Huidverzorging Reviews

Review: L’Occitane Whipped Shea Butter Body Cream + Hand Cream

Over het algemeen vallen producten met sheaboter bij mij in de smaak, zoals de Shea Body Butter van The Body Shop en uiteraard mijn favoriete Shea Butter Hand Cream van L’Occitane. Onlangs heeft L’Occitane de Shea Butter-serie uitgebreid met een aantal nieuwe producten, namelijk met de Whipped Shea Butter-producten, oftewel éxtra luchtig met geklopte sheaboter. Dat klinkt interessant, nietwaar? Ik heb de Whipped Shea Butter Body Cream en de Whipped Shea Butter Hand Cream uitgeprobeerd!

L’Occitane Whipped Shea Body Cream

 

L'Occitane Shea Whipped collection 010

Ik had nooit eerder een lichaamsproduct uit de L’Occitane Shea Butter-serie geprobeerd, dus ik was erg nieuwsgierig toen ik de Whipped Shea Butter Body Cream (€22,00 – 125 ml) ging proberen. De crème belooft de luchtigheid van een mousse en de verzorgende eigenschappen van een balsem te combineren, waardoor je een luchtige crème krijgt die makkelijk wordt opgenomen door de huid en goed hydrateert.

De Body Cream zit in een blikje van 125 militer. Niet heel groot, maar daardoor wel makkelijk mee te nemen. Bovendien is het blikje behoorlijk licht (door de luchtige structuur van de crème natuurlijk!) en ik merk dat ik hem daardoor automatisch makkelijk meeneem als ik een paar dagen wegga.

L'Occitane Shea Whipped collection 011De ingrediëntenlijst is behoorlijk uitgebreid en er zit duidelijk meer in dan alleen maar sheaboter. Overigens geeft L’Occitane op de deksel al duidelijk aan dat dit product 10% sheaboter bevat, dus dat is ook niet zo’n verrassing. Overigens is dit product geparfumeerd en heeft de crème dezelfde frisse geur die je ook bij andere producten uit deze lijn tegenkomt.

L'Occitane Shea Whipped collection 009

Wow, moet je die structuur zien! Ik moest meteen aan een toetje denken, alsof het een soort witte chocolademousse is. Zo voelt de crème eigenlijk ook, totdat je hem gaat uitsmeren. Dan merk je namelijk direct dat het een rijke verzorgende crème is. Ik vind hem persoonlijk wat te vet om over mijn hele lichaam te gebruiken (ook omdat hij niet heel erg snel intrekt), maar voor droge plekken vind ik hem fantastisch, zoals ellebogen, knieën, voeten en droge onderbenen. Deze crème ging de afgelopen weken standaard mee in mijn tas als ik een paar dagen wegging, want hij is lekker licht om mee te nemen (in tegenstelling tot veel andere bodycrèmes) en voor veel dingen te gebruiken.

Als je een zeer droge huid hebt is dit een fijne crème voor je lichaam en natuurlijk inzetbaar voor verschillende droge plekken op je lijf. Of de geklopte structuur nou echt veel toevoegt vind ik lastig te zeggen, aangezien ik de normale variant van dit product nooit heb geprobeerd. Desalniettemin is hij erg lekker en een aanrader als je op zoek bent naar een rijk lichaamsproduct.

L’Occitane Whipped Shea Butter Hand Cream

L'Occitane Shea Whipped collection 012Ik was extra benieuwd naar de Whipped Shea Butter Hand Cream (€7,50 – 30 ml), vooral omdat ik zo dol ben op de originele versie. Toen ik de tube oppakte was ik verbaasd, hij voelt héél licht aan, alsof er bijna niks in zit. Dat is gek! Maar dat lijkt natuurlijk maar zo, het komt wederom door die luchtige substantie. Hoewel de tube aluminium lijkt is het gewoon plastic, iets wat ik persoonlijk wel zo fijn vind, aangezien ik handcrèmes graag meeneem in mijn tas en zo’n verpakking minder snel beschadigt.

L'Occitane Shea Whipped collection 013

In deze handcrème zit 25% sheaboter, wat hem iets rijker maakt dan de originele versie (waar slechts 20% sheaboter in zit). Ook deze crème heeft een vrij uitgebreide ingrediëntenlijst die ik nu niet helemaal ga doorspitten, al is het nog wel even noemenswaardig dat ook deze parfum bevat.

