Huidverzorging Reviews

Review: Olaz Regenerist Zichtbaar Regenererend Serum (Parfumvrij)

Voor mij zijn serums onmisbaar en ik gebruik al bijna 10 jaar dagelijks een serum onder mijn huidverzorging. Ze zorgen ervoor dat je huid een geconcentreerde dosis goede stoffen binnenkrijgt en zijn een perfecte aanvulling op je dag- of nachtcrème. Het is nog best lastig om een serum te vinden dat echt de moeite waard is, maar in de schappen van de drogist staat een zeer interessant exemplaar verstopt die echt wat meer aandacht verdient. Ongeacht je leeftijd! Ik ga jullie vandaag voorstellen aan het Olaz Regenerist Zichrbaar Regenererend Serum (Parfumvrij). En nee, deze is niet alleen voor oude dames!

Olaz Regenerist Serum Parfumvrij - 1

Ik vind serums zo handig omdat ik ze altijd kan gebruiken om iets extra’s voor mijn huid te doen. De werking verschilt per type, maar er zijns serums die de huid helpen herstellen, op anti-huidveroudering gericht zijn, de huid extra hydrateren of kalmerend werken. Een serum draag je onder je dag- of nachtcrème en persoonlijk gebruik ik zelf serums altijd om mijn crème aan te vullen, zodat ze samen de perfecte combinatie voor mijn huid vormen.

Olaz Regenerist Serum Parfumvrij - 3

Het Olaz Regenererend Serum belooft de huid te vernieuwen, laat anti-verouderingsingredienten diep doordringen in de huid en vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes. Daarnaast belooft dit serum tevens de huid te exfoliëren en te egaliseren. Dat klinkt veelbelovend, maar ook erg ambitieus! Ik heb trouwens de parfumvrije versie van dit product (waarom irriterende parfumstoffen gebruiken als het niet nodig is?), maar let er op in de drogist dat er ook een versie met parfum te koop is. Het serum zit in een luchtdichte pompverpakking van 30 ml en kost €25,99.

Olaz Regenerist Serum Parfumvrij - 2

Het Olaz Regenerist Serum is vooral de moeite waard vanwege de ingrediënten. De lijst begint met water, een type siliconen en glycerine, maar vervolgens staat niacinamide al op de derde plek. Daar zit dus behoorlijk veel van in dit product! Niacinamide is een vorm van vitamine B en is een soort superster op het gebied van huidverzorging, want hij pakt van alles aan. Huidveroudering, onregelmatige teint, irritatie, puistjes, littekens, pigmentatie en hydratatie: overal heeft dit ingrediënt een positief effect op. Dat maakt dit serum niet alleen heel geschikt voor de wat oudere huid (waar de hele Regenerist-lijn sowieso voor bedoeld is), maar juist als je last hebt van puistje is dit ook een product dat je echt moet proberen.

Naast niacinamide zitten er ook nog wat effectieve anti-oxidanten en peptiden in het serum verwerkt, die ook een positieve invloed op de huid kunnen hebben. Omdat dit de parfumvrije versie is zit er geen parfum in, al begreep ik uit de beoordeling van Paula Begoun dat er nog wel wat geurstoffen in zitten. Echter krijgt dit product a seal of approval van Paula en kunnen dames die eg op ingrediënten letten dit serum met een gerust hart gebruiken.

Olaz Regeneris Regenerating Serum - 2 van 2

Aan de substantie is duidelijk te merken dat er siliconen in dit product zitten, maar daardoor geeft hij een heerlijk zijdezacht gevoel en legt hij als het ware een egaliserend laagje over je huid heen. Ik heb niet het gevoel dat de siliconen mijn poriën verstoppen, maar qua substantie is het wel een wat zwaarder serum. Echter trekt hij snel in en voelt hij absoluut niet plakkerig aan.

Ik gebruik hem voornamelijk onder mijn dag- of nachtcrème en dat werkt voor mij prima. Het is niet een heel hydraterend serum, dus ik gebruik hem bij voorkeur wel onder mijn wat zwaardere crèmes. Ook gebruik ik hem soms in plaats van een primer over mijn dagcrème heen, aangezien hij door de structuur het ook erg goed doet als make-upprimer. Niet helemaal de gangbare toepassing, maar het kan absoluut.

Olaz Regeneris Regenerating Serum - 1 van 2

Toen ik aan dit artikel begon vond ik het lastig om uit te leggen waarom ik dit serum nou zo fijn vind. Ja, de ingrediënten zijn top en hebben bewezen effecten, maar wat doet dit product nou echt voor mijn huid? Tja, hij zorgt er gewoon voor dat mijn huid er echt heel goed en gezond uitziet. Ik heb nauwelijks puistjes, mijn teint is egaal en als ik dan eens een puistje heb lijken ze veel sneller weer te verdwijnen. Bovendien heb ik het idee dat mijn ietwat opkomende rimpels op mijn voorhoofd iets minder opvallend zijn, maar dat kan ook een illusie zijn. Het komt er eigenlijk op neer dat dankzij mijn huidige routine mijn huid er beter uitziet dan ooit. Daarnaast kan het sowieso geen kwaad om mijn huid met wat goede stoffen te verzorgen, in de hoop huidveroudering zoveel mogelijk tegen te houden. Oké, ik heb natuurlijk nog wel even te gaan, maar het is altijd mooi meegenomen.

