flinke dekking. Benieuwd?

De Garnier BB Cream voor de gemgende/vette huid belooft net als de originele versie een alles-in-één-product te zijn. Volgens Garnier vermindert de BB Cream glans, maakt hij poriën en imperfecties minder zichtbaar, egaliseert hij de huid, geeft verzorging en biedt hij SPF 20 als bescherming tegen de zon. Daarnaast zou de BB Cream na verloop van tijd de huid moeten verbeteren dankzij de verzorgende bestanddelen.

Eigenlijk zijn de beloftes van deze BB Cream niet heel anders dan de originele, al is het wel zo dat deze ze ook daadwerkelijk waar lijkt te maken! Ik zei het al eerder in een paar filmpjes: ik ben fan van deze BB Cream. Ik ben niet zomaar fan, maar ik ben er zo dol op dat deze BB Cream de plek van mijn geliefde Chanel Vitalumière Aqua Foundation in heeft genomen. Huh?

De substantie van de BB Cream is opvallend dun, zeker in vergelijking met de eerste versie van de Garnier BB Cream. Ik heb ze samen even op de foto gezet, zodat jullie het verschil kunnen zien. Hoewel ik van beide BB Creams de versie voor de lichte huid heb, is de BB Cream voor de gemengde/vette huid een stukje lichter dan zijn voorganger. Dat is goed nieuws voor meiden met een lichte huid, want voor velen was de lichte kleur simpelweg te donker. Deze zal dan misschien wel goed voor hen zijn.

De voornaamste reden dat ik dol ben op deze BB Cream is de prachtige dekking en finish. Ik was echt onder de indruk! Kijk zelf maar mee:

mijn huid zonder make-up

mijn huid met alleen de BB Cream

Ik vind ‘m zo mooi op mijn huid staan! Hij geeft een mooie medium dekking met een een bijzondere matte, maar licht glanzende finish. Zoals ik al zei komt hij qua effect erg in de buurt van Chanel Vitalumière Aqua, maar dan een flink stukje goedkoper. De kleur past overigens ook erg goed bij mijn huid, in tegenstelling tot wat velen van jullie in mijn filmpjes dachten. Hij is vrij geel, maar doordat mijn gezicht een roze ondertoon heeft en mijn hals een gele tint, is hij precies goed. Wel is hij daardoor niet geschikt voor dames met een rozige ondertoon. Ook voor vrouwen met een donkerdere tint zal er helaas geen goede kleur te vinden zijn, omdat de versie voor de getinte huid alsnog vrij licht is. Zonde, daar mag Garnier van mij nog wel wat aan doen!

Hoewel de BB Cream speciaal voor de vettere huid is, en ik zelf een droge huid heb, gaat dat prima. Wel moet ik er voor zorgen dat ik er onder een goede hydraterende dagcrème gebruik. Ik gebruik ‘m dus niet op zichzelf, maar eigenlijk gewoon net als hoe ik een foundation zou gebruiken. Ik breng ‘m aan met een Flat Top-kwast en poeder ‘m vervolgens lichtjes af.

Tja, ik ben gewoon oprecht tevreden over deze BB Cream. Het is de eerste Westerse BB Cream die eindelijk in de buurt komt van de Aziatische versies en tevens licht genoeg is voor mijn huid. Overigens is de prijs ook zeer goed te doen, hij kost namelijk €9,99 voor een tube van 40ml. Dat is niet duur voor een BB Cream/foundation! Hij is zeer geschikt voor dames met een lichte tot medium huid, maar helaas vallen vrouwen met een donkerdere tint buiten de boot. Desalniettemin is het een fijn product en absoluut het proberen waard als je op zoek bent naar een mooie BB Cream of een fijne foundation.

De Garnier Miracle Skin Perfector BB Cream voor de Gemengde/Vette Huid kost €9,99 en is verkrijgbaar bij de drogist. Je vindt deze BB Cream in het schap bij de huidverzorging.

26 Comments

 • Reply
  charile
  4 augustus 2012 at 09:14

  Hij staat echt heel mooi bij je!

 • Reply
  Renee
  4 augustus 2012 at 09:22

  Die heb ik ook en ik vind hem zoo fijn!

 • Reply
  Petra
  4 augustus 2012 at 09:39

  Ik heb m ook en ik was ook blij verrast door de kwaliteit!

 • Reply
  beautybysandra
  4 augustus 2012 at 10:04

  Hij staat echt heel erg mooi!

 • Reply
  Nicky
  4 augustus 2012 at 11:42

  Ik vind deze BB cream ook echt veel beter dan de ‘eerste’ versie van Garnier. Ik heb een gemengde tot vette huid en daarom is deze perfect voor mij.

 • Reply
  Martine
  4 augustus 2012 at 11:50

  Ik heb hem ook gekocht naar aanleiding van je goede comment in je filmpjes en ja, het is waar, hij is heel goed. Ik ben er zeer tevreden over. Ik heb ook geen speciaal vette huid, eerder gemengd, hij dekt mooi, is licht en matteert goed. Ik poeder alles wel af maar dat is meer uit gewoonte 🙂

 • Reply
  Marjolein
  4 augustus 2012 at 12:17

  Zelf heb ik deze ook en ik vind deze erg fijn!