L'Occitane Shea Whipped collection 014De handcrème is iets minder compact dan de originele versie, al merk je bij het uitsmeren direct dat je met een zeer verzorgende crème te maken hebt. Hij is zo rijk dat hij behoorlijk lang de tijd nodig heeft om in te trekken. Een ideale substantie wanneer je op zoek bent naar een fijne crème voor een zeer droge huid, maar ik merk dat ik voor overdag toch liever de originele variant gebruik, omdat ik daarna mijn handen weer wat sneller kan gebruiken. Nu merk je duidelijk dat de Whipped-versie wat extra sheaboter bevat! Hij is fijn voor ’s nachts of wanneer ik mijn handen even extra goed wil verzorgen, maar vooralsnog kan hij de originele L’Occitane Shea Butter Hand Cream nog niet vervangen…

L'Occitane Shea Whipped collection 008Als je op zoek bent naar zeer rijke producten om je droge huid in de winter te verzorgen, zijn de L’Occitane Whipped Shea Butter Body Cream en Hand Cream perfect voor je. Ze zijn ontzettend hydraterend, rijk en ruiken bovendien ook nog eens heerlijk. De Body Cream vind ik momenteel vooral erg prettig om op zeer droge plekjes te gebruiken, maar de Hand Cream is voor mij wat aan de vette kant. Ik betwijfel echter wel of de geklopte structuur nou echt iets toevoegt, maar het maakt de producten er niet minder lekker om. Deze producten hebben me overigens wel heel erg benieuwd gemaakt naar de andere producten uit de Shea Butter-serie, dus ik neem snel nog even een kijkje in de winkel van L’Occitane om de rest te ontdekken!

Verkrijgbaarheid
De L’Occitane Whipped Shea Butter Body Cream kost €22,00 en de Hand Cream kost €7,50. L’Occitane heeft verschillende winkels in Nederland en België en is online verkrijgbaar in de webshop van L’Occitane.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Ze verkopen van die fijne huidverzorgingsproducten voor een droge huid.
  Het klinkt goed en ben zo benieuwd naar de handcréme.
  Misschien toch eens snel naar de winkel die dit verkoopt.

  Xoxo

 2. Het lijken m heerlijke producten!

 3. Ik vind het zo’n leuk merk en hun handcréme ruikt naar baby’s! Mijn vriend heeft zeer droge handen dus ik denk dat ik hem eens kennis laat maken met de whipped-versie. 🙂

 4. Hmmm allebei de producten lijken mij heerlijk! Vooral de substantie van de body butter ziet er heerlijk dik en fijn verzorgend uit!

 5. Die body cream lijkt me heerlijk!

 6. Ik ben dol op de producten van l’Occitane. Vooral de shea butter food cream is mijn holy grail. Maar die originele versie van de handcreme vind ik persoonlijk veel te vet. Ik vind de andere versies van de handcremes van l’Occitane veel fijner. Dus deze sla ik ook over, al ben ik wel benieuwd naar de body cream.

 7. Ik ben fan van beide producten! Vind die texturen echt zo heerlijk! En ik vind het super hoe de handcreme ‘knettert’ als je ‘m uit de tube duwt 🙂

 8. Die texturen zien er heerlijk uit!

 9. Zien er wel heel lekker en ook kwalitatief goed uit!

 10. De Whipped Shea Butter Lijkt me echt heerlijk!

 11. Wow, die body butter ziet er echt heel goed uit!

 12. De luchtige body cream lijkt me heerlijk! Voor mijn zéér droge huid zou dit een toppertje zijn.

 13. Ik wil al zo lang een product van L’Occitane proberen. Maar het probleem is dat er nergens in de buurt een verkooppunt is en als ik er dan toch één vind, ik meestal al genoeg producten heb. Wat een tweestrijd 😛
  Maar deze mousses zien er zo fijn uit, echt zeker het proberen waard.

 14. Ik vind zo’n mousse structuur heerlijk! De whipped body cream lijkt me heerlijk!

 15. Beide producten lijken me heel erg fijn! De structuur van de body butter is echt om op te eten.

 16. Dat klinkt als hele fijne producten! Leuke achtergrond heb je gebruikt voor je foto’s trouwens! 🙂

 17. Dit lijken mij heerlijke producten zeg!
  xxxxx Frederique
  http://fablefrique.com

 18. Die body cream ziet er echt goddelijk uit! Het lijken me beide heerlijke producten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.