Ik heb al eerder gezegd dat Olaz een van de weinige merken in de drogist is met echt effectieve ingrediënten die vaak nog veel beter werken dan de luxe producten die je in de parfumerie vindt. Daar is het Olaz Regenerist Regenererend Serum een geweldig voorbeeld van. Laat je niet afschrikken door het feit dat deze lijn zich richt op de oudere huid, want werkelijk iedereen van elke leeftijd kan profijt hebben van dit serum!

Olaz Regenerist Regenererend Serum (Parfumvrij) – €25,99
Kruidvat | Etos | Bol.com

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Klinkt erg goed! Als ik het goed begrijp is dit product dus ook geschikt voor een gevoelige huid? Ga het zeker eens overwegen!

  1. Ja, dat klopt! Er zit geen parfum in, geen alcohol en geen andere stoffen die de huid makkelijk irriteren, dus dat zou goed moeten gaan. Natuurlijk kun je altijd ergens op reageren, maar qua ingrediënten moet het in principe goed zitten.

   1. Wel dus Parabene!!!!!!!!!!

 2. Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt! Ik ben benieuwd of mijn huid hier ook zo goed op reageert.

 3. Klinkt erg fijn! Ik vind hem er ook erg chique uitzien.

 4. Dat er best veel Niacinamide in zit doet mij deugd!

  Ik heb momenteel een andere serum van Oil of Olaz en hier krijg ik denk ik puistjes van.

  Ik wil deze graag proberen en wat heb je prettig review geschreven!

  1. Wel serum van Olaz gebruik je nu? Daar ben ik wel weer benieuwd naar 😉

 5. Dit klinkt als een product die ik eens moet uitproberen 🙂

 6. Wat een fantastische review, super dat je hier zo enthousiast over bent. Ik ga hem zeker in m’n hoofd houden!

 7. Hele fijne review! Ik had eerlijk gezegd echt niet gedacht dat het serum zo fijn zou zijn.

 8. klinkt als een fijne serum 🙂
  X

 9. Ik vind de producten van Olaz altijd fijn en inderdaad vooral vanwege de hoeveelheid niacinamide. 🙂 Volgens Jetske Ultee zijn siliconen op de huid juist goed omdat ze stabiel zijn en vocht vasthouden. Ze verstikken de huid niet zoals vaak wordt gedacht; het is een soort luchtdoorlatend ‘filter’ over de huid. Net als een theezakje; het neemt vocht op en houdt het vast maar verstikt niets. 😉 Tenzij je allergisch reageert natuurlijk. Elke huid is anders.

  1. Klopt, ik vind zelf siliconen in mijn huidverzorging geen probleem en vind vaak crèmes prettiger als er siliconen in zitten. Maar ik weet dat sommige mensen ze liever vermijden, het gevoel niet prettig vinden of er niet tegen kunnen, dus vandaar dat ik het nog even benoem 🙂

 10. Ilse zegt:

  Klinkt goed! Hoe lang doe je hier ongeveer mee?

 11. Maris zegt:

  Voegt dit serum ook nog wat toe aan de dagcrème van Oil of Olaz zonder parfum ? Want ook daarin zit veel Niacinamide.

  1. Ja absoluut, het voegt nog extra vocht toe aan de huid en daarnaast zitten er nog wat extra verzorgende stoffen in, zoals anti-oxidanten die je huid nog wat extra oppeppen. En daarnaast zijns drums vaak meer geconcentreerd dan de crèmes, dus ik gebruik ze graag in combinatie met elkaar (ik doe hem bijv. ook onder de Total Effects crème van Olaz).

 12. Jammer dat er Parabene inzitten. Voor mij dus niet

 13. Soraya T zegt:

  Ik zoek eigenlijk naar iemand die dezelfde huidreactie heeft als ik, ipv dat het mijn huid hydrateerd droogt het mijn huid compleet uit!
  Ik heb nog nooit droge plekken gehad maar sinds ik dit product gebruik is mijn hele huid extreem droog geworden…
  Bij mij uit de beautyroutine geschrapt jammer genoeg.

 14. Er moeten parabenen inzitten, anders gaat hij beginnen schimmelen na een tijd.. De ‘vervanging’ voor parabenen zijn nog slechter dan parabenen zelf. Als je ht heel basic wilt gaan kan je beter verse Aloë Vera gel nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.