Overig

Geef je mening: Make-up belangrijker dan ontbijt?

Op Nu.nl kwam ik gisteravond een nieuwsbericht tegen met de titel: ‘Make-up belangrijker dan ontbijt‘. Het artikel gaat over een onderzoek dat is uitgevoerd onder dames van 18 jaar en ouder betreffende make-up. Om deze quote moest ik lachen, omdat ik mijzelf hierin volledig terug kan vinden:

Ook zouden veel vrouwen hun kop koffie in de ochtend graag laten staan voor een beetje lipgloss, en maar liefst 42 procent van de ondervraagden zegt het ontbijt te willen overslaan als ze de keuze moesten maken tussen de ochtendmaaltijd en make-up.

Ik vind ontbijten ontzettend belangrijk, maar soms kom ik in tijdnood. Tegenwoordig ontbijt ik vaak terwijl ik m’n make-up aanbreng, maar af en toe schiet het er toch nog bij in. Wanneer ik dan voor de keuze sta om even snel een ontbijtje in elkaar te knutselen of m’n make-up opdoen, kies ik altijd voor make-up. Een broodje haal ik wel onderweg en het probleem is opgelost. Hihi!

Hoe doen jullie dat? Ik trek ’s ochtends ruim de tijd uit voor mijn make-up. Ik wordt er wakker van en het is voor mij een fijn ritueel om de dag te beginnen. Ik weet dat ontzettend veel meiden zich liever nog even omdraaien in hun warme bedje in plaats van een kwartiertje eerder op te staan om zich lekker op te maken. Wat doen jullie, slapen of opmaken? En sla je weleens het ontbijt over zodat je nog even snel je make-up af kan maken?

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Annemarie zegt:

  Ik doe ook liever mijn make-up dan dat ik ontbijt:P
  ’s Ochtends vroeg krijg ik meestal toch nog niets door mijn keel, dus dan maak ik brood en eet ik het in de trein. Daarnaast heb ik ook altijd haast ’s ochtends, dus tijd om te ontbijten heb ik niet eens, haha.

 2. Make-up! Ontbijt kan ik later nog wel ergens zien te scoren.

 3. Ik sta een kwartiertje eerder op om mn make-up te doen, vind ik ook fijn begin vd dag =)
  En ontbijten doe ik eigenlijk nooit..

 4. Hmmm, sla toch liever geen ontbijt over hoor 😉 Zou eerst ontbijten en dan misschien snel wat mascara op ofzo 🙂 Wel interessant artikel, thanks 🙂

 5. Ik eet gewoon en zie dan wel eens of ik nog zin/tijd heb om te make-uppen. Ontbijt is zo belangrijk en daarbij val ik gewoon flauw als ik niet eet dus echt een keuze zou t ook niet zijn voor mij. 😛

 6. Melissa zegt:

  Ik kom de laatste tijd veel te laat m’n bed uit, dus alles moet snel snel snel. Meestal heb ik nog wel even 10 min tijd voor make-up, maar dan ontbijt ik op de fiets of op school..

 7. Melissa zegt:

  Ook eerst make up en als er nog tijd over is voor ontbijt des te beter! Drink meestal gewoon een kop thee/koffie terwijl ik me klaarmaak

 8. Ik sla wel eens een ontbijtje over hoor haha ontbijten kan ik ook op de fiets, auto of op werk

 9. Ik heb sochtends een uur de tijd nodig, dus ik sta gewoon een uur voor ikw eg moet op. Ikd oe het dus beiden, maar als ike cht moest kiezen zou ik zeggen make up, ontbijten kan ook onderweg, mascara opd oen tijdens het fietsen is toch iets lastiger …

 10. ik heb eigenlijk nooit tijdnood, ik heb mn ochtend ritueel zo gedaan dat ik voor alles tijd heb, make up en een ontbijtje 😀

 11. Ik heb ’s morgens ook altijd even de tijd nodig en aangezien ik een hekel heb aan haasten sta ik ongeveer anderhalf uur van te voren op. Als ik dan nog tijd over heb eet ik nog even snel een boterham. Maar make-up gaat zeker voor haha!

 12. Ik vind het beiden belangrijk! Heerlijk om ’s ochtends je dag te beginnen met een lekker beschuitje en ik ga de deur niet uit zonder make-up op!

 13. Whaha hoorde het vanochtend ook op de radio 😀
  Absoluut! Mijn ontbijt stelt niet veel voor, omdat ik het echt veel minder belangrijk vind dan bijvoorbeeld met een scheef streepje eyeliner of te donkere foundation/oneven aangebrachte blush rondlopen. Dussss… flauw he 😛

 14. Slapen gaat sowieso echt wel voor hoor! Ik ga er geen kwartier eerder uit om te make-uppen, haha.
  Ontbijten doe ik wel vaak in de trein als ik vroeg moet.. Maar ik sla het sowieso niet over.
  En ach, die make-up, daar ben ik sowieso binnen 10 minuten klaar mee!

 15. Ik sta om 20 na 6 op, maak m’n haar nat & was m’n gezicht, maak koffie, dek de tafel, kleed me aan, doe m’n lenzen in, doe m’n make up en eet. Ik heb meestal zelfs nog 10 minuutjes over voor nog wat extra’tjes haha! Dus ik haal het gewoon om 7u20. Maar ik zou denk ik voor make up kiezen, eten kan ook onderweg !

 16. Voor 11 uur ontbijt ik sowieso niet, krijg echt geen hap door mn keel ’s morgens! Dan ligt het er een minuut later weer uit…

  En ik sta ruim op tijd op op mijn make-up te doen, gewoon omdat ik het zo leuk vind om te doen. Zelfs als ik moet werken, sta ik zeker een kwartier tot half uur eerder op (6uur ’s morgens!) om mijn make-up te doen.
  Niet omdat ik anders niet over straat durf trouwens 😉

 17. hahaha ik ga echt liever make-uploos de deur uit dan met een lege maag, mij niet gezien. Maar volgens mij ben ik ook een van de weinige beautylovers die vaak zonder make-up rondloopt 😛

 18. Ik ontbijt altijd!

  Ik moet me s ochtends op het werk opmaken, met het make-up merk wat ze daar verkopen 😉

 19. Ooooh ik móet echt ontbijten anders val ik om..Hou veel te veel van mn ontbijtje haha! Make-up kan misschien ook wel onderweg haha:P..Zie genoeg mensen tutten in de bus (A)

 20. Opmaken doe ik thuis en een broodje eten doe ik onderweg in de trein of op de uni. Vaak sla ik het thuis dus gewoon over haha..

  ps er staat onbtijtje op de allereerste afbeelding;)

 21. Haha ik heb precies hetzelfde! Vaak heb ik dan inderdaad geen tijd meer voor mijn ontbijt hihih. Echt vervelend wordt het als ik mijn eten vergeet mee te nemen naar school 🙄

 22. het is zeker belangrijker te ontbijten maar toch make-up ik altijd wel en ontbijt ik meestal niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.