 • Reply
  Michelle
  4 augustus 2012 at 12:34

  Hij ziet er bij jou goed uit! Ik had testertjes van beide BB creams van Garnier en ik heb die voor de vette huid inmiddels geprobeerd. Alleen zelfs deze was voor mij nog veel te donker. Ik heb echt een ontzettend lichte huid helaas. De eerste BB cream van Garnier moet ik nog uittesten, maar ik lees dat die nog donkerder is, dus dat wordt ‘m dan ook niet vrees ik!

 • Reply
  nanadoe
  4 augustus 2012 at 12:34

  Ook ik heb deze bb cream gekocht naar aanleiding van jou opmerkingen over deze bb cream. In eerste instantie besefte ik niet hoe goed hij was. Ik kreeg complimenten over mijn teint, en betrapte mezelf erop dat ik elke dag grijp naar deze bb cream. Echt een aanrader dus, lekker licht op je huid met een mooie medium dekking. Zelf gebruik ik ook eerst een dagcreme.

 • Reply
  Esmay
  4 augustus 2012 at 12:47

  Ik heb deze ook en vind hem echt heel erg fijn! Bij mij is ie trouwens helemaal niet zo glanzend zoals ik bij jou zie op de foto!

 • Reply
  Anne
  4 augustus 2012 at 12:54

  Nice! Ik heb de ”eerste” bb-cream van garnier niet gekocht omdat hij zo dik was maar misschien is deze wel interessant genoeg voor mij…

  Dankje voor de review 🙂

 • Reply
  BeautyLoves
  4 augustus 2012 at 13:47

  Ik ben er dol op! Ik realiseerde me vandaag dat ik de laatste weken amper foundation gebruikt heb, maar enkel deze BB cream. Geweldig product!

 • Reply
  Vera
  4 augustus 2012 at 14:36

  Ik ben hier benieuwd naar, want die andere variant vond ik ook helemaal niks! Hopelijk bevalt deze me beter 🙂

 • Reply
  Marleen
  4 augustus 2012 at 14:51

  Ik heb hem ook ! Hij is echt geweldig !

 • Reply
  Joanne
  4 augustus 2012 at 15:27

  Wauw ziet er mooi uit! Ik ga ‘m toch ook maar eens proberen.

 • Reply
  Nicole
  4 augustus 2012 at 17:05

  vind hem toch wel erg geel…

 • Reply
  Chantal
  4 augustus 2012 at 17:50

  Ik heb de gewone versie en ben daar erg tevreden over, wil deze ook nog heel graag uitproberen aangezien ik zelf ook een redelijk vettige huid heb.

 • Reply
  Lobke
  4 augustus 2012 at 20:44

  Over de eerste versie ben ik niet zo tevreden, maar dit vind ik echt een super product!
  En ik had nog een vraagje, ik las een keer dat je aan pilates deed op twitter. Ik ben heel benieuwd of je dit thuis doet? Zoja, hoe doe je dit? Want dat lijkt me namelijk wel wat!

 • Reply
  Conny
  4 augustus 2012 at 21:19

  ik vindt bb cream ook heel erg fijn

 • Reply
  Boontje
  4 augustus 2012 at 23:58

  De Nude Magique BB van L’Oreal vind ik ook erg goed! Moet je ook eens proberen!

 • Reply
  eef
  5 augustus 2012 at 09:00

  Bij elke review die ik tegenkom lijkt de bb cream geel, maar bij mij was ie toch echt KNALroze.

 • Reply
  Nannick
  5 augustus 2012 at 12:43

  Ik gebruik de eerste versie nog steeds, daar ben ik best tevreden mee!

 • Reply
  Gabriëlla
  5 augustus 2012 at 23:52

  Ik wou ‘m meenemen en er waren geen testers van deze versie, alleen de “donkere” versie. Ik ben zelf getint (olijfkleurige huid) en de meest donkere was ZO donker! Echt 4 tinten te donker. De verkoopster zei dat ik de versie moest nemen voor de lichte huid maar dat geloofde ik niet. Als ik hier zie dat de lichte versie goed voor jou is zal die bij mij veel te licht zijn. Ik heb uiteindelijk niks gekocht. Verkoopsters pff…

  • Reply
   Marielle
   6 augustus 2012 at 17:05

   Waarom koop je ze dan niet alle 2 die dat te licht is en die dat te donker is om ze dan te kunnen mengen. Zelf doe ik dat ook, ik heb eindelijk mijn aller aller aller lievelings getinte dagcreme gevonden van Essence na al heel wat foundation’s/ getinte dagcreme’s, BB creams te hebben uitgeprobeerd! De Essence My Skin getinte dagcreme’s. Die voor de lichte huid en de medium, meng ik met elkaar en dan heb ik de juiste kleur! En voor de prijs hoef ik het zeker niet te laten (beiden nog geen 5 euro!).

 • Reply
  Barbara
  6 augustus 2012 at 17:04

  Ik zie niet zo heel veel verschil helaas. Wat wel weer betekent dat de kleur voor jou perfect is, natuurlijk!

 • Reply
  Marielle
  6 augustus 2012 at 17:10

  Als deze voor jou goed is want jij hebt een droge huid dan zal ie voor mij veel te vet zijn want ik heb een vette huid!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.